Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Η ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Πολύς κόσμος μαζεύτηκε στο σπίτι του πρώην Πρωθυπουργού Κ. Σημίτη. Πραγματικά η πρωτοβουλία είχε επιτυχία. Ο κόσμος μαζεύτηκε φώναξε, “Σημίτη, Σημίτη μάς έκλεισες το σπίτι” και άλλα τέτοια.Δεν έχουν άδικο οι πολίτες αλλά οι πορείες έχουν αρχίσει και κουράζουν. Θα πρέπει να γίνει μία πιο συντονισμένη προσπάθεια. Από ποιον; Η Αριστερά πάντως αποκλείεται έχει πέσει σε ύπνο βαθύ. Πως αυτή η αγανάκτηση του κόσμου θα αποκτήσει συντονισμό και δύναμη…;

Αν όντως ισχύσουν και οι νέες περικοπές που ετοιμάζονται τότε τα πράγματα θα γίνουν πιο δύσκολα και η αγανάκτηση του κόσμου εντονότερη.

Το σημαντικότερο όλων είναι ότι η χώρα δεν έχει ηγέτη. Πρόσφατα το γράψανε και οι εφημερίδες της Δύσης. Δεν έχει την ικανότητα ο Γ. Παπανδρέου να οδηγήσει την χώρα έξω από αυτήν την κρίση.

Τόσο καιρό και δεν έχει απευθυνθεί στον λαό να του εξηγήσει τι γίνεται, ποια μέτρα πρέπει να ληφθούν, ποιες εναλλακτικές έχουμε. Βέβαια εσκεμμένα το έκανε. Διάλεξε μόνος του την βοήθεια από το ΔΝΤ και τώρα τους Ισραηλινούς. Απέρριψε την βοήθεια της Ρωσίας, της Κίνας και άλλων χωρών. Απέρριψε την συνεργασία με τις άλλες χώρες που έχουν ανάλογα προβλήματα, Ισπανία, Ιρλανδία, Πορτογαλία!!!

Το σημαντικότερο όλων είναι …

ότι η εθνική του πολιτική θεωρείται από πολλούς ανθελληνική. Προβλήματα πολύ σημαντικά για την χώρας μας βγαίνουν στην επιφάνεια και εκείνος κάνει τον ανήξερο. Να ξεκινήσουμε με την Θράκη; Να πιάσουμε το Αιγαίο και την ΑΟΖ; Την Κρήτη που παρουσιάζεται με δική της σημαία; Μήπως τελικά όσοι μιλάνε για διαμελισμό μας δεν έχουν άδικο; Που είναι ο υπουργός Εξωτερικών; Είναι ικανός να αντιμετωπίσει όλα αυτά τα προβλήματα; Μάλλον όχι.

Όσον αναφορά τα οικονομικά μέτρα, αυτά είναι άδικα!! Ωστόσο όλοι ξέραμε τα προβλήματα και δεν μιλάγαμε. Μήπως δεν ξέραμε ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν είναι παραγωγικοί και ορθολογικά τοποθετημένοι στις θέσεις τους; Δεν ξέραμε ότι άλλο μισθό παίρνει ο ένας, άλλο ο άλλος, ανάλογα με το που τον διόρισε το βύσμα του.

Δεν ξέραμε ότι τα νοσοκομεία είναι σπάταλα; Και πως να μην είναι όταν δημοσιογράφοι και άλλοι άσχετοι διορίζονται διοικητές. Δεν γνωρίζαμε ότι η εκπαίδευση είναι χαμηλού επιπέδου; Κάθε πόλη έχει ΤΕΙ Λογιστικής για να διοριστεί κόσμος στα παν/μια και να έχουν και κόσμο τα χωριά.

Όλα τα ξέραμε. Σωστά κάνουν και τα διορθώνουν όλα αυτά. Ο κόσμος κατά βάθος συμφωνεί. Ενώ όμως κάνουν όλα αυτά, δεν κάνουν τίποτα για όλες αυτές τις μίζες που ακούγονται. Δεν κάνουν τίποτα για να μειώσουν τους δικούς τους μισθούς, να βάλουν ένα ηλικιακό όριο επιτέλους, στους βουλευτές. Κάποιοι είναι εκεί μέσα από το ’74. Έλεος….!!!

Δεν κάνουν τίποτα για να μπορέσουν να αποκτήσουν αξιοπιστία και φερεγγυότητα. Στην Ιταλία ο Μπερλουσκόνι κλήθηκε από τον εισαγγελέα, στην Γαλλία ο Σιράκ (πρώην Πρόεδρος της χώρας) δικάστηκε για οικονομικές σπατάλες, στην Αγγλία βουλευτές πήγαν φυλακή για κατάχρηση μερικών 10 χιλιάδων ευρώ. Σε εμάς που είναι η Δικαιοσύνη;

Το σύστημα είναι φαύλο και ο Παπανδρέου δεν κάνει τίποτα για να το φτιάξει. Που είναι όλοι αυτοί που φοροδιαφεύγουν; Γιατί δεν τους βρίσκει, δεν μπορούν τα λαγωνικά του ΔΝΤ ή δεν θέλουν;

Τι να πιάσεις και τι να αφήσεις…!! Δυστυχώς οι λύσεις που προτείνονται είναι για να επανέλθει οικονομικά η χώρα αλλά δεν κάνουν τίποτα για να αλλάξουν αυτό το σάπιο σύστημα που έχει τόσο απομακρυνθεί από την Δημοκρατία. Ο Λαός δεν αποφασίζει, ο Λαός δεν συμμετέχει στην διαμόρφωση της πολιτικής, ο Λαός δεν έχει λόγο.

-αναγνώστης-

Τίτλος πρωτότυπου: Τι να πιάσεις και τι να αφήσεις…!!
Από το UDemand

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου