Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.


Ισως τώρα που αισθάνεσαι ανίκανος να αντιδράσεις στο ξεπούλημα της Ελλάδας, να συνειδητοποίησες ότι το σημερινό μας πολιτικό μας σύστημα είναι φτιαγμένο και βελτιωμένο για χρόνια από λαμόγια, για τα λαμόγια, προκειμένου να μπορούν ανενόχλητοι να σε κοροϊδεύουν, να πλουτίζουν και να κάνουν γενικά ότι θέλουν, χωρίς να μπορείς να επέμβεις, και παράλληλα να είναι σίγουροι ότι και τα παιδάκια τους θα γίνουν πολιτικοί και θα τα καμαρώσουν σαν τους επόμενους συνεχιστές της δυναστείας τους.


Μας επέβαλαν ένα πολιτικό σύστημα το οποίο καμία σχέση δεν έχει με την αρχαία Ελλάδα, και μας το παρουσιάζουν σαν να είναι το καλύτερο ή το μόνο πολιτικό σύστημα που μπορεί να εξασφαλίσει την ευημερία των πολιτών. Στην πραγματικότητα επέβαλαν ένα σύστημα ολιγαρχικό, αφού κάθε φορά σου δίνουν να επιλέξεις μεταξύ των κατώτερων ελλήνων, τον μη χειρότερο, απο ένα σύνολο πολιτών που έχει φιλτράρει το βρωμερό κομματικό σύστημα το οποίο οι ίδιοι έχουν φτιάξει. Αρα, φιλτράρουν από τα κόμματα τους πιο δουλικούς Ελληνες, και σου τους παρουσιάζουν για να "διαλέξεις" τον λιγότερο χειρότερο.


Οι κομματικοί βόθροι κρατούν μακριά τους νέους σκεπτόμενους Ελληνες που δεν αντέχουν τη λαμογιά. Ετσι μένουν οι πιο γλοιώδεις, αυτοί που αντέχουν στη βρωμιά χωρίς να ενοχλούνται. Και κάθε τέσσερα χρόνια καλούμαστε να επιλέξουμε ανάμεσα σε αυτούς, ποιος θα μας κυβερνήσει.

Το σύστημα αυτό δεν δίνει καμία ελπίδα σε μικρά καινούργια κόμματα, αφού οι σημερινοί δυνάστες μας σε συνεργασία με τους χαμερπείς δημοσιογράφους των μεγάλων καναλιών, δεν δίνουν βήμα και τηλεοπτικό χρόνο σε νέους πολιτικούς να παρουσιάσουν τις ιδέες τους. Το ίδιο συμβαίνει και με τις κρατικές επιχορηγήσεις στα κόμματα, που είναι ανάλογες του λαού κάθε κόμματος, άρα για ένα νέο κόμμα θα είναι μηδαμινές. Και με αυτόν τον τρόπο, σε κρατάνε όμηρό τους.

Πέραν αυτών, οι βουλευτές μας οι νύν και οι προηγούμενοι, ψήφισαν τον ελεηνό νόμο περι ευθύνης υπουργών, έβαλαν τον εαυτό τους σε μια βουλευτική γυάλα ασυλίας, δίνουν συγχωροχάρτι στους ομοίους τους, και γενικά έφτιαξαν ένα σύστημα στο οποίο για να τιμωρηθεί κάποιος απο αυτούς πρέπει οι όμοιοί τους να το επιτρέψουν. Και μεταξύ κατεργαρέων υπάρχει αλληλοστήριξη.

Το ψάρι όπως λέει και ο λαός βρωμάει από το κεφάλι. Και όταν το κεφάλι το έχεις μέσα σε γυάλα και δεν μπορείς να το καθαρίζεις, το ψάρι αργά ή γρήγορα θα βρωμίσει. Με την προεδρευομένη δημοκρατία με τον νόμο περι ευθύνης υπουργών, έχουμε φτιάξει ένα σύστημα το οποίο ενθαρρύνει την παρανομία και την απάτη, την προστατεύει όταν διαπραχθεί, και επιτρέπει σε ανίκανους και προδότες να σε κυβερνούν!

Αρα δεν υπάρχει περίπτωση να φτιάξεις την Ελλάδα που ονειρεύεσαι, όποιο κόμμα και εάν ψηφίσεις με το σημερινό πολίτευμα, αφού σύντομα οι βουλευτές του νέου αυτού κόμματος θα διαφθαρούν από τους γλυώδεις ανθρώπους που περιστοιχίζουν τον πολιτικό βίο, και θα σου κάνουν τα ίδια και χειρότερα.

Σε έχουν πείσει ότι οτιδήποτε γίνει θα πρέπει να γίνει μέσα από το υφιστάμενο αυτό πολιτικό σύστημα, πράγμα που όπως είπαμε είναι αδύνατο.

Δεν είναι όμως έτσι.

Υπάρχει και άλλη πρόταση.

Η αλλαγή αυτού του ελεηνού πολιτικού συστήματος με ένα νέο το οποίο να απωθεί και να τιμωρεί τους απατεώνες βουλευτές και όχι να τους προστατεύει. Ωστε αν καποιος απατεώνας βρεθεί στην εξουσία, το ίδιο το σύστημα με έναν τρόπο αυτόματο να τον τιμωρεί και να τον αποπέμπει και όχι να τον δοξάζει.

Αυτό μπορεί να γίνει με την κατάργηση του θεσμού του Προέδρου ο οποίος σήμερα είναι διακοσμητικό στοιχείο με έναν λειτουργικό θεσμό ο οποίος να προστατεύει την δημοκρατία.

Ο θεσμός που προτείνεται είναι μια ανώτατη δικαστική επιτροπή, η οποία θα απαρτίζεται από ανώτατους δικαστικούς που θα δεχθούν την τιμή να τους ανατεθεί τέτοιο έργο, και οι οποίοι θα δεχθούν η τιμωρία τους σε περίπτωση παρατυπίας να είναι ατιμωτική αποπομπή, δήμευση περιουσίας και ισόβια φυλάκιση.

Η επιτροπή αυτή (θα την ονομάσω Ανώτατη Δικαστική Επιτροπή - ΑΔΕ) μπορεί να απαρτίζεται από π.χ. 12 μέλη, και αποστολή της θα είναι ο ΑΜΕΣΟΣ έλεγχος, εκδίκαση και τιμωρία των βουλευτών, της κυβέρνησης και των αξιωματούχων, όταν υπάρχει υποψία ότι παρανομούν ή μεροληπτούν .

Εκτός της επιτροπής αυτής, μπορούμε να δημιουργήσουμε μια δεύτερη βουλή, που θα αποιτελείται από 300 πολίτες, οι οποίοι θα εκλέγονται τυχαία μεταξύ των πολιτών ανα επάγγελμα (ώστε να μην δημιουργούνται συντεχνίες). Κάθε πολίτης θα έχει δικαίωμα να συμμετέχει μία μόνο φορά. Η θητεία θα είναι έξι μήνες. Καθ' όλο αυτό το διάστημα η πολιτεία θα καλύψει κάθε έξοδο και ανάγκη των πολιτών που θα συμμετέχουν στη Βουλή , για να συνεχιστεί η ζωή τους κανονικά μετά την θητεία τους. Το σώμα μπορεί να αποτελείται από έναν πολίτη από κάθε επάγγελμα (έναν δικηγόρο, έναν μηχανικό, έναν εργάτη, έναν έμπορο κ.λ.π.) επιλεγμένους με κλήρωση.  Τα παραπάνω απαιτούν τη δημιουργία πληροφοριακού συστήματος με βάση τον αριθμό ταυτότητας και θα περιλαμβάνει και το επάγγελμα.

Η δημοκρατία θα εξασφαλίζεται με ηλεκτρονικές ψηφοφορίες που θα γίνονται όταν προκύπτουν σοβαρά θέματα. Οι ψηφοφορίες θα μπορούν να γίνουν είτε μέσω web site με username και password, είτε μέσω μηχανημάτων τύπου ATM με κάρτα, τοποθετημένων στα ΚΕΠ. Τα αποτελέσματα θα δημοσιεύονται σε ανοικτή σελίδα τύπου excel ώστε να μπορεί κάθε πολίτης να επιβεβαιώσει ότι η ψήφος του μετρήθηκε σωστά, αλλά και να μετρήσει τις ψήφους ναι και όχι. Ολες οι ηλεκτρονικές ψηφοφορίες θα έχουν απάντηση ναί / όχι / δεν γνωρίζω - δέν είμαι ειδικός. Να υπάρχει αυτόματη διαδικασία για παραπομπή σε δημοψήφισμα (αν π.χ. η διαφορά των ψήφων υπέρ και κατά είναι μικρότερη από 10%)

Επιπλέον οι πολιτικοί μας θα πρέπει να είναι υποδείγματα ήθους και τιμιότητας, και όχι επικεφαλείς στρατιών κρατικοδίαιτων τεμπέληδων, και επειδή αδυνατούμε να τους ελέγξουμε, θα πρέπει να εφαρμόσουμε μια στρατηγική αντίστοιχη με αυτήν της εφορίας, η οποία ελέγχει δειγματοληπτικά τους φορολογούμενους επειδή αδυνατεί να τους ελέγξει όλους, αλλά τιμωρεί  τόσο αυστηρά τους παραβάτες ώστε να γίνεται η παράβαση αποτρεπτική. Τα μέτρα θα μπορούσαν να είναι τα ακόλουθα:

1. Κατάργηση βουλευτικής ασυλίας.
2. Κατάργηση της παραγραφής.
3. Δήμευση της περιουσίας όσων αξιωματούχων δέν μπορούν να την δικαιολογήσουν.
4. Εξορία για όσους αποδειχθεί ότι λειτούργησαν ενάντια στο συμφέρον μας.
5. Αποπομπή του προίσταμένου όποιου διωχθεί κατα τον παραπάνω τρόπο.
7. ΑΜΕΣΗ εκδίκαση όλων των παρόμοιων τέτοιων υποθέσεων.
8. Κατάργηση των εξεταστικών επιτροπών.
9 Παραδειγματική τιμωρία όσων αξιωματούχων έκλεψαν.

Ειδικά η ευθύνη του προϊσταμένου, νομίζω ότι θα βοηθήσει να ανέλθουν επιτέλους οι ΑΞΙΟΙ σε αυτήν την χώρα, καθώς ξεκινώντας απο τους βουλευτές, όλοι θα επιλέγουν έντιμους υφισταμένους, φοβούμενοι ότι αν οι υφιστάμενοί τους παρανομήσουν θα τιμωρηθούν και οι ίδιοι.

Η εφαρμογή του συστήματος αυτού δεν  απαιτεί ριζικές μεταβολές στον τρόπο που λειτουργεί το κράτος, ούτε αντικατάσταση των υφιστάμενων νόμων, παρα μόνο αλλαγή του συντάγματος στα σημεία που υποδεικνύει η διακήρυξη.

Δεν ισχυρίζομαι ότι έλυσα όλα τα θέματα ή ότι η λύση που προτείνω είναι ολοκληρωμένη. Είναι μια προσπάθεια δημιουργίας ενός πολιτικού συστήματος που να απωθεί τα λαμόγια και όχι να τα έλκει.

Περαιτέρω προτάσεις θα μπορούσαν να γίνουν άπειρες όπως:

- Διεξαγωγή δημοψηφισμάτων για ΟΛΑ τα σοβαρά εθνικά θέματα. (Δημοκρατία)

- Αρση βουλευτικής ασυλίας και κατάργηση νόμου περι ευθύνης υπουργών. (Χωρίς σχόλιο)

- Αυστηρότερος έλεγχος και ποινές στους πολίτες που κατέχουν δημόσια αξιώματα. (Δημοψήφισμα)

- Ενιαίο ψηφοδέλτιο σε όλες τις εκλογές πλην των εθνικών. (Καταπολέμηση κομματοκρατίας).

- Πάγωμα όλων των πληρωμών μέχρι να ελέγξουμε το χρέος! (Κοινή λογική)

- Αρνηση πληρωμής του δημόσιου χρέους ως προϊόν απάτης - αν αποδειχθεί.(Διεθνείς συμβάσεις)

- Δήμευση περιουσίας όσων έκλεψαν - αν έκλεψαν. (Κοινό αίσθημα δικαίου)

- Εξοδος από το ευρώ. Επιστροφή στη δραχμή. (Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα)

- Εθνικοποίηση όσων τραπεζών δεν τα καταφέρνουν και χρειάζονται κρατική στήριξη. (Κοινή λογική).

- Ελληνικό σύνταγμα, χωρίς την προσθήκη του άρθρου 28 (σύγχρονη κεκρόπορτα) και του άθλιου νόμου περι ευθύνης υπουργών.


- Παιδεία στο τρίπτυχο γνώση, αγάπη για τον άνθρωπο, σεβασμό στο περιβάλον, που να λαμβάνει υπόψη και την τηλεόραση.  Να εξεταστεί αν η τηλεόραση πρέπει να ανήκει στο υπουργείο τύπου, ή στο παιδείας.(Δημοψηφίσματα μετά από προτάσεις)

- Απαγόρευση παιδικών διαφημίσεων. (Δημοψήφισμα)

- Κατάργηση τρομονόμου. (Δημοψήφισμα).

- Συμμετοχή τυχαία εκλεγμένων πολιτών στις εξεταστικές επιτροπές. (Δημοκρατία)

- Ανάπτυξη ενός ορθολογικού τρόπου διαχείρισης των μεταναστών στην Ελλάδα μακριά από ακρότητες αντί για το άθλιο νομοσχέδιο.

- Ανάπτυξη (σχολεία, πάρκα, θέατρα) στις ακριτικές περιοχές (Θράκη - νησιά) ώστε ο ντόπιος πληθυσμός να έχει δουλειά, να περνάει καλά και να μη διανοείται να σκεφτεί ότι δεν είναι Ελληνας.

- Και ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ...
Το θέμα δεν είναι να αποφασίσουμε τώρα τι θέλουμε. Είναι να επιλέξουμε την πλατφόρμα που θα μας επιτρέψει να αποφασίσουμε τι θέλουμε και να το κάνουμε. Αν το θεωρητικό μοντέλο ευσταθεί και λειτουργεί στην πράξη, αυτό θα είναι σίγουρα ένα πράγμα για το οποίο αξίζει να δουλέψουμε.

Τέλος, πιστεύω ότι το κλειδί για να αλλάξει η ανθρωπότητα αυτήν την καταστροφική κατεύθυνση που έχει πάρει, με τους πολέμους, τη φτώχεια, τη μιζέρια και το θάνατο, το κλειδί είναι Η ΠΑΙΔΕΙΑ. Μόνο μέσω της παιδείας θα έχουμε μια νέα γενιά ανθρώπων που δε θα ανέχονται να συμβαίνουν στον κόσμο τέτοια πράγματα. Μέχρι τότε όμως, πρέπει να εξασφαλίσουμε ένα σύστημα που θα απωθεί τα λαμόγια και θα έλκει τους άριστους.

Περιμένω με αγωνία τα σχόλιά σας.

ΘΑΛΑΜΟΦΥΛΑΚΑΣ

9 σχόλια:

  1. πολυ καλα τα λες , κανενας απο οσους το διαβασει δεν μπορει να διαφωνισει. Το προβλημα ειναι οτι ακομα και αν καταφερουμε να το πραγματοποιησουμε , το αμεσως επομενο δευτερολεπτο θα μας καταταξουν οι μεγαλες δυναμεις στην κατηγορια Βορεια Κορεα , Ιραν , Βενεζουελα κτλ. Αυτο θα γινει γιατι θα βγει κερδισμενος ο Ελληνικος λαος και θα χασουν οι τραπεζες τους και οι πολυεθνικες τους. Δεν θα το δουν με καλο ματι και θα εχουμε μαλλον μεγαλυτερα προβληματα. Αλλα what the hell ? καλυτερα μιας ωρας ελευθερη ζωη παρα 40 χρονια σκλαβια και φυλακη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. - Περιορισμό του αριθμού των βουλευτών σε 100-150

    - Μείωση του μισθου των βουλευτών καθός και απλή επικόλληση ενσήμων και όχι συνταξιοδότηση μετά την δευτερη θητεία τους. Καμιά επαγγελματική αποζημίωση

    - Να είναι ΜΟΝΟ Έλληνες πολίτες και να εχουν υπηρετησει στον Ελληνικό στρατό από Ι1 ως Ι3 βαθμό ικανότητας.

    - Ψήφο ΜΟΝΟ σε Έλληνες πολίτες γηγενής

    - Γραπτά δημοψηφίσματα με ανοικτό περιεχόμενο ώστε να αποφύγουμε ιστορίες τύπου 'Φλόριδας" με τον Μπους με τα ηλεκτρονικά συστήματα

    - Επιβολλή του ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, να γίνει άρθρο του Συντάγματος και επιβολή του επιτοκίου του 1% στον δανεισμό κάθε είδους. Δανεισμός πανω από το 1% να διώκεται σε βαθμό κακουργήματος

    - Κατάργηση κάθε ιδιωτικής τράπεζας και ίδρυση της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ όπου από αυτήν και σε αυτήν και ΜΟΝΟ θα γίνονται οι πληρωμές του Δημοσίου και οι καταθέσεις αλλά και οι δανεισμοί όπως προανέφερα.

    - Έξοδο απο το ΕΥΡΩ και δημιουργία ελληνικού νομίσματος με ονομασία "ΟΒΟΛΟΣ" [η αλλιώς αν θέλεται " ΠΑΡΤΑ NEW WORLD ORDER "] το οποιο θα εκτυπώνεται ΜΟΝΟ από το υπουργείο Οικονομικών με βάση των πληθυσμό και τις ανάγκες του δημοσίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Elite user, απάντησες μόνος σου...

    Δε θυμάμαι ποιος πρόεδρος της Αμερικής είπε:
    Αν ανταλλάσεις την ελευθερία σου με την ασφάλεια σου, δεν αξίζεις κανένα από τα δύο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συκοφάντη, όλα αυτά που λες θα μπορούσαν να αποτελέσουν αντικείμενο δημοψηφίσματος.

    Το θέμα είναι να φτιάξουμε την πλατφόρμα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στησ ελλαδασ τον κορφο ωσ ποτε θα φωλιαζουν υγετες ΠΡΟΔΟΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δε θα τα κάνουν όλα αυτά τα λαμόγια.

    Εμείς θα τα κάνουμε όταν αποφασίσουμε να ξεσηκωθούμε.

    Οταν γίνει αυτό, θα πρέπει να έχουμε μια πρόταση για το μετά.

    Το σημαντικό από όλα τα παραπάνω είναι να καταλάβουμε ότι ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ.

    ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΦΤΑΙΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είναι μια σοβαρή πρόταση και με συνέχεια. Τι προώθηση έχει γίνει όμως σε αυτήν την ιδέα (marketing), ο κόσμος όσο καχύποπτος και να έχει γίνει πρέπει να μάθει για τέτοιες ιδέες. Θα είμαι εκεί "em", δεν έχω ξεχάσει. Καλή συνέχεια και τα λέμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτό που έχω καταλάβει από την μικρή μου πείρα δεν είναι ότι είναι δύσκολο να γίνει η ανατροπή αλλά ότι εμείς δεν το πιστεύουμε ότι μπορεί να γίνει.
    Αγαπητέ em είμαι σύμφωνη με όσα λες ΚΑΙ πιστεύω ότι μπορούν να γίνουν πραγματικότητα.
    Στεφανία Λυγερού

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου