Σάββατο 16 Απριλίου 2011

ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΚΑΠΕΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Μπορούμε να πληροφορηθούμε για ποιο λόγο όποια πέτρα κι’ αν σηκώσουμε βρίσκουμε από κάτω και κάποιο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ; Ανήκουν μήπως σε μια ειδική κατηγορία Ελλήνων, που πλήττεται περισσότερο από την κρίση, είναι πιο αψίκοροι, διαθέτουν μεγαλύτερες ηγετικές ικανότητες; Τι είναι τέλος πάντων αυτά τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ;


Δεν μπορεί να γίνει μια διαμαρτυρία χωρίς να βρεθεί στην περιοχή κάποιος πατεντάτος του κόμματος να πρωτοστατήσει, κραδαίνοντάς μας την κομματική του ταυτότητα; Απαξιώνοντας εξ αυτού του λόγου κάθε διαμαρτυρία και δημιουργώντας δικαιολογημένα την αίσθηση ότι δεν πρόκειται για αυθόρμητες εκδηλώσεις, αλλά για στημένα επεισόδια;

Χειρότερες υπηρεσίες στο (δικαιολογημένο) κίνημα των αγανακτισμένων πολιτών δεν μπορούσαν να προσφερθούν. Πουθενά στον κόσμο όπου έχουν σημειωθεί και εξακολουθούν να εκδηλώνονται διαμαρτυρίες του κόσμου (Ισλανδία, Ιρλανδία, Βρετανία, ΗΠΑ και αλλού) δεν παρατηρείται αυτό το φαινόμενο.

Λες και έχουν βάλει σκοπό της ζωής τους να κλείσουν τον κόσμο στα σπίτια τους, να μην τολμά κανείς να διαμαρτυρηθεί, φοβούμενος ότι θα γίνει το ντεκόρ για μια ακόμη διαμαρτυρία, στο τέλος της οποίας ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει εξασφαλίσει τα πρωτεία της δημοσιότητας.

Λες και έχουν βάλει σκοπό της ζωής τους να πετύχουν αυτό που επιδιώκει με διάφορες παραινέσεις του ο κ. Παπανδρέου: «Θα είμαστε παντού, θα πηγαίνουμε όπου θέλουμε», λέει και ξαναλέει. Και αυτό θα γίνει. Διότι όσοι θέλουν να διαμαρτυρηθούν, θα κάθονται στη γωνιά τους μήπως πέσουν πάνω σε κάποιον θερμόαιμο του ΣΥΡΙΖΑ που θα τους καπελώσει. Οπότε, όλοι οι άλλοι, οι υπεύθυνοι για τα χάλια μας, στους οποίους αξίζουν όλες οι διαμαρτυρίες του κόσμου, θα κυκλοφορούν ελεύθερα.

Αυτή θα είναι τελικά η μεγάλη επιτυχία του ιδιότυπου αυτού ακτιβισμού με κομματική ταυτότητα. Υπό αυτή την έννοια, ο ΣΥΡΙΖΑ προσφέρει μεγάλες υπηρεσίες σ’ αυτούς ακριβώς εναντίον των οποίων υποτίθεται ότι στρέφει τα πυρά του. Γεμίζοντας το οπλοστάσιο της προπαγάνδας, σύμφωνα με την οποία σ’ αυτή τη χώρα ουδείς άλλος έχει λόγο να διαμαρτύρεται πλην του συγκεκριμένου κόμματος.

Οι άνθρωποι κάνουν ό,τι μπορούν για να δικαιώσουν την επίσημη προπαγάνδα. Κάνουν ό,τι μπορούν για να δικαιώσουν τον κ. Πάγκαλο που από την πρώτη στιγμή έσπευσε – του έδωσαν την ευκαιρία οι κύριοι αυτοί – να ταυτίσει κάθε λαϊκή δυσφορία ή διαμαρτυρία με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί διαμαρτύρονται, επιμένει. Πάει και τελείωσε. Όλοι οι άλλοι είναι ευχαριστημένοι.

Στην ουσία, έχουν καταστήσει όλους τους υπόλοιπους άβουλους θεατές ενός καυγά ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ, ενισχύοντας το αίσθημα αηδίας προς μια συνεχιζόμενη προσπάθεια υφαρπαγής ψήφων με κάθε μέσον.

Διότι μόνο αηδία προκαλούν τα επεισόδια στους Αγίους Αναργύρους και όσα επακολούθησαν. Και κυρίως, δίνουν την ευκαιρία στους ενδιαφερόμενους να διατηρήσουν την άθλια παρουσία τους στον δημόσιο βίο της χώρας, να μιλούν για βία και ανομία (έσπευσε να το εκμεταλλευτεί και ο πρωθυπουργός χθες στο υπουργικό συμβούλιο), ουσιαστικά καλύπτοντας την δική τους βία και ανομία επί του βασανισμένου σαρκίου της χώρας.

Τι δουλειά είχε ο επικεφαλής μιας δημοτικής (δηλαδή πολιτικής) παράταξης να βρεθεί στον δρόμο του κ. Λοβέρδου; Δεν υπάρχουν άλλοι «γενναίοι» στους Αγίους Αναργύρους; Πρέπει οπωσδήποτε να διαμαρτυρηθεί κάποιος με επίσημο αξίωμα; Για να κολλήσει την ταυτότητά του σε όλους; Δεν έχει άλλη δουλειά να κάνει για να βελτιώσει τη ζωή των συμπολιτών του που τον εξέλεξαν;

Ο ίδιος είπε πως από τα γύρω καφενεία οι θαμώνες ενοχλήθηκαν από την παρουσία του υπουργού και άρχισαν να πετούν τους καφέδες τους. Γιατί δεν άφησε να εξελιχθεί αυτή η «διαμαρτυρία του καφέ», που θα εξυπηρετούσε καλύτερα τους σκοπούς μιας πραγματικά αυθόρμητης διαμαρτυρίας;

Και τι δουλειά έχει και ο δήμαρχος να βρίσκεται εκεί γύρω; Προσπαθώντας μάλιστα, εξ όσων πληροφορηθήκαμε, να βοηθήσει στο έργο τους τούς φρουρούς του υπουργού; Αν δεν κάνω λάθος, επρόκειτο για κομματική (τρομάρα μας) συγκέντρωση. Ο δήμαρχος πού κολλάει; Δεν είναι δήμαρχος όλων των δημοτών; Ο ίδιος ο κ. Λοβέρδος έπρεπε να τον διώξει.

Δεν τα βαρέθηκαν οι πολιτικοί μας όλα αυτά – τις επισκέψεις, τις κουστωδίες, τους διαγκωνισμούς για το ποιος θα βρεθεί πιο κοντά στον υπουργό, ακόμη και τις ίδιες τις συναντήσεις με τα κομματικοδίαιτα «δικά μας παιδιά»; Εμείς τα σιχαθήκαμε όλα αυτά – ανεξαρτήτως παράταξης.

Και τι θα γίνει με όλους αυτούς τους μπράβους των υπουργών που δημιουργούν ασπίδα γύρω τους και μόλις συμβεί κάτι ορμούν, ξεχωρίζοντας με τα κοστουμάκια τους όπως οι ασφαλίτες των Ιουλιανών;

Εκ των υστέρων μάλιστα πληροφορηθήκαμε – το είδαμε – ότι ο υπουργός δεν είχε και πολύ χρόνο στη διάθεσή του για «ζύμωση» με την κομματική (τρομάρα μας) βάση. Έγιναν τα επεισόδια, έριξε μερικές ψιλές η φρουρά του - η οποία δεν δικαιούται να επιτίθεται, μόνο να αμύνεται προστατεύοντας συγχρόνως τον υπουργό – πρόσφερε τις πρώτες βοήθειες ο (γιατρός) υφυπουργός κ. Τιμοσίδης, είπε δυο λόγια ο κ. Λοβέρδος και λίγο μετά διηγείτο την περιπέτειά του από τηλεοράσεως.

Λοιπόν για να τελειώνουμε: Δεν θα μας κλείσετε στα σπίτια μας, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, φοβούμενοι μήπως βρεθείτε στον δρόμο μας και μας καπελώσετε. Δεν θα μας αφαιρέσετε το δικαίωμα να επιλέγουμε τον τρόπο και τον τόπο της διαμαρτυρίας μας, φοβούμενοι μήπως ο κ. Πάγκαλος μας συναριθμήσει στους οπαδούς σας. Δεν θα ταυτίσετε τις (λεκτικές) αυθόρμητες εκδηλώσεις με τραμπουκισμούς και ξύλο.

Εσείς να κλειστείτε στα σπίτια σας. Κι’ αν δεν μπορείτε και πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε επίδειξη της επαναστατικότητας και των αντιστασιακών περγαμηνών σας (να μην μιλήσουμε τώρα γι’ αυτά), ας σας φτιάξει ο κ. Τσίπρας ένα ρινγκ για να εκτονώνεστε.

Εμείς θέλουμε να διαμαρτυρόμαστε ως ελεύθεροι πολίτες χωρίς την δική σας κηδεμονία. Με επιχειρήματα – διότι η γλώσσα κόκαλα δεν έχει και κόκαλα τσακίζει. Με χαρακτηρισμούς, που πονάνε πιο πολύ από τις γροθιές.

Πάρτε το χαμπάρι: Ο λαός δεν χρειάζεται την βοήθειά σας για να φωνάξει «Ανίκανοι», «Κλέφτες», «Ψεύτες». Σ’ αυτούς άλλωστε ανήκετε και εσείς, ως μέρος ενός πολιτικού συστήματος που απολαμβάνει προνόμια, χρηματοδοτήσεις, αποσπάσεις υπαλλήλων, συνδικαλιστικές παροχές, αστυνομική προστασία.

Έχετε και εσείς πάρει μέρος στην γνωστή θεατρική παράσταση. Αν τώρα θέλετε να παίξετε και στην τηλεόραση, δηλώστε συμμετοχή σε κάποια από τις γνωστές εκπομπές ξεκατινιάσματος.

Τίτλος πρωτότυπου: Δε θα μας κλείσουν στα σπίτια μας οι θερμοκέφαλοι του ΣΥΡΙΖΑ 
Από την Ελεύθερη ζώνη

4 σχόλια:

 1. Η εκδήλωση ασφαλώς και δεν ήταν κομματική, γι'αυτό και είναι φυσικό να ήταν εκεί όποιος ήθελε. Αλλά εκτός αυτού, τι παραπονιέστε; Αφού ο λαός κάθεται στους καναπέδες του και δεν βγαίνει να τους δείρει, βγαίνουν μόνο οι διάφοροι γραφικοί του ΣΥΡΙΖΑ. Ας προσέχαμε....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αυτοί που γιαουρτώσανε τον Πάγκαλο και προπηλακίσανε τους υπόλοιπους πολιτικούς, ήταν απλοί πολίτες.

  Δεν είναι όλος ο λαός ξαπλωμένος στους καναπέδες του.

  Μόλις όμως σηκωθεί κάποιος από τον καναπέ του, αμέσως μαλώνουνε ο Πάγκαλος με τον Τσίπρα για να τον βαφτίσουνε Συριζίτη.

  Αυτό είναι το πρόβλημα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΑΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ,ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ,ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΣΤΟΝ ΓΑΠ ΕΙΝΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ,ΣΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΩΜΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ,ΣΤΟΝ ΛΟΒΕΡΔΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΛΠ ΤΟΤΕ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΣΥΡΙΖΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ Σ'ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΑΠΟΤΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΛΕΝΕ!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Γιατί όλα αυτά τα λένε οι ίδιοι οι χρηματοδότες του Σύριζα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου