Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΜΝΗΣΙΑΣ...




-         Τι γίνεται, ρε παιδιά ; Τι συμβαίνει ;
-         Αυτοί που κρύβονται για να μη τους γιαουρτώσουμε, θα βγούν έξω, για να τους ψηφίσουμε;;;
-         Επανήλθε ο Σοσιαλισμός στο ΠΑΣΟΚ και δεν θα χάσει το «ΣΟ» του Σοσιαλισμού, από τον τίτλο του;;
-         Οι ένοχοι της απώλειας της  Εθνική Ανεξαρτησία μας, πήγαν φυλακή και δεν το πήραμε χαμπάρι;
-         Τα λαμόγια της ΝΔ φέραν πίσω τα λεφτά;
-         Το Βατοπέδι εξαγόρασε τη ΖΗΜΕΝΣ;
-         Το ΚΚΕ, μετά την πρόσφατη αποκατάσταση του Στάλιν, αποκαθήλωσε τον ολοκληρωτισμό;
-         Ξανακερδίσαμε την Ελευθερία μας στη διαχείριση της Οικονομίας μας, που την είχανε παραδώσει σε ξένες δυνάμεις (ΔΝΤ & Σία) ;;;
-         Ο Βουλγαράκης αυτομαστιγώθηκε στην Πλατεία Συντάγματος, όπως είχε υποσχεθεί;
-         Οι συνιστώσες της συνισταμένης του Συνασπισμού, επανασυνασπίσθηκαν σε μία νέα συνισταμένη;
-         Μας απάλλαξαν από το ¨μνημόνιο»;;
-         Τι άλλαξε ;;;

Το μόνο που βλέπω και ακούω, είναι ένας καταιγισμός αποπροσανατολιστικών ειδήσεων, που έχει καταφέρει (όπως πάντα, γίνεται) να πάρει τη σκέψη του πόπολου από την πραγματικότητα της φυλάκισής του και να τη μεταφέρει στο (χωρίς καμία ιδιαίτερη σημασία) πρόβλημα, του «ανασχηματισμού» της κυβέρνησης και των εκλογών ΟΤΑ, δηλαδή ποιοι αξιωματικοί των φυλακισμένων θα αλλάξουν θέση στο Διοικητήριο και ποιος θα εκλεγεί διοικητής της Α΄Πτέρυγας των φυλακών, μεταξύ του Μπλέ, του Πράσινου ή του Κόκκινου, ποιος θα εκλεγεί διοικητής της Β΄Πτέρυγας των φυλακών, μεταξύ του Μπλέ, του Πράσινου ή του Κόκκινου, ποιος θα εκλεγεί διοικητής της Γ΄ Πτέρυγας των φυλακών, μεταξύ του Μπλέ, του Πράσινου ή του Κόκκινου και πάει λέγοντας για όλες τις Πτέρυγες της φυλακής.

Τι’ χες Γιάννη μ’ , τι’ χα πάντα……

Το ίδιο έργο, από τον ίδιο μοιραίο θίασο, το ίδιο θέατρο του παραλόγου, με το ίδιο στείρο σενάριο, με τους ίδιους ατάλαντους πρωταγωνιστές και θλιβερούς κομπάρσους, τους ίδιους βαρετούς διαλόγους, τις ίδιες παράφωνες κορώνες.

Θα ήθελα να μου πεί κάποιος, οποιοσδήποτε, τι ενδιαφέρει και ποιόν αν ο Α΄ Υπουργός αντικατασταθεί από τον Ω΄ και αν η Γ΄ Υπουργός πάρει τη θέση του Β΄ Υφυπουργού.
Τους μόνους που ενδιαφέρει, είναι οι ίδιοι και ένας μικρός κύκλος παρατρεχάμενών τους.

Γιατί. λοιπόν, τα ΜΜΕ μάς πρήζουν διάφορα μέρη του σώματός μας «παίζοντας» σενάρια επί σεναρίων επάνω σε ένα θέμα που δεν αφορά κανέναν ;;;
Τον μόνο λόγο που εγώ μπορώ να δώ, είναι ο αποπροσανατολισμός μας.
Να ξεχάσουμε, για την ώρα, ότι είμαστε φυλακισμένοι και να ασχοληθούμε με το αν τα σκουπίδια της Πτέρυγάς μας μαζεύονται σωστά, αν η ομάδα μπάσκετ της Πτέρυγάς μας αλλάξει προπονητή εν όψει των αγώνων με τις άλλες φυλακές και αν τα σκηνικά της παράστασης της θεατρικής ομάδας της Πτέρυγάς μας θα τα κάνει ο Α ή ο Β κρατούμενος, ή θα τα δώσουμε στον Θ’ κρατούμενο της Ψ’ Πτέρυγας που έφτιαξε και τα περσυνά, που διακρίθηκαν στον Βαλκανικό διαγωνισμό θεάτρων φυλακισμένων. (βλέπετε, πώς με τρείς – τέσσερις γραμμές, χάνεται το ζητούμενο (το νόημα) της παραγράφου. Φανταστείτε τι γίνεται όταν, μεταξύ του κυρίως προβλήματος και του δήθεν, πέφτουν τόνοι μελάνης και χιλιάδες εικόνες και ομιλίες αποπροσανατολισμού).

Και, γιατί τα ΜΜΕ θέλουν να μας αποπροσανατολίσουν;

Είναι γνωστό ότι τα ΜΜΕ αποτελούν το εργαλείο προπαγάνδας, σύσσωμου του καθεστώτος πολιτικού συστήματος.
Είναι επίσης γνωστό ότι το καθεστώς αυτό, είναι ένοχο της παράδοσης της Εθνικής Ανεξαρτησίας μας στον πλέον ζωτικό εθνικό χώρο, αυτόν της Οικονομίας μας. Στο σημείο αυτό, ας μου επιτραπεί να παραθέσω ένα μικρό απόσπασμα από την τελευταία δήλωση (9 Αυγ.2010) του μεγάλου μας Μίκη Θεοδωράκη:
«Θα ΄θελα εδώ να υπενθυμίσω ότι ο Ιταλός πρεσβευτής στις 28 Οκτωβρίου του 1940 ζήτησε από τον Ιωάννη Μεταξά την άδεια να χρησιμοποιήσουν οι Ιταλοί ορισμένα λιμάνια και αεροδρόμια. Και εκείνος είπε ΟΧΙ εκφράζοντας τη θέληση ολόκληρου του ελληνικού λαού. Δεν δήλωσε “για να γλιτώσω τη χώρα από την καταστροφή ενός ενδεχομένου πολέμου “παραχώρησα ένα μέρος της εθνικής μας ακεραιότητας””. Και ρωτώ: συγκριτικά ποια παραχώρηση είναι πιο σημαντική για την ανεξαρτησία ενός λαού; Ο έλεγχος 2-3 λιμανιών ή η καθολική υποταγή της οικονομίας; Με άλλα λόγια ποια θα ήταν βαρύτερη μορφή ξένης κατοχής; Η πρώτη ή η δεύτερη;»

Το βάρος αυτής της τεράστιας ενοχής, πρέπει να φύγει, έστω και πρόσκαιρα, επάνω από τον ένοχο. Για τον σκοπό αυτό στήθηκε η «επιχείρηση ανασχηματισμός», την οποία ακολουθεί η ακόμη μεγαλύτερη «επιχείρηση εκλογές ΟΤΑ».
Πρέπει να ξεχάσουμε ότι είμαστε «υπό κατοχήν», ότι είμαστε αιχμάλωτοι εξ αιτίας τους.
Να ξεχάσουμε, για την ώρα, γιατί κρατάμε το γιαούρτι στο χέρι και να το φάμε, αντί να το ρίξουμε στα μούτρα αυτών που μας συμπεριφέρονται σαν σε ζώα.

Αυτή τη φορά, δεν θα τους περάσει.
Όσο κι αν μας στριφογυρίσουνε, με δεμένα μάτια, γύρω από τον άξονά μας, για να μας ζαλίσουνε, μόλις τα ανοίξουμε και σταθούμε στα πόδια μας, τον πρώτο υποψήφιο που θα δούμε, που υποστηρίζει ή τον υποστηρίζει κόμμα, τον γιαουρτώνουμε.

Η ψήφος του κάθε δημοκράτη πολίτη, άσχετα με το τι ψήφιζε ως τώρα, θα είναι το γιαούρτι στη μάπα του καθεστώτος πολιτικού συστήματος και των υποψηφίων του. Όλων των κομμάτων.

Του Όθωνα Ιακωβίδη (Φωτο από το antistachef)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου