Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΕΡΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

"Η μεγαλύτερη τέχνη στον πόλεμο
είναι να υποτάξεις τον εχθρό χωρίς μάχη."

ΣΟΥΝ ΤΖΟΥΥπάρχει ένας τομέας της στρατιωτικής τέχνης που λέγεται "ψυχολογικός πόλεμος".

Δυστυχώς, όταν ακούμε τη λέξη "ψυχολογικός πόλεμος", μας έρχεται (όχι τυχαία) στο νου η γειτόνισσα μας που προσπαθεί να μας σπάσει τα νεύρα επειδή δεν έχει τίποτε άλλο να κάνει.

Στην πραγματικότητα, ο ψυχολογικός πόλεμος είναι μια ολόκληρη επιστήμη, η οποία διδάσκεται σε πανεπιστήμια. Ο ψυχολογικός πόλεμος διδάσκονταν (δεν ξέρω αν διδάσκεται ακόμα) και στις Ελληνικές στρατιωτικές σχολές (Ευελπίδων και ΣΜΥ) με το εγχειρίδιο που θα βρείτε σκαναρισμένο σε link στον ακόλουθο σύνδεσμο:

http://thalamofilakas.blogspot.gr/2012/06/blog-post_3619.html

Σύμφωνα με το Ελληνικό στρατιωτικό εγχειρίδιο (το οποίο προφανώς αποτελεί μετάφραση παλαιότερης Αμερικάνικης έκδοσης) αντικειμενικός στόχος των ψυχολογικών επιχειρήσεων είναι η διάσπαση της ενότητας ενός λαού και η λειτουργία των ατόμων σαν μονάδων και όχι σαν λαός με συνοχή και οργάνωση.

Οι βασικές μέθοδοι με τις οποίες επιτυγχάνεται ο στόχος αυτός, είναι οι ακόλουθες:


Δεν ξέρω αν σας θυμίζουν τίποτα όλα αυτά, αλλά από ότι φαίνεται, οι υποκινητές του ψυχολογικού πολέμου κατά της χώρας μας, τα καταφέρνουν περίφημα, αφού κανείς στην Ελλάδα δεν μπορεί να συννενοηθεί και να συμπράξει με κανέναν.  Οι αντί-εξουσιαστές πολεμούν τους φασίστες, οι φασίστες πολεμούν τους λαθρομετανάστες, όι "γνήσιοι Ελληνες" πολεμούν τους χριστιανούς, οι "γνήσιοι χριστιανοί" περιμένουν τον μαρμαρωμένο βασιλιά, οι δημόσιοι υπάλληλοι μισούν τους "κλέφτες" επιχειρηματίες, οι ιδιώτες μισούν τους "τεμπέληδες" δημόσιους υπάλληλους, η τηλεόραση παίζει σήριαλ με πρωταγωνιστές τους σφαγείς των Ελλήνων, οι "διανοούμενοι" και οι "καλλιτέχνες" περιγελούν την Ελληνική ιστορία,  οι "καθηγητές" πανεπιστημίου δεν μπορούν να συμφωνήσουν ποια είναι η σωστή οικονομική πολιτική και όλα αυτά σε ένα κλίμα οικονομικής εξαθλίωσης, εθνικής αποδόμισης και ιδεολογικής αποσύνθεσης.

Μπορεί να φαίνεται απίθανο ότι όλοι οι παραπάνω χρηματοδοτούνται από τα ίδια κέντρα, αν όμως αναλογιστείτε πόσο τεράστια είναι τα συμφέροντα που παίζονται, ίσως δε φαίνεται πλέον και τόσο απίθανο.

Εκτός από το σύγγραμα αυτό (την γνησιότητα του οποίου μπορείτε να επιβεβαιώσετε ρωτώντας οποιονδήποτε Ελληνα αξιωματικό), εξίσου διαφωτιστικό είναι και το ακόλουθο βίντεο (http://thalamofilakas.blogspot.gr/2012/06/blog-post_12.html), το οποίο περιγράφει και επιβεβαιώνει τις ίδιες μεθόδους αποδόμησης του ηθικού του εχθρού. Στο βίντεο αυτό, μιλάει ένας πρώην σοβιετικός πράκτορας καθηγητής ψυχολογικών επιχειρήσεων ο οποίος το 1985 αυτομόλησε (μέσω Ελλάδας) στην Αμερική και από τότε εργάζεται για τους Αμερικάνους. Μπορεί στο ίδιο το βίντεο ο Γιούρι την ίδια ώρα που εξηγεί τις μεθόδους των ψυχολογικών επιχειρήσεων να προπαγανδίζει τις θέσεις της Αμερικανικής κυβέρνησης (και αυτό από μόνο του δείχνει πόσο λεπτή τέχνη είναι η προπαγάνδα και πόσο δύσκολα γίνεται αντιληπτή από κάποιον που δε γνωρίζει τα περι ψυχολογικών επιχειρήσεων), αλλά όσα λέει είναι πέρα για πέρα αληθινά.Παρακαλώ να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στο τελευταίο μέρος του βίντεο, όπου ο Ρώσος καθηγητής περιγράφει την κατάληξη των ψυχολογικών επιχειρήσεων, γιατί πιθανότατα περιγράφει τον τελικό στόχο της επίθεσης που δεχόμαστε.

ΘΑΛΑΜΟΦΥΛΑΚΑΣ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  
Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΥΜΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ  

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

4 σχόλια:

 1. Απαντήσεις
  1. Δεν είναι απλώς "πολύ καλό βίντεο".

   Είναι η ανάλυση των μεθόδων του ψυχολογικού πολέμου από έναν κορυφαίο Ρώσο καθηγητή.

   Η χώρα μας είναι θύμα ψυχολογικών επιχειρήσεων και ο καθηγητής, μάλλον προλέγει το μέλλον μας.

   Διαγραφή
 2. Σε ευχαριστό για τον κόπο σου και για την παράθεση των πηγών

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Νά 'ναι μαλακό το χώμα που τον σκεπάζει! Είμαστε στο 2016 που το είδα εγώ -δυστυχώς τώρα μόνο "ξυπνώ"- και είναι σοκαριστική η αλήθεια των ισχυρισμών του για "το τι μέλλει γενέσθαι"...Εγώ σας εφιστώ την προσοχή στα τελευταία του λόγια: Η ΠΙΣΤΗ ΣΩΖΕΙ. ΜΟΝΟ! Το λέει και στην αρχή ότι ο σκοπός της υπονόμευσης είναι ν απομακρυνθεί ο άνθρωπος από τον Θεό, γιατί η ενασχόλησή του με τα Θεία εξιψώνει το πνευματικό του επίπεδο, κρατάει τα μάτια του μυαλού και της κρίσης ανοιχτά. Τώρα που γράφω, συζητάνε την κατάργηση της πρωϊνής προσευχής από τα σχολεία και "μετατροπή" του μαθήματος των θρησκευτικών, κατάργηση των παρελάσεων και μείωση κατά 30% της ύλης των αρχαίων Ελληνικών. Δηλαδή υπονόμευση της Θρησκείας, της Ιστορίας, Της γλώσσας...Τη συνέχεια τη φανταζόμαστε...Ζωή σε λόγου μας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου