Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ: "ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ;"

Ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Χαράλαμπος Αθανασίου, στην γενική συνέλευση της Ένωσης απέδωσε διαχρονικές ευθύνες στην εκτελεστική εξουσία, στην κυβέρνηση δηλαδή, διότι όπως είπε δεν έχει αναθεωρήσει το νόμο περί ευθύνης υπουργών, με αποτέλεσμα η κοινωνία να θεωρεί υπεύθυνη τη Δικαιοσύνη για την παραγραφή αδικημάτων υπουργών.



«Γνωρίζει ο λαός ότι δεν αποφασίζουν αόριστα τα δικαστήρια την παραγραφή, αλλά ο νόμος; Οι δικαστές έφτιαξαν το νόμο περί ευθύνης υπουργών; Ποιος φταίει που παραγράφονται τα αδικήματα των υπουργών πριν καλά – καλά αποκαλυφθούν;» αναρωτήθηκε ο πρόεδρος της ένωσης. Και μάλιστα αναφέρθηκε «σε προσπάθεια επηρεασμού των δικαστών από πολιτικούς».

Ο κ. Αθανασίου λέει κάτι που το γνωρίζουμε φυσικά όλοι οι έλληνες. Και το ότι τα λέει τιμά και αυτόν και τον κλάδο του. Θα ήθελα όμως να δω την Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων να μας πληροφορεί επισήμως, να πληροφορεί επισήμως τον κυρίαρχο ελληνικό λαό, από τον οποίο πηγάζουν όλες οι εξουσίες, ποιοι είναι αυτοί οι πολιτικοί που προσπάθησαν να επηρρεάσουν δικαστές. Για να ξέρει και το αφεντικό, ο λαός, ποιοι είναι αυτοί οι ζαβολιάρηδες.

Η ουσιαστικό δεν είναι ότι φαίνεται να υπάρχει μια “κόντρα” ανάμεσα στους δικαστές-εισαγγελείς και στην εκτελεστική εξουσία. Κι ας παρουσιάζεται έτσι από τα ΜΜΕ.

Το ουσιαστικό είναι να αναρωτηθούμε, όλοι οι έλληνες, αν οι τρεις εξουσίες, εκτελεστική, νομοθετική και δικαστική, που ο λαός με την εξουσία του έχει θεσπίσει, και μάλιστα έχει ορίσει να είναι ανεξάρτητες (καλά, μη γελάτε), εξυπηρετούν τα συμφέροντά του, με τον τρόπο που λειτουργούν τώρα οι εξουσίες αυτές. Φυσικά και δεν τα εξυπηρετούν.

Κι αφού δεν εξυπηρετούν, οι τρεις αυτές θεσπισμένες από τον λαό εξουσίες, τα δικά του συμφέροντα τότε πρέπει να αναρωτηθούμε και τίνος τα συμφέροντα εξυπηρετούν. Βάλτε φαντασία εδώ.

Οσον αφορά το διαμάντι της νομοθετικής εξουσίας (βουλευτές μας, καμάρια μας), τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, να θυμίσω ότι τον έχουν ψηφίσει και τα δύο μεγάλα κόμματα . Και παρά την χλαλοή, και τον γογγυσμό, και την οργή του λαού, δεν έχουμε ακούσει από τα κόμματα τίποτε σοβαρό για την κατάργησή του νόμου αυτού. Μα τίποτε, δημοκράτες μου συνέλληνες. Για περαιώσεις μόνο ακούμε. Και μειώσεις μισθών και συντάξεων.

Συμπέρασμα;

Η κυβέρνηση διορίζει την κεφαλή της δικαιοσύνης. Ανεξάρτητη δικαιοσύνη, δεν έχουμε. Και τώρα ο κ. Αθανασίου μας πληροφορεί και επισήμως και για «προσπάθεια επηρεασμού των δικαστών από πολιτικούς». Ο εφιάλτης στον δρόμο με τις λεύκες, δηλαδή.

Τα δύο μεγάλα κόμματα προσπαθούν να πείσουν τον ελληνικό λαό, με τον τρόπο του το καθένα, ότι “άλλαξαν μυαλά” και νοοτροπία. Δεν άλλαξαν φυσικά και δεν θα αλλάξουν εύκολα, ίσως και ποτέ. Τα κόμματα δεν θα αλλάξουν νοοτροπία. “Πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούϊ”.

Συγχωρείστε με αλλά δεν έχω καμμία εμπιστοσύνη πως τα κόμματά μας θα “νοικοκυρέψουν το κράτος”, έστω λόγω κρίσης, και ότι θα μας πάνε “σε νέα μεταπολίτευση”. Γιατί;

Διότι στις ανακοινώσεις τους μέχρι τώρα, δεν εμφανίστηκε το παραμικρό ανάθεμα για τον νόμο περί ευθύνης υπουργών. Μια γενναία παραδοχή της διαφθοράς στους κόλπους τους και στις οργανώσεις τους. Μια συγνώμμη στον ελληνικό λαό για τους βρωμιάρηδες διεφθαρμένους που κυκλοφοράνε στα γραφεία τους.

Στο διπλανό σας γραφείο κύριοι “έντιμοι” των κομμάτων γίνονταν και μπορεί ακόμη να γίνονται κομπίνες και λοβιτούρες και ρεμούλες. Δεν ακούσατε τίποτε ποτέ εσείς “έντιμώτατοί” μου; Δεν ξέρετε ποιοι είναι οι συνάδελφοί σας; Τι μας περιγελάτε με τις εξεταστικές σας που δεν βρίσκουν τίποτε και εκδίδουν κι από πάνω πέντε διαφορετικά πορίσματα;

Θραξ Αναρμόδιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου