Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ ΒΟΛΤΑ ΚΑΙ ΦΕΥΓΟΥΜΕ, ΟΥΤΕ ΑΓΩΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ, ΟΥΤΕ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ, ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΕ

Το ΚΚΕ έχει μια τεράστια εμπειρία. Συνδικαλιστική, οργανωτική, διεκδικητική, αγωνιστική. Τεράστια. Το ΚΚΕ ξέρει πως να κάνει μια πορεία και μια συγκέντρωση σωστά, να την οργανώσει, να την περιφρουρήσει και να την διαφυλάξει από προβοκάτσιες και κακοτοπιές. Αλλά αυτό που κυρίως ξέρει το ΚΚΕ είναι πως να κάνει μια απεργία ή μια συγκέντρωση να πιάσει τόπο. Να μην πάει χαμένη.

Κι όμως. Οσοι πήγαμε στις συγκεντρώσεις της γενικής απεργίας της Τετάρτης 23 Φεβρουαρίου με το ΠΑΜΕ, νιώσαμε πως απλώς πήγαμε μια “επαναστατική” βόλτα στην πόλη (Θεσσαλονίκη) και τίποτε περισσότερο. Απλώς ταλαιπωρήσαμε τους συμπολίτες μας κλείνοντας για ώρες το κέντρο της πόλης, χωρίς μάλιστα σοβαρό λόγο και αποτέλεσμα. Και το ίδιο έγινε και στην Αθήνα και μάλλον και στις άλλες πόλεις.

Αναρωτιέται κανείς ποιος είναι ο επιδιωκόμενος στόχος και το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα από μια τέτοια “αγωνιστική” εκδήλωση του τύπου ΠΑΜΕ και φεύγουμε. Πάμε βόλτα δηλαδή στην πόλη; Και ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας που μας κοιτάνε από τα μπαλκόνια τους για κάτι που δεν ξέρουν; Σωπάτε πατριώτες!

Αναρωτιέται λοιπόν κανείς ποιος είναι ο επιδιωκόμενος σκοπός, αν μάλιστα λάβει υπόψη του τις τρέχουσες συνθήκες όπου έχουμε μια κυβέρνηση, αντιπρόσωπο των πιο αντεργατικών, των πιο νεο-ταξίτικων συμφερόντων, να έχει εξαπολύσει την πιο ανελέητη επίθεση στο λαό. Κι ένα εργατικό και κομμουνιστικό κόμμα να κόβει βόλτες τους οπαδούς του μέσα στις πόλεις και μετά να τους πηγαίνει για καφέ και ρετσίνες.

Δεν ξέρω αν είμαι μόνο εγώ και κάτι άλλοι σαν και μένα οι μόνοι που αναρωτιούνται για την χρησιμότητα και την αποδοτικότητα αυτής της αγωνιστικής τακτικής που επέλεξε η ηγεσία του ΚΚΕ. Ελπίζω να αναρωτιούνται και τα μέλη και οι οπαδοί του ΚΚΕ καθώς και οι συνδικαλισμένοι στο ΠΑΜΕ.

Το ΚΚΕ δεν ελπίζει να γίνει κυβέρνηση τώρα κοντά. Προσωπικά έχω σχεδόν σιγουρευτεί πως η αρχηγική του ομάδα δεν το θέλει κιόλας. Καθόλου μάλιστα. Η ηγεσία του ΚΚΕ δεν επιθυμεί να κάνει το σύστημα να ανησυχήσει, σε καμμία περίπτωση. Και μάλλον δεν θέλει να ξεπεράσει ποτέ ένα 10 με 12%. Είναι μια χαρά έτσι. Δεν τους ενοχλεί, δεν το ενοχλούν. Κούκλα.

Ελα όμως πως εδώ που φτάσαμε δεν είμαστε για τέτοια. Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει και το Μνημόνιο πρέπει να ακυρωθεί. Και το ΚΚΕ θα είχε πολύ σοβαρό ρόλο να παίξει σε μια τέτοια εξέλιξη, αν το ήθελε η ηγεσία του. Ομως η ηγεσία του ΚΚΕ, σαν και την ηγεσία της ΝΔ, δεν θέλει. Δεν θέλει ρε παιδιά, πως να το κάνουμε, δεν θέλει. Κι έτσι μας πάει βόλτες. ΠΑΜΕ και φεύγουμε. Και φυσικά ο κόσμος το έχει πάρει χαμπάρι και το συζητάει. Και στον δρόμο και στο διαδίκτυο. Στο διαδίκτυο θα βρείτε πολλές τέτοιες αναρτήσεις σχετικά.

Μ’ έχουν πει αντι-κομμουνιστή, μ’ έχουν πει κομμουνιστή, μ’ έχουν πει χίλια δυο. Βαρέθηκα να εξηγώ τι πιστεύω. Εγώ μα και πάρα πολλοί άλλοι συμπολίτες μας δεν το βλέπουμε “έτσι” πια το πράγμα, με αυτούς τους όρους: δεξιά-αριστερά. Σαφώς υπάρχει ταξική πάλη. Σαφώς έχουμε κι εμείς συγκεκριμένες οικονομικές απόψεις. Αλλά από αυτό το σημείο ως…Τέλος πάντων. Τα λέω αυτά μήπως και γλυτώσω κάποιες από τις επιθέσεις που θα προκαλέσει αυτό το κείμενο. Και την άδικη εμπάθεια.

Τέλος πάντων, ότι και να με θεωρεί ο καθένας, εμένα και όποιον άλλον μιλάει σαν κι εμένα, το συμπέρασμα παραμένει: Στην παρούσα φάση το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ θα μπορούσαν να γίνουν καταλύτες σε πολύ μεγάλες εξελίξεις. Αλλά δεν…

Βασικά η ηγεσία του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ φοβάται αυτό που φοβούνται όλες οι ηγεσίες. Οπως και η ηγεσία της ΝΔ εξάλλου. Ολες οι “αντιπροσωπευτικές” ηγεσίες φοβούνται το ίδιο πράγμα: να μην αυτονομηθούν οι αντιπροσωπευόμενοι. Ο λαός δηλαδή. Φοβούνται να μην απαιτήσει ο λαός να γίνει το δικό του. Είναι τόσο απλό. Οι ηγεσίες θέλουν την εξουσία επάνω σε αυτούς που υποτίθεται πως υπηρετούν και αντιπροσωπεύουν. Θέλουν τον έλεγχο επάνω τους. Τον απόλυτο. Και οτιδήποτε απειλεί αυτόν τον έλεγχο το θεωρούν κακό, αντικομματικό, κατάπτυστο, αντιδεξιό, αντικομμουνιστικό κλπ κλπ. Οι ηγεσίες οι κομματικές δεν θέλουν τον λαό μέσα στα ποδάρια τους. Οι ηγεσίες φοβούνται τον λαό. Και τον δικό τους λαό.

Είναι η ίδια ιστορία, η ίδια πονεμένη ιστορία πάντα, με το τεράστιο δημοκρατικό έλλειμμα που υπάρχει μέσα σε όλους τους πολιτικούς οργανισμούς που χρησιμοποιούν κοινοβουλευτική αντιπροσώπευση (βουλή, κεντρική επιτροπή, πολιτικό γραφείο, δήμος, σωματείο). Φοβούνται την δημοκρατία. Γιατί δημοκρατία σημαίνει εξουσία στο λαό. Εξουσία στο κομματικό και στο συνδικαλιστικό μέλος. Στο απλό μέλος. Εξουσία στους από κάτω με μεθόδους άμεσης δημοκρατίας. Ενώ αυτό που θέλουν οι κομματικές ηγεσίες είναι επαγγελματίες της πολιτικής, αντιπροσώπους δηλαδή με μακρές θητείες, οι οποίοι μόνο μέσα από κοινοβουλευτικές μεθόδους προκύπτουν. Επαγγελματίες αντιπρόσωποι που ελέγχονται εύκολα. Επαγγελματίες βουλευτές, επαγγελματίες συνδικαλιστές, επαγγελματίες γενικοί γραμματείς, επαγγελματίες υπουργοί.

Αυτή η κυβέρνηση πέφτει με ένα φύσημα. Εχει μηδενική λαϊκή στήριξη αυτή τη στιγμή. Το ΚΚΕ έχει μια τεράστια αγωνιστική εμπειρία. Ξέρει πως θα μπορούσε να γίνει, με ειρηνικό και κοινοβουλευτικό τρόπο, κάτι τέτοιο. Κι όμως μας πάει βόλτες. ΠΑΜΕ και φεύγουμε.

Το ΚΚΕ δεν προσφέρει την τεράστια αγωνιστική του εμπειρία του στον λαό, ώστε ο λαός να αποτινάξει αυτή την κυβέρνηση της καταστροφής. Η ηγεσία του έχει τους δικούς της σχεδιασμούς. Το ΚΚΕ, η ηγεσία του, είναι με το σύστημα. Οχι με μας. Οχι με το λαό.

Ο λαός θέλει να φύγει αυτή η κυβέρνηση και ψάχνει μπροστάρη να τον ακολουθήσει. Το ΚΚΕ έχει την απαιτούμενη τεχνολογία, κι αντί για μια συγκέντρωση, χωρίς καν πορεία, μια συγκέντρωση ειρηνική που θα μείνει στην πλατεία μέχρι να γίνει το θέλημα του λαού, μας πάει βόλτες. ΠΑΜΕ και φεύγουμε.

Τα βαρέθηκα πια αυτά τα χαζά.



Θραξ Αναρμόδιος

4 σχόλια:

  1. Λοιπον θα γραψω και εγω την αποψη μου γιατι δημοκρατια(μεταξυ μας εννοω στο blog για εξω δεν ξερω ακομα) εχουμε και ας πει ο καθενας οτι θελει.

    Το ΠΑΜΕ ή ΠΑΜΕ(να φαμε μετα) οπως και το ΚΚ(Ε) στην πορεια κατα τη γνωμη μου απλα μαζευουν αυτους που θελουν να τους οδηγησει καποιος με τελικο αποτελεσμα να αισθανεται ο πολιτης οτι κανει πορεια μεν αλλα να μην γινεται τιποτα δε.. ετσι και αλλιως οπως λες αυτοι τις εδρες θελουν και απο κει και περα οι αλλοι ας κοψουν το λαιμο τους... Εχουν και τα πιτσιρικια με το ριζοσπαστη στη κωλοτσεπη να αισθανται οτι κατι κανουν...

    Επισης οποιος πολιτικος βγαινει δημοσια αυτη τη στιγμη ειναι σα να προκαλει (παγκαλος ας πουμε)... Οτι προλαβουνε να αρπαξουν ειναι αυτη τη στιγμη.. Ωρες ωρες αισθανομαι οτι προσπαθουν να κερδισουν χρονο μονο που δεν καταλαβαινω γιατι...

    Τελος καθομαστε και τα ριχνουμε ολα στους πολιτικους... Δηλαδη ενταξει λιγακι αυτοκριτικη... και δε λεω για τον καθενα... Ας πουμε οι αγροτες που επαιρναν τις επιδοτησεις και τα μισα πηγαιναν σε λαδωμα και τα αλλα μισα σε ....ανες? δεν λεει τιποτα? αυτοι που πανε και μοιραζουν 20.000 ευρω δια τεσσερα σε διαφορους λογαριασμους για να μην φανει στη φορ.δηλωση και μετα παιρνουν και επιστροφη αλλα 14000 για να πανε στη Γαλλια,Αγγλια διακοπες? αυτοι τι ειναι ? Πρεπει να τα φανε? και αυτες ειναι ΜΟΝΟ ΔΥΟ περιπτωσεις....

    Οταν διαλυεται κατι δεν το κανονιζει ενας ποτε....

    Αναρωτιέμαι για την συνεχεια.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το σχόλιό μου στο άρθρο είναι ότι επιτέλους καταλαβαίνουμε πως ότι έχει χρώμα και σχήμα περιέχει και σκοπιμότητα.

    Αναρωτιέμαι .... δεν υπάρχει ένας πολίτης απλός που να σπούδασε πολιτικές επιστήμες, να είναι αντίθετος με όσα γίνονται σήμερα και να έχει την αποφασιστικότητα να βγει μπροστά?
    Ούτε ένας?

    Φέρτε μου ένα νέο κόμμα αποτελούμενο από πολίτες και πρόγραμμα (όχι ψευτουποσχέσεις) και γω θα το στηρίξω και θα το ψηφίσω.

    Δεν ενδιαφέρομαι πλέον για επώνυμους του παρελθόντος.

    ---------

    Το σχόλιό μου στον ανώνυμο παραπάνω είναι ότι ο ηγέτης σαν ηγέτης πρέπει να δίνει το παράδειγμα στον πολίτη.
    Θεωρώ πως αν υπήρχαν προοπτικές για τους αγρότες να κερδίζουν ένα αξιοπρεπές μεροκάματο δε θα μπαιναν στο τριπάκι της εναλλακτικής.
    Θεωρώ πως αν οι φορολογούμενοι έπρεπε να πληρώσουν ένα και μοναδικό λογικό φόρο, δε θα προσπαθούσαν να βρουν εναλλακτικές φοροδιαφυγής.

    Και ξαναλέω "Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ" και όχι το ανάποδο.

    Ασφαλώς όταν διαλύεται κάτι έχουν όλοι ευθύνη, όμως αυτό γίνεται σε άλλους τομείς και κάτω από άλλες προυποθέσεις. Όχι όταν το κράτος στίβει τους πολίτες, όχι όταν η εκάστοτε κυβέρνηση κυβερνά με 20% πραγματική δύναμη, όχι όταν η προδοσία των ισχυρών φτάνει στο απροχώρητο. Εκεί δεν υπάρχει πλέον έλεγχος από τους πολίτες οπότε το μόνο που μένει είναι "ΑΜΥΝΑ" με όποιον τρόπο μπορεί ο καθένας.

    Α.Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ουτε να καιμε ανθρωπους!,. προς θεου δλδ,ουτε να
    καταστρεφουμε.

    καληνυχτα θαλαμοφυλακα!

    εγω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για το΄νέο κόμμα που ψάχνεις δοκίμασε το Πατριωτικό Μέτωπο , για δυναμικούς αγώνες φτιάξε μια επιτροπή του ¨ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ - ΔΕΝ (ΞΑΝΑ)ΠΛΗΡΩΝΩ ¨ που προέρχεται από την βάση ,χωρίς αρχηγούς... Για το ΠΑΜΕ ,την επόμενη φορά που θα πουν ¨πάμε να φύγουμε¨ εσύ κάτσε και θα δείτε ποιοί πραγματικά είναι και πόσοι ..!(αυτοί που φεύγουν και αν θα κοιτάνε πίσω!)Υπάρχου άνθρωποι (όπως εγώ) που αφήνουν την ζέστη τώρα του σπιτιού και τρέχουν μες στο κρύο για το μεροκάμματο , ενώ αυτοί οι λεχρίτες πλουτίζουν γιατί λένε απλώς ψέμματα μέσα στην ζέστη και στην βόλτα τους ... αυτό πρέπει να το πληρώσουν (ΚΑΙ ΘΑ ! ) πολύ - πολύ ακριβά !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου