Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

ΕΛΛΑΔΑ – ΚΥΠΡΟΣ: ΟΙ ΠΙΟ ΠΛΟΥΣΙΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΜΕ 1 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΝΟΤΙΕΣ ΑΟΖ

1. ΝΕΟΣ «ΛΕΒΙΑΘΑΝ» ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΟΖ ΚΥΠΡΟΥ ΑΞΙΑΣ 100 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

2. ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΟΙΤΑΣΜΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΝΟΤΙΩΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΑΞΙΑΣ 850 ΔΙΣ ΕΥΡΩ




1. Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα (1-1-2011) της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» της Κύπρου, σε πρόσφατο συνέδριο ειδικών στη Νέα Ορλεάνη, Γάλλος εμπειρογνώμονας του Γαλλικού Ινστιτούτου Πετρελαίων (ΒΕΙCΙΡ) - o οποίος είναι και σύμβουλος της Κυπριακής Δημοκρατίας σε ζητήματα ενεργειακών κοιτασμάτων – αναφέρθηκε σε ύπαρξη τεραστίου κοιτάσματος φυσικού αερίου στα νοτιοδυτικά της Πάφου!


Ο Γάλλος ειδικός, ένας από τους επιστήμονες που κατέχουν τα περισσότερα επιστημονικά δεδομένα για την περιοχή, τόνισε ότι πρόκειται για εξαιρετικά σημαντικό κοίτασμα, το οποίο και χαρτογράφησε!

Πιθανολογείται μάλιστα ότι πρόκειται για κοίτασμα φυσικού αερίου ανάλογο με εκείνο του «Λεβιάθαν», στα σύνορα των ΑΟΖ Ισραήλ και Κύπρου, το οποίο θεωρείται μέχρι στιγμής η ενεργειακή ανακάλυψη του αιώνα!

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αξία του ισραηλινού κοιτάσματος «Λεβιάθαν», με σχεδόν 500 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου, υπολογίζεται κοντά στα 100 δις ευρώ! Επομένως παρόμοια είναι και η αξία του νέου γιγάντιου κοιτάσματος της Κύπρου, ενώ υπάρχουν κοιτάσματα σε πολλές ακόμη περιοχές-θαλάσσια οικόπεδα που βρίσκονται υπό έρευνα, χάρη στην πρωτοποριακή πολιτική, την οξυδέρκεια και τη φιλοπατρία του αείμνηστου Προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου, της πιο μεγάλης και ηρωικής πολιτικής φυσιογνωμίας του σύγχρονου Ελληνισμού, που ξεκίνησε τον καθορισμό της Κυπριακής ΑΟΖ, με στόχο την ενεργειακή και ταυτόχρονα οικονομική και γεωπολιτική εκτίναξη της πολύπαθης Κύπρου μας!



2. Επίσης, σύμφωνα με σχετικά πρόσφατες δηλώσεις του Καθηγητή του Τμήματος Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Αντώνη Φώσκολου και συμβούλου της Καναδικής Κυβέρνησης, νοτίως της Κρήτης και εντός της ελληνικής ΑΟΖ, υπάρχει μια ολόκληρη ενεργειακή «Αλάσκα» σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο!

Εντοπίζονται κατά τον Καθηγητή τρία κοιτάσματα, ένα προς τη Λιβύη, ένα νότια της Μεσσαράς (Νομός Ηρακλείου) και ένα τρίτο στα νοτιο-ανατολικά της Κρήτης για το οποίο υπάρχουν και τα μέχρι στιγμής περισσότερα στοιχεία, από τη Γεωλογική μάλιστα Υπηρεσία των Ηνωμένων Πολιτειών και τη Γεωλογική Υπηρεσία της Γαλλίας!

Στην ενεργειακή αυτή ελληνική «Αλάσκα», υπολογίζεται πως υπάρχουν περί τα 3 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου, που ισοδυναμούν με 19 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου!


ΛΕΙΑ 2 ΤΡΙΣ ΕΥΡΩ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ!


Η συνολική αξία των παραπάνω γιγάντιων κοιτασμάτων νοτίως της Κρήτης, εκτιμάται στα 850 δισεκατομμύρια ευρώ! Όσο τρεις φορές το ελληνικό δημόσιο Χρέος!

Και αυτό ακριβώς φαίνεται πως είναι το κλειδί του ξαφνικού εκτροχιασμού της ελληνικής οικονομίας, όταν δεκάδες χώρες έχουν τα ίδια και χειρότερα ελλείμματα και χρέη, αλλά μόνο η Ελλάδα, λόγω των πολιτικών νάνων της, εκτροχιάστηκε ξαφνικά και οδηγήθηκε από τον Πρωθυπουργό της ως πρόβατο στη σφαγή της Ε.Ε.-ΕΚΤ-ΔΝΤ (Τρόικα), υπογράφοντας εγκληματική συμφωνία εθνικής αυτοκτονίας, του πλέον ατιμωτικού αποικιοκρατικού τύπου των περασμένων αιώνων, όπου εγκαταλείπεται η Εθνική Ασυλία της Ελλάδος επί των περιουσιακών της στοιχείων! Επί των κοιτασμάτων της δηλαδή, που λόγω τεχνολογίας τα γνωρίζουν οι ξένοι πολύ νωρίτερα από εμάς!

Έτσι πίσω από το Μνημόνιο της Εθνικής Υποτέλειας, αυτό το τεράστιο σκάνδαλο, υπάρχει το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο και ο άφθονος ορυκτός πλούτος της Ελλάδας! Την οποία ώθησαν να πάρει τα χειρότερα οικονομικά μέτρα στην ιστορία, να τσακίσουν το λαό, τους δημοσίους υπαλλήλους, τις παραγωγικές τάξεις, τα «κλειστά» (προστατευμένα από πολυεθνικές) επαγγέλματα, ώστε να καταρρεύσουμε τόσο πολύ και με τέτοιο κρότο, που να μας σύρουν σε νέο «Εμφύλιο Πόλεμο», ενώ θα αρπάζουν την εθνική μας περιουσία, τον εθνικό πλούτο, το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, συνολικής αξίας πάνω από 2 τρισεκατομμύρια ευρώ, για ένα κομμάτι ψωμί, για ένα δάνειο μόλις 110 δις (που δεν θα προλάβουν να μας το δώσουν όλο)! Με κέρδος δηλαδή σχεδόν 2.000%!!!

www.NOIAZOMAI.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου