Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

ΣΥΝΤΟΜΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΛΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ...

- "Μήπως θα μπορούσατε να μου πείτε προς τα που να τραβήξω από εδώ;"
- "Αυτό εξαρτάται κατα πολύ από το που θες να πας..." είπε η γάτα.
- "Δε με ενδιαφέρει που..." είπε η Αλίκη.
- "Τότε δεν έχει σημασία ποια κατεύθυνση θα ακολουθήσεις..." είπε η γάτα.

Η Αλίκη στη χώρα των Θαυμάτων - Λιούις Κάρολ.



Ενα λακωνικό σεμινάριο προσωπικής επιτυχίας, θα μπορούσε να είναι κάπως έτσι:

Κυρίες και κύριοι,

για να μπορέσετε να πετύχετε στη ζωή σας, πρέπει να θυμάστε τρία πράγματα...


Πρώτον. Να ξέρετε τι θέλετε και να έχετε καθαρή ιδέα του αποτελέσματος σε κάθε περίσταση.
Δεύτερον. Να είστε σε εγρήγορση με τις αισθήσεις ανοιχτές, ώστε να μπορείτε να παρατηρείτε αυτό που παίρνετε...
Τρίτον. Να έχετε την ευελιξία να μπορείτε να αλλάζετε αυτό που κάνετε μέχρι να πάρετε αυτό που θέλετε.

Ανακεφαλαιώνοντας:

1. ΣΚΟΠΟΣ. Αν δεν έχετε σαφή γνώση του που θέλετε να πάτε είναι πολύ δύσκολο να φτάσετε εκεί.
2. ΟΞΥΝΟΙΑ. Πρέπει να εκπαιδεύσετε την "αισθητηριακή σας οξύτητα ώστε να συλαμβάνει λεπτές ενδείξεις που σας επιτρέπουν να παρατηρήσετε πράγματα που δεν παρατηρούσατε πριν.
3. ΕΥΕΛΙΞΙΑ. Αν κάνετε αυτό που κάνατε πάντα, θα παίρνετε αυτό που παίρνατε πάντα. Εάν αυτό που κάνετε δεν είναι αποτελεσματικό, κάντε κάτι άλλο, μέχρι να πετύχετε αυτό που θέλετε.

ΤΕΛΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ.
-----------------------------------------------------------------------------------------------


ΣΥΖΗΤΗΣΗ.

Εφαρμογή σε λαό.

Για να μπορέσει ένας λαός να κινητοποιηείται, θα πρέπει να έχει έναν ΣΚΟΠΟ.  Ενα όραμα. Αυτό το όραμα δεν υπάρχει στον Ελληνικό λαό. Το μόνο όραμα που υπάρχει μέσα μας περιλαμβάνει τον εαυτό μας καθισμένο σε χρυσό θρόνο και τους υπόλοιπους γονατιστούς.

Μας βυθίζουν κάθε μέρα και περισσότερο σε έναν κόσμο φόβου, μίσους, χρεοκοπίας, πολέμου. Βλέποντας τους μέχρι εχθές εύθυμους και ανοιχτόκαρδους συνΕλληνες σήμερα να είναι κατσούφηδες, μίζεροι και φοβισμένοι, μου σπαράζει η καρδιά.  Και σα λαός, όχι μόνο σκοπό δεν έχουμε, αλλά ούτε αρχές, ούτε ήθη. Δεν ξέρουμε πια αν αξίζει να κάνουμε οικογένεια, αν ένας λαός χρειάζεται πατρίδα, αν πρέπει να τιμωρούνται παραδειγματικά οι παιδεραστές, αν αγάπη και πορνογραφία ταυτίζονται.

Οσον αφορά στην ΟΞΥΝΟΙΑ, οι εχθροί μας έχουν ήδη αλώσει τη γενιά μας με ένα εκπαιδευτικό σύστημα που δημιουργεί μαριονέτες ικανές και έτοιμες να καταναλώσουν, με αντεθνική παιδεία σε έναν κόσμο με σύνορα, με πολιτισμό εκπόρνευσης, χωρίς αρχές. Χωρίς πυλώνα γύρω από τον οποίο να χτίσουμε μια κοινωνία ευνομούμενη και δίκαιη. Οι λέξεις πατρίδα, θρησκεία και οικογένεια, λερώθηκαν από τους αμερικανόφερτους χουντίσκους που τις συνέδεσαν με εγκλήματα και φυλακίσεις. Εχει μείνει μόνο η αγάπη για τα λεφτά και για τον Καταπληκτικό Μας Μοναδικό και Ανεπανάληπτο Μέγα Εαυτό. Οτι δεν καταλαβαίνουμε το ταμπελοποιούμε και τελειώνουμε. Και απηυδησμένοι από τις χιλιάδες ταμπέλες που κολλάμε στον εαυτό μας και στους άλλους χτίζουμε το μικρόκοσμο στον οποίο ζούμε και αρνούμαστε να πιστέψουμε ότι πλανώμαστε πλάνη οικτρή. Η δυνατότητες ΕΥΕΛΙΞΙΑΣ.ενός λαού στον οποίο έχει επέλθει διάλυση του κοινωνικού ιστού είναι μάλλον μηδαμινές.

Θα αναρωτιέστε ίσως που το πάω.

Δεν το πάω πουθενά.

Αυτή τη στιγμή πάει μόνο του όπου μας πάνε.


ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΗΤΟ

(εκτός και αν σας άρεσε που μειώθηκαν οι μισθοί, οι συντάξεις και μείνατε άνεργοι ή καταστραφήκατε, ή είστε έτοιμοι να καταστραφείτε, ή ελπίζετε ότι εσείς θα τη βγάλετε, ή είστε προδότες και θα χαρούμε πολύ όταν θα κρέμεστε στο σύνταγμα).

άρα θα πρέπει να αλλάξουμε αυτό που κάνουμε. Να κάνουμε κάτι άλλο για να πετύχουμε το σκοπό.

Το μέγα πρόβλημα είναι ότι οι Ελληνες σήμερα διαφωνούνε στο σκοπό. Αλλοι επιθυμούν τον ανταγωνισμό και άλλοι θέλουν αταξική κοινωνία. Αλλοι πιστεύουν στο Θεό, και άλλοι τον μάχονται. Αλλοι είναι ολυμπιακοί και άλλοι ΑΕΚ. Αλλοι θέλουν να ανοίξουν τα σύνορα και να δεχθούμε όλους τους ανθρώπους μαζί μας, άλλοι θέλουν να παλουκώσουν τους πακιστανούς.

Κι όμως Ελληνικέ λαέ μου. Υπάρχει σκοπός. Και μάλιστα μεγάλος.Η σωτηρία της Ελλάδας που τώρα θέλουν να διαμελίσουν. Η δημιουργία μιας νέας χώρας, με μια κοινωνία καλύτερη, που να βοηθάει ο ένας τον άλλο και όλοι μαζί να σέβονται το περιβάλον. Που δε θα χρειαζόμαστε αστυνομικούς να μας φυλάνε. Σε μια κοινωνία που υπάρχει συμπόνια,, δεν υπάρχει εγκληματικότητα.

Και υπάρχουν και αρχές. Οι παλιές καλές αρχές.


τις αρχές αυτές μας τις δίδαξαν οι πρόγονοί μας πριν χιλιάδες χρόνια. Το ίδιο έκανε και ο Χριστός.


Δε θα μπορούσα να σου τις παρουσιάσω καλύτερα από όσο παρουσιάζονται στο metron-ariston.gr.


Για να καταργήσουν οι εχθροί μας τα παλιά ήθη και αρχές ως ξεπερασμένα, θα πρέπει να έχουν να προτείνουν κάτι αποτελεσματικότερο. Και κάτι τέτοιο δε συμβαίνει σήμερα. Η εφήμερη ματαιοδοξία, ο εύκολος πλουτισμός, η αγάπη για τις απολαύσεις είναι οι προτάσεις του εχθρού. Και η σημερινή πραγματικότητα δείχνει ότι αυτές δεν είναι αποτελεσματικές. Γι αυτό θα πρέπει να τις αλλάξουμε. Και το μόνο ασφαλές είναι οι αρχές του Ελληνισμού. Οι αρχαιοελληνικές και οι χριστιανικές. Αν συνεχίσουμε έτσι όπως πάμε, θα αποτύχουμε.

Επιστρέψτε σε όσα μας κράτησαν δεμένους και μας βοήθησαν να επιβιώσουμε ανα τους αιώνες, και θα πετύχουμε.

ΘΑΛΑΜΟΦΥΛΑΚΑΣ

3 σχόλια:

  1. Θαλαμοφύλακα, το σεμινάριο θα πρέπει να γίνεται συχνότερα σε όλους..
    αυτό ακριβώς "φωνάζω" κι εγώ απο το ιστολόγιο μου, ο τρελός του χωριού, διότι μόνο ένας "τρελός" -για τα σημερινά δεδομένα- θα μπορούσε να σκέφτεται έτσι..
    το θετικό είναι ότι οι "τρελοί" αυξάνονται και θα γίνει μία ημέρα πραγματικότητα, έστω κι αν επέλθει με το ζόρι (εννοώ αν δεν υπάρχει άλλος δρόμος)..

    στο κείμενό σου προσυπογράφω κι εγώ!

    ας ξυπνήσουμε κάποτε και ας δούμε τον ΣΚΟΠΟ, την ΟΞΥΝΟΙΑ και την ΕΥΕΛΙΞΙΑ ως κανόνες απαράβατους!

    καλημέρα σας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. έχεις απόλυτο δίκιο για το σύντομο σεμινάριο. Τα έβαλες και ακριβώς με τη σωστή σειρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου