Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

ΥΠΟΑΤΟΜΙΚΑ ΣΩΜΑΤΙΔΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΟΥΠΕΡ ΝΟΒΑ

Μίκης Θεοδωράκης.

Ο άνθρωπος που με τη μουσική του έκανε τη μικρή αυτή χώρα γνωστή σε ολόκληρο τον κόσμο. Που μεγάλωσε το όνομα της χώρας μας, που πολέμησε, που φυλακίστηκε, που διώχθηκε. Δεν ξέρω αν έκανε πάντα το σωστό. Δεν ξέρω αν κάποιοι κάποτε κατάφεραν να χρησιμοποιήσουν την εφυϊα του για σκοπούς δικούς τους. Είμαι πολύ μικρός για να το κρίνω.


Αυτό που νιώθω, είναι ότι ο άνθρωπος αυτός ότι έκανε, το έκανε για την πατρίδα μου. Η μουσική του έχει χρώμα Ελληνικό. Ισως έκανε και λάθη όπως τότε που δέχθηκε να γίνει υπουργός με τη νέα δημοκρατία. Ομως νιώθω ότι τα έκανε κινούμενος από πατριωτικά αισθήματα.

Στη διακήρυξή του, είπε όλα όσα θα ήθελα να πω κι εγώ. Μπορεί να διαφωνώ με επιμέρους λεπτομέρειες, αλλά στην πραγματικότητα, αυτό που παρουσιάζει είναι ένα ζοφερό μέλλον για την Ελλάδα, το οποίο κάποιοι σχεδίασαν και εφαρμόζουν. Αυτό μου αρκεί και συμφωνώ 100%. Εκτός αυτού, λέει ο άνθρωπος ότι θα πρέπει ο λαός να κάνει κάτι. Και δείχνει το δρόμο. Κάντε τοπικά μικρά κινήματα μας είπε. Σπίθες. Σπίθα εδώ, σπίθα εκεί, μπάς και ανάψουμε μια φωτιά.

Τα πλήθη βεβαίως δεν έμειναν καθόλου μα καθόλου ικανοποιημένα. Στεναχωρηθήκαμε επειδή δεν έκανε σωματείο. Επειδή δεν έκανε κόμμα. Τον χλευάσαμε επειδή είναι γέρος.

Τον κ. Θεοδωράκη βεβαίως, δεν τον προβάλουν η τηλεόραση, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων όπως στην - εξαιρετική - εκπομπή της κυρίας Βίκυ Φλέσσα, "Στα άκρα"..

Ενα ξέρω. Οτι εγώ δεν είμαι γέρος, δεν έχω δώσει τους αγώνες που έχει δώσει αυτός ο άνθρωπος, συμφωνώ με όσα λέει και νιώθω ντροπή που ζητάω και πάλι από τους παπούδες που έχουν ήδη δώσει τόσους και τόσους αγώνες γι αυτήν την έρμη την πατρίδα να με σώσουν ξανά ενώ εγώ δεν κάνω τίποτα παρα μόνο κατακρίνω και γκρινιάζω.

ΘΑΛΑΜΟΦΥΛΑΚΑΣ.

6 σχόλια:

  1. τωρα εσυ με καλυψεις πληρως, (για αλλη μια φορα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας δειξουμε στον κοσμο οτι για αλλη μια φορα οτι Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ..

    ΟΣΟ ΘΑ ΖΩ ΘΑ ΤΟ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΖΩ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ - ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΘΑ Μ'ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΡΕΞΕΙ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ, ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΠΑΝΤΑ ΣΤΙΣ ΧΙΛΙΕΤΙΕΣ.. ΚΑΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ.. ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΑΝΤΑ ΦΟΒΗΘΗΚΕ... ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΝΩΜΕΝΗ!!


    Διαβαστε περισσοτερα στο: http://ellada2011.blogspot.com/2010/12/2011.html
    Η Ελλαδα το 2011 - ΠΩΣ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ!..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνώ Θαλαμοφύλακα. Ήμουν στο Ίδρυμα Κακογιάννη
    στην ομιλία του Μίκη και σχολιάσαμε μαζί με γνωστούς την απουσία νεολαίας.
    Όσο για τους "γκρινιάρηδες" θα συμβούλευα να αλλάξεις την λέξη και να την κάνεις "εντολοδόχοι" ή "πράκτορες".
    Τα πράγματα είναι απλά ή είσαι Πατριώτης ή είσαι προδότης.

    Ένας συνοδοιπόρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το ότι ο Θεοδωράκης σας λέει ακριβώς αυτό που θέλεται να ακούσεται και το ότι όλη η επιστημονική κοινότητα είναι σκεπτική ως προς τη σκοπιμότητα αλλά και το χρονοδιάγραμμα δεν σας υποψιάζει;
    Κάθε κίνηση κατά των νεοταξιτών είναι θεμιτή, αλλά ας είμαστε λίγο πιό φειδωλοί.
    Το μόνο που δεν θέλουμε είναι άλλο ένα ξεπούλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η επιστημονική κοινότητα που είναι "σκεπτική" και απαρτίζεται από "ανοιχτόμυαλους" που ζουν από ευρωπαϊκά προγράμματα καλά θα κάνει ή να προτείνει κάτι, ή να ξεκινήσει κάτι, ή να βγάλει πια το σκασμό και να μας αφήσει να δούμε τι θα κάνουμε εμείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εχουμε την ευθύνη και την ανάγκη να κάνουμε κάτι.Ο Μίκης έκανε αυτό που του ζητούσαμε και αυτό που η συνείδησή του υπαγόρευε.Τώρα οι δικαιολογίες μας ειναι ακόμα λιγότερες.Τι περισσότερο θέλουμε? Μιλήστε με τους φίλους σας. Οργανώστε μικρές ομάδες προβληματισμού.Ετοιμαστείτε..θα έρθει σύντομα η ώρα για να ενώσετε τη σπιθα σας με άλλες.
    Τομ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου