Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ

Η εκλεγμένη κυβέρνηση που ψήφισες, παρά το γεγονός ότι έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης, παραιτήθηκε, για να σχηματιστεί μια κυβέρνηση με έναν μη - εκλεγμένο πρωθυπουργό, αλλά εσύ δε χρειάζεται να ανησυχείς. Δεν είσαι πολιτικός.


Η προηγούμενη κυβέρνηση, αποστράτευσε το επιτελείο του στρατού μέχρι τέταρτης γενεάς σε μια νύχτα, αλλά εσύ δε χρειάζεται να ανησυχείς. Ούτε πρέπει να ανησυχείς που στον Εβρο τούρκικες τράπεζες δίνουν λεφτά σε Έλληνες που υποθηκεύουν Ελληνική γη, αφού δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα απέναντι σε ένα κράτος που τους πολεμάει. Ούτε το γεγονός οτι ο Εβρος τόσα χρόνια παραμελήθηκε συστηματικά απο το ίδιο αυτό κράτος πρέπει να σε ανησυχεί. Δεν έχεις συγγενείς στον Εβρο. 


Ο πρωθυπουργός που δεν ψήφισες, σύμφωνα με το δικό του βιογραφικό, μετέχει σε μυστικές λέσχες, αλλά δε χρειάζεται να ανησυχείς. Οι λέσχες είναι καλά μέρη για γνωριμίες και ένας ηγέτης χρειάζεται γνωριμίες. Το γεγονός ότι η τριμερής επιτροπή έχει δημοσιεύσει ανοικτά την άποψη ότι η δημοκρατία πρέπει να περιοριστεί σε παγκόσμιο επίπεδο επειδή δεν είναι σωστό αυτό, δε σε ανησυχεί. Ετσι κι αλλιώς και το πολίτευμα που έχουμε δεν είναι δημοκρατία. Το γεγονός ότι το ίδιο πράγμα γίνεται στην Ιταλία και μάλλον στον κόσμο όλο, σε ανησυχεί λίγο, αλλά ότι είναι να γίνει θα γίνει και εσύ δε χρειάζεται να κάνεις τίποτα.

Φέτος τα παιδιά σου δεν πήρανε βιβλία, αλλά εσύ δε χρειάζεται να ανησυχείς και να ντρέπεσαι. Θα μαζέψετε λεφτά στο σχολείο και θα βγάλετε φωτοτυπίες. Οι φωτοτυπίες θα στοιχίσουν πιο πολλά χρήματα από τα βιβλία, αλλά αυτό δε σε ανησυχεί. Προς το παρόν έχεις λεφτά να αγοράσεις χαρτιά και μελάνια.

Η δουλειά σου δεν πάει καλά, και ανησυχείς. Είναι το μοναδικό πράγμα για το οποίο ανησυχείς. Αλλά κάτι θα γίνει, δε μπορεί, κάποιος (άλλος) θα κάνει κάτι και θα τα καταφέρεις. Θα παλέψεις. Είσαι παλεστής εσύ. Μπορεί όλοι οι άλλοι να καταστραφούν και να βυθιστούν στη φτώχεια και τη μιζέρια, αλλά εσύ θα τα καταφέρεις.

Ξέρεις ότι όλα αυτά σου συμβαίνουν επειδή εσύ δέχεσαι να σου συμβούν, όμως αν αυτό το παραδεχθείς, θα πρέπει να ανησυχήσεις και να κάνεις κάτι.

Και δεν είναι ώρα για τέτοια.

Οπότε μην ανησυχείς.

ΘΑΛΑΜΟΦΥΛΑΚΑΣ

4 σχόλια:

  1. Εύστοχο!

    Το βασικό ερώτημα που τίθεται είναι το εξής:

    -Μπορεί κάποιος που επί δεκαετίες και σε καθημερινή βάση υποβάλεται σε πλήση εγκεφάλου και αλλαγή του αξιακού του συστήματος να σκεφτεί σε συνθήκες που βάλουν το προσωπικό του συμφέρον, κάτι πέρα και πάνω από το προσωπικό του συμφέρον;

    -Υπάρχουν ακόμα ήρωες στο 2011?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν ξέρω "αν είναι ώρα για τέτοια" ούτε πότε είναι ώρα.... μάλλον έχει περάσει...
    Επίσης δεν ξέρω ΠΟΙΑ είναι τα "τέτοια".
    (Να αυτοπυρποληθώ ας πούμε;)
    Όποιος δεν βλέπει πόσο αδίστακτα και οργανωμένα προχωρούν είναι τυφλός.
    Πρέπει να βρεθεί ένας άλλος τρόπος αντίστασης πέρα απ' τα καθιερωμένα και τα αναμενόμενα και δεν τον έχω βρει ακόμα...
    Μας "χτύπησαν" έσωθεν και έξωθεν.
    Όσο καυστικοί και να γίνουμε τώρα μπορεί να μας εκτονώνει (επ' ευκαιρία συγχαρητήρια για το-επιτρέπεται νομίζω να το πω- χρονογράφημα) αλλά δεν αποδίδει.
    Ίσως πρέπει να κινηθούμε με τις δικές τους τακτικές και να χρησιμοποιήσουμε τα δικά τους όπλα.
    Αλλά πάλι, δεν έχουμε την πολυτέλεια του χρόνου...
    ΥΓ: Είναι και που δεν είμαι τρομοκράτης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα δικάτους όπλα, είναι οι διάφορες λέσχες και η καλή οργάνωση [Μασονία] που έχουν. Ο μόνος τρόπος είναι η αντιγραφή, η οργάνωση όλων των Ελλήνων, σε ενα λαϊκό κίνημα που ονομάζεται Πατριωτικό Μέτωπο.
    Το διαίρει και βασίλευε, επικρατεί και νομίζουν ότι δεν θα έλθει η σειρά τους, Εχθες, οι φαρμακοποιοί, οι φορτηγατζήδες, οι ταξιτζήδες, αύριο κάποιου άλλου η σειρά.
    Ήδη η ενόχληση των κοσμοκρατόρων και των τσιρακιών τους απο τα διάφορα blogs που κάνουν εξαίρετη δουλειά, [μόνον βουκέντρα που δέν πήραν], τους αναγκάζει να ψηφίσουν στην Αμερική νόμο για περιορισμό ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ λόγου στο Διαδίκτυο.
    Δείτε προτάσεις στο www.pamet.gr, ελάτε να αλλάξουμε το σύνταγμα όπως προτείνεται στην πρώτη σελίδα, να δικασθούν και να τιμωρηθούν οι Εθνοπροδότες, απο το 1974 και μετά, κ.α. Ήδη λειτουργεί στην Αθήνα το πρώτο ανταλλακτήριο τροφίμων με χαμηλές τιμές, απευθείας απο τους παραγωγούς.
    Οργανώσου ΣυνΕλληνα, είναι ο μόνος δρόμος.
    Φιλικά και πατριωτικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το Πα.Μετ. αν είναι σωστό λαικό κίνημα θα πρέπει...

    1. Να ζητάει αλλαγή του πολιτειακού συστήματος στο δημοκρατικότερο.

    2. Να ρίχνει γέφυρες και να επιζητεί να συνεννοηθεί και να συνεργαστεί με όλους όσους θέλουν αλλαγή του πολιτειακού συστήματος στο δημοκρατικότερο. Είτε αυτοί είναι μεμονωμένοι πολίτες, είτε κόμματα, οργανώσεις, κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου