Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

"Save P.I.G.S.": ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ


SavePIGS ή με άλλα λόγια Save Portugal Ireland Greece Spain.

Στόχος του savePIGS είναι να ακουστούν λύσεις και προτάσεις ενάντια στην οικονομική κρίση που μαστίζει χώρες του Ευρωπαϊκού νότου, της Ιβηρικής χερσονήσου και της Ιρλανδίας. Απόψεις που δεν έχουν προταθεί ή εφαρμοστεί από τους κυβερνώντες μέχρι σήμερα προς προστασία συμφερόντων των δανειστών.

Ο κάθε πολίτης πρέπει να έχει την ευκαιρία να προτείνει λύσεις. Αυτό σημαίνει Δημοκρατία!

Στόχος του savePIGS είναι να ακούσει τα προβλήματα των πολιτών από τις χώρες που ήδη έχουν μπει στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης και στο ΔΝΤ και από κοινού να ξεκινήσει η ανεύρεση λύσεως ενάντια στη φτώχεια και την οικονομική αφάνιση που επωμίζονται.

Το πρόβλημα δεν είναι εθνικό, αλλά ευρωπαϊκό. Επομένως, η λύση δεν μπορεί να είναι σπασμωδική, αλλά συντονισμένη και συλλογική από τους λαούς της Ευρώπης.

Προτείνετε εδώ τη δική σας πρόταση για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Το έλαβα με email

1 σχόλιο:

 1. Μάλιστα !

  Όπως βλέπετε (αν διαβάσατε τις προτάσεις των πολιτών) πρέπει να γίνουν δεκάδες αλλαγές σε όλους τους τομείς για να πετύχουμε την εξυγείανση. Αλλαγές που χρειάζονται @@ από αυτόν που θα τις υλοποιήσει και ΣΤΗΡΙΞΗ από τον υπόλοιπο λαό.

  Θα επιμείνω στο θέμα της στήριξης διότι δεν είναι και τόσο απλό. Μέχρι πού θα μπορούσαμε να στηρίξουμε μια νέα κυβέρνηση που θα φέρει τα πάνω κάτω? Θα ανεχτούμε μια προσωρινή (5ετή ας πούμε) τροποποίηση της ζωής μας (με λιγότερα αγαθά)? Θα ανεχτούμε έναν πιθανό βομβαρδισμό (πόλεμο)? και για πόσο καιρό ? και με πόσα θύματα?

  Ξέρουμε όλοι πόσο μακριά μπορεί να το τραβήξουν αυτοί που θίγονται τα οικονομικά τους συμφέροντα. Εμείς όμως έχουμε ανακαλύψει τα όριά μας? Μήπως με την πρώτη στραβή θα κάνουμε πίσω ολοταχώς? Διότι τότε δεν έχει νόημα ούτε όσα διβάζουμε ούτε όσα λέμε.

  Νομίζω αυτό που λείπει από όλους ή τους περισσότερους τουλάχιστον είναι η γενναιότητα ... ή αλλιώς η έλλειψη φόβου. Όταν ξεπεράσουμε τις φοβίες μας τότε θα σταματήσουν να μας ελέγχουν ... και τότε θα είμαστε έτοιμοι για αλλαγές.

  Και οι αλλαγές θα πρέπει να ξεκινήσουν από μας τους πολίτες πρώτα φέρνοντας πίσω τα χαμένα ιδεώδη μας (τιμιότητα, φιλότιμο, ανθρωπιά), τη χαμένη γλώσσα και ιστορία μας, το θεσμό της πατρίδας και της οικογένειας.

  Πραγματικά δε γνωρίζω αν θα χρειαστούν χρόνια ή δεκαετίες για όλα αυτά. Το σίγουρο είναι ότι όσο κατρακυλάμε τόσο πιο μακρινή θα είναι η ανηφόρα.

  Α.Ζ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου