Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

ΜΥΘΟΠΛΑΣΤΕΣ & «ΑΦΗΓΗΤΕΣ»Ενα μοναδικό λεύκωμα της Ελληνικής Πολιτικής Επικαιρότητας...
O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ...

Είναι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ηγέτης σε όλη την υφήλιο , στον οποίο ανακοινώθηκε επίσημα σε εθνικό δίκτυο  από την Πρόεδρο της Βουλής(;) των Ελλήνων πως θα αναλάβει τα ηνία μιας χώρας η οποία πρόκειται να διαλυθεί σε επίπεδο εδαφικής ακεραιότητας , ατομικών δικαιωμάτων κι ελευθεριών!
Είναι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ  ηγέτης σε όλη την υφήλιο και στην ανθρώπινη καταγεγραμμένη ιστορία , ο οποίος άκουσε όλο τον παραπάνω οχετό ξεφτίλας και όχι μόνο δεν κουνήθηκε από τη θέση του , αλλά έσπευσε να ευχαριστήσει και να αναλάβει …. «καθήκοντα» !!!!!!!
Είναι ΑΥΤΟΣ ,που στις περγαμηνές του μένουν ανεξίτηλες οι «συμφωνίες» με την κυβέρνηση Χότζα (1987-88) και η προσπάθειά του σαν ΥΠ.ΕΞ του «αειμνήστου» να ανοίξει νέους δρόμους επικοινωνίας με τα (στο πολύ βάθος) αδέρφια μας –κατά δήλωσή του (1987) – τους Αλβανούς!
Είναι ΑΥΤΟΣ που «δάνεισε» τον «αείμνηστο» 30.000.000!!!!!!!!! δρχ για να φτιάξει το περίφημο  «κωλόσπιτο» της Εκάλης και να στεγάσει τον κυνηγημένο έρωτά του με τη Μιμή! 
(Φοβερή ευκαρία πάντως…έπαυλη 60.000.000 δρχ στην Εκάλη…ακόμα και το ’88)
Είναι ΑΥΤΟΣ ο οποίος με περισσό θράσος κατέκρινε  τον ελληνικό λαό σε Εθνικό δίκτυο , επειδή αρνήθηκε να νομιμοποιήσει το χυδαίο δίλλημα του ανεκδιήγητου ΓΑΠ και τόλμησε να στηλιτεύσει τη δημοκρατία του καναπέ… Του καναπέ ,τον οποίο ΚΑΙ ο ίδιος φιλοτεχνούσε με μεράκι συμμετέχοντας στις κυβερνήσεις του «αείμνηστου» και σιωπώντας προκλητικά σε ό,τι  προήγαγε αυτού του είδους τη δημοκρατία μη τυχόν και νιώσει θεσμικό στρίμωγμα η κυβέρνηση Παπανδρέου του Γ’.
                                
ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΘΗΝΩΝ & ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Αρχίζουμε με την απαραίτητη Politically Correct δήλωση : Η Εκκλησία δεν πρέπει να εμπλέκεται με την πολιτική!
Δεν μπορώ , όμως , να μην αναφερθώ στον κομπάρσο της Α’ περιόδου της κυβέρνησης  Παπανδρέου του Γ’. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τα καταπληκτικά guest περάσματά του στις εξίσου καταπληκτικές συνεδριάσεις-σαπουνόπερες του υπουργικού συμβουλίου…. Με τα Laptops , με τους προτζέκτορες , με τα PowerPoint…. Ε… ρε Μεγαλεία!!!
Ο Ιερώνυμος ο Β , λοιπόν , είναι ΑΥΤΟΣ που έβαλε και  πλάτη και γενικά όλο τον πίσω κορμό με  δύναμη και  σθένος , καταλαγιάζοντας ή προσπαθώντας … όποιον πιστό Έλληνα πατάει ακόμα στην εκκλησία!
Είναι ΑΥΤΟΣ που πρόσφατα μετέτρεψε τον οίκο του Θεού σε ΜΠΟΡΝΤΕΛΟ!
Με πόρνη την Ορθόδοξη Ελλάδα , τσατσά τον πολιτικό-οικονομικό-«καλλιτεχνικό» συφερτό, λεκανατζού τον ίδιο και πελάτη σε Happy Hour όλο το πολύ-πολιτισμικό μπουλούκι των 4.000.000 κάφρων που μας φόρτωσαν. Κάφρων που κινούνται με το θράσος του κατακτητή και τη «μαγκιά» του περιούσιου λαού και ΑΥΤΟΣ σιτίζει καθημερινά στους ιερούς ναούς , στερώντας πολύτιμα μερίδια βοηθείας σε πραγματικά άστεγους , πεινασμένους κι εξαθλιωμένους Έλληνες !
Είναι  ΑΥΤΟΣ που παίζει με επιτυχία το ρόλο του Δερβέναγα των κατακτητών και συστηματικά  αφαιρεί , μαζί με με την ομαδούλα  του , από την Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ελλάδας το ΔΙΚΑΙΩΜΑ να εκφράζει άποψη για τα τεκταινόμενα στην υπό κατοχή Ελλάδα!


ΤΑ ........ ΚΟΜΜΑΤΑ


Πα.Σο.Κ.

Τα λόγια είναι περιττά.
Όσοι δεν ήξεραν περί τίνος πρόκειται,τώρα κατάλαβαν. Οι  οβιδιακές  μεταμορφώσεις του ..σχηματισμού αυτού (κινήματος ,σύμφωνα με άλλους) έλαβαν χώρα μέσα σε μια περίοδο 30 ετών. Είναι δύσκολο για το μέσο άνθρωπο να παρακολουθεί μέσα από την βάναυση καθημερινότητά του την πορεία μιας φατρίας-κάστας πολιτικάντηδων και ντεσπεράντος του αντιπροσωπευτικού πολιτικού βίου.
Μια πορεία ΠΑΝΤΑ σε βάρος της παραγωγικής βάσης της οικονομίας με άλλοθι τον κοσμάκη , τον διωγμένο από την κακιά δεξιά , τον εργατουπάλληλο και εσχάτως (από το 1996 και μετά) δίπλα στον νέο «επιστήμονα» στον τεχνοκράτη στον επιχειρηματία …και γενικά ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ στις «ευρύτερες υγιείς παραγωγικές δυνάμεις».
Αυτό είναι το νόημα για όποιον θέλει να καταλάβει..
Από τις ευρύτερες δημοκρατικές δυνάμεις στις «ευρύτερες υγιείς παραγωγικές δυνάμεις»!
Η τέχνη του.......
 
να διαλύεις τις δομές ενός κράτους,να τρως ασύστολα τον ΑΜΠΑΓΚΟ , να εξαφανίζεις τρία (3) πακέτα Ντελόρ και δύο (2)πακέτα Κτηματολογίου , άπειρα πακέτα εξοπλισμών και γενικά να είσαι χωμένος παντού και πάντα….. να σε παίρνουν χαμπάρι και λίαν συντόμως να επιστρέφεις ανανεωμένος,αναβαπτισμένος,με πείρα με νέες ιδέες και θέληση να προσφέρεις…..
σ’όλο της το μεγαλείο….πάντα με τη συνδρομή το «κυρίαρχου» λαού…..
Είναι ένα χάρισμα που μόνο το κυβερνών κόμμα έχει κι αυτό το κάνει ΜΟΝΑΔΙΚΗ επιλογή κάθε «νταβατζή» και κάθε προστάτη.
Όσο κι αν υβρίζονται διαχρονικά οι Παπανδρέου , η αλήθεια είναι ότι ξέρουν πώς να «στήσουν» ένα μαγαζί! Το παίρνουν ημιυπόγειο και το κάνουν γωνιαίο!

Επειδή όμως και το γαϊδούρι σκάει κάποτε και αρχίζει να κλωτσά ……. είναι αναγκαία  η ύπαρξη του ……. σάκου ή του καρπαζοεισπράκτορα ! Ο ρόλος είναι σημαντικός και κομβικός στη λειτουργία του αντιπροσωπευτικού συστήματος ενός προτεκτοράτου (από γεννέσεως)

Νέα Δημοκρατία (ο κατέχων μόνιμη και οργανική θέση …καρπαζοεισπράκτορα)

Κανονικά δεν είναι σωστό να αναφερόμαστε στη Ν.Δ ως κόμμα . Το σωστό είναι να γίνεται η αναφορά στην περίφημη συντηρητική δεξιά παράταξη.  Ο-προ αμνημονεύτων ετών - κατεξοχήν εκφραστής πατριωτισμού,φιλοπατρίας,(στα κρυφά μετά το 74) εθνικιστικής διάθεσης , της οικογένειας και της νοικοκυροσύνης, με βασικό εργαλείο περιχαράκωσης  τον  αντικομουνισμό …. έτσι γενικά.
Τσακώθηκες με το γείτονα;
Σου’φαγε κάτι μέτρα από το χωράφι;
Σου έκοψε τη γράνα;
 Σου ‘κλεψε την τσούπρα της ζωής σου;
….. αν  ήταν βενιζελικός , έπρεπε να γίνεις φιλοβασιλικός , αν ήταν κέντρο ή αριστερός θα τον εκδικιόσουν μέσα από την άλλη μεγάλη παράταξη.
Περισσότερο σαν φορέας ικανοποίησης κατωτέρων ενστίκτων παρά σαν σχηματισμός με ιδέες και όραμα!
Σας φαίνεται υπερβολικό;
Κι όμως δυστυχώς με αυτούς τους τρόπους ,  ο πατριωτικός και εθνικιστικός χώρος φιλοξένησαν ένα ετερόκλητο πλήθος , το οποίο (με το πέρασμα του χρόνου και την με την άμβλυνση των ιδεών ,σε συνδυασμό με τον ξεπεσμό τους γενικά) σε ένα σεβαστό ποσοστό του δεν απέκτησε καμιά ουσιαστική  σχέση με έννοιες όπως φιλοπατρία , ιστορική αναγκαιότητα διατήρησης κι επέκτασης του εθνικού ζωτικού χώρου,την αναγκαιότητα ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Έτσι κάτω από κατάλληλα διαμορφωμένες συνθήκες και κυρίως ύστερα από μακρά αποχή από την κουτάλας της εξουσίας , διαμορφώθηκαν οι γνωστές φυγόκεντρες τάσεις προς την ευμάρεια , την καλοπέραση και το βόλεμα…….
Προβλήθηκε ποτέ σοβαρά η ιστορία τα κίνητρα και οι επιδιώξεις του αντιπάλου.
ΠΟΤΕ!
Μόνο σε πλαίσια Ε.Η.Δ  και κοντόφθαλμου παπαγαλισμού. Κι έτσι εξηγείται η απαξίωση και η χλεύη των ιδεών αυτών. 
Με την αποχώρηση από το προσκήνιο γενεών που μπαρουτοκαπνίστηκαν στα πεδία της μάχης , ουσιαστικά επικράτησαν οι «δήθεν» του χώρου οι οποίοι .
Αυτοί που έτυχε να ενταχθούν εκεί ή δεν βρήκαν θέση αλλού για να κάνουν την καριέρα τους. Γόνοι και απόγονοι πνευματικά παιδιά και ψυχοπαίδια εμβληματικών προσώπων για την πατρίδα συμπεριλαμβάνονται στην κυρίαρχη αυτή κατηγορία. Ο «συντηρητικός» ψηφοφόρος πλάθεται ανάλογα με τα τερτίπια αυτών που νομίζει ότι έχει επιλέξει για να τον αντιπροσωπεύσουν.(Ισχύει για όλους τους πολιτικούς χώρους).
Βρισκόμαστε στη Μεταπολίτευση , αν καταλάβατε , όπου πουλώντας καλυμμένη φιλοπατρία και εθνική υπερηφάνια (μη μας λένε και χουνταίους…) έκαναν λαμπρή καριέρα αστέρες της Νέας σημερινής Τάξης έτοιμοι να κατακεραυνώσουν  κάθε τι ιερό και όσιο στο όνομα της εγκυρότητας και της σοβαροφάνειας (σοβαρότητα το λένε)
Οι πολιτικοί που διαμόρφωναν την πολιτική τους επειδή αγαπούσαν την Πατρίδα..πέθαναν!
Ζήτω οι πολιτικοί που απλά εκτελούν διαταγές των …ΑΛΛΩΝ στο όνομα … κάποιας  Πατρίδας.
Ποιοι είναι οι ΑΛΛΟΙ ; Μα αυτοί που μοιράζουν υποτροφίες , τους σπουδάζουν στην Εσπερία τζάμπα , τους πληρώνουν αδρά τις προεκλογικές εκστρατείες κλπ κλπ.
Κι  επειδή δεν είναι όλοι ίδιοι ρίχνουν αραιά και που και κανένα πατριωτικό ψιχουλάκι για να τσιμπάνε τα ανάλογα πουλάκια……  Όσο τα «πουλάκια» που αρέσκονται σ’αυτό το είδος καναβουριού , λιγοστεύουν , λιγοστεύουν κι εξαφανίζονται και τα ψιχουλάκια…
Το κοινό στο οποίο απευθυνόταν το πνευματικό παιδί του Εθ.Αβέρωφ η κα Γιαννάκου – Κουτσίκου , όταν άρχιζε τη «σταδιοδρομία» της σχεδόν έχει εξαφανιστεί.
Η ανωτέρω κυρία παραμένει στον ίδιο χώρο , κινείται 180 μοίρες αντίθετα διέλυσε την παιδεία σε εθνικά ευαίσθητες περιοχές και προετοίμασε το δρόμο της Ρεπούση-Δραγώνα-Διαμαντοπούλου και παπαριάζει το νέο κοινό της σχετικά με τη διαχρονική πολιτική συνέπειά της! Μήπως αυτό το «κοινό» πρόκειται να ψάξει τίποτα από τα λεγόμενα; Φυσικά ΟΧΙ!  
Πιο τολμηροί (χοντρόπετσοι ή ξετσίπωτοι κατά τη γνώμη μερικών) κάνουν τα … μεγάλα άλματα.(πχ. Μάνος –Ανδριανόπουλος)
Μια τέτοια συντηρητική παράταξη ΜΟΝΟ ΣΑΝ ΚΑΡΠΑΖΟΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΑΣ  μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε δύσκολες ώρες για το σύστημα που φιλοτέχνησε από το 1974 τη Κληρονομική Οικογενειοκρατία που συνηθίζουμε να ονομάζουμε Αντιπροσωπευτική Δημοκρατία!
Και σαν ΚΑΡΠΑΖΟΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΑΣ χρησιμοποιείται από τη στιγμή της δημιουργίας της (1975) ως και σήμερα…και αύριο και συνεχώς!
Έτσι λειτούργησε και προσφάτως κυρίως από το Δεκέμβρη του 2008 και μετά…
Το ωραίο είναι ότι η «παράταξη» έχει αποδεχτεί το ρόλο αυτό κι έχει προσαρμόσει τη συμπεριφορά , την κοντόφθαλμη πολιτική της και την ελαστικότητα θέσεων και φρασεολογίας στα πλαίσια των σύντομων διαλειμμάτων από την εξουσία (και τη μάσα) του Πα.Σο.Κ.
Όταν ο Παπανδρέου ο Γ’ αποσυρθεί στα νέα Υψηλά του Καθήκοντα ,όταν το  Πα.Σο.Κ. θα χρειαστεί το χρόνο του να βρει διάδοχο ,όταν οι μανδαρίνοι του θα χρειαστούν το χρόνο τους για να τακτοποιήσουν «εκκρεμότητες» παραγραφές κλπ…..
Τότε η κουρελιασμένη πολιτική έκφραση της «συντηρητικής» παράταξης σε συνεργασία με αποκόμματα  της θα αναλάβει τα σοβαρά καθήκοντα που τις έχουν προγραμματίσει:

·         Να ρίξει το ξύλο της αρκούδας ,το οποίο θα καλυφθεί πλήρως από τα ΜΜΕ στα συνδικάτα τα οποία –ξαφνικά-θα διαπιστώσουν τις αδικίες του μνημονίου και θα τρέχουν μπροστά ,τάχα μπροστάρηδες,από τις ορδές εξαθλιωμένων Ελλήνων που θα διαδηλώνουν.
·         Να διαχειριστεί –με αποτυχία φυσικά-τις ένοπλες εξεγέρσεις των Ταλιμπάν
·         Να πουλήσει φούμαρα περί Εθνικών Δικαίων  (τα οποία αγνοεί ή δεν πιστεύει)και να χαρακτηριστούν οι ψηφοφόροι και όσοι συμφωνήσουν με αυτονόητα πράγματα «Φασίστες» κι επικίνδυνοι για τα συμφέροντα της Πατρίδας…..
·         Να χρεωθεί τη νέα υποδούλωση στην οποία θα κατρακυλήσει  ό,τι θα έχει απομείνει από τη χώρα
·         Να φτάσει σε έσχατο σημείο διάλυσης και….
·         Να παραδώσει πολιτισμένα και σε ευρωπαϊκό κλίμα την εξουσία στο Πα.Σο.Κ το οποίο θα έχει επιστρέψει ανανεωμένο , ενωμένο-δυνατό , με γνώση των «λαθών» του , έχοντας κάνει..σκληρή αυτοκριτική , με Όραμα   και γενικά με όλη τη γνωστή φρασεολογία του …. η οποία όμως  ξεχωρίζει τον  επαγγελματία παίκτη από τα τσικό! 
Κι επειδή μιλάμε για καρπαζιές –γενικά – οπωσδήποτε πρέπει να γίνει μια παρένθεση-λόγω επικαιρότητας- και μια αναφορά στον ξυλοδαρμό του κου Χατζηδάκη.\

·         Ερ. του απλού ..λαού (όπως τον αντιλαμβάνονται οι «έγκριτοι») :  Είναι κέρδος για τη Δημοκρατία μας οι εικόνες του ξυλοδαρμού;..
Ειλικρινά , δε θέλω να μάθω ! Δε με νοιάζει!

·         Ερ. Έχει επαφή με την πραγματικότητα ο κος Χατζηδάκης; Ή είναι δέσμιος των αυλικών του και των παπαρολογιών τους , τύπου Γκρούεζα; (ο λαός πίνει νερό στ’ όνομά σας κε Υπουργέ).
Όχι δεν έχει!
Δεν εξηγείται αλλιώς πώς βγαίνει στο πλήθος των απολυμένων για βόλτα ο άνθρωπος ο οποίος  , όχι μόνο διαρκώς αλλά και την προηγούμενη βραδιά σε πάνελ «σοβαρού» κι «έγκριτου» δημοσιογράφου , πλειοδοτούσε κόντρα στο Μίχαλο ,στο Μάνο και στον Χρυσοχοϊδη για το πόσες εκατοντάδες  χιλιάδες υπαλλήλων πρέπει να απολυθούν…αύριο κιόλας…….  Ε … την αυριανή μέρα ήταν που τις έφαγε!!!

Ενώ αυτοί που θα συκοφαντήσουν ,θα ξεσηκώσουν την ..κοινή γνώμη με τον «αυτοματισμό» και τελικά θα απολύσουν , έπαιζαν τους απορημένους και τους άναυδους με την αιμοβόρικη διάθεση των κακών «δεξιών» και τους κατακεραύνωναν με κάθε ευκαιρία!

ΛΑ.Ο.Σ

Ο Λα.Ο.Σ δεν ήταν τίποτα άλλο παρά η συσπείρωση δυνάμεων , οι οποίες είχαν «αποβληθεί» από το βασικό κόμμα της ΝΔ , κάτω από την ηγεσία ενός αυτοδημιούργητου ανθρώπου της πιάτσας , με σκοπό την προσωπική του προβολή και καθιέρωση στο αφιλόξενο , οικογενειοκρατούμενο , κι εχθρικό περιβάλλον για (ό,τι νέο) της Κληρονομικής Αντιπροσωπευτικής «Δημοκρατίας».
Σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή , η ΝΔ κάνει το μεγάλο «άλμα» στην κεντροαριστερά (αφού οι «σύμβουλοι»  εκεί έβλεπαν το μέσο ικανοποίησης των βραχυπρόθεσμων σχεδίων τους).
Το άλμα γίνεται άγαρμπα με τρόπο που όχι μόνο να απαξιώνει τις ρίζες μιας παράταξης , αλλά και να γίνεται φανερό σαν μια διαρκής ….συγγνώμη.
Ένας ολόκληρος κόσμος λοιδορείται συστηματικά από το Καραμανλικό Ιερατείο , παίρνονται αποφάσεις προκλητικά αντεθνικές και ανθελληνικές .
Ένα ετερόκλητο – τελικά - σύνολο από αγνούς πατριώτες , από εθνικιστές που γνωρίζουν τον όρο , από γιαλαντζί εθνικιστές , από καιροσκόπους  , από τηλεπωλητές  και από τυχοδιώκτες  με  φιλοδοξίες αλλά δυσκολία στο να βρουν μια στέγη , συναντιούνται στις τάξεις του νεοσύστατου –τότε κόμματος.
Η αλήθεια είναι , πως στην πορεία για εξουσία , αυτός ο σχηματισμός έθεσε θέματα ταμπού ως τότε(μεταναστευτικό , εθνική αξιοπρέπεια , εγκλήματα παλαιά και νέα , κίνδυνοι για την εθνική ασφάλεια κι ακεραιότητα).
Το αποτέλεσμα ήταν να πάρει κουράγιο πολύς κόσμος , από ανθρώπους με το μίνιμουμ αλλά και το μάξιμουμ του πατριωτικού αισθήματος ως κατακρεουργημένους πολίτες από την διάλυση του κοινωνικού – εθνικού ιστού.
Προσωπικά γνωρίζω αρκετούς Πα.Σο.Κ-ους ακόμα και κομμουνιστές παλαιούς που εντάχθηκαν στο σώμα όσων ψήφισαν το Λα.Ο.Σ. Είναι μια ιδιαίτερη ομάδα ατόμων που την μέχρι τότε πολιτική πεποίθησή τους την είχαν σημαία και άποψη προς εφαρμογή σε μια ελεύθερη κι εθνικά κυρίαρχη Ελλάδα. Η διάλυση των πάντων έδειξε σαν μονόδρομο σ’ αυτούς τους ανθρώπους το κόμμα του Καρατζαφέρη.
Έρευνες στατιστικές – γνωστές στα ανώτερα κλιμάκια – του Λα.Ο.Σ έδειχναν τα πρώτα χρόνια το κοινωνιογράφημα του σχηματισμού.
Η ηγεσία όμως –προφανώς από την αλαζονεία του καλπασμού προς τα πάνω- από το 2009 και μετά άρχισε τους τυχοδιωκτισμούς και τις κουτοπονηριές στην έκφραση πολιτικού λόγου. Η παραδοχή άνευ όρων του μνημονίου, προσέβαλε κάθε νοήμονα ψηφοφόρο και πατριώτη.
Η αναπαραγωγή και η διαρκής επίκληση της Πα.Σο.Κ.-ικής σοφιστείας και global size ΠΑΠΑΡΑ Σ πως τάχα δεν θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις , ήταν το κερασάκι στην τούρτα.Όπως αναφέρεται και στο πρώτο μέρος της δημοσίευσης:
«ΟΛΟΙ μας γνωρίζουμε πολύ , ότι τα 110 δις της υποδούλωσής μας δεν μπαίνουν καν στη χώρα ΟΥΤΕ για εφαρμογή αναπτυξιακής , «αναπτυξιακής» , «πράσινης» ή άλλης πολιτικής , πόσο μάλλον για ….μισθοδοσία του ΟΧΛΟΥ! (έτσι αποκαλείται πλέον ο λαός μας)»

Τα λεφτά αυτά εκταμιεύονται για να καλυφθεί η αδυναμία του χρεοκοπημένου κράτους να εξοφλήσει στις «αγορές» ποσά ομολόγων που λήγουν και τόκους παλαιών δανείων.
Παρόλα τούτα, συνεχίζουν κι επικαλούνται το ανωτέρω «επιχείρημα» !
Ο Παπανδρέου ο Γ’ φρόντισε να νομιμοποιήσει τις απαιτήσεις τραπεζών,ιδιωτών και τοκογλύφων ,οι οποίοι δεν μπορούσαν νομικά να τα διεκδικήσουν σαν ιδιώτες vs ελληνικό κράτος.
Φρόντισε να καλύψει απόλυτα  τα απαιτούμενα ποσά εξόφλησης βάζοντας ενέχυρο την εδαφική ακεραιότητα,την εθνική ανεξαρτησία και τους πόρους της Ελλάδας.
Αρωγός από πίσω και χωρίς κανένα παζάρι ο …Καρατζαφέρης!
Λένε για παράδειγμα κάποιοι πως θα μπορούσε ο Γ.Καρατζαφέρης εκείνη την εποχή (που μιλούσαν γι ‘ αυτόν οι Πα.Σο.Κ.-οι κι έσταζε μέλι το στόμα τους ) να θέσει όρια και όρους στο νομοσχέδιο για το μεταναστευτικό…… λένε..
Τα αδιανόητα μπρος –πίσω του Προέδρου είναι –δυστυχώς-αποτυπωμένα σε βίντεο και ηχτικά αρχεία και δείχνουν σε όλο το μεγελείο την προσπάθειά του να πατήσει σε 2 βάρκες βάζοντας τα χέρια του σε άλλες 2!
Οι δηλώσεις του τύπου …. «ψήφισα ναι στο να πάρουμε τα λεφτά(μη τυχόν και μείνουν οι συνταξιούχοι απλήρωτοι) αλλά δεν ενέκρινα ο,τιδήποτε άλλο»  μόνο  απογοήτευση μεταδίδουν . Έτσι πας στον τοκογλύφο και παίρνεις (τρόπος του λέγειν )τα λεφτά του; Χωρίς να δεχτείς τους όρους;
Ή εσένα θα σε δοξάσουμε που είπες το ναι και τον Παπανδρέου το Γ’ θα τον βρίζουμε επειδή δέχτηκε τους όρους;
Κρίμα!....αν και πολλοί  Μωραϊτες σε ήξεραν….
Τα αποτελέσματα τα είδαν στις δημοτικές και περιφερειακές…..

Κ.Κ.Ε

ΟΛΟΙ , ακόμα και οι ίδιοι , γνωρίζουν την προδοτική στάση του απέναντι τόσο στο Κράτος όσο και στο Έθνος των Ελλήνων.Από τη γέννησή του στις αρχές του αιώνα (Μπεναρόγια και λοιποί σιωνιστές στη Θεσσαλονίκη ….που αλλού!) ως την Μικρασιατική Καταστροφή , τον Συμμοριτοπόλεμο και τα μεταπολιτευτικά χρόνια!
Είναι μια περιχαρακωμένη ομάδα πλέον πνιγμένη σε έναν ορυμαγδό αλληλοσυγκρουόμενων συνθημάτων.
Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα,και θα κλείσω τη δυσάρεστη αυτή παράγραφο.
Τις μέρες των κινητοποιήσεων των ναυτικών & λιμενεργατών στον Πειραιά , υπήρχε ένα σύνθημα γραμμένο έξω από τον σταθμό του Ηλεκτρικού.
«Δουλειά στους έλληνες ναυτικούς»
Στο  «πήγαινε» της πορείας προς Αγ.Νικόλαο το σύνθημα κουτσουρεύτηκε με μπογιά σε:
«Δουλειά στους ναυτικούς»
Στο  «έλα» της πορείας προς Αγ Διονύσιο το σύνθημα έγινε:
«Δουλειά» !!!!!!!
Κατά τα άλλα η άρση του καμποτάζ τους βρίσκει αντίθετους!
Γιατί να μην πιάνουν δουλίτσα και οι ξένοι;….αφου το «Έλληνες» ενοχλεί!!!!!!!
ΕΕΕΕΕ;   Γιατί;


ΣΥΝ – ΣΥΡΙΖΑ – και γενικά ριζοσπαστική «αριστερά» ,»πρωτοβουλίες , forum & for a και τρέχα γύρευε…..

Ο Λόρδος πρέπει να έχει τον μπάτλερ του και η Νεοταξίτες τον αριστερό τους.


Αυτοί ανακάλυψαν πως η προοδευτικότητα και οι αριστερές «περγαμηνές» έχουν αποκτήσει αξία στην Νέα Εποχή.
Με κάθε δυνατή μορφή (ΜΚΟ,οικολογικά κινήματα , παρατηρητήρια , αποκόμμματα κατά περίπτωση και κατά παραγγελία) στέκονται πλάι στους επιστάτες του ΔΝΤ και της Νέας τάξης.
Το φαινόμενο της αποστασίας αριστερών και διανοουμένων δεν είναι καινούργιο. Πάντα στις δύσκολες καμπές της ιστορίας πολλοί από αυτούς γονάτιζαν αξιολύπητα και μετατρέπονταν σε γενίτσαρους της έκάστοτε Νέας τάξης. Αυτό, όμως, που γινόταν χθες αποσπασματικά, σήμερα έχει πάρει επιδημική, σχεδόν καθολική μορφή. Πάντα αυτά τα φαινόμενα της λιποταξίας και μετάλλαξης του αριστερού πνεύματος αποτελούν την έκφραση και το σύμπτωμα δύο βασικών παραγόντων:
Από τη μια είναι η κατάσταση του λεγόμενου διεθνούς εργατικού και επαναστατικού κινήματος
και
από την άλλη οι απαιτήσεις του συστήματος της καπιταλιστικής παρακμής, η θέση και ο ρόλος της διανόησης, καθώς η πνευματική κατάσταση, οι αξίες και η ιδεολογία που ηγεμονεύουν.
Ήδη από τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης  ο αστικός κόσμος δεν έχει να προβάλει καμιά δικαιολογία της ύπαρξής του.
 Όλες οι αστικές αξίες έχουν ανεπανόρθωτα χρεοκοπήσει και διαλυθεί:
Η φιλοπατρία, η εθνική κυριαρχία, η αστική οικογένεια, η θρησκεία, ο κοινοβουλευτισμός, οι ατομικές ελευθερίες.
Η ισχύς τους έγινε ασυμβίβαστη πλέον με την ύπαρξη της αστικής τάξης.
Οι πιο συνειδητοί και κυνικοί υπερασπιστές του καπιταλισμού δεν δίστασαν να διακηρύξουν δημόσια την χρεοκοπία των αστικών αξιών. Και τα ριζοσπαστικά κινήματα της νεολαίας τροφοδοτήθηκαν από αυτή τη χρεοκοπία των αξιών και τη βάθαιναν.
Γιατί όταν χτυπάς τις παραδοσιακές αξίες που ο αστικός κόσμος τις έχει οδηγήσει σε χρεοκοπία, χωρίς να τις αναστυλώνεις, να τις αναγεννάς και να δημιουργείς ένα νέο σύστημα αξιών, συμβάλλεις στη γενική αποσύνθεση.
Ο επαναστατικός, λοιπόν, μικροαστικός ριζοσπαστισμός της νεολαίας «χτύπησε» τις αστικές αξίες που είχαν γίνει βάρος και για τον ίδιο αστικό κόσμο. Ο κόσμος αυτός είχε πάψει προ πολλού να πιστεύει σε αυτές τις αξίες που ο ίδιος είχε δημιουργήσει. Δεν στηριζόταν σε αυτές και ήταν ανίκανος να παράγει ένα νέο σύστημα αξιών.

Μέσα σε αυτό το γενικό πνεύμα γαλουχήθηκε και η αριστερή διανόηση.
Μικροαστική από τη φύση της δεν κατανόησε ότι χτυπά τις αστικές αξίες που το ίδιο το κεφάλαιο δεν τις ήθελε πια.
Το μεταπολιτευτικό και κυρίως το πασοκογεννές κεφάλαιο την δεκαετία του 80 , στο πρόσωπο αυτής της διανόησης βρήκε την ιδεολογική του εμπροσθοφυλακή.
Έτσι στο πρόσωπο της αριστερής μικροαστικής ιντελιγκέντσιας το κεφάλαιο βρήκε το «προοδευτικό» του άλλοθι.
Οι διαδικασίες αυτής της ολοκληρωτικής ενσωμάτωσης και υποταγής, απόκτησαν πυρετικούς ρυθμούς εξέλιξης μέσω των κεντρικών ιδεολογικών δομών της καπιταλιστικής εξουσίας:
Εκπαίδευση, ΜΜΕ. Μέσα από αυτές τις ιδεολογικές χοάνες του συστήματος (εδώ συμπεριλαμβάνονται και τα κόμματα και η πληθώρα των ΜΜΟ και άλλων δομών) έγινε η πλήρης ΕΞΑΓΟΡΑ της μικροαστικής αριστερής διανόησης.
Και φυσικά η εξαγορά δε σημαίνει μόνο τα οικονομικά προνόμια. Απείρως πιο ελκυστικά είναι τα κοινωνικά προνόμια, τα προνόμια φήμης, προβολής και πρόσβασης στους μηχανισμούς εξουσίας.
Τα προνόμια της κοινωνικής και εξουσιαστικής αναρρίχησης. Και το χαρακτηριστικότερο ιδίωμα της μικροαστικής κάστας και ψυχολογίας, σε εποχές ιδιαίτερα σήψης και ανασφάλειας, είναι η ΑΤΟΜΙΚΗ ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗ...
Έτσι τα ισχυρά υπερεθνικά κέντρα εξουσίας βρήκαν τη νέα ιδεολογική τους αστυνομία, τους νέους γενίτσαρους στο πρόσωπο της καλοαναθρεμμένης μικροαστικής «αριστερής» διανόησης.
Μετέτρεψαν δηλαδή την έννοια «αριστερά» σε νομισματική μονάδα, σε γραμμάτιο πληρωτέο επί τη εμφανίσει. Και έτσι ακριβώς συμπεριφέρεται σήμερα η νεοταξική αριστερά.

 Και αυτή η μεγάλη ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ επιτεύχθηκε στην Ευρώπη με τη σοσιαλδημοκρατία και στην Ελλάδα με το «εκσυγχρονιστικό» ΠΑΣΟΚ.
Επί των ημερών του αυτή η ενσωμάτωση πήρε εκρηκτικά αποκρουστικές μορφές.
Αυτή η «αριστερή» διανόηση κυριαρχεί παντού, σε όλες τις ιδεολογικές δομές του «εκσυγχρονιστικού» ελληνικού κράτους, προτεκτοράτου της νέας αυτοκρατορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου