Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΙΠΕ...


Δηλαδή για να καταλάβω: όταν εγώ βγαίνω επώνυμα και κατηγορώ (με ψέματα) κάποιον πολίτη, έχει το δικαίωμα ο πολίτης αυτός να μου κάνει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση, σωστά? Όταν ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ πρωθυπουργός μας λέει αποδεδειγμένα ψέματα (και εξακολουθεί να λέει) σε ολόκληρο τον λαό δεν είναι υπόλογος σε τίποτα και κανέναν κύριε Παπούλια και κύριε Σαμαρά??? Όταν καταπατώντας κάθε νόμο του κράτους και διεθνείς συνθήκες επιβάλει στους Πομάκους την διδασκαλία της Τουρκικής γλώσσας παρά τη βούλησή τους να διδάσκονται την ελληνική δεν είναι αιτία για πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης κύριε Σαμαρά? Σε τέτοιες εποχές η σιωπή είναι συνενοχή..


Ήθελε ο υποκριτής να ανοίξει και διάλογο με τους διαμαρτυρόμενους φοιτητές στο Βερολίνο γνωρίζοντας ότι αυτό δεν θα συνέβαινε ποτέ, εξάλλου η διακυβέρνησή του δεν αντέχει σοβαρής κριτικής. Οι φοιτητές που σας στόλισαν "κύριε" δεν απευθύνονταν σε 'σας αλλά αναζητούσαν απεγνωσμένα βήμα για να μεταδοθεί η φωνή τους στους λαούς της Ευρώπης, που έρχεται και η σειρά τους. Πάντως το γεγονός παραδόξως έτυχε προβολής ακόμα και από τα μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια του κέντρου, σε αντίθεση με γνωστό site στρατιωτικής ενημέρωσης (DEFENCENET) το οποίο φαίνεται μετά τους διθύραμβους περί επισκεψιμότητας έχει στραφεί σε πολύ πιο συντηρητική γραμμή σχολιάζοντας την φρασεολογία των φοιτητών και αποπροσανατολίζοντας την κοινή γνώμη από το νόημα της διαμαρτυρίας.

Αυτό που με λυπεί περισσότερο είναι το γεγονός ότι ακόμα και τώρα οι μισοί πολίτες είναι υπέρ του μνημονίου. Ότι ο ένας στους δύο συνανθρώπους μας έχει απωλέσει την επαφή με το περιβάλλον του και με την εγκληματική αδιαφορία(?) του ουσιατικά συμβάλει στην ίδια του την καταστροφή. Βέβαια έχει αποτυπωθεί και επιστημονικά το επίπεδο ιδεοληψίας στην Ελληνική κοινωνία. Τους βλέπω παντού, στο μετρό, στους δρόμους, στα αυτοκίνητα, απομονωμένους με τα ακουστικά που τους επέβαλλαν οι μόδες, αποβλακωμένοι με την ψευδαίσθηση του Ευρωπαίου πολίτη που έχει γνώμη για όλα. Όταν σε ρωτάνε, λοιπόν, για το μνημόνιο, κύριε αποβλακωμένε, βαρύκοε, νεομουσικόφιλε, Ευρωπαίε, μαλάκα και δεν έχεις γνώμη, να βγάζεις το σκασμό και να πας να ενημερωθείς, αλλιώς θα κοιτάς με το ίδιο βλακώδες βλέμμα από την καρότσα του φορτηγού προς το σφαγείο.

Από σχόλιο ανωνύμου στο ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου