Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ & ΞΕΦΤΥΛΑ: ΙΣΛΑΝΔΙΑ – ΕΛΛΑΣ 7 -0 !!!

Οι υποτίθεται ξυλοκόποι του βορά, οι "βάρβαροι" Ισλανδοί ορίστε τι έκαναν για παραπλήσια κατάσταση της οικονομίας τους στην οποία βρέθηκαν:
Οι Ισλανδοί δεν αρκέστηκαν στα δάκρυα και την οργή. Απαίτησαν και πήραν απαντήσεις. Για το τι έφταιξε, ποιοι ευθύνονται και τι πρέπει να γίνει για να μην ξανασυμβεί παρόμοια κρίση....
Μόλις 15 μήνες μετά το ξέσπασμα της κρίσης, η εξεταστική επιτροπή που συνέστησε το Κοινοβούλιο από ανεξάρτητους ειδικούς έβγαλε πόρισμα 2.400 σελίδων, με το οποίο όχι μόνο καταλόγισε ευθύνες, αλλά και τις προσωποποίησε. Κατονομάζονται ο πρώην πρωθυπουργός Γκέιρ Χάαρντε, τρεις πρώην διοικητές της κεντρικής τράπεζας, υπουργοί, ενώ ποινικές ευθύνες καταλογίζονται σε στελέχη των τριών ιδιωτικών τραπεζών. Ηδη ο εισαγγελέας έβγαλε διεθνή εντάλματα σύλληψης, καθώς πολλά golden boys διέφυγαν στο εξωτερικό, κάνοντας μία μέρα πριν από την εκδήλωση της κρίσης τεράστιες αναλήψεις από τους λογαριασμούς τους. Τρεις συνελήφθησαν και κρατούνται. Η κυβέρνηση έκανε μηνύσεις και ζητάει πίσω τα κλεμμένα.
Η εξεταστική επιτροπή είχε στη διάθεσή της 80 υπαλλήλους, δικό της προϋπολογισμό και δικαίωμα να ζητήσει -ακόμη και να κατασχέσει- στοιχεία από κρατικές υπηρεσίες και ιδιώτες. Επίσης, ανεξάρτητη επιτροπή ετοιμάζει συστάσεις για να γίνουν μεταρρυθμίσεις ώστε να αποφευχθεί παρόμοια κρίση στο μέλλον.

Στο πλαίσιο της διαφάνειας, αναρτήθηκε τον Απρίλιο στον ιστότοπο της Βουλής , το πλήρες κείμενο που η κυβέρνηση ονομάζει «Εκθεση της αλήθειας» και οι Ισλανδοί αποκαλούν «Μαύρο πόρισμα» καθώς και εκτεταμένη περίληψη στα αγγλικά. Κανείς, ούτε καν οι κατηγορούμενοι, δεν αμφισβήτησαν την αμεροληψία των συντακτών του πορίσματος. Το βράδυ της ανακοίνωσης 45 ηθοποιοί συγκεντρώθηκαν στο Δημοτικό Θέατρο του Ρέικιαβικ και διάβασαν επί πέντε συνεχόμενα 24ωρα, σε μια κατάμεστη αίθουσα, ολόκληρη την έκθεση. Για τους περήφανους, πλην εξαπατημένους απογόνους των Βίκινγκς, ήταν μια ομαδική ψυχανάλυση, μια διαδικασία κάθαρσης.

Το έλαβα με email από φίλο.

2 σχόλια:

 1. Η διαφορά είναι οτι στη χώρα μας η διαφθορά ειναι τόσο εκτεταμένη που όσοι εμπλέκονται και έχουν συμφέροντα συγκαλύπτουν και υποστηρίζουν ακόμα το σύστημα. Είναι χιλιάδες οι δημόσιοι υπάλληλοι που φοβούνται μην χάσουν το "μέσο" τους αφού σε αυτο ελπίζουν ακόμα για μια καλή μεταχείριση.Ειναι χιλιάδες τα στελέχη στις ΔΕΚΟ που ακόμα κονομάνε καλά λεφτά και κάθονται , που φοβούνται να καταρίψουν το σύστημα και ελπιζουν ακόμα οτι θα το σώσουν. Ειναι χιλιάδες και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι και επιχειρηματίες και έμποροι που τους έχουν ήδη καπελώσει πουλημένα συνδικάτα που αδρανούν επίτηδες και φωνάζουν "σιωπώντας"!
  Αυτη ειναι η διαφορά μας με την Ισλανδία όπου ο κόσμος απο ό,τι φαινεται και δεν έτρωγε τόσο πολύ απο το κράτος αλλά και καλύτερη επικοινωνία έχει.
  τομ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. H ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΗΝ ΙΣΛΑΝΔΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΒΡΑΙΟΙ.
  ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ;;;;;;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου