Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ: ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΕ ΚΛΑΜΑ ΚΑΙ ΞΥΛΟ...

Ομολογία αποτυχίας της κυβερνητικής πολιτικής αποτελεί η πρόβλεψη του πολυνομοσχεδίου για τη δυνατότητα ιδιωτών να εμπλακούν στην είσπραξη δημόσιων εσόδων. Τόσους μήνες έκαναν μια τρύπα στο νερό, διέλυσαν τους ήδη διαλυμένους φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς, δεν τόλμησαν να τα βάλουν με τους «πράσινους» εφοριακούς και τώρα αποφασίζουν να βάλουν κι άλλους στο παιχνίδια. Σύμφωνα με τη διάταξη «με απόφαση του υπουργού Οικονομικών μπορεί, προκειμένου να εντοπιστούν περιουσιακά στοιχεία των υπόχρεων ή συνυπόχρεων προσώπων και να διασφαλιστεί η είσπραξη των δημοσίων εσόδων, να ανατίθεται η έρευνα σε ελεγκτικές εταιρείες ή δικηγορικά γραφεία ή κοινοπραξίες αυτών».


Σίγουρα θα κάνουν πάρτι οι μεγαλοδικηγόροι και οι μεγάλες λογιστικές – ελεγκτικές εταιρείες οι οποίες θα αποκομίσουν μεγάλες προμήθειες για να εισπράττουν αντί του κράτους τα έσοδα. Άλλωστε, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό «υπάρχουν στην Ελλάδα 14.000 άνθρωποι, που όλοι μαζί χρωστούν στο κράτος περίπου 36 δισ. ευρώ φόρους».

Έτσι, θα ξεφυτρώσουν στην ουσία μια σειρά από εισπρακτικές εταιρείες που θα πιέζουν όσους χρωστούν να πληρώσουν αλλιώς…

Θα πέσει πολύ κλάμα και πολύ… ξύλο. Φανταστείτε ένα δικηγορικό γραφείο να προσπαθεί να πάρει χρωστούμενους φόρους από κατεστραμμένο επιχειρηματία που είναι στα όρια της αυτοκτονίας.

Πηγη

Το είδα στο anti-ntp

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου