Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

ΑΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΞΕΧΑΣΑΝ ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ...

Ενας από τους κύριους υπεύθυνους του Α΄Παγκοσμίου πολέμου ήταν η Γερμανία η οποία ήθελε να έχει το μονοπώλιο των διεθνών αγορών και βρίσκονταν σε ανταγωνισμό με την Αγγλία . Παρέσυρε μαζί της, όπως κάνει και σήμερα την Αυστρία (Αυστροουγγρική μοναρχία) αλλά ευτυχώς τα υπόλοιπα κράτη κατάφεραν να νικήσουν και να τους ταπεινώσουν. Υποχρέωθηκαν τότε οι Γερμανοί να .....
πληρώσουν αποζημιώσεις 226 δισεκατομ. χρυσών μάρκων για τις καταστροφές που προκάλεσε στη διάρκεια του πολέμου, να μειώσει το στρατό της σε 100.000 άνδρες και το στόλο της σε δυναμικό 108.000 τόνων.


Υποχρεώθηκαν επίσης σε μεγάλες εδαφικές παραχωρήσεις: έχασαν περίπου 75.000 τ.χλμ. του εδάφους της με πληθυσμό 7.000.000 κατ. (το μεγαλύτερο μέρος παραχωρήθηκε στην Πολωνία και στη Γαλλία) και όλες τις αποικίες τους, από τις οποίες τη μερίδα του λέοντος (73% του εδάφους και 47% του πληθυσμού) πήρε η Αγγλία. Επιπλέον, η Γερμανία περιορίστηκε αυστηρά τόσο σε θέματα διεθνούς εμπορίου όσο και σε στρατιωτικές δυνάμεις και οργάνωση. Οι Γερμανοί θεώρησαν ότι οι όροι αυτοί ήταν ιδιαίτερα σκληροί και υπήρξε έξαρση του εθνικισμού με τα γνωστά αποτελέσματα που οδήγησαν στον Β΄Παγκόσμιο πόλεμο.

Η χώρα που αιματοκύλησε δυο φορές τον Πλανήτη. Η χώρα που με τη βία των όπλων, επεδίωξε να υποδουλώσει όλο τον κόσμο και να τον αναγκάσει να δουλεύει για την φυλή των «Αρείων», ξόφλησε τις υποχρεώσεις της με μέρος των συμφωνηθέντων. Στην συνέχεια ότι δεν κατάφερε να πετύχει με τον πόλεμο των όπλων, το κατάφερε με τον οικονομικό πόλεμο. Σκοπό έχει να κάνει τους πολίτες των μικρών κρατών της Ευρώπης δουλοπάροικους.

Εμείς, σαν λαός, πληρώναμε πάντα τις υποχρεώσεις μας στο ακέραιο. Μέχρι πριν μερικές δεκαετίες ξεχρεώναμε ακόμη και το δάνειο του Τρικούπη, από τον προπερασμένο αιώνα. Αυτοί γιατί δεν πλήρωσαν τις αποζημιώσεις όπως είχαν συμφωνηθεί? Η Ευρωπαϊκή ΄Ενωση δεν δημιουργήθηκε μόνο για τους Γερμανούς, ούτε είναι δική τους κατάκτηση.

Αν δεν αγόραζαν από αυτούς τα υπόλοιπα κράτη πως θα ήταν σήμερα η οικονομία τους? Συνεχώς δημιουργούν προβλήματα. Μήπως πρέπει τελικά να φύγουν αυτοί από την Ευρωπαϊκή ΄Ενωση να δούμε τότε τι θα γίνει?

Ρούλα Τάκηs

2 σχόλια:

  1. The Network Security Specialist job involves evaluating log files from different sources such as network traffic logs, firewall logs, Domain Name System (DNS) and several others to locate the possible threats to network security. Network Security Specialist job

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου