Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

ΚΑΛΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΣΑΣ ΚΥΡΙΕ ΣΑΜΑΡΑ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΠΕΙΣΕ...


Ως αρχηγός μιας εν δυνάμει κυβέρνησης, όπως είναι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν είπατε τίποτα.

Οι ρηχές σας εξαγγελίες, περιορίσθηκαν σε Παπανδρέικα «θα» αορίστου χρόνου, δίνοντας τροφή για αμφισβήτηση των ηγετικών σας ικανοτήτων που έντεχνα προσπαθήσατε να αναδείξατε.

Δεν αναφέρατε πουθενά στο λόγο σας την ανάγκη της ανάκτησης και διατήρησης ...
της εθνικής μας αυτονομίας και ανεξαρτησίας, την ανάγκη της προστασίας της πολιτισμικής μας ιδιαιτερότητας, την ανάγκη της ανάδειξης του κληροδοτήματος της διαφορετικότητάς μας. Δεν είπατε τίποτα για το αίσθημα του δικαίου και του αδίκου που βιώνει αυτός ο λαός, το αίσθημα που βρίσκεται πάνω από κάθε νόμο. Δεν είπατε τίποτα για τη προστασία του Ελληνικού συντάγματος που είναι υπεράνω όλων των Ευρωπαϊκών νομοθετικών πράξεων, και δικαστικών αποφάσεων και για το πως θα προασπισθεί.

Δεν είπατε τίποτα για την Ευρωπαϊκή Ένωση που πρέπει να είναι συνομοσπονδία κρατών και όχι ολιγαρχική ομοσπονδία, που με προεξάρχουσα τη Γερμανία λυμαίνεται τον τόπο μας. Δεν είπατε τίποτα για τα ιδιωτικά συμφέροντα που κρύβονται πίσω από την Τρόικα και για τη δέσμευση της υποτέλειας, που επιβλήθηκε στον λαό μας με ληστρικές συμφωνίες. Δεν είπατε τίποτα για τον δημοκρατικό εθνικό έλεγχο, στο τραπεζικό μας σύστημα. Δεν είπατε τίποτα για το μεταναστευτικό, για την ελευθερία μετακίνησης και εγκατάστασης πληθυσμών στην ΕΕ, για να αποτρέψουμε την «ειρηνική κατάληψη» της Ελλάδας, από την ανεξέλεγκτη εισβολή και την θεσμικά πλέον κατοχυρωμένη διαβίωση παρασιτικών άεργων μαζών που καταλαμβάνοντας την καθημερινότητα μας δημιουργούν αδιέξοδες παθογένειες. Δεν είπατε τίποτα για την εκμετάλλευση των ουσιαστικών πλουτοπαραγωγικών πηγών, περιορίστηκε στις επιφανειακές παραδοσιακές πηγές όπως, κρόκος, μαστίχα, χαμομήλι και δεν είπε τίποτα για την εξόρυξη - εκμετάλλευση κοιτασμάτων όπως πετρελαίου, χρυσού, βωξίτη, ουρανίου, δεν είπατε τίποτα για τον εξοβελισμό της υγιούς πλευράς της κοινωνίας μας μέσω της μετανάστευσης. Δεν είπατε τίποτα για την εθνική μας ακεραιότητα, την υφαλοκρηπίδα, τη ασαφή επικυριαρχία μας από το ΝΑΤΟ, για τις διεκδικήσεις εις βάρος μας.

Εμφανιστήκατε ηγετικός και δώσατε έμφαση στην αξιοσύνη του Ελληνικού λαού, αλλά περιοριστήκατε σε λαϊκές επιφανειακές εκφάνσεις.

Κύριε Σαμαρά φανήκατε λίγος, παρ όλο το στόμφο και τις διακυμάνσεις του λόγου σας.

Φανήκατε περισσότερος βέβαια από τον πρόεδρο της δημοκρατίας που επέτρεψε το συνταγματικό πραξικόπημα της εκχώρησης κυριαρχικών δικαιωμάτων, πολύ περισσότερος από τον ολίγιστο Γ.Α.Π. τον κατοχικό μειοδοτικό κυβερνήτη, αλλά λίγος.

Μια λαίλαπα σαν και αυτή που βιώνει η Ελλάδα, δεν μπορεί να έχει τη διάρκεια μιας κυβερνητικής θητείας και εσείς δεν δείχνεται πρόθυμος να καταθέσετε έστω μια πρόταση μομφής και να προτείνεται μια λειτουργική και άμεση λύση.

Τα μυστικά του βάλτου που βρισκόμαστε δείξατε ότι τα γνωρίζετε, αλλά προτιμήσατε να δώσετε παρηγοριά στον άρρωστο, μέχρι να βγει η ψυχή του, γι αυτό και ο λόγος σας στο αόριστο χρονοδιάγραμμα του μόνο ερωτηματικά αφήνει.

Δεν χρησιμοποιήσατε πουθενά τη λέξη πατρίδα, πουθενά τη λέξη προδοσία, που για τη πλειοψηφία του Ελληνικού λαού είναι λέξεις που πονάνε. Ευθύς και οξύς ο λόγος σας αλλά λόγος μιας συναινετικής αντιπολίτευσης και αυτό γιατί ίσως οι εντολοδότες σας, σας προετοιμάζουν να διαδεχθείτε τον συμμαθητή σας, διαιωνίζοντας το μοντέλο του εναλλασσόμενου δικομματισμού στα πρότυπα της τραγελαφικής Αμερικάνικης δημοκρατίας.


Κάλλης Κωνσταντίνος

1 σχόλιο:

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου