Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

ΕΛΛΗΝΑ ΑΚΟΥ ΚΑΛΑ...


Βρισκόμαστε στο πιο σημαντικό σημείο της σύγχρονης ιστορίας μας, γι’ αυτό και θα μιλήσω έξω από τα δόντια. Η Ελλάδα τελεί υπό ξένη κατοχή. Η γη μας, ο ορυκτός μας πλούτος, τα μνημεία μας και οι ένοπλες δυνάμεις έχουν μπει υποθήκη στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, με αντίκρυσμα αυτό το περίφημο δάνειο των 120 δισ. ευρώ. Οι ασφαλιστικές δικλίδες που έχουν υπογραφεί από πλευράς κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ με την Τρόικα, θέτουν σχεδόν αδύνατο το να απαλλαγούμε από αυτά τα δεσμά.

Ίσως ακόμα πιο σημαντικό από όλα τα παραπάνω, είναι ότι το μνημόνιο δίνει το δικαίωμα στην Τρόικα να πουλήσει το χρέος μας σε όποια τράπεζα ή χώρα θέλει να το αγοράσει. Θα μπορεί, λοιπόν, π.χ. η Τουρκία να αγοράσει το χρέος μας και να της ανήκει η Ακρόπολη σε περίπτωση που δεν ξεπληρώσουμε. Και ρωτώ. Πώς είναι δυνατόν να αποπληρώσουμε το χρέος με τις κινήσεις “ανάπτυξης” που κάνει η κυβέρνηση; Η απάντηση είναι απλή. ΔΕΝ θα το ξεπληρώσουμε και αυτός είναι ο σκοπός τους. ....
Για αυτό και δεν έχουν ενημερώσει τον λαό σχετικά με τους όρους του μνημονίου, για αυτό και οι περισσότεροι δημοσιογράφοι, ειδικά των μεγάλων μέσων έχουν πάψει να κάνουν τη δουλειά τους σωστά εδώ και χρόνια, αλλά ποτέ άλλοτε σε τέτοιο επίπεδο προδοσίας με την σιωπή τους και τον αποπροσανατολισμό που προκαλούν. Η διχόνοια μοιάζει ως αυτοσκοπός τους.
Παρακάτω, θα αναλύσω ορισμένα πολύ απλά πράγματα και κατανοητά, με σκοπό να γνωστοποιηθεί σε όλους ότι ο άνθρωπος μπορεί να ζει ελεύθερος, με δωρεάν φαγητό, δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα, δωρεάν καθαρό βιολογικά ενεργό νερό, δωρεάν παιδεία, δωρεάν νοσοκομεία και με κερδοφορία ώς κράτος και κοινωνία. Είναι τόσο κρίσιμη η εποχή μας που δεν έχετε δικαίωμα να μην αναλογιστείτε και την εναλλακτική στο ξεπούλημα της πατρίδας μας, δε νομίζετε;

Η γρήγορη, και μόνη, επιλογή είναι επιστροφή στη δραχμή με μεγάλη υποτίμηση, που άμεσα σημαίνει αύξηση των εξαγωγών και του τουρισμού. Η χρεωκοπία θα έπρεπε να είναι η πρώτη μας κίνηση, και όχι να καθόμαστε να ακούμε τον άθλιο κ. Πρωθυπουργό να μας λέει ότι χρεωκοπία σημαίνει καταστροφή. Ντροπή σας κύριε. Αυτή θα είναι τουλάχιστον η πέμπτη φορά που χρεωκοπεί το Ελληνικό κράτος από το 1822 και μετά. Επίσης, ντροπή σας που υποτιμάτε τόσο τη νοημοσύνη του Έλληνα πολίτη, λέγοντας του ότι θα ξεχρεώσουμε με δανεικά που διπλασιάζουν το χρέος τελικά. ΌΧΙ κύριοι.

Έξω από την Ευρωπαϊκή ένωση και την ευρωζώνη, τις μεγαλύτερες απάτες στην Ευρωπαϊκή (πρόσφατη) ιστορία. Μία χώρα δεν χρειάζεται δανεισμό για να είναι λειτουργική.
Το αντίθετο. Οι τράπεζες, οι ασφαλιστικές και πολυεθνικές θα πρέπει να φορολογούνται δίκαια, και από αυτούς τους φόρους να πληρωθεί οποιοδήποτε παλιό χρέος. Το μνημόνιο, δεν υφίσταται! Είναι παράνομο, προϊόν εσχάτης προδοσίας, εκβιασμού, παραπλάνησης και απανθρωπιάς. Ο λαός μας θα πρέπει να είναι έτοιμος να υπερασπιστεί αυτή την αλήθεια, με κάθε μέσον. Διότι, αν καταφέρουμε την αρμονία στην λειτουργία του κράτους μας διώχνοντας την Τρόικα, ίσως έρθουν χτυπήματα από έξω και χρειαστεί να υπερασπιστούμε την ελευθερία μας.
Eάν προηγηθούν τα παραπάνω, θα μπορεί να ξεκινήσει μια συζήτηση που να θίγει την ουσία και μόνο. Εάν δεν λάβει χώρα αυτή η συζήτηση άμεσα, θα μετατεθεί για μετά τον όποιο πόλεμο, εμφύλιο ή παγκόσμιο, συμβεί σύντομα. Γιατί δυστυχώς ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα φαίνεται να είναι το αρχικό χτύπημα στην την Ευρώπη, ενώ ταυτόχρονα στην Αμερική γίνονται 10 φορές χειρότερα και πολύ πιο ανησυχητικά. Για να μην αναφέρω τον “πόλεμο κατά της τρομοκρατίας” που τολμούν να μας πουλάνε για να νοιώθουμε ανασφαλείς ώστε να ζητάμε σκληρότερους νόμους και περισσότερη αστυνομία. Τέρμα στην προπαγάνδα και στον πόλεμο κατά της ψυχής των ανθρώπων.
Χρειαζόμαστε πλήρη αναθεώρηση αξιών. Ποιός ο ρόλος του κράτους, ποιός ο σκοπός της εργασίας και τι εστί “ποιότητα ζωής”; Θα δώσω ένα παράδειγμα για να εξηγήσω τί εννοώ. Το χρήμα υπάρχει για να αγοράζουμε φαγητό και άλλα απαραίτητα για την επιβίωση και καλοπέραση μας. Δουλεύουμε λοιπόν, για να αποκτήσουμε χρήμα. Εάν δεν χρειαζόμασταν χρήματα για να αγοράσουμε φαγητό, επειδή αυτό φύτρωνε φυσικά σε κάθε πλαγιά, σε κάθε οικόπεδο και βουνό της χώρας, δε θα χρειαζόμασταν λιγότερα χρήματα; Δε θα είχαμε περισσότερο χρόνο για εμάς και τις οικογένειες μας; Ή έχει ριζώσει τόσο βαθιά στο DNA μας η ανάγκη του να δουλεύουμε μη δημιουργικά τη μισή μας ημέρα, γιατί δε θα ξέραμε πως να αξιοποιήσουμε τον ελεύθερο μας χρόνο; Μόνο και μόνο χρησιμοποιώντας τη μέθοδο της “Φυσικής καλλιέργειας”, λήγει αυτόματα σε 6-12 μήνες πανελλαδικά η ανάγκη όλων των πολιτών για αγορά τροφής. (http://www.youtube.com/watch?v=BSFzJQ1dYgc www.naturalfarming.eu).

Με τη χρήση αυτής της μεθόδου, σε συνδυασμό με Permaculture (Μέθοδος μόνιμης καλλιέργειας) η Ελλάδα σε 3 χρόνια θα είναι ΌΛΗ καταπράσινη, και θα παρέχει για πάντα, χωρίς χημικά, φυσική τροφή στους πολίτες της. Και βέβαια δωρεάν, γιατί δεν μεσολαβεί κανένα έξοδο για να εφαρμοστεί. Η Ελλάδα θα μπορεί να εξάγει τα πιό φθηνά, ποιοτικά, γευστικά λαχανικά και φρούτα σε όλο τον κόσμο. Όταν παράγεις ένα προϊόν χωρίς κόστος, μπορείς να διαπραγματευτείς μακροχρόνιες συμφωνίες που ό,τι σου αποφέρουν είναι καθαρό κέρδος.
Επίσης, είναι επιτακτική ανάγκη να βγούμε από τον τρόπο σκέψης που μας έχουν σερβίρει οι προδότες πολιτικοί και δημοσιογράφοι τόσα χρόνια. Η αρσενική Κάνναβη (canna-bis=δύο φύλα) δεν παράγει ναρκωτικές ουσίες. Παράγει όμως 700% (ναι, επτακόσια τοις εκατό) περισσότερο χαρτί και ίνες απ’ότι οποιοδήποτε δέντρο κόβουμε από τα δάση μας για εμπορικούς σκοπούς. Επίσης, η βιομηχανική εκμετάλλευση της αρσενικής Κάνναβης είναι νόμιμη στη Γερμανία, στην Γαλλία, στην Ολλανδία και αλλού. Παράγει 3000 τουλάχιστον υποπροϊόντα όπως χαρτί, σχοινί, ξύλο (αύλεκτο), ρούχα, σπίτια (αύλεκτα), ακόμα και βιοδιασπώμενο πλαστικό. Το κόστος;  Μηδαμινό. Το κέρδος;  Τρομακτικό! Η ποιότητα; Μοναδική! Ολόκληρη βιομηχανία έχει στηθεί σε χώρες που το κλίμα και το χώμα τους είναι τρείς χειρότερο από το Ελληνικό για τη συγκεκριμένη καλλιέργεια, με υπέρογκα κέρδη για εκείνες και εμπόριο παγκοσμίως. Εμείς οι Έλληνες, λοιπόν, προτιμάμε να υποθηκεύσουμε τη γη μας, από το να στραφούμε σε αυτό το χρυσορυχείο;  Δε νομίζω να ζητήθηκε η γνώμη μας.


Το παραμύθι το μεγάλο όμως, είναι το ενεργειακό. Υπάρχει ηλεκτρομαγνητική τεχνολογία διαθέσιμη εδώ και τουλάχιστον 100 χρόνια (zero point energy, anti-gravity technology, searl effect, Nikola Tesla) η οποία μπορεί να παρέχει δωρεάν ρεύμα για όλους. Χωρίς την παραμικρή παραγωγή διοξειδίου του άνθρακα ή έξοδα συντήρησης. Ποιός ο λόγος που δεν το γνωρίζουμε; Μα φυσικά τα συμφέροντα του πετρελαίου, του φυσικού αερίου, του γκαζιού, του κάρβουνου, του λιγνήτη και λοιπών. Μόνο να σκεφτείτε ότι οι “άνθρωποι” που κυβερνούν τον κόσμο, από το πρωτόκολλο του Κιότο και μετά, φορολογούν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Μία τεράστια αγορά στήθηκε, ένα παγκόσμιο χρηματιστήριο ανταλλαγής δικαιωμάτων εκπομπών CO2, όπου πωλούνται και αγοράζονται καθημερινά. Υπάρχει περίπτωση ποτέ να θελήσουν τα κράτη να πάψει η βλαβερή καύση, από τη στιγμή που κερδίζουν χρήματα από αυτή;  Και μη ξεχνιέστε, ο άνθρωπος εκπνέει διοξείδιο και τα φυτά το εισπνέουν… Δεν έγινε ξαφνικά το νούμερο ένα φονικό αέριο επειδή το είπε ο “κύριος” Γκόρ. Το μεθάνιο αυτή τη στιγμή που αναβλίζει από το ρήγμα στον κόλπο του Μεξικό, είναι περισσότερο από ότι όλο το CO2 σε ολόκληρο τον πλανήτη. Η ζωή η ίδια οφείλεται στο διοξείδιο του άνθρακα. Ένα τρανό παράδειγμα της τάσης των εταιριών ενέργειας να κρατάνε την ανθρωπότητα πίσω, είναι το EV1 της GENERAL MOTORS. Το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που πίσω απο την απόσυρση του κρύβεται μια ολόκληρη πλεκτάνη η όπια εξηγείται αναλυτικά στο ντοκιμαντέρ “Τί συνέβη στο ηλεκτρικό αυτοκίνητο;” (What happened to the electric car?).

Το κράτος οφείλει να παρέχει ελευθερίες, και να προστατεύει αυτές. Τίποτα άλλο. Σύνταγμα. Όχι 30.000 υπόαρθρα, προεδρικά διατάγματα και τρύπες διεξόδου γυμνοσαλιάγκων με γραβάτες. Ένα ελεύθερο κράτος έχει διεκπεραιωτικό ρόλο, όχι εξουσιαστικό. Με τις σημερινές τεχνολογίες και τεχνογνωσίες, ο άνθρωπος μπορεί να είναι αυτόνομος στο 100% του, οικονομικά και ουσιαστικά. Έξοδα όπως της κατανάλωσης ενέργειας, της βενζίνης/πετρελαίου κίνησης/θέρμανσης, τα έξοδα του super market μπορούν να πάψουν να υπάρχουν από αύριο κιόλας. Αρκεί να υπάρχει βούληση και ενότητα. Ο σκοπός των κέντρων αποφάσεων, στα οποία συμμετέχουν και Έλληνες πολιτικοί φυσικά (Bilderberg, Trilateral Commision), είναι να επέλθει διχόνοια και διάσπαση ανάμεσα μας. Με φράσεις όπως “Όλοι φταίμε”, “Μαζί τα φάγαμε”, “Οι πολίτες συμφωνούν ότι τα μέτρα είναι αναγκαία” σε συνδυασμό με τα ψεύδη για το ότι το δημόσιο χρέος οφείλεται στους δημοσίους υπαλλήλους και όχι στα δισεκατομμύρια των εξοπλισμών και μιζών από κάθε μια εταιρία που λειτουργεί στη χώρα, αποσκοπούν στο να βγάλουμε μόνοι μας τα μάτια μας, μεταξύ μας. Και μετά να εμφανιστεί ένας μετεωρίτης απο το πουθενά και να τοποθετηθεί πρωθυπουργός με τα πρόβατα να ζητωκραυγάζουν και άντε πάλι απ’την αρχή. ΟΧΙ! Είναι καιρός να λάβουμε μέτρα, μια και καλή.

Αλέξανδρος Μαραγκουδάκης
BSc Economics
MSc International Transportation Management

Το είδα στο http://alithinapsemata.wordpress.com

1 σχόλιο:

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου