Κυριακή, 3 Οκτωβρίου 2010

ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ - ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ


Έχουμε ήδη αναφερθεί πολλές φορές στα κείμενά μας για την ανεργία. Θεωρούμε ότι είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι πολίτες μαζί με την ακρίβεια και τη διαφθορά.

Ποιες είναι οι λύσεις που προτείνουμε.

1) Άμεση στροφή της καταναλωτικής μας δύναμης στα ελληνικά προϊόντα. Γιατί; Μια από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως δυνάμεις είναι η καταναλωτική δύναμη μεγαλύτερη από οποιοδήποτε στρατό από οποιαδήποτε κυβέρνηση. Όσοι λαοί λειτουργούν σε αυτή την περίπτωση συνειδητοποιημένα έχουν άμεσα αποτελέσματα είτε σε επίπεδο κρατών είτε σε επίπεδο περιφέρειας. ...
Το 2009 είχαμε 15δις € εξαγόμενα προϊόντα και 45 € εισαγόμενα. Η χώρα μας σταματάει πλέον να παράγει με καταστροφικές συνέπειες για τον τόπο. Εάν καταφέρουμε να στρέψουμε την καταναλωτική μας δύναμη στα ελληνικά προϊόντα μπορούμε άμεσα να προσθέσουμε στον κύκλο της ελληνικής παραγωγής πάνω από 25δις €.
 Πως μπορούμε να στρέψουμε την καταναλωτική μας δύναμη όμως όταν τα ελληνικά νοικοκυριά παλεύουν για καθημερινή επιβίωση;
Όταν διαρκώς μειώνεται το οικογενειακό εισόδημα είτε λόγω της ακρίβειας είτε λόγω της ανεργίας τότε η κάθε οικογένεια ψάχνει τρόπο επιβίωσης σε αυτή την περίπτωση κανείς δε κοιτά προέλευση προϊόντων αλλά μόνο τις τιμές. Λόγω τ’ ότι η χώρα μας συνορεύει με βαλκανικές χώρες με πολύ χαμηλό κόστος παραγωγής αλλά και μια πύλη εισόδου εμπορευμάτων από Κίνα για Ευρώπη πολλά εκ των οποίων θα μείνουν και στη χώρα μας. Έχουμε πληθώρα εμπορευμάτων β’, γ’ ποιότητας τα οποία αναγκαστικά πλέον επιλέγει το κάθε ελληνικό νοικοκυριό. Λύση ανάγκης για την επιβίωση; Ποιες είναι οι συνέπειες αυτής της λύσης. Αύξηση της ανεργίας λόγω του ότι όλο και περισσότερες ελληνικές επιχειρήσεις κλείνουν ή μεταναστεύουν.
Για να μειώσουμε πραγματικά την ανεργία θα πρέπει κάθε οικογένεια να επιλέγει ελληνικά προϊόντα όταν αυτά έχουν ίση περίπου αξία με εισαγόμενα για αυτούς που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Ενώ όσοι μπορούν, να επιλέγουν και πέρα από οικονομικά κριτήρια. Όσο πιο ευσυνείδητα λειτουργήσει η κοινωνία τόσο περισσότερο θα μειώνεται η ανεργία αναίμακτα χωρίς θυσίες, με απλό τρόπο κάνουμε ένα σημαντικό βήμα.
Ο ρόλος της Ένωσης Ελλήνων Πολιτών σε αυτή τη διαδικασία είναι ο εξής: Ενεργοποιώντας τους πολίτες με ενημερωτικό πρόγραμμα που θα αφορά τα οφέλη από την στήριξη της ελληνικής παραγωγής . Η ενημέρωση θα γίνεται με καταχωρίσεις στον τοπικό τύπο καθώς και με έντυπα που θα διανέμονται σε όλο τον νομό από τα μέλη του συλλόγου. Με την έκδοση δεκαπενθημέρου τακτικού εντύπου που θα διανέμεται δωρεάν έτσι ώστε να δημιουργηθεί συνειδητοποιημένη πλέον καταναλωτική δράση. Θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην δράση των μελών έτσι ώστε να υπάρχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Να δούμε όμως και το ζήτημα που έχει να κάνει γενικά με τα δημόσια έργα .Γίνετε π.χ μια ανακαίνιση μιας πλατείας η ενός δημοσίου κτιρίου ,δεν θα πρέπει ως πολίτες να απαιτούμε τα υλικά που χρησιμοποιούνται να είναι ελληνικής παραγωγής ;
Δεν μπορούμε να απαιτήσουμε τα χρήματα που δαπανώνται από την φορολογία όλων μας να είναι και προς αυτήν την κατεύθυνση;
Και ως αναφορά την ανάπτυξη τεχνολογίας στην χώρα μας, δεν θα πρέπει επιτέλους να συνεργαστεί η ελληνική παραγωγή γενικότερα με τα πανεπιστήμια και της τεχνικές σχολές για νέα προϊόντα και νέους τρόπους παραγωγής; Ως πότε θα γίνονται έρευνες μόνο για να μπουν σε κάποιο συρτάρι; Φανταστείτε πόσο πιο εύκολα οι νέοι επιστήμονες θα βρίσκουν εργασία στην βιομηχανία και την παραγωγή γενικότερα όταν ήδη θα έχουν συνεργαστεί και ήδη θα γνωρίζουν της πραγματικές ανάγκες στην χώρα μας.

2) Περαιτέρω μείωση της ανεργίας.
Αυτού του είδους η πρόταση θα πρέπει να έχει ευρύτατη στήριξη από τους Έλληνες πολίτες καθώς και συλλόγους ή καταναλωτικές οργανώσεις.
Στη χώρα μας λόγω της απίστευτης διαφθοράς αλλά και αδιαφορίας χάνονται εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας που εύκολα και άμεσα μπορούν να ξαναεπιστρέψουν στη χώρα μας και οι οποίες μάλιστα είναι αναυθαίρετο δικαίωμα του ελληνικού λαού. Μιλάμε φυσικά για τις περίφημες ΔΕΚΟ οι οποίες έχουν μάθει να πουλούν τα προϊόντα τους στους Έλληνες αλλά να συνεργάζονται για την παραγωγή αυτών των προϊόντων με ξένες χώρες δίνοντας εκεί δουλειά Μιλάμε για το νερό, το ρεύμα, το τηλέφωνο, τις επικοινωνίες και πολλά αλλά. Δίνουμε ένα απλό παράδειγμα. ΔΕΗ
Τεράστιες μονάδες παραγωγής, πολύ μεγάλα εργοστάσια τα οποία αγοράζουν αναλώσιμα υλικά από ξένες εταιρίες και όχι από ελληνικές οι οποίες μπορούν φυσικά να τα παράγουν. Θέλουμε σαν Ένωση Πολιτών να συντονίσουμε όλες τις καταναλωτικές οργανώσεις και να απαιτήσουμε ως καταναλωτές από τις ΔΕΚΟ οτιδήποτε μπορεί να παραχθεί στην Ελλάδα, από τα αναλώσιμα των ΔΕΚΟ, ως αντισταθμιστικά οφέλη προς τους Έλληνες καταναλωτές και με υπογραφή συμφωνίας μεταξύ των ΔΕΚΟ και καταναλωτικών οργανώσεων με συγκεκριμένους όρους να παράγεται στη χώρα μας. Όσα λοιπόν διαβάσατε από προτάσεις και όσες προτάσεις μπορείτε να καταθέσετε όλοι, μπορούν να μειώσουν την ανεργία στη χώρα μας σε πολύ μεγάλο ποσοστό. Φτάνει να έχουμε την υποστήριξή σας και τη συμπαράσταση σας.
Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Χτίζουμε όλοι μαζί ξανά τη χώρα μας με τις δικές μας δυνάμεις. Βάζουμε την χώρα μας σε πραγματική ανάπτυξη ,είναι το σήμερα μια ευκαιρία για να δημιουργηθεί κάτι καινούργιο, μην περιμένουμε σωτήρες πρέπει να σωθούμε μόνοι μας. Παράλληλα θέλουμε να επισκεφθούμε τον κάθε νομό, να συναντηθούμε με όσους το επιθυμούν ώστε να στελεχωθούν από εσάς τα γραφεία της Ένωσης σε κάθε νομό. Κάθε πρόταση από εσάς θέλουμε να τη συζητήσουμε. 

Καλή δύναμη σε όλους.

enosi_ellinon_politon@yahoo.gr

3 σχόλια:

 1. Νομίζουν ότι θα μας ...εξαφανίσουν για επιβιώσουν ολομόναχοι, οι ΑΝΙΚΑΝΟΙ για παραγωγή τροφής.
  Πετρέλαιο-βενζίνη αυξήθηκαν 50% μέσα σε ένα χρόνο… Στα 100 δολάρια το βαρέλι το πετρέλαιο και λιμούς θέλει ο ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΟΣ ΟΠΕΚ...
  ΤΡΕΜΟΥΝ ΚΑΙ οι γερμαναραίοι για το ΤΕΛΟΣ τού πετρελαίου από ΦΕΤΟΣ!...
  ΤΙ θα τρώμε μόλις φτάσει το λίτρο στα 3-4 ευρώ;
  http://www.youtube.com/watch?v=i_N7yPsK49c

  Έκθεση των δολαριανών στρατηγών (Γκάρντιαν, 11-4-2010*) ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ότι με 30 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου ετήσια κατανάλωση για 7 δισεκατομμύρια καταναλωτές, όχι μόνο δεν πρόκειται να αντληθούν ούτε τα μισά από τα υπάρχοντα κοιτάσματα (αφού όσο λιγοστεύει το πετρέλαιο ΑΚΡΙΒΑΙΝΕΙ και γίνεται ΑΣΥΜΦΟΡΗ η άντλησή του σε ολοένα ΑΣΤΑΘΕΣΤΕΡΕΣ συνθήκες – το ίδιο και οι ΠΑΝΑΚΡΙΒΕΣ-ΑΣΥΜΦΟΡΕΣ ψευτοεναλλακτικές ΣΥΣΚΕΥΕΣ, που φτιάχνονται με σπατάλη καυσίμων-μετάλλων…), αλλά το 2012 ΔΕ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ αποθέματα καυσίμων και θα αρχίσει παγκόσμιο χάος (μιας και οι εγωμανείς δε νοιάζονται για αποκέντρωση σε ΑΥΤΑΡΚΗ χωριά).
  Αφού επί αιώνες λύσσαξαν οι πολεμοκάπηλοι μονοκαλλιεργητές  Κάιν για υπερπληθυσμό αναλώσιμων μισθοφόρων-καταναλωτών, τώρα νομίζουν οι ματαιόδοξοι ότι με φοροεξόντωση, αντί για ειρηνικό έλεγχο των γεννήσεων, θα μας αραιώσουν για να απομείνουν με τα τελευταία βαρέλια πετρελαίου. Λογαριάζουν χωρίς τη γνωστή ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ να ελέγξουν τυφώνες, ήλιο, ηφαίστεια και πολλά άλλα!
  ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ για να συνεχίσουμε μετά την ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ των εγωμανών!
  *http://www.guardian.co.uk/business/2010/apr/11/peak-oil-production-supply
  http://library.tee.gr/digital/m2069/m2069_foskolos.pdf

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Με επιμονή στο συμφιλιωτικό ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ (που πρότεινε ο Ρήγας -άρθρο 37 στο Σύνταγμα- EΦΑΡΜΟΣΤΗΚΕ στις 3 πρώτες εκλογές και ΥΙΟΘΕΤΗΘΗΚΕ στα 3 πρώτα ελληνικά Συντάγματα, την Ελβετία και από ΑΜΕΤΡΗΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ), μπορούμε να βελτιώσουμε την κοινωνία, με κυβερνήσεις αλληλεγγύης, χωρίς λαμόγια, μίζες και διχόνοια.
  Μπορεί να αρχίσει πριν νομοθετηθεί, από πρωτοβουλίες ανά δήμο, βάζοντας ανεπίσημη κάλπη πριν τις εκλογές για να ψηφίζουν όσοι θέλουν, όσους από τους υποψήφιους θέλουν να αποτελούν το ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ, ώσπου να καταλάβουν όλοι πόσο καλύτερα είναι!
  Το εφάρμοσαν σε 28 δήμους το 2006!*
   http://enieopsifodeltio.wordpress.com/
   
  http://energoipolitesnaxou.blogspot.com/2010/05/blog-post_13.html
  http://parospress.blogspot.com/2010/05/blog-post_9084.html
  http://antipariafwni.blogspot.com/2009/01/niki.html
  http://www.eleftheria.gr/viewarticle.asp?aid=6954&pid=5&CategoryID=5&txt=%CE%B3%CE%B5%CF%89%CF%81%CE%B3%CE%B1%CE%BA%CE%B7%CF%82
  http://fonirodopis.gr/press/?p=12718
  http://apps.facebook.com/causes/61685
  http://www.kpad.gr/text/thesis/enieo1.htm
  http://edrana.blogspot.com/2007/06/blog-post_05.html
  http://troktiko.blogspot.com/2009/05/blog-post_5788.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμε 3 Οκτωβρίου 2010 12:57 μ.μ.

  Στείλε μου ότι θες να αναρτήσεις να το ανεβάσω.
  Το να ανεβάζεις σχόλια άσχετα με την ανάρτηση είναι εκνευριστικό.

  Ο μόνος λόγος που δε σβήνω το σχόλιο σου είναι ότι συμφωνώ 100%.

  Στείλε email για ότι θες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΣΥΛΙΑ ΚΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΑΠΟΥΡΓΩΝ;

Αρχειοθήκη ιστολογίου