Σάββατο, 9 Οκτωβρίου 2010

ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΠΑΤΗ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ.

  

Από πότε η Ανθρώπινη ζωή ΠΡΕΠΕΙ να είναι κερδοφόρος;
Το κοινό αγαθό λοιπόν είναι και κοινό κτήμα, είναι κοινή περιουσία. Όλοι μαζί συνεισφέρουμε, όλοι μαζί είμαστε ιδιοκτήτες, όλοι μαζί ωφελούμαστε. Αυτή είναι κι η λογική κι ορθή σκέψη με την οποία λειτουργούν οι ΔΕΚΟ. Φυσικά κι πρέπει να υπάρχει ιδιωτική πρωτοβουλία, όσο δεν έρχεται σε ρήξη με το κοινό καλό. Το κοινό αγαθό είναι σύμφυτο στην Παιδεία και στην Ελληνική Παράδοση (στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ διαβάστε την Ιστορική Αναδρομή)...
Όλοι εμείς έχουμε συμφωνήσει με το Σύνταγμα, να συνεισφέρουμε όλοι, κατά το μέτρο των δυνατοτήτων μας, είτε υλικά με φόρους, είτε φυσικά Στρατό. Ο διαχειριστής τώρα του Συντάγματος είναι το Κράτος. Το κράτος λοιπόν έχει την υποχρέωση να προσφέρει τουλάχιστον τα Ελάχιστα που έχουν συμφωνηθεί.
Αυτά που λέμε κοινωνικά Αγαθά! Κάποια τα αναφέρει και ρητώς το Σύνταγμα, όπως η Παιδεία ή η ασφάλεια. Αλλά έχουν γίνει εκ των Πραγμάτων Αυτονόητα κι έτσι λειτουργούσαν μέχρι σήμερα.
Το Κράτος έχει την Ελάχιστη υποχρέωση να προσφέρει και στο τελευταίο Ελληνα Πολίτη, στην πιο απομακρυσμένη Εσχατιά της χώρας, Ασφάλεια, Παιδεία, Υγεία, Συγκοινωνία, Νερό και Ρεύμα.
Δεν είμαι κομμουνιστής, αλλά από πότε το Νερό πρέπει να έχει κέρδος; Δεν είπα ότι είναι δωρεάν, αλλά δεν μπορείς να το ορίζεις βάση της Κερδοφορίας. Η αποδόμηση άρχισε από τις Τηλεπικοινωνίες και τώρα έχει σειρά το Ρεύμα.
Η ΔΕΗ λοιπόν, σύμφωνα με την γκεμπελική μέθοδο, κατηγορείται από τα MME ότι έχει “ΤΟ ΠΙΟ ΦΘΗΝΟ ΡΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ!”.
Προσέξτε, δεν κατηγορείται ότι είναι ζημιογόνος, αλλά φθηνή!
Μα νόμιζα ότι ο “υγιής” ανταγωνισμός ήταν η ραχοκοκκαλιά του ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ!
Aπό πότε το φθηνό ρεύμα έγινε Έγκλημα;
Από τότε που θέλουν να μπουν στο παιχνίδι ΙΔΙΩΤΕΣ, όχι γιατί αυτοί δεν μπορούν να παράγουν φθηνό ρεύμα, αλλά γιατί θέλουν “ακριβά” κέρδη. Το θέατρο του ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ!!!
Δηλαδή το οικονομικό και μόνον όφελος του ενός, υπεράνω μιας ολόκληρης κοινωνίας!
Εν μέσω κρίσης!

Να εξηγήσουμε και τον λόγο που είναι φθηνή.
1. Χρησιμοποιεί στο μεγαλύτερο ποσοστό της λιγνίτη και νερό, που είναι μαζί με την πυρηνική ενέργεια, η φθηνότερες μακράν μέθοδοι παραγωγής.
2. Ο λιγνίτης σήμερα παρέχει πάνω από 60% της ηλεκτροπαραγωγής στο διασυνδεδεμένο δίκτυο της χώρας (εξαιρούνται τα νησιά), ενώ στο παρελθόν είχε φτάσει και το 70% – 72%. Μελέτες του Ινστιτούτου Γεωλογικών Μελετών (ΙΓΜΕ) υπολογίζουν ότι τα αποθέματα λιγνίτη στη χώρα μας αντέχουν τουλάχιστον για 30 – 40 χρόνια ακόμα.
3. Η ΔΕΗ σήμερα είναι η πέμπτη εταιρεία παραγωγής λιγνίτη στον κόσμο! Με αυτό τον τρόπο ΔΕΗ γλιτώνει 105 – 110 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Από πότε η εκμετάλλευση του υπεδάφους της μια χώρας είναι μεμπτό
4. Ο πόλεμος των διάφορων οικολόγων για τις βλαβερές συνέπειες του λιγνίτη, είναι το λιγότερο ύποπτες. Ο λιγνίτης παράγει ως επί το πλείστον CO2 και λιγότερο άλλους ρύπους. Το μεν CO2 είναι η φυσική και πιο νόστιμη τροφή των δέντρων, ενώ μπορούμε να βάλουμε καλύτερα συστήματα αποθείωσης και τα ηλεκτροστατικά φίλτρα.
5. Το συμβατικό ρεύμα κοστίζει στον ΔΕΣΜΗΕ 35-40 €/MWhr σήμερα. Πες 50 αύριο με τα ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ έμπνευσης πρόστιμα. Τα αιολικά κοστίζουν 100-200 €MWhr. Δηλαδή πρέπει να ακριβύνουμε το ρεύμα για να παίζει η Μπιρμπίλω με τους ανεμιστήρες της!.
6. Ακόμη και με την ζημία που έχει λόγο του πετρελαίου πχ στην Κρήτη, η ΔΕΗ παραμένει κερδοφόρος και παράλληλα συντηρεί το δίκτυο, γιατί πρέπει να ακριβύνει το ρεύμα για να μπουν ιδιώτες; Έχετε δει ποτέ εταιρεία να πριμοδοτεί ανταγωνιστές; Και μάλιστα αυτοί θα είναι οι γνωστοί πάλι ιδιώτες των συγκροτημάτων και των ποδοσφαιρικών ομάδων;
7. Η ΔΕΗ ήταν η πλέον κερδοφόρα εταιρεία στη λίστα των 500 εταιρειών της ICAP, καθώς εμφάνισε κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ύψους 1,67 δις. ευρώ και προ φόρων κέρδη ύψους 989 εκατ. ευρώ το 2009, έναντι μόλις 340 εκατ. ευρώ και ζημιών 327 εκατ. ευρώ αντίστοιχα το 2008.(ΠΗΓΗ enet.gr). Κι όλα αυτά με το «ΦΘΗΝΟΤΕΡΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ» ! ! ! ! ! ! ! !
8. Ως πότε θα πληρώνουμε την μεγαλύτερη απάτη όλων των εποχών, την συμφωνία του Κιότο; Με πρόσχημα την ύποπτη Οικολογία, οι ανεπτυγμένες χώρες που παράγουν πολλούς Ρύπους πρέπει να αγοράζουν ΑΕΡΑ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟ, από χώρες που δεν παράγουν πολλούς ΡΥΠΟΥΣ. Έτσι τα ευαισθητοποιημένα κορόιδα των χωρών μας, οικειοθελώς δίνουν χρήματα από τους φόρους τους, στις Τράπεζες μεσάζοντες, για να αγοράσουν ΑΕΡΑ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟ! ! ! Σιγά μην καταλήγουν τα χρήματα στην Αιθιοπία ή στην Ζιμπάμπουε, αφού χρωστάνε στις ΙΔΙΕΣ Τράπεζες! Αλλά ακόμη και με τα πρόστιμα η ΔΕΗ παραμένει κερδοφόρος!
Οι μάσκες έπεσαν, ο σοσιαλιστής ΓΑΠ που κλαίει και πάει κόντρα στα πιστεύω του, ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, θα ακριβύνει το Ρεύμα των φτωχότερων στρωμάτων, που είναι βεβαίως κι οι περισσότεροι και θα κάνει έκπτωση στους μεγάλους καταναλωτές! Με ένα εκατομμύριο ανέργους καταλαβαίνεται ότι θα γυρίσουμε στο δεκαετία του 50 και στις λάμπες πετρελαίου για πολλές οικογένειες. Ως πότε θα σας κοροϊδεύει;
Ύποπτος επίσης πρέπει να θεωρηθεί κι η μη κατάταξη των Υδροηλεκτρικών Έργων στις ΑΠΕ! Δεν είναι καθαρός τρόπος παραγωγής ηλεκτρισμού το νερό; Μια ματιά στην ανάλυση του λογαριασμού σας και θα καταλάβετε.
Δεν είμαστε κατά των ΑΠΕ, είμαστε κατά της σπέκουλας που προσπαθεί να περάσει ως “Πράσινη Ανάπτυξη” και μάλιστα δια της βίας, σε μια καταρρέουσα οικονομικά κοινωνία. Γιατί αντί να γίνουμε Δανία του Νότου, κινδυνεύουμε να γίνουμε Νιγηρία του Νότου. Δηλαδή τα κοινά αγαθά να είναι προνόμιο των λίγων που έχουν να το πληρώσουν.

Μετά το Ρεύμα, έρχεται ο ΟΣΕ, οι Αστικές Συγκοινωνίες και το νεράκι….

Έρχονται εκλογές σηκωθείτε από τον καναπέ και ρίξτε το κουκί, είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε, μέχρι . . . νεοτέρας!

 Π Α Ρ Α Ρ Τ Η Μ Α
Ας κάνουμε πρώτα μια ιστορική αναδρομή για να καταλάβουμε την έννοια του ΚΟΙΝΟΥ ΑΓΑΘΟΥ.
Να διευκρινίσω πρώτα, ότι για τους Ελληνες ακόμη και του πιο αγράμματου, μέχρι το 1821, το νόημα του κοινωνείν είχε την έννοια του Ελεύθερου Ανθρώπου, ως ανεπαναλήπτου μοναδικότητας, που σκοπός της ύπαρξης του ήταν η συμμετοχή του στη κοινωνία με το συνάνθρωπο. Ο διπλανός του δεν ήταν η Κόλαση, όπως διαστρεβλώνουν οι δυτικοί μέσω του Σαρτρ, αλλά η ίδια η εξύψωση του Εγώ γινόταν μέσα από το Εμείς.
Αυτό είχε πάρει και μεταφυσική διαχρονική οντότητα, στην περίοδο της σκλαβιάς, στην Εκκλησία, πριν γίνει βεβαίως έξωθεν Επίσημη Θρησκεία. Σε αυτήν οι υπόδουλοι Ελληνες, όταν δεν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς, έδιναν τις περιουσίες τους γιατί την θεωρούσαν κοινό αγαθό, κι έτσι πολλά κομμάτια γης γλίτωσαν από τους Τούρκους. Η εκκλησία ήταν κτήμα και περιουσία όλων την κατοίκων μιας κοινότητας, ο ιερέας ήταν ο προσωρινός διαχειριστής.
Παρακαλώ να μην το συγκρίνουμε με της σημερινή “Δυτικοποιημένη” Εκκλησία μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΣΥΛΙΑ ΚΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΑΠΟΥΡΓΩΝ;

Αρχειοθήκη ιστολογίου