Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙ ΠΑΛΙΟ ΣΑΠΙΟΚΑΡΑΒΟ...

Είναι πραγματικά αποκαρδιωτικό να βλέπεις ότι τίποτα δεν μπορεί να σώσει τη χώρα σου από την προδιαγεγραμμένη πορεία.
Είναι ακόμα πιο αποκαρδιωτικό να βλέπεις το καράβι να έχει ξεμείνει από τιμονιέριδες και ακόμα χειρότερα...να βλέπεις ότι η εκπαίδευση αυτών που κάνουν κουπί είναι τόσο ανεπαρκής που δεν τους βοηθάει να αναλάβουν αυτοί το πηδάλιο ή έστω να ανέβουν ένα επίπεδο και να προσπαθήσουν να κάνουν κάτι...

Τώρα όμως που το ξανασκέφτομαι υπάρχει και κάτι ακόμα χειρότερο...έχεις και δυο τρεις "μαλάκες"που έχουν τσακωθεί με όλο το πλήρωμα και βάζουν μπόμπες στα αμπάρια...κινδυνεύοντας να βουλιάξουν το καράβι μια ώρα αρχίτερα.

Ο πνιγμός φαντάζει βέβαιος, εκτός και αν τελευταία στιγμή κάποιο κύμα ρίξει το καράβι σε καμιά ξέρα ή το πολύ σε κανένα ξερονήσι.
Το θεμά, όμως είναι αλλού. Κοιτώντας, όμως, από απόσταση την κατάσταση, είναι εμφανές ότι όλοι στο λιμάνι ξέρανε ότι και φουρτούνα υπάρχει αλλά και ότι το πλήρωμα είναι ανεκπαίδευτο αλλά και το σημαντικότερο, ότι καπετάνιος δεν ήταν και ο καλύτερος δυνατός. Αλλά...κανείς δεν έκανε τίποτα πριν φύγει το καράβι, με αυτό το πλήρωμα. Όλοι κοίταξαν τη βολή τους και το πως θα κρατήσουν τα κεκτημένα τους με την όσο το δυνατόν λιγότερη προσπάθεια. Κανείς δεν είχε μάθει να παλεύει! Όλοι ζούσαν σε ένα κατεστημένο που ούτε τους άρεσε, ούτε όμως τους χάλαγε...επιβίωναν!

Αλλά δεν πρέπει να απαισιοδοξούμε! Τα χουμε βγάλει πέρα και σε χειρότερα! Απλά πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι το καράβι θα βουλιάξει ή θα πέσει σε ξέρα! Αλλά δεν μας ενδιαφέρει...γιατί μπορούμε να φτιάξουμε καινούργιο! Ένα καινούργιο που θα βγάλει περισσότερα ταξίδια και θα χει και καλύτερη πλεύση! Ο σχεδιαστής δεν θα επιλεχθεί με τα conne του αλλά με βάσει την αξία του και ο προμηθευτής των υλικών δεν θα επιλεχτεί επειδή δουλειά σε 5 ανθρώπους και κάνει 5 χάρες σε 5 της άρχουσας τάξης, αλλά αυτός που θα δώσει την καλύτερη προσφορά και θα έχει τα καλύτερα υλικά!

Ήρθε η ώρα για χοντρές αποφάσεις..
Μέχρι τώρα περπατούσαμε μπροστά με πίσω βήματα, τώρα θέλει τρέξιμο προς τα μπρος
Δεν πρέπει να μασάμε, γιατί μπορούμε!
Μπορούμε να τα καταφέρουμε αν ο καθένας από μας κάνει τη δουλειά του και δεν ζητάει τα διπλά ενώ παράγει τα μισά!
Πρέπει να περάσουμε στην πράξη άμεσα! 

Από:  exoumeapopsi.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου