Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΤΗΣ

Mια αγανακτισμενη 18 ετων.

Είμαστε όλοι θεατές σε μια παράσταση,της οποίας οι πρωταγωνιστές επιθυμούν να εξαφανίσουν αυτό που ονομάζουμε "ελληνικό κράτος". η ιστορία μας, οι παραδόσεις μας, τα ήθη και τα έθιμα μας, ακόμη και η... γλωσσα μας αρχιζουν σταδιακα να υποχωρουν μπροστα σε αυτα που επιβαλλει η λεγομενη ...
"παγκοσμιοιποιηση". τα μεγαλα κρατη, που διολου δε μοιαζουν με την ελλαδα,καθως υστερουν σε ιστορια,οποτε και σε σπουδαιοτητα(ιστορικοι λαοι), προσπαθουν με καθε τροπο ,κατα προτιμηση αθεμιτο, να μας καταστρεψουν και να διαλυσουν ολους τους τομεις του ελληνικου κρατους!! αν γνωριζαμε ολοι ποσα λεφτα μας χρωσταει η γερμανια απο το κατοχικο δανειο που ειχε παρει απο τους ελληνες δεν θα δεχομασταν ολα εκεινα τα μετρα που επιβαλλει η κατα τα αλλα δυνατη πολιτικα,κοινωνικα και οικονομικα μερκελ! θα ειμασταν ολοι απο την αρχη στους δρομους και θα ειχαμε διωξει απο τη βουλη ολους εκεινους τους δοσιλογους που εχουν "καταλαβει" τη βουλη.εκεινους που δυστυχως εμπιστευτηκαμε και τους δωσαμε τις ψηφους μας, και τοσο ευκολα και αβιαστα μας προδωσαν και εζησαν μια ζωη που ουτε ειχαν φανταστει με τα λεφτα του λαου....δυστυχως με πικρια θα επισημανω πως η ιστορια επαναλαμβανεται συνεχως,διαρκως!!! δεν εχει νοημα να ξαναγραφεται η ιστορια εφοσον ειναι συνεχεια η ιδια! λυπαμαι που ειμαι νεος σε μια εποχη που καταρρεει σε ολους της τους τομεις....ζουμε σε καιρους που θα γραψουν ιστορια...ζουμε σε καιρους που αυτα που βιωνουμε θα αποτελουν αιματηρα κεφαλαια της νεοτερης ιστοριας που θα διδασκεται στα παιδια των παιδιων μας....!! και ναι, βρισκομαστε παλι στο μηδεν,παλι με μια οικονομια και πολιτικι που εχουν παρει την κατιουσα...και μακαρι να ηταν μονο αυτο! υπαρχουν βαθιες πληγες και τεινουν να γινουν μεγαλυτερες στη γλωσσα μας,η οποια υπηρξε η πλουσιοτερα ολων οσον αφορα τη γραμματικη και τη συνταξη της αλλα και την ιστορια της. οφειλουμε να την προστατευουμε, οφειλουμε να ειμαστε περηφανοι που ειμαστε ελληνες,οσο κι αν προσπαθουν να μας κανουν να ντρεπομαστε γι αυτην. προσωπικα λατρευω την ελλαδα και τους ανθρωπους της και ως νεο ενεργο μελος της θα παλεψω γι αυτην!!

3 σχόλια:

  1. "...τα μεγαλα κρατη, που διολου δε μοιαζουν με την ελλαδα,καθως υστερουν σε ιστορια,οποτε και σε σπουδαιοτητα (ιστορικοι λαοι)"

    "...στη γλωσσα μας, η οποια υπηρξε η πλουσιοτερα ολων οσον αφορα τη γραμματικη και τη συνταξη της αλλα και την ιστορια της"

    Συμφωνώ στα υπόλοιπα με τη μικρή, αλλά όταν διαβάζεις κάτι τέτοια, δε μπορείς παρά να λυπάσαι...

    Όταν υποβιβάζεις έναν ολόκληρο λαό, είναι σα να υποβιβάζεις και τον δικό σου. Όλα τα έθνη είναι σπουδαία, όλα κάτι έχουν να προσφέρουν σε αυτό που λέμε ανθρωπότητα. Αυτός που δεν αναγνωρίζει αυτό κινείται σε επικίνδυνα μονοπάτια. Είναι κρίμα που οι νέοι μας και όχι μόνο, έχουν καταλήξει να σκέφτονται με αυτόν τον τρόπο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το επείγον πρόβλημα σήμερα δεν είναι να είμαστε "πολιτικά ορθοί" απέναντι στα άλλα έθνη, αλλά να σώσουμε το δικό μας. Τώρα η φωτιά είναι στο δικό μας σπίτι και αν δεν κάνουμε τίποτε θα καεί. Το γεγονός ότι αυτή η νέα το αντιλαμβάνεται μου δίνει αισιοδοξία. Τα άλλα όλα τώρα είναι σε δεύτερη μοίρα. Δυστυχώς, αλλά είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παλιότερα έτσι πίστευα και εγώ. Ότι ο σκοπός δηλαδή αγιάζει τα μέσα. Ας κάνουμε ότι κάνουμε χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε μέσο για να σωθούμε, και μετά βλέπουμε τα κακώς κείμενα. Τελευταία αντιλήφθηκα ότι ο σκοπός ΠΟΤΕ δεν αγιάζει τα μέσα. Αν δε μπορούμε να σωθούμε έχοντας ως γνώμονα την αρετή και την αλήθεια, ε τότε δεν είμαστε έτοιμοι, δε μας αξίζει να σωθούμε. Και ακόμα και να σωθούμε, αυτή η σωτηρία μας θα είναι ψεύτικη, κάλπικη και πρόσκαιρη. Το κάναμε στο παρελθόν και είδατε πού φτάσαμε. Ας μην την ξαναπατήσουμε. Ας διαψεύσουμε επιτέλους ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται.

    Δε τίθεται θέμα να είμαστε πολιτικά ορθοί, αλλά να είμαστε συνειδητοποιημένοι, αληθινοί, αυθεντικοί και αυτογνώστες. Διαφορετικά, ή θα αποτύχουμε ή θα μας κάνουν πιόνια στα παιχνίδια τους, με ότι καταστροφικές συνέπειες αυτό συνεπάγεται.

    Πρέπει να πιάσουμε αυτούς τους νέους και νέες και να τους πούμε ΟΛΗ την αλήθεια, όσο πικρή και να είναι αυτή. Να μην αφήσουμε τίποτα παρεξηγημένο ή ψεύτικο. Να μην κάνουμε κανένα συμβιβασμό στην αλήθεια.

    Και τώρα δε θέλω να δείξω ειρωνία, αλλά αν αυτή η νέα δεν αντιλαμβανόταν ότι το σπίτι της καίγεται, ε τότε θα είχε σοβαρό πρόβλημα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου