Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Η ΘΛΙΒΕΡΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΤΖΕΦΡΥ ΣΤΗΝ ΠΟΡΝΟΦΥΛΛΑΔΑ BILD...


Tην υπόσχεση στους διεθνείς τοκογλύφους και στο γερμανικό όχλο, ότι η Ελλάδα θα ανταποκριθεί πλήρως στις υποχρεώσεις αποπληρωμής των δανείων βοήθειας από την ΕΕ δίνει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται την Πέμπτη στη λαϊκή και κίτρινη γερμανική εφημερίδα «Bild». Πρόκειται για εφημερίδα «τσόντας», όπως βλέπετε και στη φωτογραφία, η οποία έχει κατά καιρούς προσβάλλει την πατρίδα μας, φθάνοντας στο σημείο να... ζητήσει να πουλήσουμε και τα νησιά μας. 

Σε αυτή τη φυλλάδα έδωσε συνέντευξη – απολογία ο Γιώργος Παπανδρέου!

«Σας υπόσχομαι ότι η Ελλάδα θα αποπληρώσει και το τελευταίο σέντ», διαβεβαιώνει ο πρωθυπουργός στη μακροσκελή συνέντευξή του στη μεγαλύτερη σε κυκλοφορία (κίτρινη) εφημερίδα στο γερμανόφωνο χώρο, υπό τον τίτλο: «Στοιχηματίζετε ότι δεν θα πληρώσετε ποτέ τα χρέη σας κ. Παπανδρέου;». Ο πρωθυπουργός επισημαίνει ότι «η ελληνική οικονομία έχει μεγάλη δυναμική και αυτή τη στιγμή βιώνει μία πραγματική έκρηξη των εξαγωγών της, χάρη στις διαρκείς δομικές μεταρρυθμίσεις και τις θυσίες που υπέστη ο ελληνικός λαός την προηγούμενη χρονιά και συνεχίζει να υφίσταται».

Στην ερώτηση για «παράλογες συντάξεις π.χ. για τις άγαμες θυγατέρες τέως στρατηγών, την ώρα που στη Γερμανία όλοι είναι υποχρεωμένοι να εργάζονται μέχρι την ηλικία των 67 ετών», ο κ. Παπανδρέου απαντά ότι στην Ελλάδα «υλοποιήσαμε εντός λίγων μηνών μεταρρυθμίσεις, για τις οποίες άλλες χώρες χρειάστηκαν δεκαετίες. Οι γυναίκες π.χ. δεν μπορούν πλέον, όπως συνέβαινε σε μεμονωμένες περιπτώσεις, να συνταξιοδοτούνται στην ηλικία των 45 ετών, αλλά συνταξιοδοτούνται όλες στα 65. Πρόκειται για ένα γιγαντιαίο άλμα», λέει ο κ. Παπανδρέου, λες και είμαστε υποχρεωμένοι να γίνουμε Γερμανοί, επειδή οι Γερμανοί είναι ρομποτάκια!

Ο πρωθυπουργός αναφέρεται στη μείωση του διογκωμένου δημόσιου τομέα και στην αντικατάσταση του πελατειακού κράτους, από μια νέα πολιτική κουλτούρα. «Παλαιότερα κάθε υπουργός μπορούσε να τακτοποιεί τους ανθρώπους του στον δημόσιο τομέα, για να εξασφαλίζει ψήφους. Επρόκειτο για ένα σύστημα οικογενειοκρατίας. Αλλά κι αυτό το αλλάζουμε. Για κάθε πέντε δημοσίους υπαλλήλους που συνταξιοδοτούνται, προσλαμβάνεται ένας. Στην Ελλάδα θα υπάρξει μία νέα πολιτική κουλτούρα», λέει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παπανδρέου επισημαίνει ότι η βοήθεια στήριξης της Ελλάδας είναι πιστώσεις που θα επιστραφούν με τόκους, ευχαριστώντας και τους Γερμανούς για τη βοήθεια. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «είναι δάνεια, για τα οποία πληρώνουμε τόκους και όχι δώρα. Και δεν θέλουμε τα δάνεια για να τα αφήσουμε όλα όπως ήταν. Αλλά αντιθέτως προκειμένου να κερδίσουμε χρόνο για τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Κατανοώ την οργή ορισμένων Γερμανών. Εκείνο που μπορώ να κάνω είναι να τους ευχαριστήσω».

Αποκλείεται η πώληση νησιών

Κατηγορηματική απάντηση δίνει ο κ. Παπανδρέου αναφορικά με την πώληση ελληνικών νησιών, πρόταση που είχε κάνει παλαιότερα και η εφημερίδα Bild. «Κάτι τέτοιο αποκλείεται. Πρέπει να καταλάβετε πόσο σημαντικά είναι αυτά τα νησιά για τους Έλληνες και για την ελληνική ιστορία. Έχουν διατεθεί τεράστια ποσά από τον προϋπολογισμό για την άμυνα, προκειμένου να προστατευτούν αυτά τα νησιά κοντά στις τουρκικές ακτές. Εκτός τούτου τα νησιά αποτελούν πολιτιστική κληρονομιά, την οποία εκτιμούν και οι Γερμανοί τουρίστες. Αν πουλούσαμε τα νησιά μας σε κάποιους πάμπλουτους, δεν θα είχε πια κανένας πρόσβαση σε αυτά. Θέλουμε να αναπτύξουμε με ευαισθησία και με οικολογικό τρόπο αυτά τα μοναδικά φυσικά τοπία. Αυτό θα μας αποφέρει πολύ περισσότερα», λέει ο πρωθυπουργός δίχως να τους απαντήσει όπως έπρεπε, δηλαδή, ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!

Πρόκειται για μια θλιβερή συνέντευξη, ενός θλιβερού ανθρώπου, σε ένα θλιβερό κίτρινο έντυπο όπως η Bild, που εξευτελίζει την Ελλάδα και τους Έλληνες. Όσο πιο σύντομα αυτός ο άνθρωπος φύγει από τη διακυβέρνηση της χώρας, τόσο καλύτερα για όλους μας!


tsantiri.gr


Από το: peripatris.blogspot.com

1 σχόλιο:

  1. Να δώσει και μια στο Playboy ντυμένος κουνελάκι ... όοοοοξωωω απ΄την παράγκα (πού λεγε κι η Μαλβίνα).

    Α.Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου