Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕ ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ...

Δεν ξέρω τι άλλο θα έπρεπε να ειπωθεί. Η ανθρωπότητα, μετά τη φρίκη δύο παγκόσμιων πολέμων, αποφάσισε να αλλάξει πορεία προς έναν καλύτερο κόσμο και συμφώνησε τα βασικά και τα αυτονόητα.

Οι νεότερες γενιές, επειδή δεν γνώρισαν τη φρίκη αυτή και έχοντας δεχθεί εντός των τειχών το δούρειο ίππο της θολής κουλτούρας και της ρηχότητας, ξέχασαν τι είχαν συμφωνήσει οι πατέρες τους.



Διαβάστε την οικουμενική διακήρυξη και θα δείτε ότι όλα όσα γράφονται εκεί μέσα , (πλην της παραγράφου 21.1 που μιλάει για αντιπροσώπευση) είναι δικαιώματα αυτονόητα για όλους τους ανθρώπους και παρ΄όλα αυτά καταπατώνται σε όλες σχεδόν τις χώρες με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο.

Εκατομμύρια άνθρωποι πέθαναν σε ολόκληρο τον κόσμο και εκατομμύρια επέζησαν έχοντας ζήσει την απόλυτη φρίκη για να γραφτεί το κείμενο αυτό και είναι είναι τραγικό το γεγονός ότι σε καμία τάξη του σχολείου δε διδάσκεται και ελάχιστοι (σε ποσοστό) άνθρωποι την έχουν διαβάσει...  

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 1948

ΘΑΛΑΜΟΦΥΛΑΚΑΣ

1 σχόλιο:

  1. afodeve pshla kai agnanteve me liga logia...
    oso yparxoun ta xrhmata sth mesh kaneis den exei isa dikaiwmata me ton allo,aytos pou exei perisotera xrhmata exei kai perissotera dikaiwmata kai dysthxws ayto kathierwthei etsi wste oi ftwxoi na mhn exoun oute kan ta apla dikaiwmata pou tha prepe.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου