Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ... ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ (!)

Τα χρέη όλων των κρατών… και άλλα παραμύθια!
Ρίξτε απλά μια ματιά στους πίνακες.


 

Ειναι η Ελλάδα η πιο υπερχρεωμένη χώρα στην Ευρώπη η στον κόσμο ανάλογα με το μέγεθός της όπως προσπαθούν μας πείσουν εδώ κι ενα χρόνο; Φυσικά όχι!
Είναι στις πρώτες θέσεις στον ιδιωτικό δανεισμό (που δεν αφορά στον δανεισμό των νοικοκυριών αλλά των ιδ.επιχειρήσεων); Προς θεού όχι!
Είναι η Ελλάδα η πιο προβληματική οικονομία της Ευρωζώνης;
Δεν είναι, όπως και να το διαβάσεις!

 

Πάμε σε άλλους πίνακες
Είμαστε πρωταθλητες σε δημόσιες δαπάνες; δαπάνες μισθών στο δημόσιο; κοινωνικές δαπάνες;δημόσιες δαπάνες για αγαθά και υπηρεσίες;
Σε καμμία περίπτωση!
Έχουμε τους περισσότερους δημόσιους υπάλληλους στην Ευρώπη, ένα τερατώδες, όπως μας λένε, δημόσιο δηλαδή;
Ριξτε άλλη μια ματιά
(τα στοιχεία από International Labor Organization/Public Sector Employment)
Σουηδία (2006): 33.8%
Δανία (2008): 32.3%
Γαλλία (2006): 29%
Ολλανδία (2007): 27%
Φινλανδία (2006): 26.8%
ΕΛΛΑΔΑ (2008): 22.3%
Μ. Βρετανία (2006): 20.2%
Καναδάς (2008): 20%
Αμερική (2008): 16.4%
Ισπανία (2008): 14.6%
Ιταλία (2007): 14.4%,
Γερμανία (2007): 14.3%
Είμαστε από τις χώρες με τους ψηλότερους μισθούς στον ιδ.τομέα;;;
Η ερώτηση μόνο γέλιο προκαλεί. Είμασταν 15οι στην παλιά Ευρώπη με την Πορτογαλία μόνο κάτω από μας!
Μήπως είμαστε όμως η χώρα με τα ακριβώτερα καταναλωτικά προιόντα πρώτης ανάγκης (τρόφιμα κλπ.);
Δυστυχώς ναι!!! Παρ’ όλα αυτα κάποιοι ακόμα εξακολουθούν να ρίχνουν τα βάρη και τις ευθύνες σε αυτούς που πληρώνουν την κρίση και όχι σε αυτούς που κερδίζουν από αυτήν.
Έχουμε μπεί σε βαθειά ύφεση; Δυστυχώς ναι εξ αιτίας κυριως των μέτρων σωτηρίας από κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ. Ο τρόπος που επιλέχτηκε για την αντιμετώπιση της ύφεσης ήταν η βαθύτερη ύφεση!
Πως λοιπόν βρέθηκε η Ελλάδα πρώτη-πρώτη στο στόχαστρο κι έγινε το πειραματόζωο της δυναστείας των αγορών;
Τι στο καλό αθλιότητα, γκαιμπελισμός , μανία ψεύδους και αισχρης προπαγάνδας εναντίον του λαού και των εργαζόμενων είναι αυτό που συμβαίνει; Και μάλιστα από αυτούς που εκλέχτηκαν για να μας “σώσουν”!
Πόσα αισχρά ψέμματα, ανακρίβειες, διαστροφές της αλήθειας χωρίς στοιχεία κλπ θα δεχτούμε ακόμα;

 
Πότε θα γίνει πεντακάθαρο πως δεν φταίμε εμείς;
Τι θα γινόταν άραγε αν αντί για τη φοβερή καθημερινή προπαγάνδα/πλύση εγκεφάλου από υπουργούς, κυβερνητικούς παράγοντες και πλήθος αδιάβαστων “ειδικών”, τα ΜΜΕ παρουσίαζαν τα πραγματικά στοιχεία που απλοί θνητοί, μπλόγκερς η καλοί αριστεροί δημοσιογράφοι βρίσκουν με ευκολία στο CIA Factbook, στα site του ΟΟΣΑ, της ΕΣΥΕ και αλλου;
Πόσες εβδομάδες θα άντεχε μια κυβέρνηση που βασίζεται στον εκβιασμό και τα ψεύτικα στοιχεία, αν μας έλεγαν καθημερινά ποια είναι η πραγματικότητα με την ίδια ένταση που προσπαθούν να την διαστρέψουν;

 
Πηγή: http://enotikoaristero.wordpress.com


Το είδα στο http://e-parembasis.blogspot.com

6 σχόλια:

  1. Το μεγαλύτερο ψέμα είναι το στατιστικό ψέμα .
    Η ουσία είναι οτι έχουμε 50 δις έσοδα και 65 δις έξοδα ! Χωρίς ελπίδα αυτή η σχέση να αλλάξει . Χωρίς ελπίδα να ξεπληρώσουμε ποτέ αυτά που χρωστάμε ! Όλοι οι πιο πάνω που ανέφερες πληρώνουν τους τόκους τους κανονικά επειδή έχουν έσοδα ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ απο τα έξοδα τους.
    Η ουσία είναι ότι τωρα που μιλάμε γίνονται μυστικές συνομιλίες για τους όρους της ελεγχόμενης χρεωκοπίας που έχει οριστεί για φέτος το καλοκαίρι, τότε που όλοι θα λείπουν σε διακοπές !
    Έίναι αργά για δάκρυα και πολύ αργά για άλλα παραμύθια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οχι φίλε μου ανώνυμε.

    Δεν είναι έτσι που τα λες.

    Εισπράτουμε 50 και χρωστάμε 65, όχι διότι παράγουμε λιγότερο από όσο καταναλώνουμε, αλλά διότι το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων μας πηγαίνει σε δάνεια και τόκους (που δεν γνωρίζουμε σε ποιους χρωστάμε, πότε τα πήραμε, αν τα έχουμε ξεπληρώσει 100 φορές κ.λ.π.)

    Αν σταματούσαμε σήμερα να πληρώνουμε τα παράνομα δάνεια, θα παραγάγαμε 50 και θα ξοδεύαμε 15.

    Δες τον προϋπολογισμό 2011: Το 55 (!!!) % του ΑΕΠ, πηγαίνει σε δάνεια και τόκους.

    Αστο λοιπόν το μοιρολόϊ και σκέψου.

    Απλά μαθηματικά είναι. Οχι στατιστική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απορώ γιατί ο πρώτος σχολιαστής δεν αναρωτιέται γιατί όλα τα παραπάνω κράτη χρωστάνε;;( ανεξάρτητα το πόσα παράγουν ) Σε ποιους χρωστάνε τα κράτη. Υπάρχει ποτέ περίπτωση να ξεχρεώσουν τα κράτη εφόσον τα λεφτά που αναλογούν στους τόκους των δανείων ΔΕΝ εκτυπώνονται άρα δεν υπάρχουν. Γιατί τα κράτη αντί να εκδίδουν ομόλογα και να αγοράζουν χρέος δεν εκτυπώνουν άμεσα χρήματα χωρίς χρέος;;;
    Ίσως αν ο αρθρογράφος έψαχνε να βρει πόσα χρωστάνε τα κράτη και συγχρόνως πόσα εκτυπωμένα χρήματα υπάρχουν μόνο τότε κάποιοι θα καταλάβαιναν τι περίπου συμβαίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σύμφωνα με τον κ. Καζάκη, τον γνωστό οικονομολόγο, τα τελευταία 10 χρόνια πληρώνουμε σε τοκοχρεωλύσια 45 δις ευρώ ετησίως.

    Ακόμη και με αυτό το παραγωγικό μας χάλι το τωρινό, παράγουμε πολύ περισσότερα από όσα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ξοδεύουμε. Και μας τα ροκανίζουν οι τοκογλυφικές οφειλές.

    Αν σε κάποιους συνέλληνες αυτό το παραπάνω δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο, και συνεχίζουν να υποστηρίζουν καλοπροαίρεται ή κακοπροαίρετα, πως "μαζί τα φάγαμε", τότε μάλλον έχουμε ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΙΑ να κάνουμε ακόμη.

    Θα την κάνουμε. Νάστε σίγουροι.

    Θραξ Αναρμόδιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. το τι χρωσταει το καθε κρατος εμφανιζεται σε μια σφαιρα στο bbc και εχει βελη προς τα που χρωσταει η καθε μια κρατικη οικονομια.εμεις οντως εχουμε το λιγοτερο σε ποσο σχετικα με αυτα που εχουν γινει οι δυναστες μας,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου