Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

ΠΟΙΟΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΗ "ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ" (;)

Αρθρο του Πρώτου Θέματος:  Το "τετραήμερο του τρόμου" για την ΕΛ.ΑΣ.
Με δεδομένο ότι το πρώτο πράγμα που βρίσκεται στο μυαλό του πρωθυπουργού είναι η οικονομία, το δεύτερο φαίνεται ότι είναι η επικείμενη επέτειος για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, δηλαδή η επόμενη Πέμπτη 17 Νοεμβρίου.

Η νέα κυβέρνηση φοβάται “θερμή υποδοχή” από τους κουκουλοφόρους και, προφανώς, δεν είναι τυχαίο ότι το Σάββατο, εκτός από τον αντιπρόεδρο και υπουργό Οικονομικών κ.Ευάγγελο Βενιζέλο, ο κ.Λουκάς Παπαδήμος συναντήθηκε και με τον κ. Χρήστο Παπουτσή, υπουργό Προστασίας του Πολίτη.
Προφανώς στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το “τετραήμερο του τρόμου” που ξεκινά από την Δευτέρα για την Ελληνική Αστυνομία καθώς μπαίνει σε εφαρμογή το γιγαντιαίο σχέδιο για τον εορτασμό της 38ης επετείου από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής και οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ, ασχολούνταν εδώ και μέρες με τη συγκεκριμένη υπόθεση καθώς υπάρχουν φοβοι αλλα και πληροφοριες ότι ομαδες αντιεξουσιαστων ετοιμαζονται να στησουν ένα ανευ προηγουμενου σκηνικο πολεμου στο κεντρο της πολης ώστε να υποδεχθουν.. θερμα τη νεα κυβερνηση και να δημιουργησουν κλιμα..
Έτσι, μπροστά στο ανοικτό ενδεχόμενο την Πέμπτη που κορυφώνονται οι εκδηλώσεις εορτασμού να δημιουργηθούν θερμά επεισόδια και απρόβλεπτες καταστάσεις, στο παιχνίδι των μέτρων μπήκαν όλες οι υπηρεσίες της Αστυνομίας, ακόμη και η Αντιτρομοκρατική. Μάλιστα, υπάρχουν φόβοι για καταλήψεις σε πανεπιστήμια και σχολές τα οποία θα αποτελέσουν ορμητήρια για τους κουκουλοφόρους ενώ για πρώτη φορά, προβλέπεται ειδικό σχέδιο για τη βουλή. Και αυτό γιατί ενδέχεται να αποτελέσει το επίκεντρο των διαμαρτυριών αφού η πορεία αναμένεται να περάσει μπροστά από το ελληνικό κοινοβούλιο πριν φθάσει στην αμερικανική πρεσβεία.
Στη σύσκεψη κορυφής που πραγματοποιήθηκε στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αποφασίστηκε να αναπτυχθεί μεγάλος αριθμός αστυνομικών δυνάμεων που ξεπερνά τις 7.000, να περιοριστεί όσο περισσότερο γίνεται σε περίπτωση εκτρόπων η χρήση δακρυγόνων και χημικών και να εφαρμοστεί το δόγμα της ανοχής και της ψυχραιμίας. Δηλαδή, να μην υπάρξουν βίαιες αντιδράσεις από τους αστυνομικούς όσο και αν προκληθούν, ενώ έλαβαν ρητή εντολή να ριχτούν στη μάχη μόνο στην περίπτωση που η κατάσταση τείνει να γίνει επικίνδυνη.
Μπορεί για πρώτη φορά να μην προβλέπεται στο σχέδιο της Αστυνομίας η βοήθεια των ελικοπτέρων της ΕΛ.ΑΣ (βρίσκονται εδώ και μήνες καθηλωμένα λόγω έλλειψης συντήρησης) , όμως σημαντικό ρόλο – ειδικά στο επίπεδο των πληροφοριών – θα παίξει η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία. «Πηγές» της Κατεχάκη, αναφέρουν ότι αστυνομικοί από το 3ο Τμήμα της ΔΑΕΕΒ θα κατέβουν στο πεζοδρόμιο με σκοπό να έχουν από κοντά εικόνα των όσων γίνονται ειδικά από τα μπλοκ των σκληρών αντιεξουσιαστικών ομάδων και να συγκεντρώνουν πληροφορίες

Περισσότεροι από 7.000 αστυνομικοί
Σύμφωνα με πληροφορίες τις ημέρες του εορτασμού θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 7.000 αστυνομικοί και εκατοντάδες πυροσβέστες. Συγκεκριμένα την ημέρα της μεγάλης πορείας:
• Θα λαμβάνουν μέτρα 7000 ένστολοι. Από αυτούς οι 2000, θα ανήκουν στην Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων. Θα είναι δηλαδή 30 διμοιρίες της ΥΜΕΤ (Υποδιεύθυνση Μέτρων Τάξης), 20 διμοιρίες της ΥΑΤ (Υποδιεύθυνση Αποκατάστασης Τάξης).
• Σχεδόν το σύνολο των δυνάμεις των ομάδων ΔΙ.ΑΣ και ΔΕΛΤΑ. Και εκατοντάδες άνδρες της Ασφάλειας, Κρατικής και της Τροχαίας.
• Στο σχέδιο δράσης συμπεριλαμβάνεται και μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής. Οχήματα και άνδρες θα βρίσκονται σε προκαθορισμένα σημεία.
• Όσες κάμερες είναι σε λειτουργία , προκειμένου η Τροχαία Θα ελέγχει την κίνηση στις κεντρικές λεωφόρους, ενώ θα “ ζουμάρουν” στους διαδηλωτές με σκοπό να εντοπίζεται κάθε ύποπτη κίνηση.
• Ανάλογα με την εξέλιξη των γεγονότων αναμένεται να χρησιμοποιηθεί και το ειδικό όχημα εκτόξευσης νερού ( ο…γνωστός «Αίαντας») προκειμένου να μην πνιγεί η πόλη στα δακρυγόνα., καθώς θα γίνει προσπάθεια μείωσης της χρήσης χημικών και ασφυξιογόνων ουσιών. Και αυτό γιατί η χρήση χημικών, απέτυχε παταγωδώς αφού από τη μία όσοι προκαλούσαν επεισόδια ήταν εφοδιασμένοι με ειδικές αντιασφυξιογόνες μάσκες και συνεπώς δεν τους έπιαναν τα χημικά και από την άλλη υπάρχει κίνδυνος απλοί διαδηλωτές να αντιμετωπίσουν σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα.

Τα τέσσερα στάδια του σχεδίου που εκπονεί η αστυνομία
1) Φρούρηση με διμοιρίες των ΜΑΤ του Πολυτεχνείου, της Αμερικανικής Πρεσβείας, της Βουλής, και των γραφείων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ειδικά για το Κοινοβούλιο σχεδιάστηκε ειδικό πλάνο, καθώς αναμένεται να μπει στο στόχαστρο των διαδηλωτών. Εκεί θα ανέβει το τείχος – κάγκελο από πλέξι γκλάς…
2) Επόπτευση όλων των δρόμων από όπου θα περάσει η πορεία. Οι διμοιρίες των ΜΑΤ, σε σχήμα “ Π” θα κυκλώσουν περιμετρικά την πορεία θα απομακρύνουν αμέσως και θα συλλαμβάνουν κουκουλοφόρους, άτομα με σακίδια που ενδεχομένως περιέχουν πέτρες και μολότοφ..
3) Κινήσεις των αστυνομικών από τις δύο το μεσημέρι οπότε θα κλείσουν οι πύλες του Πολυτεχνείου και αφορά την φύλαξη των χώρων του ιδρύματος αλλά και το ενδεχόμενο αντιεξουσιαστές να εισέλθουν στους χώρους του πανεπιστημίου.
4) Σχέδιο ασπίδα για την περίπτωση πρόκλησης των επεισοδίων. “ Οι οδηγίες που έχουν πάρει οι επικεφαλής των δυνάμεων είναι να είναι διακριτικοί και να μην προκαλούν. Βέβαια στην περίπτωση που δημιουργηθούν επεισόδια η αντίδραση των αστυνομικών θα είναι άμεση. Όπως και πέρσι δεν θα υπάρξει ανοχή…” τονίζει αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Δημήτρης Πώποτας, Άρια Καλύβα-ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
Από ΠΡΕΖΑ TV
Το είδα στο αἰέν ἀριστεύειν




Σχόλιο Preza TV:


ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ.
ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΕΙΝΑΙ 2.
1) Ή ΘΑ ΣΦΑΧΤΟΥΝ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΝΙΤΕΣ ΜΕ ΜΠΑΧΑΛΟΥΣ ΚΑΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΛΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΟΙΤΑΖΕΙ Ή
2) ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΙ-ΚΡΑΤΙΚΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΜΠΑΧΑΛΟΥΣ, ΘΑ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΠΑΤΣΟΥΣ ΤΩΝ ΜΑΤ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ…
ΤΑ ΚΛΑΣΣΙΚΑ Μ@Λ@ΚΙΣΜΕΝΑ ΝΑ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΉΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ, ΚΑΠΕΛΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ.
Η “ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ” ΚΑΙ Η “ ΕΝΤΟΛΗ” ΓΙΑ ΤΥΦΛΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΒΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΑ.
ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ, ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ΕΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΩΡΑ…ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΑ.
ΣΤΟΧΟΣ: ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΤΖΕΝΤΑΣ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ 1-2 ΜΕΡΕΣ, Ο ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΠΕΛΩΜΑ ΤΩΝ ΟΣΩΝ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΩΝΑΞΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ “ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ” ΠΟΥ ΒΑΣΙΚΟ ΣΤΟΧΟ ΕΧΕΙ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου