Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ

/ Αφιέρωμα: Άρθρα του Β.Α. ΚΟΚΚΙΝΟΥ /

Ο Ιωάννης Μεταξάς, στις σκέψεις του, που καταχωρεί στο ημερολόγιό του την 22-1-1940, γράφει: «Αυτή η Δημοκρατία – ή Democracy – είναι παιδί του καπιταλισμού. Είναι όργανο, με το οποίο ο καπιταλισμός κυριαρχεί στη λαϊκή μάζα. Είναι όργανο, με το οποίο κατορθώνει να παριστάνει τη θέλησή του ως λαϊκή θέληση». Αυτά περίπου δεν λέγει και η άκρα αριστερά;


Χρειάσθηκε να γίνει η παγκόσμια κρίση, για να διερωτηθούν οι πολίτες της Ευρώπης: Πώς συμβαίνει όλα τα κράτη, ακόμα και η Ιαπωνία και οι Η.Π.Α., αλλά και αυτή η Γερμανία, να είναι υπερχρεωμένα; Ποίοι είναι αυτοί, που έχουν τη δυνατότητα να δανείζουν όλα τα κράτη και πώς κατόρθωσαν να συγκεντρώσουν όλο τον πλούτο της γης;

Η απάντηση είναι: Δια του ακράτου καπιταλισμού. Οι άνθρωποι του κεφαλαίου κατόρθωσαν να συγκεντρώσουν το χρήμα της Υφηλίου μέσα σε λίγα χρόνια. Προηγήθηκε βεβαίως η οργανωμένη προπαγάνδα της παγκοσμιοποιήσεως της οικονομίας, δήθεν προς εξυπηρέτηση του ανθρώπου, δια της αυξήσεως της παραγωγής των αγαθών και της διαθέσεως αυτών, από πολυεθνικές εταιρείες. Εμπνευστές και διαχειριστές των τελευταίων είναι οι αυτοί διεθνείς κερδοσκόποι.

Η προπαγάνδα ειρωνευόταν όποιον τολμούσε να αντισταθεί στους μηχανισμούς επιβολής της παγκοσμιοποιήσεως. Αυτούς που διαμορφώνουν τις ανθρώπινες κοινωνίες, χωρίς εθνική συνείδηση, χωρίς θρησκεία και χωρίς εθνική ομογένεια. Αυτή την αλλοίωση διευκόλυναν οι αυθαίρετες αναθεωρήσεις και πλαστογραφίες της ιστορίας, η «φολκλοροποίηση» της Ορθοδόξου Χριστιανικής Θρησκείας, η αποϊεροποίηση των συμβόλων της, ο εξευτελισμός και διασυρμός των λειτουργών της, η συστηματική υπονόμευση του κύρους των Δικαστών και της Αστυνομίας, η αχρήστευση βασικών θεσμών αποτροπής της κερδοσκοπίας και γενικώς η χαλάρωση της Νομοθεσίας, των οργάνων εφαρμογής της, αλλά και των φορέων διατηρήσεως της φυλετικής συνοχής των ανθρώπων.

Χρηματοδοτούμενα «παπαγαλάκια» ανέλαβαν το ρόλο της υποτιμήσεως, της αποδοκιμασίας και του διασυρμού παντός μη αποδεχομένου τη νέα τάξη πραγμάτων. Τα οικονομικά γνωρίζουν μόνο ορισμένοι δημοσιογράφοι και πολιτικοί, ανέτως διαβιούντες, χωρίς παραγωγική απασχόληση. Κατά τούτο ομοιάζουν με τους επαγγελματίες κομμουνιστές. Και αυτοί πιστεύουν πως γνωρίζουν τα πάντα και έχουν γνώμη για όλα τα επιστημονικά θέματα. Αλλά το ίδιο δεν πίστευαν και τα πρωτοπαλίκαρα του στρατιωτικού καθεστώτος; Όσοι τολμούν να αρθρώσουν επικριτικό λόγο κατά της παγκοσμιοποιήσεως ή να διατυπώσουν καυτές απορίες γι΄αυτήν θεωρούνται «ανίδεοι» ή «φαντασιόπληκτοι».

Ο παγκοσμιοποιημένος καπιταλισμός, μας έλεγαν οι θιασώτες του, θα σώσει την ανθρωπότητα από την πείνα και δυστυχία. Κάτι που θα μπορούσε να επιτευχθεί, αν διετίθετο το 1/20 του πλούτου έστω και ενός των μεγιστάνων τούτου. Οι οικονομικοί Νόμοι, με τους οποίους λειτουργεί ο καπιταλισμός, πρόσθεταν, διασφαλίζουν την αυτορύθμισή του και ο περιβόητος «ανταγωνισμός» αποτρέπει κάθε είδους αισχροκέρδεια. Με αυτές τις σκέψεις καταργήθηκε η Αστυνομία της Αγορανομίας και αχρηστεύθηκαν οι διατάξεις περί αισχροκερδείας και τοκογλυφίας. Όλα αφέθηκαν στην ρύθμιση της υποτιθέμενης νομοτέλειας των αγράφων Νόμων και κανόνων της παγκοσμιοποιημένης αγοράς. Δηλαδή στην ασυδοσία!

Τόσο επηρέασε τις συνειδήσεις των απλών ανθρώπων η προπαγάνδα, ώστε μερικοί παλαιοί κομμουνιστές, της γραμμής Ζαχαριάδη, συνέδεσαν την παγκοσμιοποιημένη αγορά με τα διεθνιστικά συνθήματα της «πανανθρώπινης λευτεριάς» και τους άλλους πομφόλυγες του κόμματός τους, και έγιναν θιασώτες της. Με την ενδόμυχη ικανοποίηση, ότι επιτέλους, αφού δεν επέτυχε την παγκοσμιοποίηση ο κομμουνισμός, θα την επιτύχει ο σύγχρονος καπιταλισμός.

Για τους παλαιούς κομμουνιστές οι λέξεις «παγκοσμιοποίηση» και «διεθνισμός» είναι μαγικές. «Οι Έλληνες κομμουνιστές έπραξαν το διεθνιστικό τους καθήκον», θα γράψει ο Ζαχαριάδης μετά την καταστολή του αδελφοκτόνου, ανοήτου και εγκληματικού εμφυλίου πολέμου, που οργάνωσε και επραγματοποίησε, αιματοκυλίωντας τον ελληνικό λαό.

Κατέστρεψε χιλιάδες ικανούς νέους, που τον επίστευσαν και εθυσίασαν τη ζωή τους στις φρούδες ιδέες του. Ενώ εάν διέθεταν τη ζωντάνια, την τόλμη και την αγωνιστικότητά τους για την πατρίδα τους και τους εαυτούς τους, θα είχαν αναμορφώσει την Ελλάδα. Και θα είχαν ωφελήσει αυτούς και την οικογένειά τους. Προπαντός δε, δεν θα είχαν βυθίσει στο πένθος και τη δυστυχία εκατοντάδες χιλιάδες ομοεθνών τους. Αλλ΄ αυτό είναι μία άλλη ιστορία, η οποία εξακολουθεί να παραποιείται από αυτούς, που επιβιώνουν δια των ψευδών και της παραπλανήσεως των μαζών.

Όμως κανείς από τους αυτοπροβαλλομένους ως απολογητές του ΚΚΕ, δεν εξήγησε ποτέ, γιατί οι Ρώσοι είχαν κρατούμενο τον Ζαχαριάδη επί χρόνια στη Σιβηρία, υπό συνθήκες άθλιες. Ούτε γιατί ο Στάλιν, ενώ είχε ιδρυθεί στις 10-3-1944 το πρώτο κλιμάκιο της Π.Ε.Ε.Α. (κυβερνήσεως των βουνών) υπό τον Μπακιρτζή, στις 25-03-1944 απέστειλε συγχαρητήριο τηλεγράφημα στον τότε Βασιλέα των Ελλήνων Γεώργιο, για την Εθνική Εορτή των Ελλήνων. Δεν ήταν αυτό ένα μήνυμα προς τους Έλληνες κομμουνιστές, ότι η Ρωσία αποδεχόταν την τότε διεθνή έννομη τάξη και δεν υιοθετούσε τα σχέδια τους;
Δεν ήταν δύσκολο να γίνει αντιληπτό, από τους Έλληνες πολιτικούς, πως μια χώρα που δανείζεται κάθε χρόνο και έχει δημόσιο χρέος μεγαλύτερο από το ετήσιο ακαθάριστο εισόδημά της, κάποια στιγμή θα αντιμετωπίσει την άρνηση των δανειστών της και την πτώχευση. Ωστόσο ενώ όλοι κατέκριναν την επιβάρυνση του δημοσίου χρέους από τους προκατόχους τους, συνέχιζαν το δανεισμό της χώρας «στο δρόμο που είχε χαράξει ο Ανδρέας»! Το μόνο για το οποίο μεριμνούσαν ιδιαιτέρως ήταν η βελτίωση των οικονομικών των κομμάτων τους και εαυτών.

Ακόμη και ο τότε αρχηγός του ΚΚΕ δεν απέφυγε τη συμμετοχή του στη διανομή της χορηγίας, της δοθείσης προς τα κόμματα, τα στηρίξαντα την Οικουμενική Κυβέρνηση Ζολώτα, από την εταιρεία που ανέλαβε την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ. Βασική μέτοχος αυτής ήταν η SIEMENS. Βεβαίως η τελευταία δεν παρείχε ποτέ χορηγίες και bonus για λόγους φιλανθρωπίας. Αλλά για να κερδίσει πολύ περισσότερα, υπερκοστολογώντας το εκτελούμενο από αυτήν έργο και ίσως διαθέτοντας όλα τα εξαρτήματα παρωχημένης τεχνολογίας που είχε στις αποθήκες της.

Έχει γίνει πλέον αντιληπτό, ότι όσα ελέγοντο από τους εκπροσώπους του κυβερνώντος κόμματος στο εξωτερικό σε βάρος της ελληνικής οικονομίας και του ελληνικού λαού, ως διεφθαρμένου, δεν ήταν τυχαία. Και ότι αυτά συνετέλεσαν στην ραγδαία αύξηση του επιτοκίου δανεισμού της χώρας, με συνέπεια να καταφύγει στο Δ.Ν.Τ. Τον Πρόεδρο τούτου μάλιστα είχε συναντήσει ο πρωθυπουργός – κατά την καταγγελία του κ. Τσίπρα, αλλά και κατά ένα δημοσίευμα των TIMES της Ν. Υόρκης – όταν διαβεβαίωνε τον Ελληνικό Λαό, πως το οικονομικό πρόβλημα της χώρας θα λυθεί χωρίς τη συνδρομή άλλων.

Κατά άριστο τρόπο επετεύχθη η υπαγωγή της Ελλάδας στο Δ.Ν.Τ., που είναι ένα βασικό όργανο της αμερικανικής πολιτικής, η δράση του οποίου επεκτάθηκε και στην Ιρλανδία. Δεν χρειαζόταν ιδιαιτέρα ευφυΐα για να διαπιστωθεί πως μία χώρα, που συνέχιζε να δανείζεται κατ΄ έτος περισσότερα από όσα παράγει, θα έφθανε με μαθηματική ακρίβεια στην εξαθλίωση. Και όμως οι πολιτικοί που την κυβέρνησαν, συνέχιζαν την τακτική των παλαιοτέρων συναδέλφων τους, χωρίς να ενημερώσουν ποτέ το Λαό, τον οποίο σήμερα κατηγορούν ως συμμέτοχο της υπερχρεώσεως της χώρας, με τη μομφή «μαζί τα φάγαμε»!
Σήμερα οι περιστάσεις είναι άκρως κρίσιμες για τη χώρα. Οι πολιτικοί οφείλουν να παραμερίσουν τον εγωισμό τους και να ανεχθούν την ανάθεση των κρισίμων υπουργείων σε Έλληνες τεχνοκράτες, ώστε να καταστεί δυνατή η μείωση των ΔΕΚΟ, η αναδιοργάνωση της ελληνικής οικονομίας, η εντατικοποίηση της γεωργικής παραγωγής, η διάδοση της οικόσιτης κτηνοτροφίας και πτηνοτροφίας, η ανάπτυξη της οργανωμένης κτηνοτροφίας και η καλυτέρα δυνατή εκμετάλλευση των μοναδικών στον κόσμο τουριστικών θερέτρων της πατρίδος μας.

Η Ελλάδα χρειάζεται τους ικανούς νέους της. Και δεν πρέπει να γίνουν «κοσμοπολίτες», όπως τους συνέστησε ο κ. πρωθυπουργός. Ούτε να πάρουν τη θέση τους αλλοδαποί, που είναι άσχετοι με τους Έλληνες και μόνη επιδίωξη έχουν όσα εισπράττουν από την Ελλάδα, να αποστέλλουν στις οικογένειές τους στο εξωτερικό.

Από: http://www.xronos.gr/detail.php?ID=62617

Το είδα στο olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου