Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ "ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ" ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

Όθων Ιακωβίδης

Και ενώ στις πλατείες ο κόσμος ψάχνει να βρεί τι θέλει και πώς μπορεί να το έχει, και η «κάτω πλατεία» βρίζει την «πάνω πλατεία» στο Σύνταγμα, ενώ στο Λευκό Πύργο οι σημαιοφόροι της Ελληνικής σημαίας δέρνονται με τους «απάτριδες υπέρμαχους της ταξικής πάλης», η Κυβέρνηση (δια χειρός Παπακωσταντίνου, τέως γραμματέως του τέως Υπουργού κ. Πάχτα) έδωσε λαμπρό παράδειγμα για το τι εννοεί όταν λέει «Αξιοποίηση» της Δημόσιας περιουσίας, μέσα στα πλαίσια εκτέλεσης των ρητρών του Μνημονίου. Πάντα «υπέρ του συμφέροντος της Ελληνικής κοινωνίας», σοσιαλισμός γάρ.


Και να τι υπόγραψε ο υπουργός «Προστασίας του Ξεπουλήματος του Περιβάλλοντος», σοσιαλιστής Παπακωνσταντίνου: Η εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός», με 11 εκ Ευρώ, «αγοράζει» αξία 45.000 εκ. (45 δίς) Ευρώ !!!!!!!!

Το ότι η αξία αυτού που οικειοποιείται η «Ελληνικός Χρυσός» ΑΕ είναι 45.000 εκ. Ευρώ, προκύπτει από μελέτες που (με αξία χρυσού το 1/3 της τρέχουσας, σήμερα) ανεβάζουν την αξία που θα παραχθεί στα επόμενα 12 χρόνια, σε 20.000 εκ. Ευρώ. Άρα: 20.000 Χ 3 = 60.000.

(Σημείωση: Οι σημερινές προβλέψεις της τιμής του χρυσού κατά την επόμενη 5ετία, την υπολογίζουν στο ΔΙΠΛΑΣΙΟ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ !!!, δηλαδή 120.000 εκ Ευρώ)

Αλλά ας αφήσουμε τις προβλέψεις και ας δούμε τα σημερινά στοιχεία:

· Με δεδομένο ότι το 25% αυτών (των 60.000 εκ Ευρώ) αποτελούν έξοδα εξόρυξης, μένουν Καθαρά Κέρδη 45.000 εκ. Ευρώ , σε 12 χρόνια.

· Σημείωση: Στις διεθνείς συναλλαγές, η αξία που πληρώνει κάποιος για να αγοράσει μία επιχείρηση, είναι ίση με τα κέρδη (πρό φόρων) 3 - 5 ετών, της επιχείρησης αυτής.

· Με το δεδομένο αυτό, η αξία που θα έπρεπε να εξασφαλίσει το Ελληνικό Δημόσιο, (για κέρδη τριών ετών και όχι πέντε) θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον 11.000 εκ Ευρώ και όχι 11 εκ Ευρώ, δηλαδή το ένα χιλιοστό του κανονικού !!!!!!!!

Το πρόσχημα ότι θα δημιουργηθούν 300 θέσεις εργασίας, αποδεικνύεται εντελώς σαθρό, από την πραγματικότητα που πιστοποιεί ότι, για να δημουργηθούν αυτές οι θέσεις, θα αφανισθεί η Γεωργία, η Αλιεία και Τουριστική Ανάπτυξη της περιοχής καθώς η μεταλλουργία Χρυσού με βάση του υδροκυάνιο είναι από τις πλέον ρυπογόνες Χημικές βιομηχανίες.

Ο "Ελληνικός Χρυσός" ΑΕ, θα «φάει» το ιερό αυτό Βουνό , τον «Κρυφό Κήπο της Ελλάδας» με το θαυμάσιο δάσος, το νερό της περιοχής, τον ιστορικό θυσαυρό, τις θαυμάσιες θάλασσες, τον τουρισμό, την γεωργία, την αλιεία, δηλαδή την ζωή των ανθρώπων και των μελλοντικών γενεών της περιοχής.

Ωραίο μοντελάκι δεν λανσάρει ο Παπακωνσταντίνου ;;;;
Με υποχρεώνει να σας παραπέμψω σε προγενέστερο σχετικό άρθρο μου

Και τώρα πέφτουν με τα μούτρα στο... ψητό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου