Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ vs ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

Ανέκαθεν υπήρχαν οπαδοί του ιστορικού αναθεωρητισμού οι οποίοι υποστήριζαν ότι η Ελληνική Φυλή , με το πέρασμα των αιώνων αλλοιώθηκε , δέχθηκε προσμίξεις απο άλλους λαούς που εισέβαλλαν και κατέκτησαν τον Ελλαδικό χώρο όπως οι Σλάβοι , οι Τούρκοι κτλ.
Μεγαλύτερη ίσως απόδειξη για την βιολογική συνέχεια της Ελληνικής Φυλής ανά τους αιώνες αποτελεί , εκτός της γλώσσας , και των παραδόσεων και των εθίμων , η ιδιοσυγκρασία του Έλληνα και ειδικά η κατάρα της «διχόνοιας»


Έχει αποτυπωθεί στην ιστορία , αλλά και την μυθολογία ακόμα, ότι οι Έλληνες ήταν ικανοί να αναλώνονται επι μακρόν σε έριδες και διαμάχες μεταξύ τους καθώς και σε πολυετείς εμφύλιους πολέμους .
Εϊναι πλέον ένα δεδομένο το γεγονός ότι οι Έλληνες έχουν μέσα τους το σπόρο της έριδας και της διχόνοιας αλλά ευτυχώς , την δύσκολη στιγμή πάντα συνασπίζονταν και θριάμβευαν , ακόμα και εναντίον σε πολυπληθείς στρατούς που προσπαθούσαν να κατακτήσουν τα χώματα της πατρίδος .

Συγκεκριμένα , η Ελληνική Ιστορία αποδεικνύει περίτρανα τη ρήση του Θουκυδίδη " Όπου τιμούν τον θεό, ασκούνται στις πολεμικές τέχνες και σέβονται τους νόμους, όλα είναι πλήρη ελπίδων" .
Κάπως έτσι λοιπόν πορεύτηκε η Ελληνική Φυλή ανά τους αιώνες μέχρι και σήμερα , την εποχή της κρίσης .

Η Ελλάδα έφτασε σε μια εποχή που οι πολίτες της ξέχασαν την παραπάνω ρήση του μεγάλου ιστορικού και δεν τιμάνε το θεό , δεν εξασκούν την τέχνη του πολέμου παρά μόνο αγοράζουνε υποβρύχια που ξεφλουδίζουν και γέρνουν , αφήνουν τα τουρκικά πολεμικά να πλησιάζουν το Σούνιο και φυσικά για τους νόμους .... ούτε λόγος .

Εφόσον λοιπόν γίνονται όλα αυτά, μάλλον αρχίζει να χάνεται κάθε ελπίδα για επιβίωση και ειδικά με την λαθρομετανάστευση και την δημογραφική αλλοίωση που έχει αρχίσει εδώ και αρκετά χρόνια να συμβαίνει με την κάλυψη των πολιτικών , των μεγάλων συμφερόντων που θέλουν φτηνό εργατικό δυναμικό , των ΜΜΕ και των δημοσιογράφων , δήθεν αριστεριστών αλλά με «ευτραφη» πορτοφόλια που προπαγανδίζουν υπέρ της «πολυπολιτισμικής κοινωνίας» και των πολλών «χρωμάτων» αλλά και με την κάλυψη των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που σαν καρκίνωμα εξαπλώνονται και αρρωσταίνουν την Ελλάδα με τις δράσεις τους .

Μέσα σε ένα κυκεώνα που έχει δημιουργηθεί στα πλαίσια του ανορθόδοξου πολέμου που διεξάγεται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, με βραγχυπρόθεσμο στόχο την οικονομική καταστροφή και την κλοπή των πλουτοπαραγωγικών πηγών και μακροπρόθεσμο στόχο την βιολογική καταστροφή της Ελληνικής Φυλής και των αξιών που πρεσβεύει , οι Έλληνες βρίσκονται για ακόμα μια φορά βυθισμένοι στη διχόνια που έντεχνα έσπειραν οι πολιτικοί .

Οι μεγαλοεργολάβοι – καναλάρχες – «νταβατζήδες» γνώριζαν απο την αρχή της δημιουργίας τους , την χρυσή δεκαετία του 80 μιας και έπρεπε ο Α. Παπανδρέου να δημιουργήσει τα λεγόμενα Νέα Τζάκια , ότι οι επιχειρήσεις τους δεν είχαν παραγωγικό αντικείμενο μιας και ούτε βιομηχανία «επιτρεπόταν» να έχουμε ούτε άλλη παραγωγική δραστηριότητα ( γεωργία, αλιεία, ναυτιλία κτλ) .

Στα επόμενα χρόνια ακολούθησε συστηματική απο-βιομηχάνιση , επιδοτήθηκαν αγρότες να πετάνε τις σοδείες τους , ψαράδες να διαλύουν τα καϊκια τους και φυσικά η ναυτιλία με αιχμή του δόρατος το ΚΚΕ και τις απεργίες που οργάνωνε στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη και αλλού , οδηγήθηκε κατά «σύμπτωση» στο Λονδίνο που τους προσέφερε φιλόξενο περιβάλλον να αναπτύξουν τις δραστηριότητές τους ενώ εμείς εδώ μείναμε με την ακτοπλοϊα ( Σύρος Τήνος Μύκονος) και χιλιάδες άνεργους ναυτικούς .

Τα «Νέα Τζάκια» ασχολήθηκαν με τις εκδόσεις , τις κατασκευές , τον τύπο και την τηλεόραση και γενικά με αεριτζίδικες δουλειές , χωρίς παραγωγική διαδικασία προκειμένου να μην πέσουνε σε καμία περίπτωση στα νύχια του ΚΚΕ που θα καιροφυλακτούσε με απεργίες να τους απειλήσει . Με την κατάρρευση της Αλβανίας , γεμίσαμε με φτηνά εργατικά χέρια και οι συνθήκες ήταν πλέον έτοιμες να αναλάβουμε και την πιο δαπανηρή Ολυμπιάδα που έχει οργανωθεί ποτέ στην Ιστορία. Όλα τα χρηματικά πακέτα ενίσχυσης απο την Ευρώπη μετατράπηκαν σε γέφυρες και δρόμους υπερκοστολογημένους , προμήθειες με αμφίβολη προέλευση και ποιότητα ( βλ. C4I , υποβρύχιο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ και άρματα LEOPARD κα) και φυσικά σε κάθε είδους εταιρεία ή επιχείρηση που πραγματοποιούσε ξέπλυμα χρήματος εις βάρος του Ελληνικού λαού.

Φυσικά ακολούθησε και η μεγάλη μάσα του χρηματιστηρίου προκειμένου όλοι οι Έλληνες να χάσουν τις καταθέσεις και τις οικονομίες τους και στη συνέχεια μια επίθεση με κάθε είδους δάνεια απο τις τράπεζες ( εορτοδάνεια ,διακοποδάνεια κτλ) προκειμένου να βρεθούνε όλοι οι Έλληνες κατηγορούμενοι ότι ΖΟΥΣΑΜΕ ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕ. 

Για όλους τους παραπάνω λόγους και επειδή τα «Τζάκια» και οι υπηρέτες τους πολιτικάντηδες γνώριζαν ότι κάποια στιγμή θα ερχόταν ο λογαριασμός , κατασκεύασαν υποχθόνια και μεθοδικά ένα «εχθρό» που θα τα χρεωνόταν όλα .
 
ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ , ΤΟ ΑΔΗΦΑΓΟ ΔΗΜΟΣΙΟ . Ξεκίνησαν απο θέματα στη τηλεόραση για Δημόσιους Υπαλλήλους που λουφάρανε απο τη δουλειά τους σε τριήμερα , συνεχίσαν με το Μάκη να αποκαλύπτει δυσλειτουργίες και φακελάκια στο Δημόσιο Τομέα και φυσικά με διορισμούς πελατιακούς προκειμένου να βεβαιωθούν ότι θα έμπαιναν ανάξια άτομα και χωρίς προσόντα που θα δημιουργούσαν προστριβές με τους πολίτες και θα έδιναν μια αληθινή βάση στο παραμύθι τους .Βέβαια το παραμύθι ΔΕΝ ήταν ότι το Δημόσιο είναι δυσλειτουργικό .

Αυτό είναι μια μεγάλη αλήθεια αλλά σίγουρα είναι θέμα νομοθεσίας , δηλαδή των πολιτικών και όχι των υπαλλήλων .
Το παραμύθι ΗΤΑΝ ότι το Δημόσιο έφαγε όλα τα λεφτά λόγω αμοιβών , μεγάλου αριθμού προσλήψεων και υψηλών συντάξεων και εφάπαξ που δίνει.
Δεν έφταιγε δηλαδή η υπερκοστολογημένη Ολυμπιάδα , οι υπερκοστολογημένοι δρόμοι και οι αμαρτωλές προμήθειες με το μαύρο πολιτικό χρήμα αλλά το εφάπαξ και η σύνταξη του τεμπέλη δημόσιου υπαλλήλου.
Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι είχαν πεισθεί ότι δεν έπαιρναν αυξήσεις και ο μισθός ήταν 700 Ευρώ επειδή το «αφεντικό» πλήρωνε υψηλή φορολογία , οι ελεύθεροι επαγγελματίες είχαν πεισθεί ότι οι Δημόσιοι Υπάλληλοι και όχι η ερασιτεχνικά δομημένη νομοθεσία μπλοκάρει τα κέρδη τους , άρα ο εχθρός ήταν έτοιμος .

Φυσικά όσοι όλοι ήταν απασχολημένοι να μισούν ο ένας τον άλλο , περάσαν νομοσχέδια που τα 700 Ευρώ του ιδιωτικού τομέα έγιναν 500 Ευρώ , τα επαγγέλματα των ελεύθερων επαγγελματιών ανοίγουν προκειμένου να κλείσουν όλοι και να χαθούν τα μικρομεσαία μερίδια απο την αγορά και να έρθουν εταιρείες και φυσικά όλοι θα δουλεύουμε παραπάνω χρόνια για λιγότερη σύνταξη .




ΜΗΠΩΣ ΠΙΑΣΤΗΚΑΜΕ ΚΟΡΟΪΔΑ ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου