Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

ΟΤΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙΣ, ΤΟ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΥΑΛΙΖΕΙ...

Σήμερα είχε οργανώσει διαδήλωση διαμαρτυρίας στη βουλή ο συντονιστής (είναι αυτοί http://sindonistis.blogspot.com/ -δεν θα σχολιάσω).
Πάρκαρα κάπου 4 στενά πιο πριν. Στη διαδρομή κάθε 3 μέτρα έβλεπα ένστολους!! Τους ρώτησα γιατί είναι εκεί (εγώ νόμιζα ότι ήρθαν για την διαδήλωση χι, χι). Για να μας φυλάνε μου είπαν!!! Κάθε 3 μέτρα υπήρχε ένα κλιμάκιο αστυνομικών. Κάτι σαν ζώνη πυρός η Αθήνα.
Είχα πάει το πρωί στην Πάρνηθα στην άλλη διαδήλωση οπότε και έφτασα καθυστερημένη κατά τη 1 (12 ήταν η συγκέντρωση), τους βρήκα λοιπόν απέναντι από την βουλή όχι στο συμφωνηθέν σημείο. Τους ρώτησα γιατί και μου είπαν οτι η αστυνομία τους έδιωξε.

Πάω εγώ απέναντι, στο γνωστό σημείο διαμαρτυρίας μου, μπροστά από τον τσολιά.
Δεν έμεινα ούτε 10 λεπτά, έρχονται οι ένστολοι. Η συζήτηση ακριβώς:
Ένστολοι: Κυρία μου πρέπει να φύγετε, ενοχλείτε, έχει κόσμο σήμερα!!!!!!!!!!!!!!!!

Στε: Κάθε φορά έχει κόσμο έξω από την βουλή, παρόλα αυτά με αφήνουν να διαμαρτυρηθώ.
Ένστολοι: Λέει, δεν επιτρέπεται μπορώ να σας συλλάβω.
Στε: Δεν μπορείτε τους λέω, σε προηγούμενη ίδια κίνησή μου ο ένστολος μου είπε ότι δεν μπορεί να με συλλάβει, δεν κάνω κάτι παράνομο. Μόνο προσαγωγή μπορεί να μου κάνει για εξακρίβωση στοιχείων. Που ούτε τελικά αυτό το δικαίωμα έχετε, ρώτησα δικηγόρο. Αν έχω την ταυτότητά μου μαζί μπορείτε να κάνετε εξακρίβωση χωρίς να με πάρετε στο τμήμα.
Ένστολοι: Μπορούμε πολύ άνετα να σας συλλάβουμε, με λόγο την διατάραξη της ειρήνης. Και ο δικηγόρος σας τα είπε λάθος, μπορώ να σας κάνω προσαγωγή αν εγώ κρίνω, για κάποιον λόγο, ότι είστε επικίνδυνη.
Στε: Θέλετε να πείτε ότι δεν έχω το δικαίωμα να διαμαρτυρηθώ; Ως Ελληνίδα πολίτης και ως ελεύθερη;
Ένστολοι: Μπορείτε χωρίς να φωνάζετε, να είστε εδώ, να κρατάτε το πανό σας μπορείτε. (Στους υπόλοιπους ΔΕΝ το επέτρεψε ούτε αυτό, πτυσσόμενοι είναι οι νόμοι;).
Στε: Τι εννοείται χωρίς να φωνάζω, αυτό απαγορεύεται; Τότε γιατί στις διαδηλώσεις ο κόσμος φωνάζει συνθήματα, γιατί δεν τους συλαμβάνετε όλους αν είναι παράνομο;
Ένστολοι: Άλλο αυτό.
Στε: Τι άλλο αυτό, ένας κανόνας πρέπει να υπάρχει, απαγορεύετε να φωνάζεις συνθήματα ή όχι.
Ένστολοι: Αυτοί έχουν πάρει άδεια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Έχουν πάρει άδεια να φωνάζουν!!!!!

Πρόσφατα έλαβα αυτό το δημοσίευμα http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=205592, το οποίο ΑΚΟΜΗ δεν έχει γίνει βέβαια νόμος του κράτους, άμεσα όμως θα γίνει κι αυτός.
Οι νόμοι γράφονται από αυτούς, τροποποιούνται ανά πάσα ώρα και στιγμή, χωρίς να το πάρουμε καν χαμπάρι. Χωρίς ΦΥΣΙΚΑ να ερωτηθούμε.
Ερωτήσεις (κυρίως προς τους παλαιότερους): 1. Η τόση αστυνομοκρατία σε συνδυασμό με την τόση ανελευθερία κάπως αλλιώς δεν ονομάζεται σαν σύστημα; 2. Πότε, σε ποια χρονική περίοδο είχαμε αντίστοιχο πολιτικό σύστημα, πώς το ονομάζαμε τότε; Δημοκρατία;
Αν ναι, τότε Δημοκρατία έχουμε!!!!

Άφησα για το τέλος τον λόγο που σήμερα Κυριακή 3/10 είχαμε τέτοια μάζωξη αστυνομικής δύναμης στη βουλή και τέτοια άμεση εκκαθάριση (επιχείρηση σκούπα) από μέρους της αστυνομίας, του μιαρού κόσμου.
ΕΙΧΑΜΕ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!!!!!
Ήρθαν οι αγοραστές μας* και έπρεπε να μας λουστράρουν, αλλιώς πώς θα μας αγοράσουν;;;;;
Τότε με το θέμα της Πάρνηθας, υπερβάλοντας -για να δώσω έμφαση- έγραψα "Σε λίγο θα βρεθώ κι εγώ πουλημένη σε κάποιον. Και δεν θα έχω κανένα δικαίωμα να υποβάλω καμία ένσταση. Η πώλησή μου θα έχει γίνει με νόμιμο τρόπο ΚΑΙ δίχως να αντιβαίνει στους νόμους του Συντάγματος. Θα αντισταθμίζεται το προσωπικό συμφέρον με το δημόσιο και φυσικά σε κάθε περίπτωση θα υπερέχει ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!!!!!"
Σήμερα έχω την αίσθηση ότι δεν ήταν καθόλου υπερβολή. Μάλλον προφητική ήμουν.
Στεφανία Λυγερού

* Οι αγοραστές και το εμπόρευμα: http://issuu.com/investingreece/docs/ebook_china?viewMode=magazine&mode=embed

1 σχόλιο:

  1. afou sto eipe to organo vre kopelia ...oi alloi eixan parei adeia!!!!!!!!!.......xaaxaxaxaxaxa
    kai tora to sensetive part, ekei pou les oti stin polisi sou yperexei to KALO THS XORAS na sympliroso panta me tin adeia sou, ....."KAI EIS TO ONOMA TOU ELLHNIKOU LAOU"!! sou thimizei kati..?...:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου