Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΟΙ ΚΑΤΑ ΑΝΤΕΝΝΑ

Έλληνες & Ελληνίδες,

Με πρωτοβουλία της Κίνησης για ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ & ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ο Νομικός Οίκος “Λουκής Λουκαΐδης & Σία” απέστειλε σήμερα (12 Ιουλίου 2011) ειδοποίηση για έναρξη νομικής διαδικασίας κατά του ΑΝΤΕΝΝΑ (Ελλάδος), κατά του κ. Σπήλιου Χαραμή (Γεν. Διευθυντή ΑΝΤΕΝΝΑ), κατά του κ. Ιωάννη Λάτσιου (Διευθυντή Προγραμμάτων) και κατά παντός άλλου υπευθύνου, αναφορικά με τα αδικήματα που οι εναγόμενοι διαπράττουν με την παραγωγή και προβολή της τηλεοπτικής σειράς “ΕΖΕΛ”, ήτοι:

1) Συνομωσία για πρόκληση βλάβης στους εκτοπισμένους Ελληνοκυπρίους και άλλα θύματα της τουρκικής εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής του βορείου μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας.
2) Παράνομη, ζημιογόνα και αρνητική επέμβαση στο δικαίωμα της προσωπικότητας των εκτοπισμένων Ελληνοκυπρίων και άλλων θυμάτων της τουρκικής εισβολής και, συγκεκριμένα, στο συναισθηματικό τους κόσμο, κατά παράβαση του σχετικού ατομικού δικαιώματος που κατοχυρώνεται από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα.
3) Για ηθελημένη παρενόχληση των εκτοπισμένων Ελληνοκυπρίων και άλλων θυμάτων της τουρκικής εισβολής.
Οι εναγόμενοι ειδοποιήθηκαν, επίσης, ότι “με την αγωγή θα αξιωθεί μεγάλο ποσό αποζημιώσεως”.
Κίνηση για ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ & ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
Πάνος Ιωαννίδης Πρόεδρος

Για περαιτέρω πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με την Κίνηση Ελευθερία και Δικαιοσύνη στην Κύπρο στην ηλεκτρονική διεύθυνση-"
Η επιστολή προς τον ΑΝΤΕΝΝΑ σε PDF στον σύνδεσμο αυτό: http://www.cyprusactionnetwork.org/yahoo_site_admin/assets/docs/kilt.19274507.pdf


ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Κ. Σπήλιο Ι. Χαραμή Γενικό Διευθυντή Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ Κ. Ιωάννη Λάτσιο Διευθυντή Προγράμματος Υπεύθυνος για την τηλεοπτική σειρά «ΕΖΕΛ»
Κύριοι,
Λευκωσία, 12/7/2011

Ενεργώ εκ μέρους ομάδας εκτοπισμένων Ελληνοκυπρίων και άλλων θυμάτων της τουρκικής εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής του βορείου μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας, το οποίο αυτοανακυρήχθηκε παρανόμως και κατά παράβαση ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας ως «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου».
Όπως καλώς γνωρίζετε το κανάλι σας επί σειρά εβδομάδων προβάλλει την τηλεοπτική σειρά «ΕΖΕΛ», η οποία είναι προϊόν δικής σας παραγωγής και η οποία επιδεικνύει προκλητικά περιουσίες στο πιο πάνω κατεχόμενο μέρος της Κύπρου οι οποίες ανήκουν σε Ελληνοκυπρίους εκτοπισμένους και αποτελούν αντικείμενο συνεχιζόμενου σφετερισμού και παράνομης εκμετάλλευσης από τον τουρκικό στρατό και άλλους παράνομους Τούρκους κατοίκους στο εν λόγω τμήμα της Κύπρου.
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επανειλημμένα καταδίκασε την Τουρκία για τον σφετερισμό αυτό και για τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Ελληνοκυπρίων στο ίδιο χώρο.
Έγιναν προς εσάς παραστάσεις από οργανώσεις και θύματα της παράνομης τουρκικής κατοχής (και όχι μόνο), με αίτημα τον τερματισμό της προβολής της εν λόγω σειράς η οποία, είναι αυτονόητο πληγώνει τα αισθήματα των Ελληνοκυπρίων που βλέπουν τις περιουσίες τους να χρησιμοποιούνται παράνομα από τους Τούρκους.
Οι παραστάσεις αυτές απορρίφθηκαν από εσάς με αλαζονεία χωρίς καμιά λογική εξήγηση. Είναι βεβαίως φανερό ότι κυριάρχησε στην σκέψη σας το οικονομικό όφελος της επιχείρησης σας, αδιαφορώντας πλήρως για την ψυχική βλάβη που συνεχώς προκαλείτε στα θύματα της κατοχής.
Δεν αναφέρομαι σε εθνική ευαισθησία εκ μέρους σας, διότι, κρίνοντας από την συμπεριφορά σας είναι φανερό ότι «τέτοιες πολυτέλειες» δεν μπορεί να αναμένονται. Τα θύματα της κατοχής είχαν απλώς την αφέλεια να αναμένουν από ένα ελληνικό κανάλι μια κάποια ευαισθησία και ευσυνειδησία για τα θύματα των Ελλήνων της Κύπρου.
Τονίζω ότι στην εν λόγω ταινία όχι μόνο δεν καταδικάζονται με οποιοδήποτε τρόπο οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον χώρο όπου εκτυλίσσεται το σενάριο της ταινίας, αλλά παρουσιάζεται ο χώρος αυτός ως εάν είναι μια νόμιμη συνηθισμένη κατάσταση με αποτέλεσμα να προβάλλεται θετικά και να διαφημίζεται η παρανομία. Και τούτο, ενώ καλώς γνωρίζετε ότι, το καθεστώς του χώρου που εκτυλίσσεται το σενάριο σας συνιστά παράνομη κατοχή ασυμβίβαστη με το διεθνές δίκαιο και καταδικασμένη από αποφάσεις διεθνών οργανισμών και δικαστηρίων.
Επειδή οι προσπάθειες να μετεπεισθείτε με επιχειρήματα λογικής, πατριωτισμού, εθνικού συμφέροντος και σεβασμού των δικαιωμάτων των πελατών μου δεν πέτυχαν, είμαι υποχρεωμένος να σας ειδοποιήσω ότι θα προχωρήσω σύντομα σε νομικά μέτρα εναντίον του Αντέννα (Ελλάδας) ή και εσάς και άλλων υπευθύνων αντιπροσώπων σας για την παραγωγή και προβολή της εν λόγω ταινίας, η οποία εκπέμπεται και στην επικράτεια της Κύπρου και συνεπώς τα κυπριακά δικαστήρια έχουν δικαιοδοσία για τα αστικά αδικήματα που είναι καθιερωμένα με το αγγλικό δίκαιο και την νομολογία του Ανώτατου Δικαστηρίου στην Κύπρο.
Ήτοι: α) για συνομωσία για πρόκληση βλάβης στους πελάτες μου β) για παράνομη ζημιογόνα και αρνητική επέμβαση στο δικαίωμα της προσωπικότητας των πελατών μου και συγκεκριμένα στο συναισθηματικό τους κόσμο κατά παράβαση του σχετικού ατομικού δικαιώματος που κατοχυρώνεται από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και το Κυπριακό Σύνταγμα και γ) για ηθελημένη παρενόχληση των πελατών μου έστω και αν αυτός μπορεί να μην ήταν ο κύριος στόχος της ταινίας σας.
Αυτό σημαίνει και την αξίωση μεγάλου ποσού αποζημιώσεως γεγονός το οποίο αναφέρω απλώς σαν θέμα δίκαιης προειδοποίησης με βάση τα επίπεδα δικαιοσύνης που ακολουθεί το γραφείο μου.

Διατελώ,
Λουκής Γ. Λουκαΐδης Δικηγόρος, πρώην Δικαστής του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Ανδρέα Αραούζου 7, 2ος όροφος, 1076 Λευκωσία Ταχ. Θυρ. 20747 CY1663 Τηλέφωνο: (00357-22-376610) Φαξ: (00357-22-377394)


http://www.freedomjustice.com.cy/

3 σχόλια:

  1. Να κλείσουν επιτέλους τα ΣΑΠΙΟΚΑΝΑΛΑ της ντροπής.
    Μια ο ΣΚΑΙ μια ο ΑΝΤ1 .... τι στο διάολο προσπαθούν τελικά να καταφέρουν?
    Να μας κάνουν να συμπαθήσουμε τους Τούρκους ή να αρχίσουμε να συνηθίζουμε την ιδέα ότι θα μας κάτσουν στο σβέρκο για άλλη μια φορά?

    Έχει παραγίνει πια το χάλι.
    Τροποποίηση της ελληνικής επανάστασης του 1821 από τη μια, τούρκικα σήριαλ σε αφθονία απ' την άλλη ... μήπως να μαθαίνουμε και τουρκικά στα σχολεία πλέον?

    Δεν πάμε καλά !!!!

    Α.Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα καλά μου φαίνεται ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ πως τώρα συνειδητοποιήτε πως είμαστε υποταγμένοι ήδη στους Τούρκους..! Από τη επίσκεψη μετά της γυναικός του που πήγαινε μπροστά και πίσω οι (μη χέσω!) ϋπουργοί μας , ούτε καν δίπλα της δεν στεκόντουσαν!Ολα αυτά είναι συμφωνημένα και εσείς ...αναρωτιέστε τι και πως αντί να μάθετε να φτιάχνετε τουλ. ΚΡΕΜΑΛΕΣ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαίρομαι που τα ιστολόγια κρατούν ψηλά το θέμα.
    Στο χέρι όλων μας είναι να σταματήσουμε τη δράση των ανθελληνικών καναλιών.
    Μήπως να υπενθυμίσουμε στα κανάλια πως η κυβέρνηση έχει αναβάλλει 2 φορές τον ειδικό φόρο διαφήμισης 20%;
    Γιατί η κυβέρνηση αναβάλλει συνεχώς την εφαρμογή φόρου στα ΜΜΕ;
    http://kostasxan.blogspot.com/2011/03/blog-post_26.html

    Ακόμη προτείνω,
    Επικοινωνούμε με τον ΑΝΤ1 για να καταγγείλουμε την απαράδεκτη ανθελληνική του στάση μπαίνοντας στην ιστοσελίδα του σταθμού:
    http://www.antenna.gr/webtv /contact
    και καταγράφοντας την καταγγελία μας στη στήλη επικοινωνία
    ή
    Τηλεφωνούμε και καταγγέλουμε την ανθελληνική προπαγάνδα του καναλιού στο τηλέφωνο +30-210-688-6100
    Τα αδέρφια μας της κατεχόμενης Κύπρου έχουν ακόμη τουρκικό ζυγό. Γι’ αυτούς δεν είναι μόνο 400 τα χρόνια της σκλαβιάς.
    Στις 20 Ιουλίου, είναι η μαύρη επέτειος της εισβολής, ας μην επιτρέψουμε στα ανθελληνικά κανάλια να προσβάλλουν την μνήμη των συμπατριωτών μας, που θυσιάστηκαν στην Κύπρο.
    Η Κύπρος προδόθηκε από τους ‘ηγέτες’ της Ελλάδας, το 1974, όχι από τους Έλληνες, ούτε τότε ούτε τώρα.
    Παύουμε να βλέπουμε ανθελληνικά κανάλια, και να καταναλώνουμε τα προϊόντα των χορηγών τους.
    ΠΑΥΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΑΘΕΙΣ.
    ΕΠΙΣΗΣ
    Για διαμαρτυρία στον Πρόεδρο του ραδιοτηλεοπτικού συμβουλίου της Ελλάδας το email του είναι: ncrtv@otenet.gr .
    ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ : ΤΑ ΑΔΙΚΑ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΥΛΟΓΟΥΝΤΑΙ. Ο αγώνας συνεχίζεται πιο έντονος και αποφασιστικός για τερματισμό της προβολής της τουρκικής σειράς Εζέλ. Συνεχίστε τις διαμαρτυρίες εναντίον της αισχρής αυτής και απάνθρωπης συμπεριφοράς των διοικούντων το σταθμό αυτό έναντι των Ελληνοκυπρίων προσφύγων και δολοφονημένων κατά την βάρβαρη εισβολή του 1974, με ηλεκτρονικά μηνύματα, με φαξ και τα FACEBOOK. Τρείς ηλεκτρονικές διευθύνσεις για πιο γρήγορη αποστολή. Αν μπορείτε με αντίγραφο σε μας cana@cyprusactionnetwork.org
    ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΤΕΝΑ
    Antenna TV S.A. • Athens
    Kifissias Ave. 10-12,
    Maroussi
    Phone: +30-210-688-6100
    Athens Fax: +30-210-689-0304
    151 25
    Greece
    http://www.antenna.gr/webtv/contact
    pr@antenna.gr
    ‘kalimeraellada@antenna.gr’
    charamiss@antenna.gr
    Όπως έγραψε στο olympia.gr, ο sxoliasths(κάνω copy-paste)
    1. SXOLIASTHS είπε
    Ιουλίου 9, 2011 στο 5:13 μμ
    Είναι γνωστό ότι εκείνο που “πονάει” είναι το ΧΡΗΜΑ. Έτσι λοιπόν το “χρήμα” στην περίπτωση του ΑΝΤ1 έχει δύο συνιστώσες:
    1) Να γίνει μποϋκοταζ (όσο μπορεί να γίνει και με όποιο πρόσφορο τρόπο μπορεί αυτό να επιτευχθεί….) στην τηλεθέαση και του καναλιού αλλά και του συγκεκριμένου προγράμματος
    2) Το “χρήμα” έρχεται από τις ΔΙΑΦΗΜΗΣΕΙΣ. Να καταγγελθούν και να καταγγέλονται καθημερινα μέσω των BLOGS οι εταιρείες και τα προϊόντα που διαφημίζονται στην ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ εκπομπή.
    Ετσι ώστε να καταστεί γνωστό στα τμήματα ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ των διαφημιζομένων ότι η συγκεκριμένη εκπομπή δεν θα διαφημίσει αλλά θα ΔΥΣΦΗΜΙΣΕΙ τα προϊόντα τους.
    ΚΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ ΧΑΡΑΜΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΤΟΤΕ ΚΙ ΑΥΤΟΣ

    Εσείς τα blogs είναι ώρα να δείξετε την δύναμή σας, κρατήστε το θέμα ψηλά και καλέστε σε μποϋκοτάρισμα .
    Aς μετρήσουμε τη δύναμή μας.
    Ας κάνουμε κάτι έστω στη μνήμη των πρόσφατα αδικοχαμένων Κυπρίων αδερφών μας. Έτσι κι αλλιώς από τους κυβερνώντες δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτε.

    ΜΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου