Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Η ΑΡΡΩΣΤΗ ΣΧΕΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ

Το Φθινόπωρο του 2009, η Ελλάδα ζούσε με τον φόβο του ιού Η1 Ν1. Του ιού των χοίρων. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, είχε κηρύξει πανδημία σε επίπεδο 6 για την υφήλιο. Αρκετοί γνωστοί επιστήμονες προσέφεραν το κύρος τους τηλεοπτικά υπέρ του εμβολιασμού. Οι Έλληνες δεν εμβολιάστηκαν, αλλά το υπουργείο Υγείας προμηθεύτηκε 12.000.000 εμβόλια. Η Ελλάδα που δεν έχει καταργήσει ακόμη τα ράντζα και το «φακελάκι», ξεπέρασε τον εαυτό της σε αυτό και μόνο τον τομέα της Υγείας.


Ο ιός των πουλερικών, ο ιός των χοίρων έκαναν ακόμη πιο πλούσιους τους ήδη «χρυσούς γιούς» της φαρμακοβιομηχανίας. Από την δεκαετία του 70, οι γιατροί γίνονται όλο και πιο πολύ όμηροι των φαρμακοβιομηχάνων. Πληρωμένα συνέδρια, χρυσωμένες μελέτες, ψεύτικες επιστημονικές ανακοινώσεις, κατευθυνόμενη συνταγογράφηση.
Πόσο υπαρκτές είναι οι απειλές; Πόσο ανάγκη έχουμε τα φάρμακα; Ενδιαφέρει την βιομηχανία φαρμάκου περισσότερο η υγεία μας ή τα κέρδη της;

Το «Κουτί της Πανδώρας» ανοίγει για την μεγάλη πληγή της ιατρικής επιστήμης: Για την ιατρική κουλτούρα που δίνει «ελαφρά τη καρδία» τη θέση της στην κουλτούρα του χρηματισμού.




1 σχόλιο:

  1. Φυσικά δεν θέλουν να θεραπεύσουν τον ασθενή! Φυσικά τον βλέπουν ως πελάτη!
    Οι συμβατικοί ιατροί έχουν κηρύξει πόλεμο στην ομοιοπαθητική. Λένε ότι δεν υφίσταται, ο ασθενής κάνει αυθυποβολή και θεραπεύεται. Αν δεχτούμε ότι αυτό είναι σωστό.. γιατί οι συμβατικοί γιατροί μάς δίνουν φάρμακα; Ας μας έδιναν κι αυτοί πλασέμπτο και να θεραπευόμαστε με αυθυποβολή. Και αφού όλη η θεραπεία βασίζεται στην αυθυποβολή (αυτοί τα λένε), αυτό σημαίνει ότι τις ασθένειες θα μπορούσαμε να τις θεραπεύσουμε μόνοι μας, με τη σκέψη. Άρα δεν χρειαζόμαστε τα φάρμακα και τις διαγνώσεις τους.
    Στεφανία Λυγερού

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου