Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

"Οι ψυχολογικές επιχειρήσεις, είναι σχεδιασμένες ψυχολογικές δραστηριότητες στην ειρήνη και στον πόλεμο, που απευθύνονται προς εχθρικό, φιλικό και ουδέτερο ακροατήριο, με σκοπό να επηρεάσουν τη στάση και τη συμπεριφορά τούτου, ευνοϊκά σε πολιτικά και στρατιωτικά θέματα. 


Περιλαμβάνουν ψυχολογικές ενέργειες, ψυχολογικόν πόλεμο και ψυχολογικές επιχειρήσεις σταθεροποιήσεως, διεξάγονται δε σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας, εθνικό, πολιτικό, κοινωνικό, οικονομικό, θρησκευτικό κ.λ.π. και αναλαμβάνονται κατόπιν σχεδιάσεως για την επίτευξη του επιθυμητού ψυχολογικού αποτελέσματος."


Το σύγγραμα που ακολουθεί, διδάσκεται (η διδάσκονταν) στη σχολή μονίμων αξιωματικών του Ελληνικού Στρατού, αλλά δυστυχώς ακόμα και εκεί δε φαίνεται να αποδίδεται στις ψυχολογικές επιχειρήσεις η σπουδαιότητα που θα έπρεπε και μάλλον αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο σήμερα ο λαός μας δέχεται επίθεση με ψυχολογικά μέσα χωρίς να μπορεί να αμυνθεί και χωρίς κάποιος να τον προστατεύει. (Αποστολή μάλλον του Ελληνικού Στρατού).  Σήμερα ο ψυχολογικός πόλεμος που δεχόμαστε, δε θεωρείται πόλεμος, αλλά δημοσιογραφία και ενημέρωση, πράγμα που φυσικά είναι ψέμα.

Οπως γράφει και το εγχειρίδιο, ο μόνος τρόπος για να αντισταθεί το θύμα στον ψυχολογικό πόλεμο,  είναι να αντιληφθεί ότι είναι στόχος ψυχολογικών επιχειρήσεων. Ενημέρωση και πληροφόρηση.

ΘΑΛΑΜΟΦΥΛΑΚΑΣ



ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ



ΔIΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  
Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΥΜΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ  
ΠΕΡΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ  

10 σχόλια:

  1. Γιατί βρε παιδιά πρέπει νάχω facebook ή να πρέπει να πληρώσω, προκειμένου να μπορέσω να κατεβάσω αυτό το έγγραφο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δε χρειάζεται να πληρώσεις τίποτα πουθενά. Για να το κατεβάσεις πρέπει απλώς να έχεις λογαριασμό scribd (ή facebook από το οποίο συνδέεσαι στο scribd).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. παλιά ήταν έτσι... τώρα πρέπει ΚΑΙ να πληρώσεις για να κατεβάσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω ότι το μόνο πράγμα που χρειάζεται είναι να εγγραφείς στο scribd. Δε νομίζω ότι πρέπει να πληρώσεις. Για καλό και για κακό πάντως θα ανεβάσω το αρχείο και αλλού με σύνδεσμο για download.

      Διαγραφή
    2. Το ποσταρες καπου αλλου? Δεν το βλεπω,

      Διαγραφή
  4. Μπράβο! Πολύ καλή ανάρτηση.

    Όταν μπορέσεις κάνε και μια έρευνα την εφαρμογή του παραπάνω εγχειριδίου στα διάφορα αντι-μνημονιακά blog.

    Πιστεύω ότι τα ευρήματα θα είναι εντυπωσιακά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ναι. Η παρατήρηση σου είναι πολύ εύστοχη.

    Υπάρχουν πάρα πολλά ιστολόγια που συνειδητά ή ασυνείδητα ασκούν ψυχολογικό πόλεμο ή βοηθούν στην άσκηση του. Ο λόγος που το σύστημα ανέχεται τα υπόλοιπα (ιστολόγια), είναι για να καλυφθούν μέσα στη θάλασσα όσα το βοηθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παρακαλώ ανεβασε το κείμενο κάπου αλλού γιατί ζητά 9ευρώ τον μήνα για να το κατεβάσουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου