Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ισως τώρα που αισθάνεσαι ανίκανος να αντιδράσεις στο ξεπούλημα της Ελλάδας, να συνειδητοποίησες ότι το σημερινό μας πολιτικό μας σύστημα είναι φτιαγμένο και βελτιωμένο για χρόνια από λαμόγια, για τα λαμόγια, προκειμένου να μπορούν ανενόχλητοι να σε κοροϊδεύουν, να πλουτίζουν και να κάνουν γενικά ότι θέλουν, χωρίς να μπορείς να επέμβεις, και παράλληλα να είναι σίγουροι ότι και τα παιδάκια τους θα γίνουν πολιτικοί και θα τα καμαρώσουν σαν τους επόμενους συνεχιστές της δυναστείας τους.

Μας επέβαλαν ένα πολιτικό σύστημα το οποίο καμία σχέση δεν έχει με την αρχαία Ελλάδα, και μας το παρουσιάζουν σαν να είναι το καλύτερο ή το μόνο πολιτικό σύστημα που μπορεί να εξασφαλίσει την ευημερία των πολιτών. Στην πραγματικότητα επέβαλαν ένα σύστημα ολιγαρχικό, αφού κάθε φορά σου δίνουν να επιλέξεις μεταξύ των κατώτερων ελλήνων, τον μη χειρότερο, απο ένα σύνολο πολιτών που έχει φιλτράρει το βρωμερό κομματικό σύστημα το οποίο οι ίδιοι έχουν φτιάξει. Αρα, φιλτράρουν από τα κόμματα τους πιο δουλικούς Ελληνες, και σου τους παρουσιάζουν για να "διαλέξεις" τον λιγότερο χειρότερο....


Το σύστημα αυτό δεν δίνει καμία ελπίδα σε μικρά καινούργια κόμματα, αφού οι σημερινοί δυνάστες μας σε συνεργασία με τους χαμερπείς δημοσιογράφους των μεγάλων καναλιών, δεν δίνουν βήμα και τηλεοπτικό χρόνο σε νέους πολιτικούς να παρουσιάσουν τις ιδέες τους. Το ίδιο συμβαίνει και με τις κρατικές επιχορηγήσεις στα κόμματα, που είναι ανάλογες του λαού κάθε κόμματος, άρα για ένα νέο κόμμα θα είναι μηδαμινές. Και με αυτόν τον τρόπο, σε κρατάνε όμηρό τους.

Πέραν αυτών, οι βουλευτές μας οι νύν και οι προηγούμενοι, ψήφισαν τον ελεηνό νόμο περι ευθύνης υπουργών, έβαλαν τον εαυτό τους σε μια βουλευτική γυάλα ασυλίας, δίνουν συγχωροχάρτι στους ομοίους τους, και γενικά έφτιαξαν ένα σύστημα στο οποίο για να τιμωρηθεί κάποιος απο αυτούς πρέπει οι όμοιοί τους να το επιτρέψουν. Και μεταξύ κατεργαρέων υπάρχει αλληλοστήριξη.

Το ψάρι όπως λέει και ο λαός βρωμάει από το κεφάλι. Και όταν το κεφάλι το έχεις μέσα σε γυάλα και δεν μπορείς να το καθαρίζεις, το ψάρι αργά ή γρήγορα θα βρωμίσει. Με την προεδρευομένη δημοκρατία με τον νόμο περι ευθύνης υπουργών, έχουμε φτιάξει ένα σύστημα το οποίο ενθαρρύνει την παρανομία και την απάτη, την προστατεύει όταν διαπραχθεί, και επιτρέπει σε ανίκανους και προδότες να σε κυβερνούν!

Αρα δεν υπάρχει περίπτωση να φτιάξεις την Ελλάδα που ονειρεύεσαι, όποιο κόμμα και εάν ψηφίσεις με το σημερινό πολίτευμα, αφού σύντομα οι βουλευτές του νέου αυτού κόμματος θα διαφθαρούν από τους γλυώδεις ανθρώπους που περιστοιχίζουν τον πολιτικό βίο, και θα σου κάνουν τα ίδια και χειρότερα.

Σε έχουν πείσει ότι οτιδήποτε γίνει θα πρέπει να γίνει μέσα από το υφιστάμενο αυτό πολιτικό σύστημα, πράγμα που όπως είπαμε είναι αδύνατο.

Δεν είναι όμως έτσι.

Υπάρχει και άλλη πρόταση.

Η αλλαγή αυτού του ελεηνού πολιτικού συστήματος με ένα νέο το οποίο να απωθεί και να τιμωρεί τους απατεώνες βουλευτές και όχι να τους προστατεύει. Ωστε αν καποιος απατεώνας βρεθεί στην εξουσία, το ίδιο το σύστημα με έναν τρόπο αυτόματο να τον τιμωρεί και να τον αποπέμπει και όχι να τον δοξάζει.

Αυτό μπορεί να γίνει με την κατάργηση του θεσμού του Προέδρου ο οποίος σήμερα είναι διακοσμητικό στοιχείο με έναν λειτουργικό θεσμό ο οποίος να προστατεύει την δημοκρατία.

Ο θεσμός που προτείνεται είναι μια ανώτατη δικαστική επιτροπή, η οποία θα απαρτίζεται από ανώτατους δικαστικούς που θα δεχθούν την τιμή να τους ανατεθεί τέτοιο έργο, και οι οποίοι θα δεχθούν η τιμωρία τους σε περίπτωση παρατυπίας να είναι ισόβια φυλάκιση ή θάνατος .

Η επιτροπή αυτή (θα την ονομάσω Ανώτατη Δικαστική Επιτροπή - ΑΔΕ) μπορεί να απαρτίζεται από π.χ. 12 μέλη, και αποστολή της θα είναι ο ΑΜΕΣΟΣ έλεγχος, εκδίκαση και τιμωρία των βουλευτών, της κυβέρνησης και των αξιωματούχων, όταν παρανομούν ή μεροληπτούν .

Την επιτροπή αυτή θα ελέγχει σώμα από πολίτες, θα τους ονομασω "Φύλακες", 300 σε αριθμό, οι οποίοι θα εκλέγονται τυχαία μεταξύ των πολιτών. Κάθε πολίτης θα έχει δικαίωμα να συμμετέχει μία μόνο φορά. Η θητεία θα είναι ένας χρόνος. Καθ' όλο αυτό το διάστημα η πολιτεία θα καλύψει κάθε έξοδο και ανάγκη των πολιτών που θα συμμετέχουν στην επιτροπή, για να συνεχιστεί η ζωή τους κανονικά μετά την θητεία τους. Το σώμα μπορεί να αποτελείται από έναν πολίτη από κάθε επάγγελμα (έναν δικηγόρο, έναν μηχανικό, έναν εργάτη, έναν έμπορο κ.λ.π.) επιλεγμένους με κλήρωση. Το σώμα μπορεί να ονομάζεται "Φύλακες"

Η δημοκρατία θα εξασφαλίζεται με ηλεκτρονικές ψηφοφορίες που θα γίνονται όταν προκύπτουν σοβαρά θέματα. Οι ψηφοφορίες θα μπορούν να γίνουν είτε μέσω web site με username και password, είτε μέσω μηχανημάτων τύπου ATM με κάρτα, τοποθετημένων στα ΚΕΠ. Τα αποτελέσματα θα δημοσιεύονται σε ανοικτή σελίδα τύπου excel ώστε να μπορεί κάθε πολίτης να επιβεβαιώσει ότι η ψήφος του μετρήθηκε σωστά, αλλά και να μετρήσει τις ψήφους ναι και όχι. Ολες οι ηλεκτρονικές ψηφοφορίες θα έχουν απάντηση ναί / όχι / δεν γνωρίζω - δέν είμαι ειδικός.

Επιπλέον οι πολιτικοί μας θα πρέπει να είναι υποδείγματα ήθους και τιμιότητας, και όχι επικεφαλείς στρατιών κρατικοδίαιτων τεμπέληδων, και επειδή αδυνατούμε να τους ελέγξουμε, θα πρέπει να εφαρμόσουμε μια στρατηγική αντίστοιχη με αυτήν της εφορίας, η οποία ελέγχει δειγματοληπτικά τους φορολογούμενους επειδή αδυνατεί να τους ελέγξει όλους, αλλά τιμωρεί  τόσο αυστηρά τους παραβάτες ώστε να γίνεται η παράβαση αποτρεπτική. Τα μέτρα θα μπορούσαν να είναι τα ακόλουθα:

1. Κατάργηση βουλευτικής ασυλίας.
2. Κατάργηση της παραγραφής.
3. Δήμευση της περιουσίας όσων αξιωματούχων δέν μπορούν να την δικαιολογήσουν.
4. Εξορία για όσους αποδειχθεί ότι λειτούργησαν ενάντια στο συμφέρον μας.
5. Αποδοχή του βίντεο ως αποδεικτικού στοιχείου όταν περιέχει στοιχεία απάτης.
6. Αποπομπή του προίσταμένου όποιου διωχθεί κατα τον παραπάνω τρόπο.
7. ΑΜΕΣΗ εκδίκαση όλων των παρόμοιων τέτοιων υποθέσεων.
8. Κατάργηση των εξεταστικών επιτροπών.
9 Παραδειγματική τιμωρία όσων αξιωματούχων έκλεψαν.

Ειδικά η ευθύνη του προϊσταμένου, νομίζω ότι θα βοηθήσει να ανέλθουν επιτέλους οι ΑΞΙΟΙ σε αυτήν την χώρα, καθώς ξεκινώντας απο τους βουλευτές, όλοι θα επιλέγουν έντιμους υφισταμένους, φοβούμενοι ότι αν οι υφιστάμενοί τους παρανομήσουν θα τιμωρηθούν και οι ίδιοι.

Η εφαρμογή του συστήματος αυτού δεν  απαιτεί ριζικές μεταβολές στον τρόπο που λειτουργεί το κράτος, ούτε αντικατάσταση των υφιστάμενων νόμων, παρα μόνο αλλαγή του συντάγματος στα σημεία που υποδεικνύει η διακήρυξη.

Δεν ισχυρίζομαι ότι έλυσα όλα τα θέματα ή ότι η λύση που προτείνω είναι ολοκληρωμένη. Είναι μια προσπάθεια δημιουργίας ενός πολιτικού συστήματος που να απωθεί τα λαμόγια και όχι να τα έλκει.

Αν πιστέυεις ότι το θεωρητικό μοντέλο ευσταθεί και λειτουργεί στην πράξη, αυτό θα είναι σίγουρα ένα πράγμα για το οποίο αξίζει να δουλέψουμε.

Περιμένω με αγωνία τα σχόλιά σας...

ΘΑΛΑΜΟΦΥΛΑΚΑΣ

3 σχόλια:

 1. Αδίκως περιμένεις, Θαλαμοφύλαξ, συζήτηση ουσίας, σήμερα, στην Ελλάδα.
  Αδίκως περιμένεις και 'συ, ότι κάποιοι 'άλλοι' θα ασχοληθούν με τις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων της πατρίδας μας, ενώ εμείς οι υπόλοιποι θα ξιφουλκούμε εναντίον προκάτ 'εχθρών', εντός του πλαισίου που ορίζει η ατζέντα της κλεπτοκρατίας.
  Η Ελευθερία, η Δημοκρατία, η Αλήθεια, κ.λπ. ανθίζουν μόνο στις κοινωνίες εκείνες που τα επιθυμούν. Και πολύ καλά κάνουν…
  Χωρίς Περιστροφές

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ακριβος τα ιδια πραγματα λεω εδω και χρονια σε ολους τους γνωστους μου.
  και χαιρομαι που ακουω επιτελους καποιον με τι ιδιες ιδεες με εμενα.
  οσο για το θεμα που εβαλες θα ηθελα να μπορουσαμε να το κουβεντιασουμε μεσω μαιλ εαμ εχεις.
  εγω θα αλλαζα μονο 1/2 πραγματα.
  οπως π.χ. να γινεται η ψηφος για ολους τους νομους.
  να ψηφιζει ο κοσμος η καθε κυριακη η καθε πρωτη κυριακη του μηνα και να υπαρχει κατωτερο οριο συμετοχης,για να εχει ισχυ η ψηφοφορια.
  οσο για ολα τα επαγγελματα πιστευω οτι πρεπει να μπει το αναλογικα απο ολη την ελλαδα.
  επισης θα μπορουσαμε να βαλουμε το να ειναι ανω των 65 ετων οποτε να μην τους πληρωνουμε αλλα να ειναι ειδη συνταξιουχοι.

  Υ.Γ.θα μποπουσες να γραψεις σε ποθιο μαιλ μπορω να σε βρω.
  εγω με οσους εχω μιλησει παρολο ποθ τοθς το ελεγα εδω και χρονια ολοι μου λενε οτι αυτη ειναι πλεον η μοναδικη λυση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου