Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Ο ΤΡΕΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ...

ΜΟΝΑΔΙΚΟ. ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ.




2 σχόλια:

  1. Tον ελληνικό κινηματογράφο υπηρετήσαν κατά καιρούς εμπνευσμένοι δημιουργοί και ερμηνευτές. Το μήνυμα της κατάργησης της κοινής λογικής στα του βίου μας και της διαχείρισης της πολιτείας, μας το δίνουν χρόνια τώρα με τις ανεπανάληπτες ερμηνείες τους ο Λογοθετίδης και ο Τσαγανεας στην ταινια αυτη. Το καμπανάκι του κινδύνου μέσα από τη σατειρα μας καλούσε να βάλουμε την κοινή λογική στο βάθρο της.
    Αργότερα ατάκες όπως το ανεπανάληπτο. «Θα σας εξαφανισωμεν» του Κωνσταντάρα στο «Ο Ρωμιός έχει φιλότιμο» μας έδινε ωμά την πραγματικότητα των ελλήνων βουλευτών και Υπουργών Εκείνο το αμίμητο «Φάγανε, Φάγανε, Φάγανε» μας καλούσε να δούμε γύρω μας όμως εμείς πάλι γελώντας εθελοτυφλούσαμε.
    Όλα αυτά μαζί με το χαμό που είδα στην πόλη μου σήμερα το μεσημέρι όπου οι Έλληνες κατανάλωναν σε κεντρικό παντοπωλείο ντελικατεσεν ξενόφερτες λιχουδιές πανάκριβες και άχρηστες σα να μην υπάρχει το ΔΝΤ στον τόπο μας μου έφεραν στο μυαλό εκείνη την τελεία ιστορία του Αζιν Νεσιν «Αχ Εμείς οι Γάιδαροι» από το βιβλίο του «Ο καφές και η Δημοκρατία» εκδόσεις Θεμέλιο που διάβασα όταν ήμουν 14 ετών και με σημάδεψε Ο γάιδαρος που άλλοτε μιλούσε με γλώσσα πλούσια σαν τη δική μας κάποτε που έβοσκε στο λιβάδι είδε το λύκο από μακριά όμως έκανε πως δε βλέπει το λύκο που ερχόταν κατά πάνω του και όλο παρηγορούσε τον εαυτό του κι έλεγε Μπα λάθος κάνω. Μέχρι τη ώρα που ο λύκος τον άρπαξε και τον κομμάτιασε και τότε φώναζε «Α! ο Λύκος ήτανε» αλλά η φωνή τους δεν έβγαινε κι ακουότανε ένα Αααα ο….
    Αυτά σκαφτόμουνα και γι αυτό μονό εγώ δεν γελούσα και ήμουν στους δρόμους κατηφής και λυπημένος. Θυμήθηκα εκείνο που γράψατε για την απώλεια της πνευματικότητας μας όσο έβλεπα τους συμπολίτες μου να καταναλώνουν σα τρελοί Μετά έφερα στο μυαλό μου τους γείτονες μας που από περηφανοι εμποροι που ήταν χάσανε το σπίτι τους και γύρισαν φορτωμένοι χρέη στο χωριό, στην ηλικία της σύνταξης, με αρρώστιες και χίλια δυο προβλήματα.
    Δεν έχει γιατρειά έλεγα μέσα μου μας καταπίνει η κόλαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μοναδικό , αξεπέραστο , μπραβο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου