Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

ΛΑΪΚΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: ΠΩΣ ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΝΙΣΧΥΡΗ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ !


Πώς να Κερδίσεις μία Πολυεθνική. Περίπτωση McDonald’s. Μήπως Νέος Τρόπος Αντίδρασης?

Ο αντίπαλος ήταν πανίσχυρος. Μία από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές του πλανήτη με παρουσία σε 119 χώρες και κερδοφορία άνω των 5 δις δολαρίων το έτος 2009. Κάθε χρόνο προχωρά σε επιθετική επέκταση παγκοσμίως ιδρύοντας εκατοντάδες νέα καταστήματα σε όλη την υφήλιο....


Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι έχει επιβάλει διατροφικές συνήθειες σε χώρες πολύ ισχυρότερες και τεχνολογικά προηγμένες από τη δική μας και έχει καθιερώσει τη «κουζίνα» της ως σημείο αναφοράς για πολλές κοινωνίες.

Στην Ελλάδα η McDonald’s αν και ξεκίνησε φιλόδοξα απέτυχε παταγωδώς. Παρότι εφάρμοσε και εδώ την ίδια επιθετική πολιτική ο τζίρος της είχε καθοδική πορεία. Στη συνέχεια υποχρεώθηκε να προσαρμόσει τη κουζίνα της στην Ελληνική παράδοση (πχ σαρακοστιανά , μία πολιτική που δεν την εφάρμοσε σχεδόν σε καμία άλλη χώρα ) και όμως τα καταστήματά της συνέχισαν να κλείνουν το ένα μετά το άλλο .

Σύμφωνα με τους ιθύνοντες της McDonald’s σήμερα η μόνη χώρα παγκοσμίως που βρίσκεται στο «κόκκινο» από τις 119 χώρες είναι η Ελλάδα!

Το ερώτημα είναι απλό. Πως το πετύχαμε αυτό ? Βγήκαμε έξω στους δρόμους? Σπάσαμε βιτρίνες ? Ασκήσαμε βία σε κάποιον? Όχι.

Απλά είπαμε ευχαριστώ ΔΕ ΘΑ ΠΑΡΩ. Αν επιλέγαμε και σε άλλα θέματα παρόμοια αντίδραση με την ίδια μαζικότητα μήπως ως κοινωνία θα είχαμε πετύχει πολλά και θα είχαμε αποφύγει ακόμα περισσότερα?

olympia.gr

3 σχόλια:

  1. ΣΩΣΤΗ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΑΛΛΑ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΤΕΛΕΙΕΣ ΑΚΟΜΑ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.....ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ...ΟΠΑΔΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εντελώς παραπλανητική η εξίσωση που επιχειρείτε.
    Η Mc Donalds απέτυχε στην Ελλάδα για καθαρά λόγους κακού management . Τα προιόντα που σέρβιραν απλά δεν τρωγόντουσαν !
    Ο ισχυρισμος σας θα είχε βάση αν στην Ελλάδα αποτύγχαναν τα φαστφουντάδικα γενικώς ... Και αυτό δεν συμβαίνει .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το άρθρο δε λέει κάτι διαφορετικό.

    "Στη συνέχεια υποχρεώθηκε να προσαρμόσει τη κουζίνα της στην Ελληνική παράδοση (πχ σαρακοστιανά , μία πολιτική που δεν την εφάρμοσε σχεδόν σε καμία άλλη χώρα ) και όμως τα καταστήματά της συνέχισαν να κλείνουν το ένα μετά το άλλο ."

    το θέμα είναι ότι πρέπει να λέμε "ευχαριστώ δε θα πάρω" περισσότερο και όχι μόνο όταν δε μας αρέσει το φαγητό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου