Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

ΒΑΛΤΕ ΜΑΣ ΟΛΟΥΣ ΦΥΛΑΚΗ !

Ο εμπορικός και επιχειρηματικός κόσμος βογγάει. Καθε μέρα που περνά μπαινει ακόμα πιο βαθιά στον βούρκο. Τα χρέη μεγαλώνουν μέρα με τη μέρα και απο ότι φαινεται δεν θα υπάρξει ανάκαμψη για μερικά χρόνια... Ναι χρόνια ! Τα μαγαζιά κλείνουν με επιταχυνόμενο ρυθμο και πολλά χρέη μένουν να διακανονιστουν...Η αλήθεια ειναι ότι πριν ξεσπάσει η κρίση ήδη υπήρχαν αρκετά χρέη αλλά εξυπηρετούνταν γιατι υπήρχε μια στοιχειώδης ρευστοτητα. Φυσικά κάθε χρονο μεγάλωναν λίγο αλλα υπηρχε η προσδοκία λόγω και των κυβερνητικών εξαγγελιών και διαπιστώσεων ότι " λεφτά υπάρχουν" και παλιότερα " η εθνική οικονομία ειναι σε ανοδικό ρυθμό με ποσοστά 4-5% " κλπ.....

Και τελικά φτάσαμε στον "ξαφνικό θάνατο" και οι τζίροι έπεσαν σε ελευθερη πτωση με ρυθμούς 30%-40%-50% και τα χρεή να μεγαλώνουν με γεωμετρική πρόοδο.
Για να μπορέσει το κράτος να μαζέψει λεφτά αλλά και να δειξει κοινωνικό προσωπο δημιουργησε διακανονισμους ( ρυθμισεις) για τις οφειλές. Ρυθμίσεις για τα λιξιπροθεσμα στην εφορία , ρυθμίσεις για τις οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία, ρυθμίσεις για τα χρέη στις τράπεζες με εγγυήσεις Ελλ. Δημοσίου.
Δεν σκεφτηκαν όμως ότι μια επιχειρηση που ήδη μπαινει μέσα πως θα πληρώσει ακόμα και την ρύθμιση? Δηλαδή αυτη τη στιγμή οι περισσοτερες επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες όχι μονον δεν κερδίζουν τίποτα αλλά αυξάνουν τα χρέη τους ή δανείζονται απο όπου μπορούν για να συνεχίσουν τη λειτουργία τους. Ισως κακώς συνεχίζουν αλλά για να κλεισουν όσοι θα έπρεπε χρειάζεται και λίγος χρόνος.
Έτσι όποια και να ειναι η ρύθμιση ,ακόμα και 45 δόσεις με μηνιαίο ποσό 2000 ευρώ ή πολύ λιγότερα , οι περισσοτερες επιχειρήσεις ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ.
Δεν μπορούν γιατί δεν έχουν κανένα κέρδος , άρα θα πρέπει να δανείζονται για να τα πληρώσουν και συνεπώς ποιο ειναι το κέρδος? Πως θα πληρώσουν ?
Μαλλον η κυβέρνηση δεν θα τα καταφέρει να μαζέψει τα έσοδα που περιμένει και ο λόγος θα ειναι προφανής. Δεν υπάρχουν τα λεφτά.
Στο τέλος τι θα κάνει? Θα τους κλείσει ολους? Θα βγάλει στο σφυρί το ακίνητο τους? θα τους κλείσει φυλακή ? Η πολιτική αυτή ειναι αδιέξοδη.Χωρις ανάπτυξη και χωρις οικονομία δεν μπορει το τρένο να παει πουθενά . Προσπαθεί να πατήσει γκάζι αλλά δεν βάζει βενζίνη. Δεν γινεται έτσι . Η βενζίνη τελειωσε κύριοι της κυβέρνησης.
Βαλτε ολη την Ελλάδα στη φυλακή. Και μεινετε εσεις απέξω μόνοι σας. Για να μεινουμε και εμεις επιτέλους μονοι μας χωρίς εσάς....

Θωμάς Σλάμαρης

2 σχόλια:

  1. Ακόμη και να θέλει μία επιχείρηση να κλείσει χρειάζεται χρήμα, ρευστό..

    ούτε να κλείσει κανείς δέν μπορεί δυστυχώς..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα κλείσουμε είτε με το καλό είτε με το κακό και όταν πια δεν θα έχουμε τίποτα να χάσουμε τότε θα γίνει χαμός. γιατι τότε πια δεν φοβάσαι τίποτα.Αλοιμονο όμως. Δεν ειναι αυτή η λύση.
    Λυπάμαι αφάνταστα. Εχω γινει μελαγχολικός πια.
    Ο εμπορικός κόσμος σταυρώνεται καθημερινα και συκοφαντειται σαν να ανεβαινει τον δικό του Γολγοθά. Ειναι μια γενοκτονία.
    Υπομονη αδέρφια.
    Τομ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου