Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

ΤΗ ΧΑΣΑΜΕ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΤΗ ΜΕΣΑΙΑ ΤΑΞΗ...

Η πλειονότητα των υπαλλήλων,δημοσίων και ιδιωτικών,καθώς επίσης και οι ιδιοκτήτες χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων αποτελούσαν έως τώρα την επονομαζόμενη μεσαία ταξη στη χώρα μας,η οποία απολάμβανε μια ζωή με όλα τα απαραίτητα και όχι μόνο.
Η απόκτηση ενός σπιτιού,μεταφορικού μέσου αλλά και κάποια άλλα πράγματα όπως διακοπές, ταξίδια, σπουδές των παιδιών κ.τλ. δεν αποτελούσαν όνειρο αλλά πραγματικότητα,με το ανάλογο αντίτιμο ,που στην προκειμένη περίπτωση αποδείχθηκε βαρύ.
Η κατάσταση αυτή όμως ανατρέπεται άρδην με τους χειρότερους οιωνούς για το μέλλον.Δυστυχώς η συρρίκνωση της μεσαίας τάξης και εν κατακλείδι η οριστική αφάνιση αυτής είναι πραγματικότητα. Ξαφνικά ξυπνήσαμε ένα ''ωραίο'' πρωινό και ανακαλύψαμε την κορυφή του παγόβουνου....

Έτσι οι τράπεζες σταμάτησαν να χορηγούν δάνεια γιατί πλέον ''δεν πληρούσαμε τους όρους''και άρχισε η σταδιακή νέκρωση της αγοράς.Από εκεί και μετά ξεκίνησε μια φοροεπιδρομή άνευ προηγουμένου για να εξυγιάνουμε ''δήθεν'' τα δημοσιονομικά μας.

Όλα λοιπόν πήραν στροφή 180 μοιρών με αρνητικό ασφαλώς πρόσημο για το πορτοφόλι του μικρομεσαίου.

Η εθνική οδός γέμισε διόδια και η τιμή τους σχεδόν διπλασιάστηκε.

Ο Φ.Π.Α αυξήθηκε συμπαρασύρωντας όλα τα αγαθά σε μεγάλες αυξήσεις.

Η τιμή της βενζίνης από 0,85 λεπτά έφτασε το 1,50 ευρώ.

Το πετρέλαιο θέρμανσης ακούγεται πολύ έντονα ότι θα εξισωθεί η τιμή του με αυτή του πετρελαίου κίνησης.

Οι μισθοί οι συντάξεις και τα δώρα ψαλιδίστηκαν και έπεται συνέχεια.

Άν έρθει και μια αύξηση των επιτοκίων από την Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα τότε θα προστεθεί το κερασάκι στην τούρτα,μόνο που αυτή η τούρτα θα είναι πικρή για την πλειονότητα των Ελλήνων.
Έτσι λοιπόν θα φτάσουμε σε μια κατάσταση που θα θυμίζει κάποιες δεκαετίες πίσω,τότε που υπήρχαν δύο τάξεις στην Ελληνική κοινωνία:οι φτωχοί και οι πλούσιοι και ασφαλώς η μεσαία τάξη θα κάνει ένα άλμα προς τα πίσω και θα ενσωματωθεί στην πρώτη κατηγορία.

XR-ART


Το είδα στο: anemo-milos.blogspot.com

1 σχόλιο:

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου