Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ

Το άρθρο αυτό είναι μια συνέντευξη του πασίγνωστου πια από τα βίντεο του (στα οποία προτρέπει το λαό σε ενοπλη πάλη), Ιφικράτη Αμυρά.
Ασχετα με το αν θα συμφωνήσετε ή όχι με όλα όσα γράφονται, η συνέντευξη παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον.

Η συνέντευξη παραδίδεται άνευ εγγυήσεως (ως έχει) και η συνέχεια της ανάγνωσης γίνεται με δική σας ευθύνη....

 

Συνέντευξη του Ιφικράτη Αμυρά στον «Μαύρο Κρίνο».


Ποιος είναι ο Ιφικράτης Αμυράς και ποια τα πιστεύω του;



Κατ’ αρχήν ευχαριστώ το ιστολόγιο σας που μου δίνει την ευκαιρία να εκφράσω τις απόψεις μου.

Πριν ξεκινήσω να απαντώ στα ερωτήματά σας, θα ήθελα να κάνω μερικά σχόλια για την εισαγωγή σας.

Το επίπεδο πολιτικής αντιπαραθέσεως στην Ελλάδα εδώ και καιρό έχει υποβαθμιστεί τόσο πολύ, ώστε να συμπυκνώνεται σε δύο αφορισμούς: «είσαι παλιοφασίστας», «είσαι βρωμοκομμούνι».

Οτιδήποτε λέει κάποιος που δεν συνάδει με την επίσημη γραμμή, κομματική ή κυβερνητική, αυτομάτως χαρακτηρίζεται με έναν απαξιωτικό όρο, και νομίζουν ότι έτσι λύθηκε το όποιο πολιτικό πρόβλημα.

Στην δική μου περίπτωση είναι χαρακτηριστικό ότι αρκετοί αριστεροί δεν μπορούν να διανοηθούν πώς είναι δυνατόν ένας αριστερός να ασπάζεται την Ελληνική Θρησκεία, ή γιατί μιλάει υπέρ του Έθνους, ή γιατί καταφέρεται εναντίον του λαθροεποικισμού. Γι’ αυτούς, αριστερός σημαίνει οπωσδήποτε εθνομηδενιστής.

Η άλλη πλευρά, αυτή των εθνικιστών, χωρίς καν να μπει στον κόπο να διαβάσει προσεκτικώς τα κείμενα μου, μάλλον κατάλαβε ότι αναφερόμουν στην εποχή του Μελιγαλά ... Με εντυπωσιάζει ότι η περίπτωση εθνικοαπελευθερωτικού αγώνος δεν πέρασε καν από το μυαλό τους. 
Δεν με πείραξαν τα υβριστικά τους σχόλια. Άλλωστε ένας πολεμιστής πρέπει επί καθημερινής βάσεως να δίνει εξετάσεις.
Δεν με στεναχωρούν ούτε οι αποκηρύξεις από συντρόφους, ένθεν και κείθεν. Με στεναχωρεί ότι οι σημερινοί αριστεροί δεν διαβάζουν βιβλία της άλλης πλευράς. Θα σας πω κάτι που ίσως αρκετοί αριστεροί δεν το ξέρουν. Ο Λένιν είναι γνωστόν ότι είχε μελετήσει Κλαούζεβιτς (Περί πολέμου) και Γουσταύο Λεμπόν (ψυχολογία των όχλων).

Όμως δεν είναι τόσο γνωστό ότι μελετούσε τα έργα του Λούντβιχ Γκούμπλοβιτς (Ludwig Gumplowicz), πολωνός κοινωνιολόγος εβραϊκής καταγωγής, ο οποίος είχε γράψει τα περίφημα έργα «η πάλη των φυλών» (Der Rassenkampf), και «φυλή και κράτος» (Rasse und Staat).
Σημείωση: Ψάχνω εδώ και αρκετά χρόνια μια αγγλική μετάφραση των δύο αυτών έργων, και δυστυχώς δεν μπορώ να βρω. Δυστυχώς δεν γνωρίζω την γερμανική γλώσσα. Αν υπάρχει κάποιος από την συντακτική σας ομάδα που θα βοηθούσε να έρθουν στην επιφάνεια τέτοια έργα, θα άξιζε τον κόπο.
Επανέρχομαι. Ο Μαρξ αν δεν είχε μελετήσει τους αρχαίους Έλληνες συγγραφείς, στους οποίους συνεχώς κάνει παραπομπές στο Κεφάλαιο, αν δεν είχε διαβάσει όλους τους αστούς οικονομολόγους, δεν θα μπορούσε να γράψει το έργο του στην Πολιτική οικονομία. Οι σημερινοί αριστεροί σε μεγάλο βαθμό δεν μελετούν βιβλία.

Ούτε τιμούν παλαιότερους αριστερούς διανοητές, όπως ο Παναγής Λεκατσάς, ο οποίος συνέγραψε τα έργα «Η Ψυχή», και «Διόνυσος», αποδεικνύοντας έναν τεράστιο σεβασμό προς την Πατρώα Θρησκεία των Ελλήνων Προγόνων. Το αποτέλεσμα της πολιτικής απαιδευσίας είναι το δίπολο «φασιστόμουτρα»-«παλιοκομμούνια». 

Όπως απέδειξα με την στάση μου δεν έχω πρόβλημα με την σκληρή αντιπαράθεση. Έχω πρόβλημα όταν κάποιος δεν ξέρει τι λέει επειδή δεν έχει ανοίξει ούτε ένα βιβλίο ιστορίας)



Απαντώ στις ερωτήσεις σας. 

1. Ιφικράτη αφού σε ευχαριστήσουμε για τον χρόνο σου θα θέλαμε να μας πεις λίγα πράγματα για σένα ως μια πρώτη εισαγωγή για τους αναγνώστες μας.
Γεννημένος στην Αθήνα, μεγάλωσα στον Δήμο Περιστερίου, υπηρέτησα την θητεία μου στις ένοπλες δυνάμεις στο πεζικό, σπούδασα μηχανολόγος μηχανικός. Ασχολήθηκα με τις εκδόσεις, και τα τελευταία χρόνια ασχολούμαι με την διαδικτυακή δημοσιογραφία.
2. Έχεις γίνει ευρύτερα γνωστός στο πανελλήνιο με το επίμαχο βίντεο σχετικά με τον ένοπλο αγώνα, το οποίο και έδωσε στην δημοσιότητα ο Μιχελάκης της ΝΔ. Καταρχάς πότε γυρίστηκε το εν λόγω βίντεο και γιατί επέλεξες να μην κρατήσεις την ανωνυμία σου ;
 
Το βίντεο γυρίστηκε αρχές Σεπτεμβρίου 2011 και ανέβηκε στο διαδίκτυο στις 20 Σεπτεμβρίου 2011. Αυτοτιτλοφορείται «Οργάνωση Επαναστατικού Στρατού για την άμυνα εναντίον της κατοχικής κυβερνήσεως».
Διαβάζω ένα κείμενο που εξηγεί τεχνικά ζητήματα για το πώς μπορεί να οργανωθεί η ένοπλη αντίσταση ενάντια στους κατακτητές.
Πριν απαντήσω στο δεύτερο σκέλος του ερωτήματός σας, θα ήθελα να κάνω μία διευκρίνηση.
Επειδή το βίντεο ήταν εκεί για πολλούς μήνες, μου φάνηκε λίγο κωμικό να με εγκαλούν κάποιοι για το περιεχόμενο του. Και αυτό επειδή θεωρώ δεδομένο ότι εφόσον όλοι παραδεχόμαστε ότι είμεθα υπό ξένη κατοχή και η κατοχική κυβέρνηση μας υποβίβασε σε καθεστώς προτεκτοράτου, έχουμε καθήκον να απελευθερωθούμε.
Για μένα η εθνική αντίσταση είναι δεδομένη. Ξέρετε ποιό είναι το αστείο ; όταν μιλούσα για εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα στην πλατεία συντάγματος, ενώπιον των πραιτοριανών, με πλησίαζαν γιαγιάδες 70 - 80 ετών και μου έλεγαν «καλά τα λες παλληκάρι μου» ... Οι γιαγιάδες φαίνεται ότι έχουν πιο εξελιγμένα ένστικτα επιβιώσεως από πολλούς σημερινούς αριστερούς.
Δεν κράτησα την ανωνυμία μου διότι απλούστατα κάποιοι πρέπει να βγαίνουν εμπρός στον Λαό και να του λένε την αλήθεια, και ας έχουν προσωπικό κόστος. Δεν άντεχα να βλέπω τον υπερήφανο Λαό μας να σκύβει το κεφάλι μπροστά στην τρομοκρατία του Πάγκαλου, που απειλούσε ότι θα κατεβάσει τανκς στους δρόμους αν δεν υποταχθούμε στις εντολές των τροϊκανών.    
Αν υπάρχει κάτι μεμπτό σε όλη αυτή την ιστορία είναι ότι στους δύσκολους μήνες της κατοχικής κυβερνήσεως για μία ακόμη φορά η Ελληνική διανόηση, είτε ήταν απούσα από τους λαϊκούς αγώνες, είτε υπήρξε κατωτέρα των περιστάσεων.
Αντί να καλέσει τον Ελληνικό Λαό σε μία παλλαϊκή εξέγερση, εμφανιζόταν διαρκώς να παρακολουθεί τα γεγονότα εκ του μακρόθεν αντί να τα προβλέπει και να επεμβαίνει δυναμικώς. 
3. Διαβάζοντας τις προεκλογικές σου θέσεις μέσω του επίσημου ιστολογίου που διαθέτεις δεν βρήκα κάποια σημεία που να διαφωνώ. Ανάμεσα σε άλλα που είναι άκρως ενδιαφέροντα μιλάς για Πατρίδα και Εθνική Ταυτότητα. Δηλώνεις απλά αριστερός πατριώτης ή έχεις επηρεαστεί και από τις ιδέες της ευρύτερης ελληνικής εθνικιστικής σκέψης ;
Όπως ίσως διεφάνη στην εισαγωγή μου, μελετώ βιβλία και υιοθετώ ιδέες από διαφορετικούς χώρους. Για παράδειγμα υιοθετώ ως εθνικό δόγμα την ενδογαμία και την αποφυγή φυλετικών επιμειξιών, κάτι που η σημερινή αριστερά θεωρεί ανάθεμα.
Αν όμως το καλοσκεφτεί κάποιος, η ιδέα της διαφορετικότητος και της πολυμορφίας που ασπάζονται όλοι οι αριστεροί, υπηρετείται από τον σεβασμό στην βιολογική ιδιαιτερότητα του κάθε λαού, και όχι από την φυλετική επιμειξία μεταξύ διαφορετικών λαών.  
Είναι αδιανόητο να λες ως αριστερός ότι σέβεσαι την πολυμορφία και την διαφορετικότητα, και συγχρόνως να προωθείς την φυλετική επιμειξία. Οι φυλετικές επιμειξίες καταστρέφουν την βιολογική και πολιτιστική ιδιαιτερότητα των λαών.  
Θα έχετε ίσως παρατηρήσει ότι χρησιμοποιώ την τρίτη κλίση στα ουσιαστικά και στα επίθετα, και γενικώς προσπαθώ να κάνω καλή χρήση της γλώσσης μας. Μου φαίνεται πολύ αστείο να διαβάζω σχόλια στο ιστολόγιο μου με παρατηρήσεις από αριστερούς που μου γράφουν, «γράφει της επαναστάσεως αντί επανάστασης, όπως είναι το σωστό...».
Δεν θεωρώ ότι η ταμπέλα του αριστερού πατριώτη με καλύπτει πλήρως. Είμαι υπερασπιστής της εννοίας του Έθνους διότι υπεράνω όλων θέτω το ιδανικό της συλλογικής επιβιώσεως του Λαού μας. 
Θεωρώ αδιανόητο για οποιονδήποτε Έλληνα πολίτη, ασχέτως κομματικής ταυτότητος, το να αρνείται να δώσει μάχη για την βιολογική συνέχεια και την πολιτιστική ομοιογένεια του Έθνους μας.
Το ότι υπάρχουν κάποιοι αριστεροί που πασχίζουν να διαλυθεί βιολογικώς και πολιτιστικώς το Ελληνικό Έθνος, αυτό δεν σημαίνει ότι όλη η αριστερά έχει εθνοδιαλυτικές απόψεις.   
Θεωρώ αδιανόητο να μην συγκλονίζεται ένας αριστερός από τα ποιήματα του Παλαμά, ή από τις Ωδές του Ανδρέα Κάλβου.
Μελέτησα το «Κράτος και Επανάσταση του Λένιν» σε ηλικία 15 ετών. Αλλά δεν είναι δυνατόν ένας αριστερός να μην έχει μελετήσει την «Πολιτειολογία» του Βεζανή. Αυτό τον καιρό μελετώ το έργο «Εθνική Οικονομική Πολιτική» του Δημοσθένους Στεφανίδου, ο οποίος είναι εθνικιστής οικονομολόγος. 



Στο κομμάτι που αναφέρεται εναντίον της τότε ΕΟΚ, έχει πιο σκληρές θέσεις από τους σημερινούς κομμουνιστές ! Θεωρεί πανωλεθρία για την χώρα μας την ένταξη της στην τότε ΕΟΚ. Και αυτά τα γράφει το 1960.

Ελπίζω σύντομα να τελειώσω μία συγκριτική μελέτη που θέλω να κάνω ανάμεσα στον Herbert Marcuse και στον Martin Heidegger. Δύο φιλοσοφικές προσωπικότητες από αντίθετα ιδεολογικά στρατόπεδα που σημάδεψαν ανεξίτηλα τον 20ο αιώνα.
4. Πρόσφατα ο εκπρόσωπος τύπου της καραμανλικής δεξιάς ζήτησε από τις διωκτικές αρχές να ξεκινήσουν έρευνες εις βάρος σου. Ενημέρωσε μας αν θέλεις για την εξέλιξη αυτή. Στο πλευρό σου βρέθηκαν κάποιοι να σε στηρίξουν και αν ναι είναι Έλληνες διαφορετικών πολιτικών τοποθετήσεων;
Η αλήθεια είναι ότι ένα σημαντικό ποσοστό πολιτών στάθηκαν δίπλα μου, μάλιστα ορισμένοι δήλωσαν και μάρτυρες υπερασπίσεως, αν χρειαστεί. Δεν περιμένω φυσικά στήριξη ή κάλυψη από κάποιον πολιτικό φορέα.
Όμως αυτό που θα περίμενα από κάποιους μεγαλοσχήμονες, είναι το θάρρος που δείχνει ένα σημαντικό ποσοστό του Ελληνικού Λαού. Δείχνει ότι όχι μόνον δεν φοβάται την σύγκρουση με το προδοτικό καθεστώς, αλλά την επιδιώκει. Το μόνο πρόβλημά του είναι ότι μέχρι στιγμής δεν έχει βρει την κατάλληλη επαναστατική ηγεσία που θα τον οργανώσει και θα τον καθοδηγήσει για την μεγάλη έφοδο στους ουρανούς.
Σε ότι αφορά τον κ. Μιχελάκη, τί να σχολιάσει κανείς. Ένα κόμμα, βάζει άτομα με βουλευτική ασυλία και καλυπτόμενα από τον νόμο περί ανευθυνότητος υπουργών, να ξεκινούν πολιτική δίωξη εναντίον Έλληνος πολίτου που δεν κρύβεται και που δεν έχει, ούτε ζητά βουλευτική ασυλία. Τέτοιοι θρασύδειλοι ήταν πάντα στην Νέα Δημοκρατία. Και το απέδειξαν με τις άθλιες διώξεις που έχουν κάνει εναντίον αθώων πολιτών που πρόσκεινται στον δικό σας ιδεολογικό χώρο. Μέχρι στιγμής δεν με έχει καλέσει κάποιος εισαγγελεύς. Θα δούμε πώς θα εξελιχθεί η υπόθεση. 



5. Απέναντι στην ένοπλη βία των δυνάμεων καταστολής του καθεστώτος προτείνεις την ένοπλη αυτοργάνωση και την έναρξη επιχειρήσεων με σκοπό την επανάσταση και την ανατροπή της χούντας του ΔΝΤ.

Προσωπικά πιστεύω ότι εξέφρασες με τον πιο άμεσο τρόπο απόψεις πολλών Ελλήνων που απλά δεν μπορούσαν ή δεν ήθελαν να τις εκφράσουν ανοιχτά τις ίδιες θέσεις για λόγους ασφαλείας. Τι μηνύματα παίρνεις από τον απλό κόσμο όλες αυτές τις ημέρες μετά την δημοσιότητα που έλαβε το εν λόγω βίντεο ;


Αν χρησιμοποιήσουμε τα στατιστικά του βίντεο, και συγχρόνως λάβουμε υπ’ όψιν τον παραμορφωτικό φακό των ΜΜΕ για το άτομο μου, ένα 10% δείχνει να συμφωνεί με την ένοπλη αυτοοργάνωση. Έλαβα πολλά συγχαρητήρια στο ηλεκτρονικό μου ταχυδρομείο.
Βεβαίως υπάρχουν και αρκετά αρνητικά μηνύματα από σχολιαστές, τα οποία όμως δείχνουν ότι δεν έχουν διαβάσει, ούτε έχουν καταλάβει γιατί πράγμα μιλάω. Αρκετοί νόμιζαν ότι προέτρεπα να κτυπήσω τους δεξιούς. Φαίνεται ότι η αγελαία αντίδραση σε μία υστερική αντίδραση των ΜΜΕ, είναι πιο ισχυρή από το να λες ξεκάθαρα και να βροντοφωνάζεις ότι «Πρέπει να πλήξουμε την κατοχική κυβέρνηση και την ληστοσυμμορία της τρόϊκας».
Αλλά για μένα, το πρόβλημα δεν είναι στο πόσοι είναι υπέρ ή κατά. Η αντίδραση του κόσμου εξαρτάται από τις εκάστοτε συνθήκες, και από τον τρόπο που το παρουσιάζουν τα ΜΜΕ. Αυτό που εγώ περίμενα να γίνει από το βίντεο ήταν να αναβαθμιστεί το επίπεδο στρατηγικής και τακτικής αναλύσεως του επαναστατικού αγώνος στην Ελλάδα.
Λυπάμαι που θα το πω αλλά αν εξαιρέσουμε κάποιους θεωρητικούς των αναρχικών οργανώσεων (μιλάω για το σήμερα), και κάποιους εθνικοσοσιαλιστές όπως το ιστολόγιο σας, το θεωρητικό υπόβαθρο της συγχρόνου Ελληνικής επαναστάσεως είναι πολύ χαμηλό. Πολλοί εξ ημών καταφεύγουν στον Λένιν, άλλοι στον Μάο, άλλοι στον Μαριγκέλα, άλλοι στον Νετσάγιεφ. Δηλαδή σε θεωρητικούς που έγραψαν για γεγονότα έναν αιώνα πριν.  
Στην δική μου περίπτωση μελετώ αμερικανικά στρατιωτικά εγχειρίδια που υπάρχουν στο διαδίκτυο. Θα πρότεινα το Field Manual 3-24.2, tactics in counterinsurgency, όπου εκεί οι αμερικανοί  στρατιωτικοί περιγράφουν πώς διεξάγονται επιχειρήσεις ανταρτοπολέμου και πώς καταστέλλονται επιχειρήσεις ανταρτοπολέμου.
Μην λησμονούμε ότι ένας καλός πολεμιστής πρέπει να γνωρίζει και τις δύο όψεις του νομίσματος. Και πώς να καταστείλει, αλλά και πως να υποκινήσει μια εξέγερση. Ένα άλλο πολύ καλό βιβλίο για τους θεωρητικούς του επαναστατικού πολέμου είναι των κινέζων αξιωματικών Qiao Liang και Wang Xiangsui, με τίτλο Unrestricted Warfare, το οποίο διατίθεται δωρεάν στο διαδίκτυο.
Από το 1989 και μετά, οι θεωρητικοί του πολέμου μιλούν για την 4η γενιά πολέμου, όπου οι επιχειρήσεις διεξάγονται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη, σε όλες τις σφαίρες της κοινωνικής ζωής. Μιλάμε για συνδυασμό οικονομικού, πολιτιστικού, δημογραφικού, ηλεκτρονικού, ψυχολογικού, θρησκευτικού, πολιτικού και στρατιωτικού πολέμου.
Η φράση που μου άρεσε από το εγχειρίδιο των κινέζων θεωρητικών πολέμου, ήταν: «μη-στρατιωτικές πολεμικές επιχειρήσεις». Εξηγούσαν ότι οι μορφές πολέμου εναλλάσσονται αμβλύνοντας τον διαχωρισμό στρατιώτες - πολίτες. Δεν άντεχα να βλέπω άλλο, εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων, να κατεβαίνουν στο Σύνταγμα και να στέκονται μοιρολατρικώς απέναντι στην χούντα του ΔΝΤ, και να υφίστανται καθημερινώς ξυλοδαρμούς και εξευτελισμούς από μία χούφτα πραιτοριανών.
Έπρεπε να ξεκινήσει άμεσα μία ανοικτή συζήτηση πάνω σε τεχνικές ανατροπής της κατοχικής κυβερνήσεως. Και αυτό περιελάμβανε ειρηνικές και μη - ειρηνικές μορφές πάλης.Είναι χαρακτηριστικό ότι σε όσες ομιλίες έκανα τότε στο Σύνταγμα, έλεγα στον κόσμο να εξασκηθεί σε τεχνικές πολιτικής ανυπακοής, να μάθει πως οργανώνεται μία μαζική πολιτική απεργία, να περάσουμε στην φάση της οργανώσεως Επαναστατικής Συντακτικής Εθνοσυνελεύσεως.
Χωρίς να περιμένουμε τις κατοχικές εκλογές, να δημιουργήσουμε λαϊκά δικαστήρια και δημοβούλια ώστε να σπάσουμε το νομοθετικό μονοπώλιο της κατοχικής κυβερνήσεως. Τους παρακινούσα να συστήσουμε μία ελληνική τράπεζα με εκδοτικό προνόμιο, και να αρχίσουμε να τυπώνουμε το δικό μας χρήμα αποκτώντας νομισματική ανεξαρτησία, επαναστατικώ δικαίω.
Όλα αυτά ασχέτως εκλογών, και στην αρχή παραλλήλως με το κατοχικό καθεστώς, προκειμένου να συγκροτηθεί μία πολιτειακή δομή που θα δημιουργούσε ζώνες ελευθερίας μέσα στην χούντα του ΔΝΤ.
Αυτό που σας περιγράφω στην κομμουνιστική ορολογία ονομάζεται δυαδική εξουσία. Είναι η κατάσταση στην Ρωσία που περιγράφει θαυμάσια ο Λένιν, πριν τον Οκτώβρη του 1917. Ακόμη δεν ήταν έτοιμοι οι Μπολσεβίκοι να πάρουν την εξουσία, αλλά ούτε και μπορούσε να κρατήσει την εξουσία η αστική κυβέρνηση Κερένσκυ.

6. Το πιο καίριο ερώτημα των ανθρώπων που δηλώνουν Εθνικιστές / Εθνικοσοσιαλιστές σχετικά με το άτομο σου είναι το παρακάτω. Γιατί ο Ιφικράτης Αμυράς διάλεξε το κόμμα της Κουμουνδούρου για να συμμετάσχει στις εκλογές την στιγμή που οι απόψεις σου είναι εκ διαμέτρου αντίθετες με το επίσημο πολιτικό πρόγραμμα του εν λόγω κόμματος σε διάφορα ζητήματα. Αναφέρομαι για παράδειγμα στις θέσεις σου για το μεταναστευτικό, τις εκτρώσεις, το θέμα της Βορείου Ηπείρου κα.


Πολύ καλό ερώτημα. Οι ιδεολογικές μου καταβολές είναι η επαναστατική αριστερά. Πολιτικός μου δάσκαλος υπήρξε ο Λένιν. Παρά το ότι έχω μπολιάσει την πολιτική μου σκέψη και με άλλα ρεύματα, διαφέρω πλήρως από άλλους αριστερούς που όσο μεγαλώνουν είτε αφομοιώνονται στο σύστημα, είτε αποκηρύσσουν το επαναστατικό παρελθόν τους.

Για μένα ο Λένιν υπήρξε δάσκαλος, και σήμερα τον σέβομαι παρά το ότι διαφέρουμε στην κοσμοαντίληψη. Αυτός υπερασπιζόταν το διεθνές προλεταριάτο, εγώ υπερασπίζομαι το Ελληνικό Έθνος. Όποιος αποκηρύσσει τους δασκάλους του είναι για μένα κατάπτυστος. Τώρα γιατί έχω πρόβλημα με τους εθνικιστές. Ίσως να μην έχει γίνει αντιληπτό ότι ένα δομικό στοιχείο της πολιτικής μου φιλοσοφίας είναι η Αρχαία Ελληνική Θρησκεία.
Θεωρώ ότι το Βυζάντιο κατέστρεψε τον Ελληνισμό και διέπραξε μια χιλιετή γενοκτονία εις βάρος του Ελληνικού Έθνους. Ο ιουδαιο - χριστιανισμός είναι εχθρός του Ελληνισμού.
Μου φαίνεται όχι μόνον κωμικοτραγικό αλλά και απεχθές το να βλέπω εθνικιστές που ισχυρίζονται ότι θέλουν να σώσουν το Έθνος  και να προσκυνούν βυζαντινούς αυτοκράτορες και ιουδαίους προφήτες στο όνομα της χριστιανικής ορθοδοξίας. Υποπτεύομαι ότι δεν έχουν διαβάσει άλλη ιστορία, εκτός από το επίσημο παραμύθι του δήθεν ελληνοχριστιανικού πολιτισμού.
Δηλαδή τα 1000 χρόνια σκλαβιάς και ολοκαυτώματος στο βυζάντιο δημιούργησαν τον ελληνοχριστιανικό πολιτισμό ; Τότε και τα 400 χρόνια σκλαβιάς και γενοκτονίας υπό τους Οθωμανούς θα πρέπει να δημιούργησαν τον ελληνο - ισλαμικό πολιτισμό. Είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι εθνικιστές είτε φοβούνται να πουν ότι δεν είναι χριστιανοί, είτε είναι ανιστόρητοι και δεν γνωρίζουν τα εγκλήματα του χριστιανισμού εις βάρος του Ελληνισμού. Πάντως είναι αδιανόητο να δηλώνει κάποιος εθνικιστής ασπαζόμενος μία οικουμενιστική ιδεολογία, και μάλιστα αντεθνική και ανθελληνική όπως ο Χριστιανισμός.


Και τώρα που έθαψα την άλλη πλευρά, στο ερώτημα. «Και καλά, εσύ γιατί με τον Συριζα που υποστηρίζει τους λαθρομετανάστες;» Το πρόβλημα με μας της Πατρώας Θρησκείας είναι ότι δεν μας αποδέχονται πουθενά, παρά μόνον αν λειαίνουμε τον λόγο μας. Είδατε πολλούς υποψηφίους που να δηλώνουν ανοικτά ότι είναι με την Πατρώα Θρησκεία ; Φυσικά αυτό δεν απαντά πλήρως στο ερώτημα σας. Για μένα η επιστροφή σε εθνικό νόμισμα είναι κομβικής σημασίας. Κανένα κόμμα πλην της Ανταρσύας, του ΕΠΑΜ και του ΔΗΚΚΙ, δεν υποστηρίζει ανοικτά το εθνικό μας νόμισμα. Είναι λυπηρό ένα εθνικιστικό κόμμα όπως η Χρυσή Αυγή να λέει ότι δεν πρέπει να πάμε σε εθνικό νόμισμα.

Φυσικά ούτε ο Συριζα υποστηρίζει το εθνικό μας νόμισμα. Επιτρέπει όμως σε συνιστώσες και σε ιδεολογικά ρεύματα να μιλούν υπέρ του εθνικού μας νομίσματος. Ο Συριζα δεν καλύπτει όλες τις προσδοκίες μου. Τουλάχιστον όμως δείχνει μια ανοχή σε διαφορετικές απόψεις. Φυσικά στο λαθρομεταναστευτικό ζήτημα έχουμε μεγάλες αποκλίσεις. Εν κατακλείδι, το πρόβλημα είναι ότι τα περισσότερα κόμματα στην Ελλάδα χωρίζονται ακόμη με βάση το τόξο αριστερά - δεξιά. Ενώ θα έπρεπε να είχαν δημιουργηθεί κόμματα που να βασίζονται στον διαχωρισμό Έλληνες – κοσμοπολίτες / διεθνιστές / νεοταξίτες. 

Η σημερινή αριστερά φαίνεται να μην μελετά ακόμη και τον Λένιν, ο οποίος θεωρούσε τους εθνικοαπελευθερωτικούς αγώνες, ως βασικό στοιχείο της πολιτικής στρατηγικής του κόμματος του προκειμένου να κτυπήσει τον ιμπεριαλισμό. Το άσχημο είναι ότι η σημερινή αριστερά δεν υποστηρίζει τους εθνικοαπελευθερωτικούς αγώνες του Λαού μας και μετά μεμψιμοιρεί για την άνοδο της άλλης πλευράς, δίχως να αντιλαμβάνεται ότι το κενό που αφήνει ακάλυπτο, θα το καλύψει ο ιδεολογικός της αντίπαλος.  Για μένα είναι λυπηρό η αριστερά να υποστηρίζει την λαθρομετανάστευση και η δεξιά να υποστηρίζει τον χριστιανισμό. Η καταστροφή στην μια περίπτωση είναι δημογραφική, στην άλλη πολιτιστική. Στην περίπτωσή μου το μη χείρον βέλτιστον, δεν ισχύει.  Οπότε η απάντηση στο ερώτημα σας δεν είναι καθόλου εύκολη. 

Στο άμεσο μέλλον θα αγωνιστώ για την ίδρυση πολιτικού φορέως που να συνδυάζει όλα αυτά τα στοιχεία που θέλουν οι περισσότεροι πατριώτες να υπάρχουν σε ένα κόμμα.
Αυτή την στιγμή το δίλημμα ήταν μνημόνιο / αντιμνημόνιο. Θεωρήστε ότι έκανα μία πολιτική επιλογή υπό δεδομένες συνθήκες.

7. Πριν ελάχιστες ημέρες (11.06.2012) παρακολούθησα την άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη σου στο γνωστό … τηλεοπτικό δίδυμο του ΣΚΑΙ. Καταρχάς διέκρινα μια λυσσαλέα προσπάθεια των 2 γνωστών δημοσιογράφων να παραλλάξουν τις απόψεις σου ή ακόμα και να σε λογοκρίνουν και να σε ειρωνευτούν. Ποια η αντίδραση του απλού λαού μετά από αυτή την εμφάνιση σου;



Πολύ θετική. Με υποστήριξε ο κόσμος. Θα πώς όμως και κάτι για την εμφάνισή μου. Το δίδυμο Λυριτζή - Οικονόμου μου συμπεριφέρθηκε πολύ καλύτερα απ’ ότι φανταζόμουν. Ναι μεν με διέκοπτε κάποιες φορές, αλλά μέσα στον ελάχιστο χρόνο που είχα στην διάθεσή μου μπόρεσα να πω κάποια πράγματα που δεν μπορεί εύκολα να υποστηρίξει κάποιος σε μεγάλα κανάλια.
Ο ένοπλος εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας, δεν είναι κάτι που μπορεί να περάσει εύκολα από τα καθεστωτικά ΜΜΕ. Οπότε μέσα σε αυτά τα πλαίσια θεωρώ ότι υπήρξαν ανεκτικοί απέναντί μου. Και δεν ήταν τόσο επιθετικοί όσο περίμενα ότι θα ήταν.  
8. Στο Σύνταγμα τους προηγούμενες μήνες βρέθηκαν δίπλα δίπλα άνθρωποι διαφορετικών απόψεων και ιδεών. Όλοι μαζί συγκρούστηκαν ενάντια στα  ΜΑΤ και τους ασφαλίτες, ενώ προσπάθησαν πολλές φορές να καταλάβουν την βουλή. Ποια η άποψη σου για αυτό το γεγονός ; Πιστεύεις στην εθνική ενότητα απέναντι στον κοινό εχθρό ;

Στο πρώτο σκέλος απαντώ ότι εντυπωσιάστηκα από το θάρρος του κόσμου. Κατεβαίνω τόσα χρόνια σε διαδηλώσεις και πρώτη μου φορά είδα γιαγιάδες να πετούν πέτρες στους πραιτοριανούς !
Είδα άτομα διαφορετικής ιδεολογικής αποχρώσεως να μάχονται δίπλα - δίπλα, ο ένας να βοηθά τον άλλο να σηκωθεί, άγνωστοι μας έδιναν νερό και τρόφιμα, άλλοι μας ψέκαζαν στα μάτια με το ειδικό υγρό για να αντέξουμε στα χημικά.
Πολύ συγκινητικές στιγμές αλληλεγγύης όλου του Λαού. Επιτρέψατε μου και μία ιστορική αφήγηση, που μάλλον θα είναι κόκκινο πανί για την δική σας πλευρά. Πολλοί μιλούν κατά των αναρχικών, κουκουλοφόρων κλπ. Εγώ ουδέποτε υπήρξα αναρχικός. Όμως αυτό που έγινε εκείνες τις μέρες πρέπει να ακουστεί.
Κάθε φορά που γινόντουσαν μεγάλες συγκεντρώσεις, οι πραιτοριανοί κτυπούσαν όλα τα κομματικά μπλοκ, και μετά από λίγο τα περισσότερα διαλυόντουσαν. Αλλά το μπλοκ των αναρχικών παρέμενε και ξεκινούσε πετροπόλεμο και μάχες οδοφραγμάτων. Οι πιτσιρικάδες είχαν τρομερή διάθεση για σύγκρουση, αξιοθαύμαστη θα έλεγα. Σε αντίθεση με τα κομματικά μπλοκ της αριστεράς, που επί πολύ καιρό έκαναν κομματικούς περιπάτους στο Σύνταγμα και μετά αυτοδιαλύοντο.
Θέλω να καταγραφεί ότι δεν ασπάζομαι την άποψη περί προβοκατόρων, ότι δηλαδή τάχα η αστυνομία βάζει κάποιους «αναρχικούς» να πετούν πέτρες ώστε να έχει δικαιολογία να κτυπήσει τους διαδηλωτές. Όσοι ήμασταν στο Σύνταγμα ξέρουμε ότι οι πραιτοριανοί μας κτυπούσαν χωρίς κανένα πρόσχημα και χωρίς ηθικούς ενδοιασμούς. Μακάρι όλα τα μπλοκ διαδηλωτών να διέθεταν την μαχητικότητα των αναρχικών.
Το πρόβλημα με τους αναρχικούς είναι ότι βγάζουν φλύκταινες και μόνο στο άκουσμα των λέξεων οργάνωση και πειθαρχία. Με αποτέλεσμα πολλά κτυπήματα κατά την διάρκεια των διαδηλώσεων να είναι τυφλά και να καταστρέφουν περιουσίες αθώων πολιτών, κάτι που είναι ασφαλώς καταδικαστέο.  
Ας ξαναγυρίσω στον απλό κόσμο. Όλες οι προσπάθειες καταλήψεως της βουλής έγιναν από απλούς ανθρώπους. Κανένα κόμμα δεν τους βοήθησε. Ήταν απόντες οι κομματικοί ινστρούχτορες από τις μεγάλες μάχες του Λαού μας για Ελευθερία, Δικαιοσύνη, Αξιοπρέπεια, Ανεξαρτησία.
Σε πολλές περιπτώσεις στις εφόδους πρωτοστατούσαν γυναίκες !! Και μάλιστα αρκετές εξ αυτών μητέρες που όμως μου έλεγαν είχαν μικρά παιδιά που δυσκολεύονταν να τα ταΐσουν. Αυτοί είναι οι πραγματικοί ήρωες των λαϊκών αγώνων και όχι οι κομματικοί εγκάθετοι δεξιάς και αριστεράς. Φυσικά και πιστεύω στην εθνική ενότητα ενάντια στον κοινό εχθρό. Και λέω ότι είναι λάθος να μιλάνε κάποιοι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ για κυβέρνηση της Αριστεράς. Τώρα είναι η ώρα για κυβέρνηση εθνικής ενότητος ενάντια στην χούντα του ΔΝΤ και της Τρόικας.

9. Στο Σύνταγμα εμφανίστηκε για μια ακόμη φορά το φαινόμενο κάποιοι να ενοχλούνται από την παρουσία Ελληνικών σημαιών και να προσπαθούν με προβοκάτσιες να διασπάσουν και αποπροσανατολίσουν το λαϊκό κίνημα. Πιστεύεις ότι το παρακράτος κατάφερε σε πολλές περιπτώσεις να πετύχει το σκοπό του και να μειώσει την δυναμική των «αγανακτισμένων» ;
Στις περισσότερες περιπτώσεις ήμουν στην πάνω πλατεία. Ξέρετε υπήρχε αυτό το φαινόμενο της πάνω και της κάτω πλατείας. Στην πάνω πλατεία είχαμε Ελληνικές σημαίες. Πιστεύω ότι υπερίσχυε το εθνικό έναντι του ταξικού. Στην κάτω πλατεία υπερίσχυαν οι ταξικές απόψεις έναντι του εθνικού.
Σε ότι αφορά το ζήτημα της προβοκάτσιας απάντησα πιο πάνω. Δεν ισχυρίζομαι ότι το διεφθαρμένο καθεστώς στο οποίο ζούμε, δεν κάνει προβοκάτσιες. Σίγουρα προσπαθεί να κάνει ζημιά στις λαϊκές διαδηλώσεις. Από την άλλη μεριά, αν κρίνουμε από τον τρόπο μου με αντιμετώπισαν πολλοί αριστεροί και δεξιοί, ότι τάχα είμαι πράκτορας της ασφάλειας, προβοκάτορας κλπ, δηλώνω ότι πρέπει να σταματήσει η προβοκατορολογία.
Όποιος σύντροφος ή συμπολεμιστής κάνει μια ενέργεια που δεν θα κάναμε εμείς, δεν σημαίνει ότι είναι πράκτορας. Πιστεύω ότι το κίνημα των «αγανακτισμένων» έχασε την δυναμική του για δύο κυρίως λόγους. Δεν απέκτησε ποτέ του αυτόνομη οργάνωση, και δεν είχε ξεκάθαρη πολιτική στόχευση. Δεν χρειαζόταν καμία προβοκάτσια για να αποδυναμωθεί το κίνημα. Όταν ένα κίνημα δεν αποκτά συγκροτημένη ιδεολογία, το αποτύπωμα του χάνεται στην ιστορία.
Θα σας πω μiα μόνον λεπτομέρεια για να συνειδητοποιήσουν οι αναγνώστες σας την πολιτική απειρία των συναγωνιστών στο Σύνταγμα. Στις ηρωικές ημέρες του περσινού καλοκαιριού χιλιάδες ατόμων συγκεντρωνόντουσαν καθημερινώς στο Σύνταγμα. Στις μεγάλες απεργίες, εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου.
Με τις μικρές δυνάμεις που διέθετα (έναν τηλεβόα και μία ιστοσελίδα), προσπαθούσα να πείσω ότι δεν έχει νόημα να συγκεντρώνονται τόσα άτομα σε τόσα λίγα τετραγωνικά και να στέκονται ακίνητα. Όποιος ήταν στο Σύνταγμα παρατηρούσε ότι ο κόσμος παρέμενε ακίνητος, χωρίς να ξέρει τί να κάνει. Οιοσδήποτε έχει στοιχειώδη εμπειρία από κοινωνικούς αγώνες, ξέρει ότι μετά από λίγο το πλήθος θα κουραστεί, θα πεινάσει, θα διψάσει, και θα αρχίσει να φυλλορροεί η διαδήλωση. Έλεγα λοιπόν ότι αν πρόκειται να κάνουμε έφοδο, να την κάνουμε άμεσα. Να οργανωθούν οι ομαδάρχες των μπλοκς, και να συντονιστούμε. Δυστυχώς ούτε αυτό καταφέραμε. Στο τέλος η απογοήτευση του κόσμου ήταν φανερή.
Αρκετοί ίσως να με θυμούνται στο Σύνταγμα στις συζητήσεις που κάναμε, όπου έλεγα ότι είναι ανοησία η ιδέα που έλεγαν πολλοί, ότι «αν συγκεντρωθούμε 1 εκατομμύριο κόσμος, και μείνουμε ένα μήνα στο Σύνταγμα, η χούντα θα πέσει». Αυτό δεν στέκει ιστορικώς, ούτε πρακτικώς. Πώς θα συντηρηθεί ένα τέτοιο πλήθος για έναν μήνα, χωρίς στοιχειώδη εφοδιασμό με απαραίτητα (κουβέρτες, νερό, φαγητό). Και επιπλέον, γιατί να λαμβάνουμε αμυντική προδιάθεση (να κάτσουμε εδώ ένα μήνα), και όχι επιθετική ; (να ορμήσουμε). Ακόμη και αν θέλαμε να περικυκλώσουμε ειρηνικώς την βουλή, τηρώντας παθητική στάση, για να έχει επιτυχία η ενέργειά μας, θα πρέπει τουλάχιστον να αποκλείσουμε τους δρόμους, να επιβάλλουμε τον δικό μας έλεγχο στην μετακίνηση βουλευτών προς και από την βουλή.  
Ούτε αυτό έγινε. Συνεπώς δεν χρειαζόταν κάποια φοβερή προβοκάτσια για να ατονήσει το κίνημα των «αγανακτισμένων». Θυμάμαι ότι έλεγα ξανά και ξανά στους συγκεντρωμένους ότι οι πραιτοριανοί έχουν πειθαρχία, οργάνωση, επαγγελματισμό, εκπαίδευση, οπλισμό. Και μiα χούφτα εξ αυτών τα βάζουν με ένα εκατομμύριο κόσμο. Αν εμείς δεν αντιτάξουμε οργάνωση, εκπαίδευση, πειθαρχία, δεν θα μπορέσουμε να τους ανατρέψουμε. Δυστυχώς το πνεύμα τότε της πάνω και της κάτω πλατείας ήταν «όχι στους αρχηγούς». Ναι, αλλά αυτό είχε σοβαρότατες αρνητικές συνέπειες για το κίνημα, που ήταν τότε σε εμβρυακή μορφή. Επέφερε την διάλυση του κινήματος.
10. Σε πολλές περιπτώσεις στο παρελθόν βλέπουμε κάποιους «κόκκινους» και κάποιους «μαύρους» να επιλέγουν τις επαφές μεταξύ τους και μάλιστα να προχωρούν στην ανταλλαγή απόψεων και όχι στην αλληλοεξόντωση.


(Σ.Σ: Ένα αρκετά παλιό αλλά άκρως χαρακτηριστικό δείγμα είναι οι «Μαύροι 100» της Ρωσίας και λίγο αργότερα οι κοινές συζητήσεις στα πανεπιστήμια «αιρετικών» Εθνικοσοσιαλιστών του NSDAP και κάποιων Κομμουνιστών του KPD στις αρχές της δεκαετίας του ’20 - κατά την διάρκεια της «δημοκρατίας της Βαϊμάρης» - και το κοινό μίσος για την αστική δημοκρατία.



Έλαβαν μέρος πολλές  προπολεμικές επαφές μεταξύ γνωστών ευρωπαίων Εθνικιστών και αριστερών διανοητών και η ανάπτυξη του πρώτου ρεύματος του «εθνικομπολσεβικισμού». Κομβικό σημείο αποτελεί η στήριξη μιας επαναστατικής «φράξιας» της Ιταλικής αριστεράς προς την Πολιτεία του Salo - την νέα πολιτειακή οργάνωση των Ιταλών Φασιστών - πριν την λήξη του πολέμου.  




Φυσικά το φαινόμενο πήρε νέες διαστάσεις με τον Περονισμό και τους Montoneros , την στρατιωτική εξέγερση του Περού την ίδια εποχή, τον Γκεβάρα και τους Εθνικιστές της Νοτίου Αμερικής που στήριξαν με όπλα και χρήματα την Κουβανική εξέγερση, την PLO και την Ε/Σ ομάδα Hoffmann με συνέπεια την συμμαχία ένοπλων ανταρτών ευρωπαϊκών αριστερών αλλά και εθνικιστικών οργανώσεων απέναντι στην σιωνιστική πολιτική. Δεν ξεχνάμε επίσης τις επαφές της ΕΟΚΑ ‘Α και του I.R.A. την αντισιωνιστική σκέψη  αντάρτη πόλεως Carlos, τις επαφές του Francis Parker Yockey με την Κούβα αλλά και την Ανατολική Γερμανία καθώς και την αιρετική σκέψη και διαδρομή του φιλοσόφου Jean - François Thiriar


Πολύ σημαντική είναι η ιστορική καταγραφή σχετικά με τον κομμουνιστή εκδότη Giangiacomo Feltrinelli και oi επαφές του με τον «Μαύρο Πρίγκιπα» και διοικητή της θρυλικής X MAS Junio Valerio Borghese, η άγνωστη σχέση του μαρξιστικού Παλαιστινιακού PFLP και του ηγέτη της οργάνωσης George Habash με τους Νεοφασίστες της Ευρώπης ή αργότερα η επαναστατική πορεία του φυλακισμένου σήμερα Horst Mahler πρώην μέλους της RAF.


Η φιλοσοφική σκέψη του Alexander Dugin επηρέασε και επηρεάζει ακόμα και σήμερα τις αριστερές πατριωτικές αλλά και τις εθνικιστικές δυνάμεις στην Ρωσία. Το ίδιο «φαιοκόκκινο» φαινόμενο παρατηρήθηκε στις εξεγέρσεις της Ρωσίας το ’93 όπου τα «άκρα» βρέθηκαν να πολεμούν στο ίδιο μετερίζι απέναντι στο φιλοσιωνιστή Yeltsin. Τα παραδείγματα λοιπόν είναι πολλά σε διάφορες εποχές.




Στην ελληνική πραγματικότητα θα μπορούσαμε να αναφέρουμε την κοινή παρουσία σε διαδηλώσεις αριστερών και εθνικιστών στα γεγονότα της Σερβίας το ’99 - που είχαν τρομάξει τους δημοσιογράφους τύπου «ιού» - , την κοινή αντίδραση και συστράτευση απέναντι στην σύλληψη του Κούρδου ηγέτη Οτζαλάν από την ΜΙΤ και την Mossad καθώς και την από κοινού ενίσχυση του PKK με υλική βοήθεια. Ξαναβρέθηκαν οι «κόκκινοι» και οι «μαύροι» μαζί, έξω από την Ισραηλινή πρεσβεία κατά την διάρκεια του πολέμου με την Hezbollah και την Hamas αλλά και στα οδοφράγματα στην Αθήνα σε πρόσφατες διαδηλώσεις και πορείες ενάντια στο καθεστώς)




Το συμπέρασμα που βγαίνει από όλα αυτά είναι ότι πολλές φορές η επαναστατική σκέψη βρίσκει κοινό πεδίο δράσης από όπου και αν προέρχεται. Ποια η δική σου άποψη για αυτό το γεγονός ;


Χρησιμοποιήσατε μία φράση, «εθνικομπολσεβίκοι». Στην σύγχρονη Ελλάδα τέτοια ιδεολογική απόχρωση δεν υπήρξε. Και όμως, σε δύο πολύ γνωστά εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα, η Βασκική ΕΤΑ, και το Κουρδικό PKK, ο ιδεολογικός τους πυρήνας είναι μαρξιστικός. Αλλά συνθέτουν τον μαρξισμό με τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα, ή τον εθνικισμό αν έτσι το επιθυμείτε.
Στην Ελλάδα δεν έχει γίνει μια σοβαρή πολιτική ανάλυση για την Βασκική ΕΤΑ, απλώς μαθαίνουμε από τις ειδήσεις ότι βάζουν βόμβες. Τα κινήματα της Λατινικής Αμερικής πρωτοστάτησαν σε αυτό τον συνδυασμό, ταξικού και εθνικού αγώνος, με αποτέλεσμα να είναι πιο εξελιγμένα σε σχέση με μας. Εμείς στην Ελλάδα μέχρι προσφάτως θεωρούσαμε απαράδεκτο το να συνεργαστούν δεξιοί και αριστεροί σε έναν ένοπλο εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα.  
Πιστεύω ότι οι συνθήκες θα μας εξαναγκάσουν να αλλάξουμε στάση. Πιστεύω ότι αν δεν αρθούν όλες οι αντεθνικές και αντιλαϊκές συνέπειες των μνημονίων, πολύ σύντομα θα δούμε αναρχικούς και εθνικιστές στους δρόμους, δίπλα - δίπλα, να συγκρούονται με τους πραιτοριανούς και τα ξένα στρατεύματα κατοχής. Τώρα, αυτό που σας είπα ίσως να ακούγεται αστείο. Σε λίγους μήνες, αν συνεχιστεί η οικονομική γενοκτονία του Ελληνικού Λαού, θα δούμε όλοι μας πράγματα που δεν θα τα πιστεύουμε.
Στην χώρα μας σήμερα το μεγαλύτερο ένοπλο κίνημα προέρχεται από τον χώρο των αναρχικών (Συνωμοσία Πυρήνων Φωτιάς, Επαναστατικός Αγώνας κλπ). Έχει ατονήσει το μαρξιστικό αντάρτικο πόλεων σε όλη την Ευρώπη και στην χώρα μας. Αυτό που αναζωπυρώνεται σε όλο τον κόσμο είναι οι πόλεμοι ταυτοτήτων. Έχουμε μία μετάπτωση από το ταξικό στο εθνικό, στο φυλετικό, και στο θρησκευτικό πεδίο. Πρώην κομμουνιστές πολεμούν για να επικρατήσει η εθνική τους ταυτότητα, ή η φυλετική ή η θρησκευτική εις βάρος άλλων ταυτοτήτων.
Σε όλο τον κόσμο αυτή την στιγμή με βάση την κατηγοριοποίηση, οι περισσότερες ένοπλες εξεγέρσεις και τα περισσότερα αντάρτικα, αφορούν εθνικούς ή θρησκευτικούς λόγους. Συνεπώς για έναν επαναστάτη που δεν είναι ουτοπιστής, δεν μπορεί να αγνοεί τις εξελίξεις στην κοινωνιολογία των συγκρούσεων.
Ναι, η επαναστατική σκέψη έχει πολλά κοινά σημεία, είτε μιλάμε για την PLO, είτε μιλάμε για τους Μπολσεβίκους, είτε μιλάμε για την ΕΤΑ, είτε για εθνικιστές αντάρτες πόλεων, είτε για την Χεζμπολάχ. Η τελευταία οργάνωση με έχει εντυπωσιάσει διότι συνδυάζει την θρησκευτική ταυτότητα, με εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα, και ταυτοχρόνως διαθέτει κοινωνικό βραχίονα (σχολεία, νοσοκομεία). Δηλαδή ένα περίεργο μείγμα Ισλαμισμού, Εθνικισμού, και Σοσιαλισμού. Άκρως εντυπωσιακό.
11. Ποια η άποψη σου για τον I.R.A και την ΕΟΚΑ Α’ ; Θα θέλαμε την άποψη σου για το κυπριακό ζήτημα καθώς και τις σκέψεις σου σχετικά με την εισβολή και την κατοχή στο νησί.
Η πορεία του I.R.A είναι ταυτόσημη με την πορεία του Ιρλανδικού απελευθερωτικού κινήματος από την Αγγλική αποικιοκρατία. Με εντυπωσιάζει το γεγονός ότι αυτός ο πόλεμος κρατά δεκαετίες. Δεν έκρυψα την απογοήτευσή μου όταν ανακοίνωσε ότι καταθέτει τα όπλα. Η ΕΟΚΑ Α’, κατ’ εμέ αποτέλεσε τον τελευταίο μεγάλο σταθμό της διαρκούς Ελληνικής Επαναστάσεως που ξεκίνησε το 1821. Τα παλληκάρια της ΕΟΚΑ Α’ επέδειξαν ευστροφία επαναστάτου όμοια του Ρήγα Βελεστινλή και ηρωική αυταπάρνηση όμοια των Σουλιωτών.
Σίγουρα είναι η πιο λαμπρή σελίδα της νεωτέρας ιστορίας του Ελληνισμού, από το 1950 μέχρι σήμερα. Από τότε, μόνον ήττες γνωρίζει ο Ελληνισμός. Η τελευταία μεγάλη ήττα με την εισβολή και κατοχή της Κύπρου το 1974. Η άποψη μου για την εισβολή και κατοχή ; Δηλώνω απερίφραστα ότι το μεταπολιτευτικό καθεστώς ήρθε μέσα στις αποσκευές του τουρκικού στρατού κατοχής. Η Χούντα έχει την αποκλειστική ευθύνη για τον Αττίλα 1, η μεταπολίτευση την αποκλειστική ευθύνη για τον Αττίλα 2. Έκτοτε το μεταπολιτευτικό καθεστώς έχει υποχωρήσει πλήρως από την αρχική του θέση, που ήτο «άμεση και άνευ όρων αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων από την Κύπρο», και έχει καταλήξει στο «άμεση και άνευ όρων νομιμοποίηση της τουρκικής κατοχής» με πρόσχημα την ένωση της Νήσου.
Με τον όρο ένωση, δεν εννοούν φυσικά την ένωση με την Ελλάδα, αλλά την ένωση πρώτα με το υπόδουλο κομμάτι της Κύπρου, και σταδιακώς ενσωμάτωση της Κύπρου στην νέο - οθωμανική Τουρκία. Θεωρώ ότι η δική μου γενιά πολιτών και πολιτικών έχει ιερά υποχρέωση να συνεχίσει τον αγώνα της ΕΟΚΑ. Ειδικώς όποιος δηλώνει αριστερός, πρέπει να σηκώσει τα λάβαρα του εθνικού επαναστατικού αγώνος. Φυσικά αυτό είναι μία πολιτική δήλωση. Για να γίνει πράξη χρειάζεται ιδεολογική, πολιτική, οικονομική, ψυχολογική, και στρατιωτική προετοιμασία του Ελληνικού Λαού.
Δεν πιστεύω ότι υπό το υπάρχον μεταπολιτευτικό καθεστώς των Αθηνών και της Λευκωσίας, θα έχει αίσιο τέλος ένας τέτοιος αγών. Πρέπει πρώτα να ανατραπεί το εθελόδουλο, ευρωλιγούρικο, γραικυλικό, ρωμέικο ψευδοκράτος των Αθηνών. Και να εγκαθιδρυθεί ένα ισχυρό κράτος με Ελληνική ταυτότητα, που θα υπερασπίζεται τον Λαό και το Έθνος. Μόνον τότε οι επαναστάτες θα έχουν σοβαρές πιθανότητες επιτυχίας στην κατεχόμενη Κύπρο. Διότι χωρίς εξωτερική βοήθεια από την Ελλάδα, οι πιθανότητες επιτυχίας είναι μηδαμινές. Παρ’ όλα αυτά, οι Κύπριοι αδελφοί της ΕΟΚΑ Α’ απέδειξαν ότι μπορούν να τα βάλουν μόνοι τους και με τον Άγγλο, και με τον Τούρκο κατακτητή. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τους αφήσουμε πάλι μόνους τους.
Είναι ντροπή για τους Αριστερούς και για τους Εθνικιστές επαναστάτες να βλέπουμε τους ιθαγενείς Ζαπατίστας να εξεγείρονται με τα όπλα στο Μεξικό για να προστατεύσουν την αξιοπρέπεια τους, και εμείς (αριστεροί και δεξιοί) να αφήνουμε το ψευδοκράτος του Ντεκτάς αλώβητο. 
12. Πως βλέπεις την μελλοντική κατάσταση στην χώρα; Πόσο πιθανή είναι η χρεωκοπία και ποιες πιστεύεις ότι θα είναι οι άμεσες συνέπειες ; Πόσο πιθανή είναι η επέμβαση της ευρωπαϊκής στρατοχωροφυλακής ;
Η χρεωκοπία είναι ήδη γεγονός. Τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου έχουν χαρακτηριστεί σκουπίδια. Υπάρχει εσωτερική στάση πληρωμών. Η ανεργία έχει υπερδιπλασιαστεί μέσα σε 2 χρόνια. Ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής έχει μειωθεί κατά 50%. Η αγορά ακινήτων και η οικοδομή έχει καταρρεύσει, 70% πτώση. Μέχρι και ο τουρισμός έχει μειωθεί κατά 30%. Στα νοσοκομεία εμφανίζονται ελλείψεις σε βασικά υλικά. Σημάδια προϊούσης εθνικής καταστροφής.
Δεν με ανησυχεί μόνον η κοινωνική κατάρρευση και η ανθρωπιστική κρίση. Με ανησυχούν οι περικοπές στην εθνική άμυνα, που ανοίγει ορέξεις σε όμορα κράτη να αποθρασυνθούν εγείροντας απαιτήσεις εις βάρος της Ελλάδος. Θεωρώ δεδομένη της επέμβαση της Στρατοχωροφυλακής για δύο λόγους. Πρώτον διότι είτε με μνημονιακή είτε με αντιμνημονιακή κυβέρνηση θα έχουμε κοινωνική σύγκρουση, που δεν θα μπορέσουν να καταστείλουν τα εγχώρια σώματα πραιτοριανών.
Δυστυχώς υπάρχουν πολλές ενδείξεις ότι θα καλέσουν τον στρατό να επέμβει. Και επειδή ένα σημαντικό τμήμα του στρατού θα αρνηθεί να κτυπήσει τον Λαό, οι δωσίλογοι θα ζητήσουν συνδρομή της ευρωπαϊκής Στρατοχωροφυλακής. Ακόμη και αν δεν τους καλέσει κανείς, θα τους ζητήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση να επέμβει διότι μία αντιμνημονιακή κυβέρνηση η οποία θα καταγγείλει το μνημόνιο θα βρεθεί στην δύσκολη θέση να βρει ρευστό για να πληρώσει επείγουσες δαπάνες του κράτους. Σε αυτό το χρονικό σημείο είτε θα τυπώσει χρήμα, είτε θα κατακρημνισθεί κάνοντας κωλοτούμπα. Το άσχημο είναι ότι τα περισσότερα αντιμνημονιακά κόμματα θεωρούν ότι μπορεί να γίνει καταγγελία του μνημονίου και να παραμείνουμε μέσα στο ευρώ. Την στιγμή που όλες οι ενδείξεις μας λένε ξεκάθαρα ότι οι ξένοι χρηματοπιστωτικοί όμιλοι προετοιμάζονται για έξοδο από το ευρώ. Η ευρωζώνη καταρρέει. Και εδώ, αντιμνημονιακά και μνημονιακά κόμματα δίνουν την μάχη υπέρ της παραμονής στο ευρώ.
Κάποιες αναφορές σε φορολόγηση των πλουσίων και σε ευρωομόλογο στερούνται  σοβαρότητος. Ο πλούτος έχει φύγει στο εξωτερικό, και το ευρωομόλογο απαιτεί πολύ χρόνο για να γίνει αποδεκτό από την Γερμανία. Συνεπώς σε λίγες μόνον εβδομάδες θα γίνουμε μάρτυρες μίας συγκρούσεως. Μία μνημονιακή κυβέρνηση θα καταρρεύσει άμεσα από την εσωτερική σύγκρουση. Μία αντιμνημονιακή θα αναγκαστεί να συγκρουστεί με τους «εταίρους» μας στο εξωτερικό. Θεωρώ ότι καλύτερη λύση είναι η άμεση έξοδος από το ευρώ και το τύπωμα εθνικού νομίσματος, με μονομερή καταγγελία των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων, και με μονομερή διαγραφή του εξωτερικού χρέους.
Τίποτε χειρότερο δεν πρόκειται να πάθουμε απ’ αυτά που έχουμε πάθει ήδη. Αρκεί την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα να την κάνουμε εμείς, με βάση το συμφέρον του Ελληνικού Λαού και της Ελληνικής παραγωγικής οικονομίας. Αν την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα την σχεδιάσουν οι ευρωγραφειοκράτες, τότε όντως θα πάθουμε μεγαλύτερη ζημιά.
13. Συμφωνούμε απολύτως με την άποψη για άμεση έξοδο από την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ. Ποιες πιστεύεις ότι θα πρέπει να είναι οι μελλοντικές συμμαχίες για την χώρα μας ;
Για μένα η Ινδία είναι η πρώτη επιλαχούσα. Είναι μία υπερδύναμη που αναπτύσσεται ταχέως. Διατηρεί τον Ινδουισμό, δηλαδή την εθνική της θρησκεία, και πανάρχαιες παραδόσεις μέσω των βραχμάνων. Αυτό είναι πολύ σημαντικό διότι αποδεικνύει ότι η χώρα έχει ιστορική σπονδύλωση και ζωντανό το πολιτιστικό της στοιχείο. Ο πληθυσμός της έχει ξεπεράσει το 1 δισεκατομμύριο. Συγχρόνως οι ένοπλες δυνάμεις της αρχίζουν και αποκτούν υπερπόντιες δυνατότητες. Αποκτούν αεροπλανοφόρα για προβολή ισχύος μακριά από τα χωρικά της ύδατα.
Βεβαίως το πολιτικό της προσωπικό είναι ακόμη άπειρο και άτολμο στην διεθνή πολιτική σκακιέρα. Αλλά είναι η πρώτη επιλαχούσα για μία μακροχρόνια και όχι μία ευκαιριακή συμμαχία. Δεύτερη επιλογή η Κίνα. Κάθε μέρα που περνά η κινεζική ηγεσία δείχνει όλο και πιο ισχυρή και αποφασιστική στις κινήσεις της. Προσφάτως ο Λέων Πανέττα, υπουργός αμύνης των ΗΠΑ, δήλωσε ότι στα επόμενα χρόνια οι ΗΠΑ μεταφέρουν σημαντικό τμήμα των στόλων τους από την Ευρώπη, στην Ασία. Ξεκάθαρο σήμα προς την Κίνα. Οι Κινέζοι με την πρόσφατη παρουσίαση του μαχητικού τους J - 20, τεχνολογίας stealth, αποδεικνύουν ότι κλείνουν τάχιστα το κενό με την Δύση στην υψηλή τεχνολογία. Δεν έχουν κανένα πρόβλημα στο να προβάλουν την ισχύ τους μακριά από τα χωρικά τους ύδατα. Πιο έμπειροι και πιο επιθετικοί από τους Ινδούς.
Τρίτη επιλογή η Ρωσία, ως μία πιο άμεση και βραχυπρόθεσμη συμμαχία. Επειδή ξέρω ότι το σλαβικό στοιχείο θέλει πάντοτε κάθοδο στο Αιγαίο, και αρκετές φορές έχει αρπάξει Ελληνικά εδάφη, είναι δίκοπο μαχαίρι μία σφιχτή συνεργασία με την Ρωσσία, ως αντίρροπη δύναμη στο δίδυμο ΗΠΑ - Τουρκία. Με τον Αραβικό κόσμο θα μπορούσαν να υπάρξουν συμμαχίες, αλλά περιπλέκει πολύ το ζήτημα το ισλαμικό - θεοκρατικό στοιχείο. Εκεί που θεωρείς ότι βρήκες συμμάχους εναντίον του ΝΑΤΟ, βρίσκεις εχθρούς εναντίον σου.   Όμως να υπογραμμίσω ότι σε καμιά περίπτωση δεν θέλω το «ανήκωμεν εις την Δύσιν», να μετατραπεί στο «ανήκωμεν εις την Ανατολήν». Ανήκουμε στην Ελλάδα. Οι συμμαχίες πρέπει να αλλάζουν αναλόγως των εθνικών μας συμφερόντων.
14. Ποια είναι η θέση σου για τον Διεθνή Σιωνισμό ; Παρατηρούμε όλα αυτά τα χρόνια ότι τόσο η λεγόμενη άκρα δεξιά όσο και η άκρα αριστερά πολλές φορές - πλην ελαχίστων εξαιρέσεων - αποφεύγει να συγκρουστεί κατά μέτωπο με την σιωνιστική εξωτερική πολιτική και τα ντόπια φερέφωνα της. Θεωρείς τυχαία αυτή την κατάσταση ; 



Ο Σιωνισμός είναι το εθνικιστικό κίνημα των εβραίων. Η δική μου σύγκρουση ξεκινά με πολύ βαθύτερες ρίζες. Έχουμε ανοικτή ιδεολογική και πολιτισμική σύγκρουση με τον ιουδαιοχριστιανισμό, ο οποίος καταδυναστεύει τον Λαό μας. Η ψυχή πολλών Ελλήνων είναι αιχμάλωτη σε έναν εβραίο ραβίνο από την Ναζαρέτ. Τα ελληνικά ζευγάρια όταν παντρεύονται, δέχονται ευχές από τον χριστιανό παπά να ευτυχήσουν όπως ο Αβραάμ και η Σάρα ...

Η πολιτιστική και θρησκευτική κατοχή της χώρας μας από αλλότρια - ιουδαϊκά ήθη και έθιμα έχει προξενήσει μεγάλη ζημία στην ιστορία του Έθνους μας. Ο Σιωνισμός, δια του πολέμου κατάφερε να παλινορθώσει το εβραϊκό κράτος. Από καθαρά πολιτικής απόψεως ως Έλληνα αυτό δεν με αγγίζει. Αν ήμουν  Παλαιστίνιος, αλλάζει το θέμα. Το πρόβλημα με τον διεθνή σιωνισμό είναι ότι ελέγχει ένα σημαντικό κομμάτι του τραπεζικού καρτέλ της Δύσεως, κάτι που μεταφράζεται άμεσα σε πολιτική και στρατιωτική ισχύ. 
Θεωρώ ότι τα Δυτικά έθνη, έχοντας χάσει τον εθνισμό τους, δεν στέκονται γερά στα πόδια τους. Με αποτέλεσμα σε μία άμορφη μάζα να επικρατεί μία μειονότητα καλώς οργανωμένη, πειθαρχημένη και με στέρεη πολιτιστική ταυτότητα. Δεν μου αρέσει η συνωμοσιολαγνεία περί Σιωνισμού. Μου αρέσει να αναλύω τέτοιου είδους φαινόμενα με όρους κοινωνικού δαρβινισμού. Υπάρχει ανταγωνισμός εθνοτήτων. Διεξάγονται μη - στρατιωτικοί πόλεμοι μεταξύ εθνοτήτων. Κερδίζει ο πιο επιθετικός, ο πιο εκπαιδευμένος, ο πιο ραδιούργος.
Η συμβουλή μου στον Ελληνικό Λαό, είναι να μελετά τις μεθόδους του διεθνούς Σιωνισμού και να μαθαίνει από τον εχθρό, όπως δίδασκε και ο μέγας Θουκυδίδης. Αντιθέτως η συνωμοσιολαγνεία δεν αναπτύσσει τις αναλυτικές και συνθετικές ικανότητες που χρειαζόμαστε για να είμαστε έτοιμοι στην αντιμετώπιση των εξωτερικών και εσωτερικών εχθρών του Ελληνικού Έθνους.

15. Πρόσφατα ελληνικές αεροπορικές στρατιωτικές δυνάμεις μέσω της χρήσης εναέριων ραντάρ συνέβαλλαν τα μέγιστα στην ανατροπή του Συνταγματάρχη Καντάφι. Βλέπουμε να εξελίσσεται μια νέα κατάσταση στην Συρία με απώτερο στόχο την επίθεση στο Ιράν. Ποια η θέση σου για τις γεωπολιτικές εξελίξεις ; Πιστεύεις ότι ο ελληνικός λαός οφείλει να συμπαρασταθεί στους λαούς της μέσης ανατολής που δέχονται την επίθεση του κεφαλαίου και του καπιταλισμού ;
Κατ’ αρχήν σε ότι αφορά την εκχώρηση των νατοϊκών βάσεων επί Ελληνικού εδάφους, για επιχειρήσεις εις βάρος της Λιβύης, το θεωρώ έγκλημα πολέμου για το οποίο ο Γιώργος Παπανδρέου πρέπει να καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Συμμετείχαμε σε πόλεμο εις βάρος μίας χώρας, χωρίς να μας έχει επιτεθεί !!! Μόνο και μόνο επειδή το θέλησε η Αγγλία και η Γαλλία. Και όπως πάντα, χωρίς κανένα αντάλλαγμα. Δηλαδή δημιουργούμε εχθρούς στον Αραβικό κόσμο, και από πάνω εισπράττουμε σφαλιάρες από τους ευρωπαίους «εταίρους» μας.   
Σε μια επίδειξη πολιτικού κυνισμού, ένας Έλληνας ηγέτης θα μπορούσε να πει στο ΝΑΤΟ, «αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τις βάσεις στην Ελλάδα, ξεχάστε τα μνημόνια. Θα μου δώσετε 150 δις ευρώ με 1% επιτόκιο, ακάλυπτα, χωρίς ενυπόθηκες εγγυήσεις. Αλλιώς γιατί η Ελλάδα να εμπλακεί σε έναν πόλεμο που δεν την αφορά, και να αποκτήσει εχθρούς; Και χωρίς ανταλλάγματα;». Φυσικά αυτό θα ήταν μία κοντόφθαλμη πολιτική, αλλά προσπαθώ να εξηγήσω ότι αν είναι να συμμετέχεις στα εγκλήματα του ΝΑΤΟ, τουλάχιστον μην το κάνεις τσάμπα. Δεν μπορείς να αποκαλείς τους αντιμνημονιακούς σου αντιπάλους «τσάμπα μάγκες», ενώ είσαι «τσάμπα τραμπούκος».
Επειδή παρακολουθώ τις εξελίξεις εκ του σύνεγγυς, δηλώνω ότι με έχει εντυπωσιάσει η απραξία της Ρωσίας, και η αμυντική στάση των Αράβων μπροστά στην στρατιωτική επέμβαση των δυτικών. Οι πληροφορίες λένε, ότι ο Ομπάμα έχει δώσει το πράσινο φως για αεροπορικές επιθέσεις στην Συρία, αλλά μένει να βρεθεί η κατάλληλη στιγμή. Ο αραβικός κόσμος έχει διχαστεί. Η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ χρηματοδοτούν ως σουνίτες αυτές τις εξεγέρσεις είτε διότι θέλουν να ανατρέψουν τα μπααθικά εθνικοσοσιαλιστικά καθεστώτα είτε διότι θέλουν να ανατρέψουν τα φιλο - ιρανικά / φιλοσιιτικά καθεστώτα. Από την άλλη πλευρά τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Η λεγομένη Αραβική Άνοιξη δεν είναι μονοδιάστατο φαινόμενο. Εμπλέκονται πολλοί παράγοντες.
Κατ’ αρχήν υπάρχει ξεκάθαρα ένα μαρξιστικό στοιχείο στις διαδηλώσεις που ζητά ψωμί και ελευθερία για τον λαό. Υπάρχει ένα στοιχείο δυτικοφρόνων φιλελεύθερων που ζητούν δημοκρατία δυτικού τύπου. Υπάρχει ένα στοιχείο μουσουλμάνων που χρησιμοποιούν το Ισλάμ ως υποκατάστατο εθνικής ταυτότητος καθότι δεν υπάρχει ενιαίος αραβικός λαός, και το Ισλάμ λειτουργεί ως συγκολλητική ουσία. Τέλος υπάρχει και μία συνιστώσα Σαλαφιστών που επιθυμεί το παγκόσμιο Ισλαμικό χαλιφάτο, με διασυνδέσεις από το Πακιστάν μέχρι την Σαουδική Αραβία.
Όλοι αυτοί μαζί  πολέμησαν τα κοσμικά σοσιαλ-εθνικιστικά καθεστώτα τύπου Καντάφι και Άσαντ, και μετά την πτώση του καθεστώτος θα αρχίσουν να σφάζονται μεταξύ τους, όπως έγινε μετά την πτώση του Σαντάμ στο Ιράκ.  Θεωρώ ότι οι Έλληνες έπρεπε ήδη να έχουν χαράξει στρατηγική. Με ποιούς θα συμπαραταχθούν και γιατί. Η Αραβική Άνοιξη μεταμορφώνεται, είναι σύμπλεγμα κοινωνικών δυνάμεων. Δεν έχει μία προαποφασισμένη κατεύθυνση. Εξελίσσεται καθημερινώς. 
Ήδη έπρεπε να υπάρχουν επαφές των Ελληνικών αντιμνημονιακών κινημάτων με κινήματα στον Αραβικό κόσμο. Δεν υπάρχει μία εύκολη απάντηση με ποιούς να συνταχθούμε και γιατί. Όμως σίγουρα αν η Ελλάδα θέλει να αποκτήσει ξανά την εθνική της ανεξαρτησία πρέπει να λάβει σοβαρώς υπ’ όψιν τις εξελίξεις στην Μέση Ανατολή και να ξεκαθαρίσει με ποιούς θα συμμαχήσει και γιατί.   
16. Θεωρούμε δεδομένη την διάβρωση της Ελλαδικής ορθόδοξης εκκλησίας από τον ξένο και ντόπιο οικονομικό  παράγοντα. Μπορούμε από την πλευρά μας να πούμε για πάρα πολλά ζητήματα όπως οι σχέσεις τους με τις μασονικές στοές, τον διαχρονικό πλουτισμό και τις κρυφές πολιτικές διασυνδέσεις, ακόμα και για την άγνωστη σε πολλούς αποστολή της Εκκλησίας με τα σάπια κοτόπουλα για τα παιδιά του Ιράκ καθώς και για την ρεμούλα των ιεραρχών. Ποια η δική σου θέση για την θρησκεία και ποια η στάση σου απέναντι στην Ορθοδοξία ;
Για μένα η Ορθοδοξία έχει προκαλέσει συμφορές στο Έθνος. Είναι η βασική αιτία αφελληνισμού των Ελλήνων. Όταν ένα μικρό Ελληνόπουλο από το δημοτικό αντί να μαθαίνει για τον Ιεροφάντη Ορφέα, μαθαίνει για τον εβραίο προφήτη Μωυσή, αυτό το παιδί εξιουδαΐζεται. Όταν του λένε ότι οι πρόγονοι του ήταν ειδωλολάτρες και ήρθε ο ραβίνος Τζεσουά να του διδάξει την αληθινή θρησκεία, αυτό το ελληνόπουλο ευνουχίζεται πνευματικώς. Όταν στα σχολεία αντί να μαθαίνουν για την φιλόσοφο και Εθνομάρτυρα Υπατία, θεωρούν ως άγιο τον σφαγέα της Κύριλλο Αλεξανδρείας, τότε αυτό το Ελληνόπουλο εκπαιδεύεται στο να θεωρεί φίλους τους εχθρούς μας. Και τους εθνομάρτυρες του Ελληνισμού να τους θεωρεί εχθρούς - ανθρώπους του Σατανά.
Η Ελληνική Θρησκεία των Προγόνων μας, είναι εκτός νόμου επί 18 αιώνες. Έτσι κρατά η ορθόδοξη εκκλησία τα σκήπτρα της εξουσίας. Δια της βίας και δια της ιστορικής και θεολογικής αγνοίας των πιστών. Αμφιβάλλω αν το 10% των χριστιανών στην Ελλάδα έχουν μελετήσει όλη την καινή διαθήκη. Αμφιβάλλω αν το 1% των χριστιανών στην Ελλάδα, έχουν μελετήσει όλη την παλαιά διαθήκη. Οι περισσότεροι πιστεύουν από συνήθεια. Έτσι, χωρίς να ξέρουν τί λέει μέσα το ιερό βιβλίο του Χριστιανισμού. Τα οικονομικά σκάνδαλα της σημερινής χριστιανικής εκκλησίας για μένα είναι το μικρότερο κακό. Το μεγαλύτερο κακό το κάνει στην ψυχή και στο μυαλό των Ελλήνων. Η Χριστιανική ορθόδοξη εκκλησία πρέπει να τεθεί στο περιθώριο. Ως ιδεολογία είναι εχθρική προς τα προγονικά ήθη και έθιμα του Ελληνικού Έθνους. 
Μέχρι σήμερα δεν έχει καταγραφεί πλήρως η εγκληματογόνος δράσις της στα χρόνια του Βυζαντίου και της Τουρκοκρατίας. Υπάρχουν όμως πολλά έργα τα οποία αποδεικνύουν πέραν πάσης αμφιβολίας ότι αυτή η Ιουδαϊκή αίρεση έπρεπε προ πολλού να εξοβελιστεί από τον κοινωνικό ιστό. Μόλις ο Ελληνικός Λαός ενημερωθεί για τα εγκλήματα της είναι σίγουρο ότι θα την θέσει εκτός νόμου. Επίσημη θρησκεία της Ελλάδος πρέπει να γίνει η Πατρώα Θρησκεία. Η μόνη αληθινή, η μόνη εθνωφελής, η μόνη φυσιολατρική θρησκεία. Ο αρχαίος Ελληνικός Πολιτισμός είναι απότοκος της Πατρώας Θρησκείας των Αθανάτων Θεών.      
Και εκεί είναι που συγκρούομαι κατά μέτωπον με αρκετούς χριστιανούς εθνικιστές, σαν τον Κωνσταντίνο Πλεύρη που μας λένε ότι οι Έλληνες βρήκαν τα πάντα (φιλοσοφία, ιατρική, μουσική, θέατρο, ζωγραφική, μαθηματικά, τεχνολογία κλπ). Όλα τα ανακάλυψαν οι πρόγονοί μας !!! Όλα εκτός από την αληθινή θρησκεία ... Αυτή την ανακάλυψε ένας λαός στην Ιουδαία. Δεν πειράζει που δεν ήξερε τίποτε από μαθηματικά, αστρονομία, ιατρική, θέατρο κλπ. Αρκεί που βρήκε την αληθινή θρησκεία ... Καλά θα κάνουν οι χριστιανοί εθνικιστές να μην παριστάνουν τους αντισιωνιστές. Διότι με τέτοιες ανοησίες καταστρέφουν την εθνική ταυτότητα του Ελληνικού Λαού προσκυνώντας μία ιουδαϊκή αίρεση. Έλλην και χριστιανός είναι δύο έννοιες αμοιβαίως αποκλειόμενες.
Ο όρος Έλλην δεν περιορίζεται μόνον στην βιολογική καταγωγή. Έχει και πολιτιστική διάσταση. Αν κάποιος αποδέχεται ενσυνειδήτως ότι είναι χριστιανός, θα πρέπει να απορρίψει τελείως την Αρχαία Ελληνική Κοσμοαντίληψη π.χ. μετεμψύχωση, κυκλικότητα της ιστορίας, υλοζωισμό, η Φύσις ως ζώσα και έμψυχος ύλη, όμαιμον. Όλα αυτά είναι αδιανόητα στον Χριστιανισμό.
  
17. Σήμερα για να βγει η χώρα από την σαπίλα που την περιβάλλει πιστεύεις ότι μόνη λύση είναι η εκλογική διαδικασία ή θα έρθει η στιγμή που ο λαός θα εξεγερθεί και θα στείλει στον αγύριστο τον σάπιο πολιτικό κόσμο όπως έγινε στην Αργεντινή  ;
Αντικειμενικώς, τα περιθώρια ζωής του μεταπολιτευτικού καθεστώτος έχουν στενέψει. Το μεταπολιτευτικό καθεστώς έχει κρεμάσει μία ταμπέλα έξω από  την βουλή που γράφει μελλοθάνατος.
Για μένα το δίπολο εκλογές ή εξέγερση είναι σχετικό. Αν με τον όρο εκλογές εννοούμε την διαδικασία που γίνεται κάθε 4 χρόνια, μέσα στο υπάρχον καθεστώς, τότε ο Λαός μας εκπαιδεύεται στον ραγιαδισμό και στην δουλικότητα. Καλύτερα να γίνει εξέγερση με ότι αυτό συνεπάγεται. Υπάρχουν όμως τεχνικές όπως η πολιτική ανυπακοή, και η διενέργεια εκλογών από τον Λαό, με τρόπο που να αποκλείει το σημερινό διεφθαρμένο καθεστώς, που στην ουσία δημιουργούν ένα κράτος εν κράτει.
Αντικειμενικώς, ο Ελληνικός Λαός έχει πολλά πράγματα να μάθει για το πώς ανατρέπεται ένας σάπιο καθεστώς είτε με τεχνικές πολιτικής ανυπακοής, είτε με αντάρτικο πόλεων.    Όμως ο χρόνος των Ελλήνων δεν συμβαδίζει με τον χρόνο που έχει στην διάθεση του το Έθνος. Το Έθνος μας ψυχορραγεί. Δεν μπορεί να περιμένει πότε η πλειοψηφία των Ελλήνων θα αποφασίσει να πάρει τα πράγματα στα χέρια της. Πιστεύω ότι εδώ υπεισέρχεται η έννοια της επαναστατικής πρωτοπορίας. Οι φυσικοί ηγέτες από κάθε πατριωτικό χώρο, πρέπει να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να καθοδηγήσουν τον Λαό στον επαναστατικό αγώνα. 

18. Ποιες θα είναι οι πολιτικές σου κινήσεις από δω και πέρα και τι σχέδια έχεις για το μέλλον ;
Προσπαθώ εδώ και πολύ καιρό να οργανώσω ένα σεμινάριο με διαλέξεις πάνω σε ζητήματα προπαγάνδας και ψυχολογικού πολέμου για να εκπαιδευτούν οι πολίτες στο πώς να αντιμετωπίζουν τις τεχνικές «σοκ και δέος» του ΔΝΤ. Αυτό έπρεπε να είχε γίνει, διότι μέχρι στιγμής το μνημονιακό στρατόπεδο κατέχει επικοινωνιακή υπεροχή, αυτό που οι αμερικανοί στρατιωτικοί ονομάζουν information dominance. Και δεν συναντά ισχυρή αντίσταση στο πεδίο των ψυχολογικών επιχειρήσεων.
Αν και τα ιστολόγια των Ελλήνων πατριωτών απετέλεσαν την αιχμή του δόρατος της Ελληνικής αντιπληροφορήσεως, εν τούτοις τα πάντα γίνονται ερασιτεχνικώς και κατά μόνας. Ως αποτέλεσμα του ερασιτεχνισμού μας, οι εχθροί καθορίζουν την ατζέντα της πολιτικής συζητήσεως και εμείς αντιδρούμε στα δικά τους λεγόμενα. Αυτό πρέπει να αλλάξει άμεσα.
Το δεύτερο ζήτημα που προσπαθώ να κάνω είναι η σύσταση μίας λαϊκής τραπέζης, με εκδοτικό προνόμιο. Πολύ σύντομα θα έχουμε κατοχικό νόμισμα τύπου ευρωδραχμής. Ο Λαός δεν πρέπει να το αποδεχθεί. Πρέπει να τυπώσει δικό του νόμισμα. Και εφόσον οι οικονομικές ελίτ, έχουν λιποτακτήσει και ταχθεί με το μέρος της Μέρκελ, εμείς πρέπει να αντισταθούμε και στο χρηματοπιστωτικό πεδίο πολέμου, τυπώνοντας το δικό μας νόμισμα. Έστω και χωρίς να έχουμε δική μας κυβέρνηση.
Το τρίτο που σκοπεύω να κάνω είναι να ξεκινήσω κύκλο συζητήσεων με εθνοκεντρικά ιδεολογικά ρεύματα που θα καταλήξει στην σύσταση πολιτικού φορέως με επαναστατικά χαρακτηριστικά.
19. Πιστεύεις ότι απόψεις σαν τις δικές σου στο μέλλον θα λάβουν όλο και μεγαλύτερη δημοσιότητα ; Η άμεση αντίδραση της δεξιάς κατά την γνώμη σου πιστεύεις ότι έγινε μόνο για προεκλογικούς σκοπούς ή κάποιοι φοβούνται την οργανωμένη αντίδραση του λαού σε όλα τα επίπεδα απέναντι στα ένστολα σκυλιά του κατοχικού καθεστώτος ;
Με πάρα πολλούς που έχω συζητήσει τις τελευταίες ημέρες μου λένε την ίδια φράση, «Αν δεν αλλάξουν σύντομα τα πράγματα, θα πάμε σε καταστάσεις σαν αυτές που ανέφερες στο βίντεο σου». Για μένα το σημαντικό από τον θόρυβο που δημιουργήθηκε, ήταν ότι όσοι υποστηρίζουν την επαναστατική πάλη, από όποιον ιδεολογικό χώρο και αν προέρχονται, επηρεάζουν όλο και μεγαλύτερα στρώματα του πληθυσμού. Ο Ελληνικός Λαός ριζοσπαστικοποιήθηκε πολύ στα τελευταία 2 χρόνια. Άνθρωποι που δεν είχαν κατέβει ποτέ τους σε διαδήλωση το έκαναν τώρα, σε ηλικία 40 ή 50 ετών.
Η απόκτηση επαναστατικής συνειδήσεως στην πράξη δεν είναι κάτι εύκολο. Απαιτεί πολύπλοκες νοητικές και βιωματικές διεργασίες, και επαναστατική ηγεσία αφοσιωμένη εξ ολοκλήρου στον ιερό αγώνα για την Ελευθερία. Σε ότι αφορά τα ελατήρια πίσω από την αντίδραση της Δεξιάς, πιστεύω ότι ισχύουν και τα δύο, με βαρύτητα στο πρώτο. Πρώτος στόχος ήταν να κτυπήσουν τον Συριζα για μικροκομματικά οφέλη. Μιχελάκης είναι αυτός, τέτοια θα σκαρφίζεται. Δεν μπορεί να πάρει αλλιώς την εξουσία. Όμως ήθελαν πάση θυσία να φοβίσουν τον κόσμο. Να του πουν, «κοίτα μην περάσουν από το μυαλό σου ιδέες σαν αυτές που ακούστηκαν στο βίντεο».
Το πρόβλημά τους είναι ότι δεν μπορούν να υπολογίσουν το σημείο βρασμού της λαϊκής οργής. Η πολιτική ψυχολογία διδάσκει ότι για αρκετό διάστημα ένας λαός μπορεί να υπομείνει πολλά. Αλλά σε σχετικώς μικρό χρονικό διάστημα κάνει ποιοτικά άλματα κλιμακώνοντας την κρίση σε σημείο εκρήξεως. Το καθεστώς λόγω διαφθοράς δεν έχει ικανά στελέχη να μας πολεμήσουν αποτελεσματικώς. Έχει όμως δύο συμμάχους: την δική τους πείρα, και την δική μας έλλειψη επαγγελματικής οργανώσεως.
Και αυτό είναι που με ανησυχεί, δηλαδή ότι η επαναστατική βία θα ξεσπάσει ανοργάνωτα και τυφλά, αντί να γίνει πειθαρχημένα. Από την άλλη μεριά αυτό μας δίνει ένα πλεονέκτημα εις βάρος του εχθρού, δεν μπορούν να εντοπίσουν αρχηγούς και να συλλάβουν επαναστατικούς πυρήνες. Διότι η άναρχη επανάσταση τροφοδοτείται από τις στιγμιαίες εκρήξεις θυμικού της κοινωνίας.
Πιστεύω ότι το επιτελείο της δεξιάς είναι τόσο χαζό και ανίκανο που δεν μπορεί να σταματήσει μια εξέγερση από την στιγμή που θα εκραγεί. Η αντίδραση Μιχελάκη δείχνει ότι ζουν στον δικό τους μνημονιακό κόσμο. Πιστεύουν ότι ο Λαός θα τους ψηφίσει επειδή εγγυώνται την ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδος ή επειδή θα φοβηθούν την επιστροφή στην δραχμή. Δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι όλοι οι κοινωνικοί δείκτες ανοχής έχουν φτάσει στο κόκκινο.Θα αποτολμήσω μία πρόβλεψη. Αν κερδίσει η δεξιά, και σχηματίσει μνημονιακή κυβέρνηση, τότε τα όσα ακούστηκαν στο βίντεο θα φαντάζουν παιχνιδάκι μπροστά σε αυτά που θα γίνουν στην Ελλάδα.
20. Τι μήνυμα έχεις να στείλεις στους αναγνώστες μας ; Τα τελευταία λόγια είναι δικά σου, σε ευχαριστούμε πολύ.
Συνήθως οι επαναστάτες τελειώνουν με ρήσεις μεγάλων ανδρών. Εγώ θα ολοκληρώσω αναφέροντας συνοπτικώς κάποιες ιδέες - προτάσεις που αξίζει να μην λησμονούνται.
Μελέτη της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας από την Ελληνική νεολαία. Για να γίνουμε οικονομικώς, πολιτικώς, και στρατιωτικώς ανεξάρτητοι, πρώτα πρέπει να απεξαρτηθούμε από την ιδεολογική επιρροή των ξένων. Έχουμε το καλύτερο πνευματικό οπλοστάσιο του κόσμου, αλλά δεν το χρησιμοποιούμε. Όταν ο Λαός αποκτήσει πολιτιστική αυτοπεποίθηση, θα συντρίβει ανηλεώς  κάθε ευρωπαϊκό κάθαρμα που θα του  κουνάει επιδεικτικώς το δάκτυλο. Σήμερα ο Λαός μας αισθάνεται μειονεκτικώς έναντι των ευρωπαίων κατακτητών διότι η προδοτική ιθύνουσα τάξη τον έχει εγκαταλείψει. Τίποτε καλό δεν πρέπει να περιμένουμε από μια άρχουσα τάξη όντας ανθελληνική και διεφθαρμένη μέχρι μυελού οστέων. Την ευθύνη για την απενοχοποίηση και την πνευματική εξύψωση της λαϊκής συνειδήσεως φέρουμε εμείς, η πατριωτική και επαναστατική διανόηση.
Οργανωμένη βιομηχανία μηχανουργικών κατεργασιών. Η χώρα μας δυστυχώς δεν πέρασε ποτέ από το στάδιο της εκβιομηχανίσεως όπως οι άλλες χώρες της Δύσεως.  Χωρίς οργανωμένη βιομηχανία μηχανουργικών κατεργασιών δεν μπορείς να κατασκευάσεις αυτοκίνητα, πλοία, αεροπλάνα, ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Έχουμε τεράστιο πρόβλημα σε αυτό τον τομέα. Όλος σχεδόν ο βιομηχανισμός εξοπλισμός των ελληνικών εργοστασίων εισάγεται από το εξωτερικό.
Ενδογαμία, πολυτεκνία, αφομοίωση. Το έθνος μας αντιμετωπίζει σοβαρότατο κίνδυνο βιολογικού μαρασμού. Οι εκτρώσεις, η υπογεννητικότητα, οι φυλετικές επιμειξίες, και η αφομοίωση Ελλήνων του εξωτερικού σε ξένους πολιτισμούς, έχουν καταφέρει τρομερά πλήγματα στην δημογραφική μας ευρωστία.
Η πατριωτική και επαναστατική διανόηση, δεν επιτρέπεται να περιορίζει τις αναλύσεις της στο μνημόνιο και στα οικονομικά ζητήματα. Οφείλουμε να αντιστρέψουμε πλήρως τις αρνητικές για τον Λαό μας δημογραφικές τάσεις. Η ενδογαμία (γάμοι μεταξύ Ελλήνων, να γίνει υποχρεωτικό, δια νόμου), η πολυτεκνία(εν ανάγκη ας επιβληθεί δια νόμου να γίνουμε όλοι πολύτεκνοι), η απαγόρευση εκτρώσεων(να επιτρέπεται μόνον σε περίπτωση βιασμού ή ασθενείας), και η ενίσχυση της πολιτιστικής ταυτότητος των Ελλήνων(εν ανάγκη να ποινικοποιηθεί η αφομοίωση σε ξένους λαούς και πολιτισμούς), μαζί με την δημιουργία μίας δημογραφικής τραπέζης που θα χρηματοδοτεί αποκλειστικώς τις γεννήσεις Ελλήνων, είναι μερικά από τα μέτρα που απαιτούνται για να συνεχίσει το Ελληνικό Έθνος να υπάρχει.
Ευχαριστώ για την συνέντευξη.

1 σχόλιο:

  1. Άρθρο 120 § 4 του Συντάγματος : «Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία».

    Άρθρο 4 § 6 του Συντάγματος : «Κάθε Έλληνας που μπορεί να φέρει όπλα ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΣΥΝΤΕΛΕΙ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ της Πατρίδας, σύμφωνα με τους ορισμούς των νόμων.»

    Μι Κάππα (Θήλυ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου