Τρίτη 5 Απριλίου 2011

ΚΗΔΕΥΕΤΑΙ Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΕΒΑΛΕ ΜΕ ΤΑ ΚΑΡΤΕΛ

Αξιότιμες κυρίες και κύριοι Βουλευτές

Έρχεται προς ψήφιση στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο του Ανταγωνισμού από το Υπουργείο Ανάπτυξης. Σας έχω κοινοποιήσει τις απόψεις μου στο παρελθόν και δεν θα επανέλθω.

Εις μνήμην του ελεύθερου ανταγωνισμού που όλοι οι Υπουργοί του αρμοδίου Υπουργείου δοξάζανε (και δοξάζουνε) αλλά κανείς δεν έκανε κάτι ουσιαστικό για αυτό, αφιερώνω την σημερινή κατάσταση της εταιρείας μου, των Βιβλιοπωλείων Φλωράς.


Ήδη, προ ολίγων ημερών, ύστερα από 40 χρόνια λειτουργίας καταθέσαμε εκούσια αίτηση συνδιαλλαγής με τους πιστωτές μας, άρθρο 99 πτωχευτικού κώδικα. Ένα βήμα δηλαδή πριν την πτώχευση. Προς απόλυτη χαρά του καρτέλ.

Αναρωτιέστε γιατί?

Το 2001 άρχισε την δράση του το καρτέλ στο ξενόγλωσσο βιβλίο

Αμέσως προσφύγαμε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού με γνωστοποίηση και στην συνέχεια με καταγγελία.

Οι τελικές αποφάσεις βγήκαν από την Επιτροπή Ανταγωνισμού το καλοκαίρι του 2009 (8 χρόνια)

Όλοι οι ανταγωνιστές του καρτέλ εξοντώθηκαν, έμειναν μόνο οι δυο τους.

Τα κέρδη του καρτέλ το διάστημα της παρανομίας ήταν περίπου 100,000,000€ εκ των οποίων θα πληρώσουν πρόστιμα 20,000,000€.

Όλες οι εταιρείες μέλη του καρτέλ περνάνε τα κέρδη στο εξωτερικό αφού είτε είναι ξένες εταιρείες είτε ανήκουν σε offshore εταιρείες-μετόχους.

Καμία ποινική ευθύνη για κανέναν από τους φυσικούς αυτουργούς. Ούτε μια μέρα φυλάκιση.

Για εμένα όμως που τους αποκάλυψα και με κατέστρεψαν η Πολιτεία θα είναι σκληρή, αφού η εταιρεία μου δεν άντεξε και θα υποστώ προσωπικά όλες τις ποινικές ευθύνες (ακάλυπτες επιταγές, χρέη στο Δημόσιο). Για εμένα που με τις ενέργειες μου και την θυσία της εταιρείας μου έφερα 20,000,000€ από πρόστιμα καμία πρόνοια. Ως και στους παρανόμους μετανάστες η Πολιτεία φρόντισε να τους καλύψει. Για αυτούς που αποκαλύπτουν ένα καρτέλ καμία προστασία….

για την απίστευτη καθυστέρηση στην εξέταση της υπόθεσης (8 χρόνια) δεν έχει καταλογιστεί ευθύνη σε κανέναν δημόσιο λειτουργό.

αποκαλύψαμε ότι ο δικηγόρος της βασικής εταιρείας του καρτέλ έγινε επίσημα συνέταιρος με την διευθύντρια νομικών υπηρεσιών της Επιτροπής Ανταγωνισμού κατά την διάρκεια της διαδικασίας εξέτασης του καρτέλ ενώπιον της Επιτροπής Ανταγωνισμού, και κανείς δεν έδωσε εντολή να γίνει αμέσως έλεγχος. Η κυρία αυτή χειρίστηκε την υπόθεσή μας το 2005 και 2006 και βρήκε ότι τα παράνομα συμβόλαια του καρτέλ ηταν απολυτως νόμιμα, τα ίδια συμβόλαια για τα οποία 2 χρονια μετά (υστερα από επανεξέταση) το καρτέλ εφαγε προστιμο 15,000,000 ευρώ.

τρέξαμε στα δικαστήρια, στην ευρωπαϊκή επιτροπή, παντού, τι άλλο έπρεπε να κάνουμε? Το καρτέλ έχει στρατιά από δικηγόρους που κάνουν με κομματάκια κάθε «κορόιδο» που πιστεύει ότι μπορεί να βρει το δίκιο του. Γιατί μετά από όλα αυτά να είμαι εγώ σήμερα ο «απατεώνας» που χρωστάει και αυτοί να χαίρονται για τα επιτεύγματα τους;

Αφιερώνω την άθλια κατάσταση που με οδήγησε το καρτέλ και το σύστημα που το προστατεύει (όπως και όλα τα καρτέλ που δρουν) στην «υπεύθυνη πολιτική ηγεσία».

Το πρόβλημα τώρα είναι πως οι 70 άνθρωποι που ζούσαν από την εταιρεία μας θα έχουν να φάνε. Η «υπεύθυνη» πολιτική αυτά τα αποτελέσματα έχει.

Με εκτίμηση για όλους και χωρίς καμία εκτίμηση για τους προστάτες των καρτέλ.

Γιώργος Φλωράς

Βιβλιοπωλεία Φλωράς

Δεληγιώργη 55 Αθήνα

1 σχόλιο:

  1. Τραγικό !

    Όμως θα θέλαμε και τα ονόματα των καρτέλ. Διότι μάλλον τα στηρίζουμε χωρίς να ξέρουμε.

    Α.Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου