Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

WIKILEAKS: Γερμανία-Γαλλία, “ έτρεμαν” την Ελληνική χρεωκοπία


Μια συνομιλία του διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας Μέρβιν Κίνγκ με τον αμερικανό πρέσβη στο Λονδίνο,στις 17 Φεβρουαρίου 2010,αποκαλύπτει ότι Γερμανία και Γαλλία «έτρεμαν» τη πιθανότητα χρεωκοπίας της Ελλάδας.
Ίσως περισσότερο απ΄ ότι τη φοβόμασταν εμείς και οι πολιτικοί μας. «Η Γαλλία και η Γερμανία δεν έχουν άλλη επιλογή από το να δώσουν ρητές εγγυήσεις για το ελληνικό χρέος», λέει ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, σύμφωνα με το τηλεγράφημα που αποκαλύπτει το Wikileaks. “Η ευρω-ζώνη δεν μπορεί να ρισκάρει μία Ελληνική χρεωκοπία και η υποτίμηση του ευρώ δεν είναι αποδεκτή επιλογή από Γερμανία και Γαλλία..Ως πιθανότερο όρο για οποιαδήποτε εγγύηση Γερμανία και Γαλλία θα ζητήσουν να διερευνήσουν αν όχι να ασκήσουν έλεγχο στον προϋπολογισμό…Η μοναδική επιτυχία της ΕΕ ήταν η νομισματική ένωση και αυτή τώρα υπονομεύεται. Οι ηγέτεςτης Γερμανίας και της Γαλλίας αναγνωρίζουν ότι ήταν λάθος να επιτρέψουν τη νομισματική ένωση χωρίς πολιτική συνοχή που πρέπει να διορθωθεί».







Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου
όπως την θέλεις, τούτο προσπάθησε
τουλάχιστον όσο μπορείς:
μην την εξευτελίζεις

1 σχόλιο:

  1. γεια σας μπορω να αναρτησω νεα,ειδησεις απο εσας και να φαίνεται το βαννερ σας??? παρεπιμπτόντως βάζω το banner σας στο blog μου αλλα δεν εμφανίζεται???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου