Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

ΚΡΑΞΙΜΟ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Χοντρό κράξιμο έφαγε ο νταβούτογλου κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην περιφέρεια της Κομοτηνής. Δύο ομάδες (η μία Κύπριοι) συνολικά 30 ατόμων περίπου, τον υποδέχθηκαν κρατώντας πανώ στα Ελληνικά και στα Τουρκικά με συνθήματα για τους ομαδικούς τάφους στο Κουρδιστάν, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την κατεχόμενη Κύπρο και......

φυσικά το περίφημο πλέον ΑΙ ΣΙΚΤΗΡ που του πρωτοαπήυθυνε ο Τουρκοκύπριος Σενέρ Λεβέντ. Οι διαδηλωτές κρατούσαν Κυπριακές και Κουρδικές σημαίες ενώ ακούστηκαν συνθήματα στα Ελληνικά και στα Τουρκικά .Τα γεγονότα καλύφτηκαν από πολλά Τουρκικά ΜΜΕ ενώ ο νταβούτογλου φυγαδεύτηκε βιαστικά. Έτσι για να μη νομίζουν μερικοί ότι κοιμόμαστε όλοι. (ksipnistere)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΑΝΤΙΦΩΝΗΤΗΣ 9-3-2011

Σήμερα ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου επισκέφθηκε τη Θράκη, υποτίθεται ιδιωτικώς, και έλαβε ένα ιδιωτικό καλωσόρισμα. Θρακιώτες και Κύπριοι διαδηλωτές κατήγγειλαν έξω από το κτίριο της Περιφέρειας ΑΜ-Θ την ώρα που συναντούσε εκεί τους ντόπιους προύχοντες, την υποκριτική παρουσία του με κουρδικές και κυπριακές σημαίες, καθώς και με πλακάτ και με πανώ.

Σ’ αυτά αναγράφονταν συνθήματα στα αγγλικά, στα ελληνικά και στα τουρκικά, που έδιναν τον τόνο της διαμαρτυρίας:
ΝΑΙ στο ευρωπαϊκό μέλλον, ΟΧΙ στο οθωμανικό παρελθόν
Αρκετά με την τουρκική υποκρισία, ξεκουσμπιστείτε από τη Θράκη!
Αχμέτ, φεύγοντας πάρες και το Προξενείο μαζί σου!
Κατοχικη δύναμη της Κύπρου, η ελληνική Θράκη σου λέει: Άι σι…τίρ!
Οι 114 ομαδικοί τάφοι δεν είναι εδώ, στο Κουρδιστάν να πας!
Ανθρώπινα δικαιώματα στην Τουρκία: 114 ομαδικοί τάφοι, 1469 πτώματα. Κρατήστε τον ανθρωπισμό σας μακρυά μας!

Από τον τηλεβόα εστάλη και …προφορικό μήνυμα στον επισκέπτη, στα ελληνικά και στα τουρκικά:
Καταγγέλλουμε την προκλητική επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας στην περιοχή. Ο ιδιωτικός της χαρακτήρας είναι ο φερετζές της υποκρισίας. Όποιος κόπτεται για μειονοτικά και ανθρώπινα δικαιώματα δεν διατηρεί κατοχικούς στρατούς, δεν ισοπεδώνει γηγενείς λαούς εκατομμυρίων ψυχών, δεν αγνοεί το Διεθνές Δίκαιο, δεν χρησιμοποιεί την γεωπολιτική ως όχημα του αναθεωρητισμού και του επεκτατισμού.
Δηλώνουμε αντίθετοι στην επίσκεψη Νταβούτογλου στη Θράκη, η σημειολογία της οποίας δεν καλύπτεται από τις γελοίες δικαιολογίες της ελληνικής κυβέρνησης. Ο φιλήσυχος κόσμος της Θράκης που σιχαίνεται τους κάθε λογής νταβατζήδες μειονοτήτων, ενώνει τη φωνή του με κείνη των Τουρκοκυπρίων που του απηύθυναν εκείνο το μεγαλοπρεπές άι σικτίρ. Να πάρει το μαγαζί του από την οδό Ιώνων και να μην τον ξαναδούμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου