Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΝΑ ΕΞΑΙΡΕΤΟ ΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ "ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ" "ΔΙΑΝΟΗΣΗΣ"

Είδα ένα άρθρο στο ιστολόγιο "έχω μάτια και βλέπω" που περιείχε την φωτογραφία που ακολουθεί, συνοδευόμενη από ένα αρκετά μειωτικό σχόλιο του διαχειριστή του ιστολογίου:









και εντυπωσιάστηκα από το γεγονός ότι η ανάρτηση αυτή "άρεσε" σε 112 άτομα.

Οσοι έχουν επισκεφθεί τη σελίδα του του "διανοούμενου" βουλευτή στο facebook, γνωρίζουν ότι η ανάρτηση είναι αντιπροσωπευτική του ήθους του:



και της βαθιάς πολιτικής του σκέψης:



Ως προοδευτικός διανοούμενος, ο κ. Τατσόπουλος, δε θα μπορούσε να μην υπερασπιστεί (πάντα σε χαμηλούς τόνους και με το γνωστό πολιτικό ήθος) το δικαίωμα του "Ελληνα" βουλευτή να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς να καταπιέζεται:

«Ξέρετε, όταν κάποιος βγαίνει βουλευτής, μπαίνει ταυτόχρονα σε μια ιδιότυπη καραντίνα. Δεν μπορεί να αποκαλεί πια τους μαλάκες μαλάκες και τους φασίστες φασίστες, διότι η πολιτική ορθότητα επιβάλλει να προσέχει το λεξιλόγιό του σαν Ουρσουλίνα Καλόγρια έως ότου αποθεραπευτεί -τουτέστιν, πάψει να είναι πια βουλευτής. Ταυτόχρονα, πρέπει να υπομένει στωικά σαν σάκος του μποξ το χτύπημα και το υβρεολόγιο του κάθε μαλάκα και του κάθε φασίστα, ειδάλλως ο κάθε μαλάκας και ο κάθε φασίστας θα αρχίσει να ωρύεται ότι ο βουλευτής δεν σέβεται τους ψηφοφόρους του. Καλά, μαλάκες και φασίστες, δεν το συζητώ. Ψάχνετε, λέμε, για μεγάλα κορόιδα».


Ο ακούραστος αυτός μαχητής της ελευθερίας της έκφρασης έχει αποδείξει έμπρακτα ότι δεν σταματά στα λόγια, αλλά ότι εφαρμόζει τους κανόνες της ελευθερίας της έκφρασης και στις δημόσιες εμφανίσεις του:

http://taxalia.blogspot.com/2012/05/blog-post_6573.html


Λόγω της εντυπωσιακής πολυσχιδούς προσωπικότητας, αποφάσισα να κάνω μια μικρή έρευνα για το μέγα εθνικό μας διανοούμενο.  Το μόνο όμως που βρήκα, ήταν μερικά ασήμαντα βιβλία που δεν έχουν επανεκδοθεί ποτέ και ένα σύντομο βιογραφικό, ίδιο και απαράλλαχτο σε αρκετές σελίδες μεταξύ των οποίων και στη wikipedia, που φαντάζομαι ότι συντάχθηκε με δική του επιμέλεια, ή τουλάχιστον με την έγκριση του.  Το βιογραφικό του έχει ως ακολούθως:

"Ο Πέτρος Τατσόπουλος (Ρέθυμνο, 1959) είναι Έλληνας συγγραφέας.

Γεννήθηκε στο Ρέθυμνο. Σπούδασε οικονομικά στη Βιομηχανική Σχολή Πειραιά και πολιτικές επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, χωρίς να ολοκληρώσει τις σπουδές του. Εργάστηκε ως σεναριογράφος, ασκούμενος κοινωνικός λειτουργός, και σύμβουλος σεναρίων στην κρατική τηλεόραση (ΕΡΤ), δημοσιογράφος και παρουσιαστής στην εκπομπή βιβλίου Πνεύμα Αντιλογίας και παρουσιατής της σειράς ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΪ 1821".

Είναι μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Συγγραφέων από το 1989 και μετείχε στο Διοικητικό της Συμβούλιο κατά την περίοδο 2001-2003. Είναι επίσης ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος.

Στις Βουλευτικές Εκλογές του Μαΐου του 2012, εκλέχθηκε βουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ."


Στη wikipedia, το βιογραφικό συμπληρώνεται από μια λίστα ασήμαντων λογοτεχνικών έργων από τα οποία αποκλείεται να κέρδισε το ψωμί του ο διανοούμενος συγγραφέας.

Η μελέτη του βιογραφικού του, μου δημιούργησε μερικές απορίες, όπως το αν δικαιούται κάποιος να ισχυρίζεται ότι "σπούδασε οικονομικά και πολιτικές επιστήμες", "χωρίς να ολοκληρώσει τις σπουδές του", ή το αν ένας αιώνιος φοιτητής ο οποίος δεν αποφοιτά από τη σχολή του "έχει σπουδάσει", ή το αν δικαιούται κανείς να "ασκείται" χωρίς τις κατάλληλες σπουδές ως εμπειροτέχνης κοινωνικός λειτουργός στου κασίδη το κεφάλι, ή τι ακριβώς κάνει ένας "σύμβουλος σεναρίων" στην κρατική τηλεόραση, ή πόσο "δημοσιογραφική" είναι η δουλειά ενός "δημοσιογράφου" σε μια εκπομπή βιβλίου.

Δεν είναι σημαντικό - και είναι μάλλον απίθανο - να απαντηθούν αυτές οι απορίες. 

Πιο σημαντικό, είναι να απαντηθεί η  μεγάλη απορία:

Πως γίνεται ένας αποτυχημένος φοιτητής - αποτυχημένος συγγραφέας - χυδαίος άνθρωπος που δεν έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του, να φτάσει να γίνει σε αυτή τη χώρα βουλευτής;

Ποιος διάολος τον ψήφισε;

Γιατί;


ΘΑΛΑΜΟΦΥΛΑΚΑΣ

10 σχόλια:

  1. τον ψήφισαν όσοι δεν έχουν κριτική σκέψη κύριε Θαλαμοφύλακα.
    Όσοι θεωρούν ότι η προβολή ενός ανθρώπου σε ζώνη υψηλής τηλεθέασης αποτελεί αυτόχρημα και τεκμήριο αξιοσύνης.

    Το θέμα όμως δεν είναι ποιοι τον ψήφισαν αλλά ποιοι αποφάσισαν να τον προβάλουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τον ψήφισαν οι χιλιάδες Τατσόπουλοι του τόπου. Απορώ με την σπορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μήπως δεν γνωρίζεις ότι οι ΚΚ junior Πρωθυπουργός, Ο ΓΑΠ και ο νυν πρωθυπουργός δεν έχουν δουλέψει ουσιαστικά ποτέ εκτός από τον Ελληνικό λαό!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτός τουλάχιστον δεν κυβέρνησε και θα είχε αξία η γνώμη σου αν έκανες θέμα και για τους κλέφτες και απατεώνες που καταλήστεψαν την Ελλάδα 40 χρόνια τώρα.Αλλά όλοι στο τρυπάκι με μισθό ή όχι να χτυπήσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ.Θαλαμοφύλακα ήρθε έφοδος και εσύ κοιμάσαι όρθιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω ότι τα έργα και οι ημέρες της προηγούμενης γενιάς πολιτικών έχουν καλυφθεί επαρκώς στο ιστολόγιο. Ψάξε λίγο "παπανδρέου", "σαμαρας", ή όποιο άλλο όνομα σου 'ρθει στο search box και θα βρεις ότι ψάχνεις.

      Εκτός από το να κοιτάζουμε το παρελθον, πρέπει να κοιτάζουμε και το παρόν και να σκεφτόμαστε και το τι θα κάνουμε στο μέλλον. Με πρόσωπα ανήθικα και άχρηστα όπως ο πρωταγωνιστής της ανάρτησης, δεν πρόκειται να κάνουμε τίποτα. Και αυτό είναι κάτι που πρέπει να αντιληφθούμε επίσης.

      Οταν εκλαμβάνεις τέτοιου είδους αναρτήσεις ως "με μισθό ή όχι" "χτυπήματα στο Σύριζα", δεν πρόκειται πάμε πουθενά αγαπητέ.

      Διαγραφή
  5. Ο Τατσόπουλος και οι όμοιοι του έπαιξαν και παίζουν τον ρόλο του υπονομευτή - εκμαυλιστή που περιγράφει ο πρώην πράκτορας της KGB, εδώ,
    http://www.youtube.com/watch?v=98BlZ6v8Yso&feature=player_embedded#t=0s

    Θα τους ήταν χρήσιμο να ακούσουν και τι τους επιφυλάσσουν τα αφεντικά τους στο τελικό στάδιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΕ ?
    ==================

    Θα κάνω μια απλή ερώτηση. Βλέπεις έναν ποδοσφαιρικό αγώνα στην τηλεόραση και λέει αυτός που μεταδίδει ''κόπηκαν 52,481 εισιτήρια''. Τον πιστεύεις? Και γιατί? Πάμε τώρα στις εκλογές όπου λέει κάποιος στην τηλεόραση ότι ο Μπουμπούκος πήρε 100,000 σταυρούς. Τον πιστεύεις? Και γιατί? Για να το κάνω πιο λιανά, έχουμε μάθει να δεχόμαστε (μάλλον μας έχουν μάθει) οτιδήποτε μας λέει κάποιος και δε μπορούμε να το ελέγξουμε. Ε λοιπόν πρέπει να το ξεμάθουμε αυτό. Ακούω ακόμα και μετά τα όσα έγιναν στις εκλογές της μούφας, ότι καλά να πάθουμε σα λαός αφού ψηφίσαμε τον 'Χ' και τον 'Ψ'. Μας λένε οι διάφορες κάριες ότι ψήφισε ο κόσμος τον 'Χ' και μεις επειδή δεν μπορούμε να το ελέγξουμε, απλά το αποδεχόμαστε. Και μάλιστα χωρίς να σκεφτούμε ποιανού υπάλληλος είναι η κάρια, τι σχέσεις έχει το αφεντικό της με τους Χ και Ψ και τι συμφέροντα παίζονται. Παιδιά να ξυπνήσουμε και να σοβαρευτούμε λίγο. Οι θέσεις της Βουλής είναι πιασμένες πολύ πριν τις εκλογές. Οι εκλογές απλά τις επισημοποιούν...... Α.Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Επίσης, η "ΚΑΣΤΑ" των αριστερών είναι μεγάλη και εξεβραϊσμένη. ο Νοών...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. σε σχεση με τα βιβλια του θα ηθελα να πω οτι ειναι πολυ καλα απο το πρωτο εως το τελευταιο γιατι εχουν και πρωτοτυπη πλοκη κ την εννοια του αναπαντεχου κ χιουμορ.
    Αυτο ομως ειναι ασχετο με την προσωπικοτητα του,διοτι εδω και μερικα χρονια πλασσαρεται σαν ενας ξερολας αριστερος, πραγμα για το οποιο δεν πρωτοτυπει-τοσοι κ τοσοι φερονται παρομοια-.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου