Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ !

Εβλεπα την πορεία στην Αθήνα και στεναχωριόμουν γιατι δεν μπόρεσα να ειμαι εκει. Ειμαι έμπορος και δεν έκλεισα το μαγαζι ( παρα το ότι θα το ήθελα) γιατι κανενα μαγαζί δεν έκλεισε. Βλέπετε το συνδικαλιστικό κίνημα στους εμπόρους ειναι ίσως το πιο αδύναμο που υπάρχει. Ακόμα και η συνειδήση μας ειναι η πιο χαλαρή απέναντι στην καταστροφή που αντιμετωπίζουμε από οποιοδήποτε ίσως άλλο κομμάτι της κοινωνίας μας....

Και το τρελό ειναι ότι οι έμποροι έχουν πληγωθεί περισσότερο από όλους απο την κατάσταση που εξελίσεται σε γενοκτονία! Κανονικά θα έπρεπε όλοι οι έμποροι ( και ελεύθεροι επαγγελματίες) να κατέβουμε στους δρόμους πρώτοι και να μείνουμε εκεί μέχρι να φύγουν απο την εξουσία όλοι όσοι μας έφεραν σε αυτο το σημείο.
Δεν μπορούσα να κάνω και πολλά στο μαγαζί και έτσι εκτύπωσα και έβαλα στην πόρτα του μαγαζιού μια διαμαρτυρία. Έτσι για να ξέρουν όλοι όσοι περνάνε ότι εμείς εδω μέσα μπορεί να προσπαθούμε να μαζέψουμε μέχρι και το τελευταίο ευρώ μήπως και επιβιώσουμε αλλά δεν ξεχνάμε τι έχει γίνει και ποιος μας το έχει κάνει.
Μακάρι όλοι μας να κάναμε κάτι μικρό , κάτι που να δήλωνε την αντίθεσή μας, κάτι που θα μας ένωνε και θα κράταγε ενωμένους.Τότε θα είχαμε καταφέρει κάτι πολύ σπουδαίο.
Για αυτό σας προσκαλώ να φορέσετε μια μικρή άσπρη κορδέλα στο πέτο σας, να βάλετε μια εκτύπωση στο μαγαζί σας, στο αυτοκίνητό σας, στο σπίτι σας.
Θα θυμίζει σε εσάς πάντα τι συμβαίνει (γιατι και εσείς το έχετε ανάγκη) αλλά θα μιλάει  και στους φίλους σας , τους πελάτες σας, τους περαστικούς.
Δεν πρέπει να συνηθίσουμε και δεν πρέπει να ξεχάσουμε για να μπορέσουμε να αλλαξουμε!

Τομ

5 σχόλια:

  1. αυτή την "αντίσταση" σε μορφή Α4 τη σκέφτηκες μόνος σου ή είναι ...προϊόν ομαδικής σκέψης και περισυλογής;
    Λυπάμαι που θα σε στενοχωρήσω , αλλά αυτή η "αντίσταση" , έχει περισσότερα κοινά με την αντίσταση του... θερμοσίφωνα , παρά με την επανάσταση.
    Αν θέλετε εσείς οι έμποροι να κάνετε κάτι ουσιαστικό , πιέστε τους εμπορικούς συλλόγους σας να θέσουν προς συζήτηση την πρόταση δράσης που έχει αποσταλεί εδώ και καιρό στα γραφεία τους (πιθανόν να την έχουν διαγράψει):

    http://coproskylo.blogspot.com/2010/11/blog-post_25.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οι προτασεις δεν ειναι καθολου κακες. Οτιδηποτε μπορει να σκεφτει κανεις σε ειρηνικα πλαισια χωρις βια και καταστροφες, ειναι παραπανω απο αποδεκτα :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. και στα αγγλικα και ακομη να γραφει ανεπιθυμητοι οι βουλευτες και οι υπαλληλοι του ΔΝΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλε κοπρόσκυλε,

    Αν είχαν όλοι οι έμποροι από μια τέτοια σελίδα Α4 στα μαγαζιά τους, τουλάχιστον θα ξέραμε πόσοι είμαστε.

    Θα ανοίγαμε συζητήσεις, θα μιλούσαμε ο ένας με τον άλλο, θα ψάχναμε να κάνουμε κάτι.

    Εσείς νομόζετε ότι εδώ στο διαδίκτυο μας παρακολουθεί όλη η Ελλάδα, αλλά η άποψη μου είναι ότι είμαστε καμιά δεκαριά χιλιάδες τύποι που αναμασουλάμε τα ίδια και τα ίδια.

    Η πληροφόρηση πρέπει να βγει εκτός διαδικτύου, και ο παραπάνω είναι ένας ωραίος τρόπος.

    Ας αποκτήσουν το θάρρος (γιατί δεν το έχουν ούτε αυτό) οι έμποροι να βάλουν ένα απλό Α4 στην είσοδο του μαγαζιού τους και μετά βλέπουμε και για επανάσταση.

    Φιλικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου