Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

ΑΙΣΙΟΔΟΞΟ ΜΗΝΥΜΑ: ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ !

Εδωσε 6.000 ευρώ για να σώσει το σπίτι ενός συντοπίτη του Κι όμως, υπάρχουν άνθρωποι με το «Α» κεφαλαίο, που δεν διστάζουν να δώσουν από το περίσσευμα της ψυχής τους για να σώσουν τον συνάνθρωπό τους! 

Γιατί είναι θέμα ψυχής και όχι πλούτου να ανοίξει κάποιος το πορτοφόλι του σε μια περίοδο που η κρίση χτυπάει αλύπητα την ελληνική κοινωνία και να προσφέρει χείρα βοηθείας στον διπλανό του, όπως έκανε ένας λεβέντης Κρητίκαρος από το Ηράκλειο, ο οποίος παρέδωσε μαθήματα ανθρωπιάς και μεγαλοψυχίας πληρώνοντας ο ίδιος το χρέος ενός συμπολίτη του προκειμένου εκείνος να μη χάσει το σπίτι του σε πλειστηριασμό!


Ο «καλός Σαμαρείτης» άφησε άφωνη την τοπική κοινωνία του Ηρακλείου Κρήτης όταν, χωρίς δισταγμό, πρόσφερε το ποσό των 6.000 ευρώ σε έναν συνάνθρωπό του για να μη βγει στον δρόμο.
Ο άνθρωπος αυτός, ηλικίας 65 ετών, συγκινήθηκε όταν έμαθε από τοπική εφημερίδα για την περιπέτεια της οικογένειας που κινδύνευε να μείνει χωρίς στέγη, επειδή χρωστούσε κάποια χρήματα, λόγω επιταγής που δεν είχε πληρωθεί: «Δεν θα κοιμόμουν ήσυχος, αν ήξερα ότι ενώ μπορούσα να κάνω κάτι, δεν το έπραξα. Αλλωστε το γεγονός ότι μεγάλωσα ξυπόλυτος και μέσα στην απόλυτη φτώχεια και την ανέχεια με κάνει να θέλω να βοηθώ όσους έχουν ανάγκη και θα συνεχίζω να το κάνω όσο ζω και μπορώ» εξομολογήθηκε ο Ηρακλειώτης σε ανθρώπους του περιβάλλοντός του.

Ο ίδιος μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, πράττει πάντα με άκρα μυστικότητα και τις αγαθοεργίες που κάνει τις γνωρίζουν άτομα του πολύ στενού περιβάλλοντός του. Ο 65χρονος επικοινώνησε αρχικά με τον δικηγόρο Ιάσονα Παπαστεφανάκη που είχε αναλάβει να κάνει την ανακοπή κατά του προγράμματος πλειστηριασμού για λογαριασμό του ιδιοκτήτη του διαμερίσματος και εξέφρασε την πρόθεση να αναλάβει εκείνος το χρέος του πελάτη του. Κατόπιν επισκέφτηκε το γραφείο του δικηγόρου και επανέλαβε όσα του είχε πει από το τηλέφωνο. Οπως ήταν φυσικό, τόσο ο κ. Παπαστεφανάκης όσο και ο πελάτης του ξαφνιάστηκαν από την πρωτοφανή πράξη του αγνώστου, ο οποίος μάλιστα, προκειμένου να μην φέρει σε δύσκολη θέση τον ιδιοκτήτη, προτίμησε να μην του αποκαλύψει την ταυτότητά του. Ο ιδιοκτήτης, ο οποίος βρισκόταν σε κατάσταση απόγνωσης, αφού δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να ξεπληρώσει το χρέος των 6.000 ευρώ προς τον ιδιώτη, δέχτηκε με μεγάλη χαρά τη δωρεά του «σωτήρα» του και πλέον μπορεί να σώσει το σπίτι που κληρονόμησε από τη μητέρα του και το οποίο θα έβγαινε σε πλειστηριασμό που είχε προγραμματιστεί στο Ειρηνοδικείο Ηρακλείου. Σημειώνεται ότι το ακίνητο είναι ένα καινούργιο οροφοδιαμέρισμα σε πολυκατοικία στην ευρύτερη περιοχή της Θερίσου και η πραγματική του αξία ανέρχεται στα 330.000 ευρώ!
http://www.espressonews.gr/

Απο: ypotheto.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου