Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΕΙΔΙΚΟ...

“Το σύνολο της κοινωνίας καταδικάζει τα επεισόδια” απεφάνθη ο πρωθυπουργός, από το πολυτελέστατο ξενοδοχείο στην Κρήτη όπου βρίσκεται για την διεθνή σοσιαλιστική βεγγέρα.

Μάλιστα ο Παπανδρέου στη δήλωσή του κάνει λόγο για αυταρχισμό των διαμαρτυρόμενων πολιτών. Ποιος μιλά;


Ο πολιτικός που κάθε μέρα με πρωτοφανή τρόπο και αυταρχισμό επιβάλλει στον ελληνικό λαό τις εντολές που παίρνει από την τρόικα.

Σύμφωνα λοιπόν με τον… λαοπρόβλητο πρωθυπουργό το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας καταδικάζει τέτοιου είδους συμπεριφορές.”Αυταρχισμός είναι η προσπάθεια κάποιων να επιβάλλουν τις απόψεις τους , διακόπτοντας παρελάσεις”, είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμη κατηγόρησε αυτούς που διαιρούν τον Ελληνικό λαό, λέγοντας ότι τραυματίζουν τη Δημοκρατία και τις δημοκρατικές παραδόσεις του λαού μας.

Δηλαδή κατά τον πρωθυπουργό οι διαμαρτυρίες των πολιτών και η αντίθεση της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας, στην βάρβαρη πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνησή του, έγιναν… αυταρχικές συμπεριφορές…

kentrinews.gr

Το είδα στο  αἰέν ἀριστεύειν

2 σχόλια:

 1. Αυταρχισμός των πολιτών;! έτσι είπε η χούντα; Δε νομίζω πως περιμένει να τον πιστέψει κανείς πλέον.

  Το πολυνομοσχέδιο γιατί δεν μπορώ να το "κατεβάσω" από το ΙΝΤΕΡΝΕΤ ; ανενεργά τα πάντα.

  ΚΡΥΒΕΙ,ΨΕΥΔΕΤΑΙ,ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΙΖΕΙ...

  ΧΟΥΝΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ !!!
  Γ.Σ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Θα ξεκινήσω με ένα copy/paste:

  1. Λεξικό της Νέας Ελληνικής Γλώσσας Γ.Μπαμπινιώτη , Β΄έκδοση , σελίδα 317 :

  Αυταρχικός, -ή ,-ό [1850]1.αυτός που προσπαθεί να επιβάλει τη θέλησή του με τρόπο απόλυτο, χωρίς να δέχεται αντιρρήσεις, αυτός που απαιτεί απόλυτη συμμόρφωση των άλλων στις επιθυμίες του :-γονείς/ηγέτης/δάσκαλος/διοίκηση2.(συνεκδ) αυτός που χαρακτηρίζεται από αυστηρότητα , σκληρότητα και εγωκεντρισμό , που δεν λαμβάνει υπόψη του τους άλλους:- συμπεριφορά/χαρακτήρας ΣΥΝ. σκληρός, αυστηρός 3. (ειδικότ. για καθεστώς) που επιβάλλει τις επιλογές του αδιαφορώντας για τις αντίθετες απόψεις , με τρόπο απόλυτο και αντιδημοκρατικό. ΣΥΝ.απολυταρχικός , αυθαίρετος, δικτατορικός, δεσποτικός. - αυταρχικ-ά/ώς [1850] επίρρ. αυταρχικότητα(η) [1892] κ. αυταρχισμός(ο) [ΕΤΥΜ.>μτγν.αυταρχία>αρχ.αύταρχος>αυτ(ο)-+-αρχος>άρχω]

  Τώρα πείτε μου ... πώς λέγεται αυτός που
  α) ΚΑΤΑΠΑΤΕΙ ΤΟ ΣΎΝΤΑΓΜΑ
  β) ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ
  γ) ΚΥΒΕΡΝΑ ΜΕ 15% ΠΟΣΟΣΤΟ
  δ) ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΟ ΛΑΟ ΣΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ '50
  ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ?

  Κάνε μας τη χάρη ρε γελοίε, αγράμματε γραικύλε που θα μιλήσεις και για αυταρχισμό !!!

  Α.Ζ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου