Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

H ΦΥΣΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

Σε αυτούς που εγκαταλείπουν τις ομάδες μας δυσαρεστημένοι ( επειδή η ομάδα δεν προχωρά όσο γρήγορα θα ήθελαν ή πάει σε διαφορετικό δρόμο απο αυτόν που θα ήθελαν ) πάντα λέω "Μείνε στην ομάδα . Η ομάδα είναι σχολείο . Τί θα κάνεις μόνος στο σπίτι σου ; " .

Η ομάδα δίνει πληροφορίες και ερεθίσματα για σκέψη .
Σε μια συνάντηση που έγινε τελευταία , άκουσα την φράση "Μας επιβλήθηκε η nea t axi διότι είμαστε δειλοί . Αν την είχαμε πολεμήσει , έστω και θυσιαζόμενοι , τώρα δεν θα ήταν εδώ".
Αυτή η φράση ήταν ο σπινθήρας για να γραφτεί αυτό το κείμενο...


Αυτή η πρόταση έχει κάτι περίεργο : Ακούγεται υπερβολικά αληθινή αλλά έχει τους λιγότερους οπαδούς ! Δηλαδή κανείς δεν δέχεται να θυσιαστεί .

Κάποιοι άλλοι παριστάμενοι απάντησαν "Δεν φοβάμαι να θυσιαστώ αλλά να τουλάχιστον να το κάνω όταν θα πιάσει τόπο η θυσία" .


Για να δούμε αναλυτικά για ποιό λόγο αρνούμαστε να θυσιαστούμε με την πρώτη επίθεση που δεχόμαστε .

1) Αξίζουν οι άλλοι την θυσία μας ; Αν οι υπόλοιποι στην κοινωνία μας είναι πολύ δουλοπρεπείς ή αν ΘΕΛΟΥΝ τον κατακτητή γιατί να θυσιαστούμε ; Για ποιόν ; Ο Λεωνίδας ήταν πεπεισμένος οτι οι υπόλοιποι Σπαρτιάτες είχαν τόσο υψηλή ποιότητα ώστε άξιζε να θυσιαστεί γι' αυτούς . Σήμερα αναρωτιόμαστε "Να θυσιαστώ για να ζήσουν όσοι ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ τα τελευταία 30 χρόνια ; " .
Στο σώμα μας , χιλιάδες κύτταρα θυσιάζονται καθημερινά για να σωθούν τα υπόλοιπα . Υποτίθεται όμως οτι αυτά που επιζούν αξίζουν μια τέτοια θυσία .

2) Η ζωή μας είναι σαν μια σφαίρα . Έχουμε μόνο μία . Αν την ξοδέψουμε σε λάθος χρόνο μπορεί να πάει χαμένη . Αν όμως ένα εκατομμύριο κόσμος κατέβει στους δρόμους αποφασισμένος να εισβάλλει στις βίλες των πολιτικών και των τραπεζιτών και να τους κρεμάσει , τότε αξίζει να διακινδυνεύσουμε την ζωή μας . Έχουμε πίσω μας ένα πλήθος και έναν στόχο για το οποίο ΑΞΙΖΕΙ να θυσιαστούμε .

3) Ας δούμε την κατάσταση με την ματιά ενός βιολόγου . Όταν εμφανίσθηκαν οι πρώτες φυλλοφάγες κάμπιες πρέπει να έγινε "χαμός" στα φυτά . Οι κάμπιες προχωρούσαν ακάθεκτες και καταλάμβαναν τα οικοσυστήματα . Κάποια φυτά ( ένα πολύ μικρό ποσοστό ) ανέπτυξαν κάποια αμυντική στρατηγική . Άλλα κατασκεύασαν δηλητήρια , άλλα ουσίες με πολύ άσχημη γεύση και άλλα απέρριπταν το φύλλο που δέχτηκε την δαγκωματιά και έστελναν την κάμπια στο έδαφος ! Αυτά τα λίγα φυτά επέζησαν , έβγαλαν πολλούς απογόνους και σήμερα δεν μπορεί να ξαναγίνει "χαμός" απο την ίδια αιτία . Το οικοσύστημα ξαναβρήκε την ισορροπία .
Στην Φύση μετά απο κάθε "χαμό" ακολουθεί ένα άλμα εξέλιξης . Το οικοσύστημα βγαίνει βελτιωμένο ώστε να μην μπορεί να επαναληφθεί ο ίδιος χαμός .

Σήμερα βλέπουμε πάλι έναν χαμό . Η nea taxi βρήκε έναν τρόπο να αλώσει όλες τις κοινωνίες και να τις χειραγωγεί . Προχωρεί ακάθεκτη . Πολλές κοινωνίες και άτομα θα πεθάνουν . Όσες κοινωνίες και άτομα ανακαλύψουν κάποια αμυντική τεχνική , θα επιβιώσουν .
Επομένως το καυτό ερώτημα δεν είναι "Πώς να θυσιαστώ για να γλυτώσω τους άλλους ;" . Ενδεχομένως ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να σωθούν οι άλλοι . Ήρθε η ώρα να ξεδιαλεχτεί η σκαρταδούρα και να προχωρήσει το οικοσύστημα ένα βήμα πιο ψηλά .
Το καυτό ερώτημα είναι "Τί αμυντική τακτική να εφαρμόσω ώστε να είμαι μέσα στους λίγους που θα επιβιώσουν ;"

Το να θυσιαστείς είναι τεχνικά εύκολο . Το δύσκολο είναι να επιβιώσεις . Εκεί φαίνεται η ευφυία .

Για να δούμε λοιπόν τα αδύνατα σημεία της nea s taksi s και τί είδους στρατηγικές επιβίωσης χρειαζόμαστε .

Ποιές είναι οι πηγές δύναμης της neas taxis ;
α) Πετρέλαιο ( γενικά οποιαδήποτε πηγή ενέργειας χρειάζεται πολύ ακριβό εξοπλισμό για να αντληθεί - άρα δεν μπορεί να την αντλήσει ο μεμονωμένος άνθρωπος )
β) Υπερβολικά πολλές ανάγκες των ανθρώπων ( εν ανάγκη δημιουργημένες απο τα ΜΜΕ !) . Αν δεν υπήρχαν οι ανάγκες κανείς δεν θα ήθελε το πετρέλαιο .
γ) Πόλεις . Όσοι ζούν στις πόλεις δεν μπορούν να μηδενίσουν τις ανάγκες τους . Χρειάζονται οπωσδήποτε πετρέλαιο και κοινωνικούς μηχανισμούς ( πολυεθνικές εταιρείες ) που θα μεταφέρουν τροφή , νερό και κάθε είδους αγαθά απο την ύπαιθρο στην πόλη . Οι κάτοικοι της πόλης γίνονται συνένοχοι των εταιρειών . Θέλουν την ύπαρξη των εταιρειών αλλιώς οι πόλεις θα πεθάνουν . Οι κάτοικοι της πόλης θέλουν να αγοράζουν τα προίόντα της υπαίθρου σε χαμηλή τιμή , οι χωρικοί θέλουν να πουλάνε σε υψηλή τιμή . 'Αρα οι κοινωνία χωρίζεται σε δύο αντίπαλα στρατόπεδα και κανείς δεν βλέπει τον πραγματικό εχθρό ( τις εταιρείες και την nea taxi ) .

Σύμφωνα με τα προηγούμενα , όποια ομάδα ανθρώπων μειώσει τις ανάγκες της ( και δεν χρειάζεται πλέον το πετρέλαιο ) και φύγει απο την πόλη , ΘΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ . Στις πόλεις θα εκτυλιχθούν σκηνές Αποκάλυψης . Πολλοί θα πεθάνουν . Οι λίγοι που θα απομείνουν θα φύγουν απο τις πόλεις για να αντιγράψουν το πετυχημένο μοντέλο της πρώτης ομάδας και έτσι θα αλλάξει η κοινωνία . Δεν θα μπορεί πλέον να επαναληφθεί ξανά η προέλαση της neas taksis και ο σημερινός χαμός . Το σύστημα θα ξαναβρεί την ισορροπία .
Ο σημερινός χαμός είναι ο προάγγελος ενός εξελικτικού άλματος . Είναι μια ευκαιρία για την ανθρωπότητα να πετάξει το παλαιό και να γίνει καλύτερη . Είναι μια ευκαιρία για να καθαρίσει το τοπίο απο παλαιωμένες ιδέες , παλαιωμένους ηγέτες , παρηκμασμένες φυλές .


Το ψάρι πεσκανδρίτσα (ή φανάρι ) έχει μια φωτεινή κεραία σαν δόλωμα . Όποιο ψάρι πλησιάσει το δόλωμα , γίνεται γεύμα . Αν όμως κάποιο ψάρι δεν συγκινείται απο το δόλωμα δεν κινδυνεύει .
Κάθε παρέκκλιση απο την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ( βλέπε http://pythas.t35.com/skepsi-ellinon.html ) είναι πόρτα εισόδου για τον όλεθρο . Η παρέκκλιση που έφερε την nea taxi στο προσκήνιο είναι το "Ας φάω και ας απολαύσω σήμερα και άσε τις επόμενες γενιές να πληρώσουν τον λογαριασμό" . Έτσι σκέφτονται οι περισσότεροι άνθρωποι ( ioudaikos τρόπος σκέψης ) . Τα καταναλωτικά αγαθά ήταν το "δόλωμα" . Όσοι όμως έχουν ελληνικό τρόπο σκέψης ( "Παρέδωσε στις επόμενες γενιές τον κόσμο καλύτερο απ' όσο τον βρήκες" ) μπορούν να αποφύγουν το "δόλωμα" της neas taxis και να επιβιώσουν ( αρκεί να φύγουν εγκαίρως απο τα δολώματα που υπάρχουν στις πόλεις - καφετέριες , τηλεόραση , ποδόσφαιρο , καλλυντικά , αμάξια κλπ ) .


Με αυτά που γνωρίζω απο τις Φυσικές Επιστήμες αυτά μπορώ να πώ ( για πολλοστή φορά ) διακινδυνεύοντας να γίνω προβλέψιμος και κουραστικός .
Εάν κάποιος άλλος μπορεί να διακρίνει άλλους μηχανισμούς και να προτείνει σενάρια καλύτερα θα κερδίσει την ευγνωμοσύνη όλων μας .

******************************************

pitago99@gmail.com

Αρχική σελίδα : http://pythas.t35.com/index.html

---------------------------------------------------------------
Προς τον υπάλληλο που ελέγχει τις σελίδες και τις "καρφώνει" στα αφεντικά :

ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ Η Ν Ε Α Ε . Π Ο Χ .Η ΕΣΕΝΑ ( που γνωρίζεις ΠΟΛΛΑ ) ΘΑ ΣΕ ΑΦΗΣΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ;

3 σχόλια:

  1. Η άποψή μου:

    1. Δεν πρέπει από τώρα να σκεφτόμαστε τη θυσία αλλά τη μάχη. Όταν μπούμε στη μάχη μετά θα έχουμε όλο το χρόνο να σκεφτούμε τη θυσία, και τότε πιστέψτε με θα αξίζει. Όμως τα βήματα γίνονται ένα ένα.

    2. Αυτό που πιθανόν δεν έχουμε καταλάβει είναι ότι φτάσαμε σε σημείο να δώσουμε υπερβολική σημασία στην προσωπική μας άνεση και τώρα οποιασδήποτε μορφή τροποποίησης των συνηθειών μας μας ενοχλεί.
    Είναι ωραία να έχεις ένα σπίτι 300τμ και ας χρησιμοποιείς μόνο τα 100. Είναι ωραία να έχεις ένα σπίτι ζεστό 24 ώρες το 24ωρο και ας είσαι σπίτι μόνο τις 8 ώρες. Είναι ωραία να έχεις 2 αυτοκίνητα και μηχανάκι και σκάφος, γιατί μπορεί να βρέξει αύριο, ή γιατί πιθανόν να στη δώσει να πας διακοπές σε νησιά και όχι στα παράκτια της χώρας. Είναι ωραία να έχεις 3 τηλεοράσεις γιατί μπορεί να θες να δεις στην κουζίνα, στην κρεβατοκάμαρα, ή στο σαλόνι.
    Και χιλιάδες άλλα παραδείγματα υπερβολής.

    Η ΧΡΗΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥΣ ????

    3. Με την κατάσταση που επικρατεί αργά ή γρήγορα, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, τα αγαθά θα λιγοστεύουν μέχρι να φτάσουν στα άκρως απαραίτητα.
    Kαι εξηγώ:
    Όταν δε θα σου περισσεύουν 3,000 Ευρώ για να ζεστάνεις όλο το σπίτι με πετρέλαιο το χειμώνα, θα αποφασίσεις να ζεσταίνεσαι τοπικά στο χώρο που είσαι, ή με άλλα φθηνότερα μέσα.
    Όταν δε θα σου περισσεύουν λεφτά για διακοπές θα αποφασίσεις να διώξεις το σκάφος, και πιθανόν τα μισά αυτοκίνητα που έχεις.

    Το θέμα είναι: ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ??
    Αφού κάποια στιγμή θα το κάνεις.

    Ας αποκτήσουμε συνείδηση επιτέλους. Ας αποφασίσουμε ότι ο "αιώνας του ΕΓΩ" τελείωσε.
    Είναι η ώρα να βάλουμε στην άκρη όλα τα προσωπικά συμφέροντα και να ξαποστείλουμε τον εγωισμό μας. Είναι η ώρα να ενωθούμε, να γίνουμε ένα, να απαιτήσουμε την ζωή μας, την ύπαρξή μας. Είναι η ώρα να διορθώσουμε τα λάθη που κάναμε και να δώσουμε ελπίδα στα παιδιά μας.

    ΔΩΣΤΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ
    ΔΩΣΤΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΞΕΝΟΜΑΝΙΑ
    ΔΩΣΤΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΣΚΛΑΒΙΑ
    ΔΩΣΤΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ

    Α.Ζ.
    Υ.Γ.Προσωπικά έχω κάνει πολλά πράγματα για να αλλάξω τη ροή των πραγμάτων.
    20 χρόνια υπηρέτης του κεφαλαίου, τώρα άνεργος όχι λόγω απόλυσης αλλά λόγω ιδεολογίας.
    40 χρόνια ξενομανής καταναλωτής, τώρα έντιμος Έλληνας πατριώτης.
    30 χρόνια υπνωτισμένος από την ύλη, τώρα ξύπνιος και έτοιμος για αγώνα και ανάκτηση των κεκτημένων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας σταματήσουμε να συμμορφωνόμαστε
    με το καθεστώς .
    Οσοι μπορούμε και όπως μπορούμε . Λευκή απεργία είναι ένα άλλο
    μέσο .
    Τα βαμπίρ ζουν από το το αίμα μας . Κόφτε τους τις γραμμές τροφοδοσίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η πρόταση μου δεν είναι κάτι διαφορετικό από τη δική σου είναι απλά μια συνέχεια αυτής. Όντας γυναίκα θέλω να απευθυνθώ σε γυναίκες που συναντώ καθημερινά και τις ακούω να οδύρονται για το τι θα κάνουν αν χάσουν τις δουλειές τους στο γραφείο και όταν δεν θα μπορούν να ταΐσουν τα παιδιά τους. Θα απευθύνω μια ερώτηση, θα δώσω τις απαντήσεις που πήρα και θα παραθέσω και την δική μου επεξεργασία και το plan B για την δική μου ολοκαίνουρια ζωή.

    Πού πάει το μεγαλύτερο ποσοστό του μισθού μιας εργαζόμενης γυναίκας με παιδιά, καθημερινά?

    Α) Σε βιολογικά τρόφιμα ώστε το παιδί μου να μην τρώει μεταλλαγμένα.

    Β) Σε παιχνίδια για να μεγαλώσει ευτυχισμένο και να μην λείψει τίποτα στο παιδί μου.

    Γ) Σε ιδιωτικό σχολείο ή φροντιστήριο για να μορφωθεί το παιδί μου.

    Δ) Σε παιδότοπους, εκδρομές στη φύση, σε αυτοκίνητα διόδια βενζίνες και ξενοδοχεία στην εξοχή τις μέρες διακοπών και τα σαββατοκύριακα.

    Ε) Σε νταντάδες, καθαρίστριες, παιδικούς σταθμούς (κοινώς σε υπηρεσίες παρκαρίσματος παιδιών).

    Δ) Η τηλεόραση δεν είναι έξοδο άμεσο είναι έμμεσο, το κόστος της ζημιάς που γίνεται στα παιδιά από την τηλεόραση είναι ανυπολόγιστης αξίας.

    Ας κάνουμε τώρα τη σούμα:

    Οι γυναίκες πρέπει να επιστρέψουν επιτέλους στην αληθινή φροντίδα και παιδεία των παιδιών τους. Να αφήσουμε επιτέλους τις ηλίθιες και άχρηστες «δουλειές μας» για να μπορούμε να αγοράζουμε βιολογικά προιόντα που δεν ξέρουμε αν είναι βιολογικά, για άχρηστα κινέζικα παιχνίδια που τις περισσότερες φορές τα παιδιά ασχολούνται 30 δευτερόλεπτα και τα πετάνε και όλες τις ως άνω ανοησίες διότι όλα αυτά μπορεί να μας τα προσφέρει η ίδια η επαρχία, είναι μπροστά στα μάτια μας και αρνούμαστε να τα δούμε.
    Επιστροφή στην επαρχία και μην μου πείτε ότι δεν έχετε, αν δεν έχετε που στο διάολο πάτε κάθε Χριστούγεννα Πάσχα και 15 Αύγουστο και πήζουν οι εθνικές. Κηπάκο και καλλιέργεια όλων των απαραίτητων βιολογικών προϊόντων για τη διατροφή σας και των παιδιών σας. Επιτέλους τα παιδιά πρέπει να μεγαλώσουν στη φύση και όχι στο κουτί του 3ου ορόφου μπροστά στο χαζό κουτί των 42” με τα 10000 άχρηστα παιχνίδια και παρκαρισμένα στη τηλεόραση στη νταντά, στον παιδότοπο ή στο διαμέρισμα του παππού και της γιαγιάς.
    Και θα μου πεί κάποια τώρα, και πάλευα για πτυχία και σπουδές για να γίνω housewife αγρότισσα? Έχω και γι’αυτό απάντηση. Θέλω να σας πληροφορήσω ότι ίσως να είναι η πρώτη φορά που θα αξιοποιήσουμε τις σπουδές μας πραγματικά και δεν θα κάνουμε τις γραμματείς του κάθε καραγκιοζάκου.
    Στην παιδεία των παιδιών μας και των παιδιών της επαρχίας. Ένα δίωρο καθημερινή εθελοντική διδασκαλία η καθεμία στο αντικείμενο της και να δείτε που θα φτάσει η παιδεία και η μόρφωση των ελλήνων της επόμενης γενιάς. Τα κορίτσια του Βusiness, marketing κλπ μπορούν να αναλάβουν την προώθηση των τοπικών προϊόντων (των μαμάδων) στις πόλεις και στο εξωτερικό. Και να μην κάθομαι και γράφω κατεβατά, άπειρα όμορφα πράγματα μπορούν να συμβούν σε μια μικρή και όχι χαοτική κοινωνία που επικοινωνεί με τις άλλες τοπικές κοινωνίες. Στους ίδιους τομείς και άλλους διαφορετικούς μπορούν να κινηθούν και οι άνδρες, τομείς όπως η εκπαίδευση, η μεταποίηση, η ενέργεια, η παραγωγή κ.α.
    Αυτή που έχουν και κατοικίες σε ακριτικά σχεδόν ερημωμένα χωριά θα βοηθήσουν και στην προστασία των εθνικών συνόρων γιατί δεν τα βλέπω καλά τελευταία. Η πληθυσμιακή δυναμική παρουσία μας είναι θεωρώ η μεγαλύτερη προστασία αυτών των περιοχών από επίδοξους κατακτητές που συνωστίζονται βλέπουμε τελευταία.

    Για να ξαναγεννηθεί η Ελλάδα χρειάζεται μια μήτρα και αυτή είναι μόνο η δική μας.


    Σας ευχαριστώ για την υπομονή και την ανάγνωση.

    Μία γυναίκα που βρίσκεται στο plan B και οσονούπω ταξιδεύει προς Θράκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου