Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΤΩΝ CDS ΕΠΕΚΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ . . .

Άγριο παιχνίδι από τα «κοράκια» των CDS.

Αφού θεωρούν σίγουρη την ελληνική πτώχευση, τζογάρουν μετά μανίας σε άλλες χώρες της Ευρώπης, έχοντας διπλό όφελος.
Μύρισαν νέο αίμα από την μία, ενώ από την άλλη πιέζουν τις καταστάσεις σε οριακά σημεία, αφού η κατάρρευση μιας χώρας δεν αποκλείεται να οδηγήσει σε πτώχευση και δεύτερης.

Έτσι, το στενό μαρκάρισμα μεταφέρεται σε Ισπανία και Βέλγιο.

Το πρώτο εξάμηνο του έτους οι τζογαδόροι της καταστροφής αγόρασαν και πούλησαν 7.866 συμβόλαια εξασφαλιζόμενοι έναντι του κινδύνου πτώχευσης της Ισπανίας, σύμφωνα με την Depository Trust & Clearing Corporation, με έδρα την Νέα Υόρκη.

Ο τζίρος των αγοραπωλησιών CDS έφθασε στα 18,7 δισ. δολάρια.

Πρόκειται για τζίρο αυξημένο κατά 11% συγκριτικά με αυτόν του αμέσως προηγουμένου εξαμήνου και κατά 35% συγκριτικά με το πρώτο εξάμηνο του 2009.

Τα συμβόλαια ασφαλίστρων κινδύνου που αφορούν το Βέλγιο αυξήθηκαν κατά 26% εφέτος σε εξαμηνιαία βάση και έφθασαν στα 7,1 δισ. δολάρια, ενώ αυτά που αφορούν την Ελλάδα υποχώρησαν κατά 25% στα 4,8 δισ. δολάρια και αυτά που αφορούν την Πορτογαλία υποχώρησαν κατά 23% στα 6,1 δισ. δολάρια.

Βάζοντας στο στόχαστρο την Ισπανία και το Βέλγιο οι κερδοσκόποι συνυπολογίζουν αφ’ ενός την τεράστια ανεργία στη χώρα της Ιβηρικής, που φθάνει στο 21% του εργατικού δυναμικού, και επίσης το κενό εξουσίας στο Βέλγιο, που κυβερνάται από υπηρεσιακή κυβέρνηση εδώ και περισσότερο από ένα 12μηνο. Οι παράγοντες αυτοί, εκτιμούν οι κερδοσκόποι, εμποδίζουν τις δύο αυτές χώρες να αντιμετωπίσουν τα μείζονα δημοσιονομικά προβλήματα που τις ταλανίζουν.

Η Ισπανία έχει τη μεγαλύτερη ανεργία στην ευρωζώνη, ενώ το πρώτο τρίμηνο του έτους το ΑΕΠ της αυξήθηκε μόλις κατά 0,2% συγκριτικά με το πρώτο τρίμηνο – η επιβράδυνση αποδίδεται στα σκληρά μέτρα λιτότητας που υιοθέτησε η κυβέρνηση Θαπατέρο για να περιορίσει το έλλειμμά της.

Το Βέλγιο είναι η τρίτη πλέον υπερχρεωμένη χώρα της ευρωζώνης έπειτα από την Ελλάδα και την Ιταλία. Το δημόσιο χρέος της υπολογίζεται ότι στα τέλη του 2010 ήταν ήδη στο 96,8% του ΑΕΠ – εσχάτως οι ειδικοί έχουν παραδεχθεί ότι όταν το ποσοστό υπερβαίνει το 70% του ΑΕΠ το χρέος είναι σε κάθε περίπτωση και από οποιαδήποτε κυβέρνηση μη εξυπηρετήσιμο.

 http://olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου