Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΟΕΛΛΑΔΙΤΩΝ...

Ποινική δίωξη , σε βαθμό κακουργήματος, για απιστία, ασκήθηκε σε βάρος του νομάρχη Θεσσαλονίκης και υποψήφιου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Αφορά τις απευθείας αναθέσεις σε...
τουριστικά γραφεία για την μεταφορά των μαθητών του νομού Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρουν Τα Νέα, η διαδικασία κινήθηκε μετά από μήνυση που είχε καταθέσει τον Σεπτέμβριο του 2006 ο τότε υποψήφιος νομάρχης, με το χρίσμα του ΛΑΟΣ, Δημήτρης Τσιπίδης.

Μετά την προκαταρκτική εξέταση που διατάχθηκε ασκήθηκε τότε δίωξη για παράβαση καθήκοντος κατά του νομάρχη και του τότε αντινομάρχη Γιώργο Τσαμασλή.


Με βούλευμα τωρινό του συμβουλίου πλημμελειοδικών κρίθηκε ότι υπάρχει απιστία και το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος απορροφάται από την απιστία.

Στο πόρισμα αναφέρεται ότι η νομαρχία Θεσσαλονίκης κατά το σχολικό έτος 2004 - 2005 δαπάνησε 2.253.623 ευρώ πάνω από την προβλεπόμενη πίστωση για την προκηρυχθείσα σύμβαση.

Το έτος 2005 - 2006 η υπέρβαση ανήλθε σε 4.905.783 ευρώ. Το έτος 2006 - 2007 η υπέρβαση ανήλθε σε 4.113.972 ευρώ.

Το σχολικό έτος 2005 - 2006 η νομαρχία ανέθεσε απευθείας εννέα δρομολόγια με ανώτατη επιτρεπόμενη ημερήσια δαπάνη της τάξεως των 857 ευρώ με την τιμή των 2.795 ευρώ, δηλαδή υπέρβαση της τάξεως του 300% (σελίδα 29 του πορίσματος)..

Κατά το ίδιο σχολικό έτος ανέθεσε απευθείας δρομολόγια μεταφοράς μαθητών στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης, έναντι ποσού 2.000 ευρώ ημερησίως, ενώ η ανώτατη επιτρεπόμενη δαπάνη ανέρχεται σε 262,02 ευρώ.

Σχόλιο του ΛΑΟΣ

Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Κ.Αϊβαλιώτης σχολίασε σχετικά: «Δυστυχώς τόσο στον Πειραιά όσο και στη Θεσσαλονίκη διώκονται για διαφόρους λόγους οι υποψήφιοι. Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του.»

Και παρακαλώ να προσέξετε και τη θέση του Πατριώταρου - χέρι - χέρι. Τα βγάλαμε τα συμπεράσματα μας. Οτι το θράσος σας δεν έχει όρια.

Αει σιχτήρ πια...
Το είδα στο ksipnistere.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου